Ses Takıntısı...

Oo sen uyarıda level atlayıp uygulamalı eğitime geçmişsin ben o kadar cesaret edemem utana sıkıla uyarırım sakızınızı çıkarır mısınız rahatsız oluyorum diye. İnsan olan çıkarıyor zaten.

Kardeşim yıllar önce kibarca uyarıyodum. Anlayan da çıkıyodu sağolsun çamura yatan da. Ben ne zaman azcık bi iyileşme kaydetsem pat çıkıyo karşıma 12 insan gücünde bi sakız çiğneyici haydaaa gözümden yaş geliyo artık sinirden. Bakıyorum başka rahatsız olanlar da var bi benim hastalığıma has bişey değil yani. Hasta olmayan da sevmiyo. Maksimum 7 sn falan susabiliyorum. Gerisi cingar gerisi çile bülbülüm çile

ahahah helall
ahh o anda keske aynı dolmusta olsaydıkk
bravooo.... hep yapmak ıstedıgımı yapmıssınızz
idolumsunuz şu andan itibaren.
ben de sizin kadar agır vakayım malesef.
Allah yardımcımız olsun haydo bacım:) zulme sessiz kalmaktansa savaşırım mantığıyla yardırıyorum bi kaç senedir. Tedaviye yardımcı mı? Kesinlikle değil. Ama susarsam kendime ayıp ediyorum. O yüzden bu saatten sonra onlar düşünsün

ben en son dişlerinin arasındakileri kürdan degil sesler ve dil yordamıyla ciykk cıykk tınılar eslıgınde ,agzını 45 derece yamultarak cıkarmaya calısan otobus soforunu uyarmıstım , 10 dak işe yaradı sonra gene!!!!

Üniversitede kimya hocam böyleydi. Söylememe gerek yok galiba dersinden kaldım 10 dk sonra daha sert uyarın. İnsan olmayı öğrenecekler böyle böyle.

Ben baba mı yıllarca uyardım ağız şapırdatma konusun da ilerleme kaydedemedim doğrusu, saat sesi pilleri çıkarır anca rahatlarım ,horlama sesi duysam abartmıyorum uyku düzenim bozulur haftalarca,diğer sesleri saymıyorum bile çok takıyorum ondan mı desem takmamak da mümkün değil ki ...

Peki canım benim üst komşudan gelen ses seviyesi konuma bir bakıp bana da ne yapacağım konusunda bir yol gösteren
Valla eğer yaşlılıktan yapıyosa pek yapacak bişey yok ama buna sığınıp düşüncesizce yapıyosa önce uyarırım kapısına gidip tatlı dille. Anlamıyo mu daha sert bi konuşmayla tekrar giderim. Yine mi olmuyo? o her gürültü yaptığında ben de karşılık veririm. Alırım elime vileda sapını tavanı delene kadar yolu var. Saygı karşılıklıdır. Büyük de küçüğüne saygı duymalı.

Walla yaşlılıktan olduğunu söylüyor oğlu da kendi de ama hareketleri çok aktif , şimdi bile yankı yankı tv sesi geliyor , üç kere uyardık tv için , ama aynı , tavan a vursam da anlamazlıktan geliyor y a da gerçekten analamıyor , emin olamıyorum aöa çok sinirleniyorum , saat 22 de kapatıyor tv yi , bahanesi de bu , geç saate kadar açık değil , duymuyorum diyor , r Benim de akşamdan akşama evimde sakince vakit geçirmek isteyeceğim saatler 19-23 arası , sonrası yattık ettik öuhabbeti , 19-22 arasının içine ediyor üstteki

Mahnezyum eksikliği mi? İlk defa duyuyorum böyle bi sebebi olabileceğini. Araştıracağım bunu :)
20-25 arası vardı demişsiniz. Şimdi ne durumdasınız? Çınlama mı var sadece? O bazen bana da oluyor.
Şimdi de var ama dönem dönem daha hassas oluyorum o zaman baya zorlanıyorum açıkçası. Çınlama değil böyle sanki devamlı ve hızlı hızlı dalga sesi gibi

