- 17 Şubat 2015
- 282
- 402
-
- Konu Sahibi vuslata hasretim
Hoşgeldin misofonia:)
İnsanlara bunun bi hastalık olduğunu, anormal olanın bizler değil ulu orta ağzını şapırdatan, sakızı edepsizce çiğneyen, ılık çayı bile hüpürdeten, cipsi salatalığı çerezi dişlerini kırmak istercesine yiyen, burnu tıkalı olmasına rağmen inatla burnundan nefes almaya çalışan öküzler olduğunu anlatamazsın. Kim olursa olsun nefret ediyorum. Çok kavga etmişliğim de vardır. Tadını öyle alıyolarmış bak bak bak. O ağız nasıl bi ağızmış ki eğrile büğrüle 8 metre açılarak çiğnemeden tat almıyomuş. Öyle ağzın içine tüküreyim afedersin. Bak sinirim tepeme çıktı yine. Görgüsüzler. Öküzler. Daha bugün dolmuşta bi kadına söylendim toplu taşımada bu şekilde sakız çiğnenmeyeceğini kimse öğretmedi mi size dedim en son. Öğretmediler diyip bi de sakızı şişirmesin mi suratıma? E yürek mi yedin derler adama elimin tersiyle yapıştırdım sakızı ağzına burnuna. Ellerim pis amilazına bulandı ama değer. Toplum kuralı. O gevşek ağzına sahip çıksın herkes.
Kardeşim yıllar önce kibarca uyarıyodum. Anlayan da çıkıyodu sağolsun çamura yatan da. Ben ne zaman azcık bi iyileşme kaydetsem pat çıkıyo karşıma 12 insan gücünde bi sakız çiğneyici haydaaa gözümden yaş geliyo artık sinirden. Bakıyorum başka rahatsız olanlar da var bi benim hastalığıma has bişey değil yani. Hasta olmayan da sevmiyo. Maksimum 7 sn falan susabiliyorum. Gerisi cingar gerisi çile bülbülüm çileOo sen uyarıda level atlayıp uygulamalı eğitime geçmişsinben o kadar cesaret edemem utana sıkıla uyarırım sakızınızı çıkarır mısınız rahatsız oluyorum diye. İnsan olan çıkarıyor zaten.
Allah yardımcımız olsun haydo bacım:) zulme sessiz kalmaktansa savaşırım mantığıyla yardırıyorum bi kaç senedir. Tedaviye yardımcı mı? Kesinlikle değil. Ama susarsam kendime ayıp ediyorum. O yüzden bu saatten sonra onlar düşünsünahahah helall
ahh o anda keske aynı dolmusta olsaydıkk
bravooo.... hep yapmak ıstedıgımı yapmıssınızz
idolumsunuz şu andan itibaren.
ben de sizin kadar agır vakayım malesef.
Üniversitede kimya hocam böyleydi. Söylememe gerek yok galiba dersinden kaldımben en son dişlerinin arasındakileri kürdan degil sesler ve dil yordamıyla ciykk cıykk tınılar eslıgınde ,agzını 45 derece yamultarak cıkarmaya calısan otobus soforunu uyarmıstım , 10 dak işe yaradı sonra gene!!!!
Peki canım benim üst komşudan gelen ses seviyesi konuma bir bakıp bana da ne yapacağım konusunda bir yol gösterenPişmanım. Sakızı alıp saçına bulamadığım için pişmanım.
Valla eğer yaşlılıktan yapıyosa pek yapacak bişey yok ama buna sığınıp düşüncesizce yapıyosa önce uyarırım kapısına gidip tatlı dille. Anlamıyo mu daha sert bi konuşmayla tekrar giderim. Yine mi olmuyo? o her gürültü yaptığında ben de karşılık veririm. Alırım elime vileda sapını tavanı delene kadar yolu var. Saygı karşılıklıdır. Büyük de küçüğüne saygı duymalı.Peki canım benim üst komşudan gelen ses seviyesi konuma bir bakıp bana da ne yapacağım konusunda bir yol gösteren
Walla yaşlılıktan olduğunu söylüyor oğlu da kendi de ama hareketleri çok aktif , şimdi bile yankı yankı tv sesi geliyor , üç kere uyardık tv için , ama aynı , tavan a vursam da anlamazlıktan geliyor y a da gerçekten analamıyor , emin olamıyorum aöa çok sinirleniyorum , saat 22 de kapatıyor tv yi , bahanesi de bu , geç saate kadar açık değil , duymuyorum diyor , r Benim de akşamdan akşama evimde sakince vakit geçirmek isteyeceğim saatler 19-23 arası , sonrası yattık ettik öuhabbeti , 19-22 arasının içine ediyor üsttekiValla eğer yaşlılıktan yapıyosa pek yapacak bişey yok ama buna sığınıp düşüncesizce yapıyosa önce uyarırım kapısına gidip tatlı dille. Anlamıyo mu daha sert bi konuşmayla tekrar giderim. Yine mi olmuyo? o her gürültü yaptığında ben de karşılık veririm. Alırım elime vileda sapını tavanı delene kadar yolu var. Saygı karşılıklıdır. Büyük de küçüğüne saygı duymalı.