Bendede tam tersi mutfakta su ısıtıcısının, davlumbazın sesine buzdolabının kapağının acık kalınca ötmesine süpürge sesine nefret duyuyorum ama öyle böyle değil eğer bu saydıklarımdan birini ben çalıştırmazsam yada yapmazsam yapan kişiye aşırı sinir oluyorum ve o anlık istemeden kin e bile dönüşüyo

Kızlar bende de tesbih sesine karşı aşırı bir hassasiyet var bazen denk geliyor bir yere gittiğimizde falan şıkır şıkır tesbih çekenler oluyor dişlerimi sıkıyorum böyle nasıl anlatsam içimden bir ses kalk o tesbihi parçala at diyor gözüm dönüyor resmen. Ama sadece bu ses başka birşey yok anormalim herhalde:))

Psikiyatre gittinmi. Takıntılar en kolay tedavi edilebilen psikiyatrik rahatsızlıklardır diye biliyorum. Ses olmasa temizlik olacaktı, yada simetri takıntınız olacaktı. Veya sürekli adımlarınızı sayacaktınız. Bu da psikolojik bir rahatsızlık. Doktora gitmelisiniz. Eşinizde bu durumdan rahatsızdır.

Malesef aynı sorun bende de var ve kimseye bunun hastalık olduğunu anlatamıyorum. Babam çok şapırdatır, höpürdetir. Bu zamana kadar hep uyardım yapma etme diye takıntılısın sen dedi kavga ettik. Artık yemekleri beraber yemiyorum. Şu anda mesela şirketteyim, yağmur yağıyor ve camlardan biri su damlatıyor diye altına vazo koymuşlar. Şıp şıp şıp. Kafayı yemek üzereyim.

Sakız konusuna hiç girmiyorum zaten, sakızı bulan kimse yatacak yeri yok. Hem yapış yapış görünüşü iğrenç, hem çiğnemeyi bilmeyenin iğrenç ağzını görmek zorunda kalmamız iğrenç. Bir gün birinin kafasını duvara sürtüp kıvılcım çıkartacağım cinnet geçirip.

Tesbih sesi desen, şirkette bir tane adam var. Şu boncuklu bilekliklerden takıyor, stres bilekliğiymiş güya. Onu çıkartıyor, alıyor avucunun içinde tesbih gibi döndürüyor. Şık şık ses çıktıkça ben deliriyorum. Uyardım defalarca, aa bu ses sevilmez mi ya diyor. Al kafasını geçir masaya o derece.

Bu hastalık gerçekten insanın hayat kalitesini düşürüyor. Normalden daha agresif, daha gergin oluyoruz. Artık sinirden kendimi parçalayasım geliyor. Nasıl geçer, ne yapmak gerekir hiçbir fikrim yok. Ama psikologla falan düzeleceğine de inanmıyorum. Ameliyatla düzeliyormuş deseler, koşar ameliyat olurum o derece sıkıldım artık.

Evlenmeden önce cok vardı da. Çocuk olunca o kadar yoruluyorum ki gece yüksek horlama ve çocuğun ağlaması dışında duymadım artık. Ama diğer türlü sapirtilara, çekirdek cat cutlarina, çay hopurtulerine, ciklet cignenmesine hala sinir oluyorum. Kötü bir huy....

Oo bu da fenaymış neyse ki o sesler rahatsız etmiyor beni

Tesbih benim eşim de çok kullanır. Genelde rahatsız olmam ama bir şeye odaklanmışsam, ortam aşırı sessizken sadece o ses varsa alıp atıyorum elinden :) mouse sesi de aynı şekilde :)

Gitmedim. Açıkcası ilaç verip göndereceğinden çekiniyorumm. Eşime çok fazla yansıtmamaya çalışıyorum, her rahatsızlığımı dile getirmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…