Şimdi de var ama dönem dönem daha hassas oluyorum o zaman baya zorlanıyorum açıkçası. Çınlama değil böyle sanki devamlı ve hızlı hızlı dalga sesi gibiMahnezyum eksikliği mi? İlk defa duyuyorum böyle bi sebebi olabileceğini. Araştıracağım bunu :)
20-25 arası vardı demişsiniz. Şimdi ne durumdasınız? Çınlama mı var sadece? O bazen bana da oluyor.
Amin de bu da az buz bir dert değil , ciddi hayat kalitesi düşüyorAllahım başka dert vermesin İNŞAALLAH
Psikiyatre gittinmi. Takıntılar en kolay tedavi edilebilen psikiyatrik rahatsızlıklardır diye biliyorum. Ses olmasa temizlik olacaktı, yada simetri takıntınız olacaktı. Veya sürekli adımlarınızı sayacaktınız. Bu da psikolojik bir rahatsızlık. Doktora gitmelisiniz. Eşinizde bu durumdan rahatsızdır.Merhaba kızlar.
Daha önce de bu tarz konular açan olmuştu ama net bir çözüm göremedim hiçbirinde.
Benim çok aşırı olmasa da ses takıntım var maalesef. Öyle ki eşim horlamaz ama nefes alıp verme sesinden bile uyuyamıyorum
Her gece kulak tıkacı takmak zorunda kalıyorum. Düşünüyorum da yarın öbür gün çocuk olsa kulak tıkacı takmadan uyuyamıyorum diye gece ağlamalarını duyamam belki diye şimdiden bunun için endişeleniyorum :)
Bunun dışında yanımda sakız çiğnenmesi, bir şeylerin höpürdetilerek içilmesi, yemeğin şapırdatılarak yenmesi gibi durumlar beni çileden çıkartıyor!
Bu tarz seslerden rahatsızlık duymayan insanlara öyle imreniyorum ki. Eşim de onlardan biri :)
Ben bunu aşmak istiyorum çünkü sosyal hayatımı ciddi ölçüde etkiliyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Kendimi telkin ediyorum o sese odaklanmamak için duymamaya çalışıyorum ama nafile
Var mıdır ben bu takıntımı yendim artık beni hiç etkilemiyor diyen biri? Varsa nasıl yendiniz ?
Bendede tam tersi mutfakta su ısıtıcısının, davlumbazın sesine buzdolabının kapağının acık kalınca ötmesine süpürge sesine nefret duyuyorum ama öyle böyle değil eğer bu saydıklarımdan birini ben çalıştırmazsam yada yapmazsam yapan kişiye aşırı sinir oluyorum ve o anlık istemeden kin e bile dönüşüyo
Kızlar bende de tesbih sesine karşı aşırı bir hassasiyet var bazen denk geliyor bir yere gittiğimizde falan şıkır şıkır tesbih çekenler oluyor dişlerimi sıkıyorum böyle nasıl anlatsam içimden bir ses kalk o tesbihi parçala at diyor gözüm dönüyor resmen. Ama sadece bu ses başka birşey yok anormalim herhalde:))
Psikiyatre gittinmi. Takıntılar en kolay tedavi edilebilen psikiyatrik rahatsızlıklardır diye biliyorum. Ses olmasa temizlik olacaktı, yada simetri takıntınız olacaktı. Veya sürekli adımlarınızı sayacaktınız. Bu da psikolojik bir rahatsızlık. Doktora gitmelisiniz. Eşinizde bu durumdan rahatsızdır.