- 26 Şubat 2014
- 38
- 46
-
- Konu Sahibi vuslata hasretim
valla ben bi parça pamuğu komple vazelinliyorum. koyuyorum kulağıma. aman dikkat diyeyim çok dibe filan itelemeyin sakın.o kadar itelemeye sokmaya gerek yok hemen dışından koyuyorum ben. silikon kulaklık takar gibi. ses yok. mis gibi..arkadaşım merhaba, bu yazdığın şeyi deneyeceğim bu akşam. vazelin sürdüğümüz kısmı kulağın iç kısma mı gelecek?
eşinden önce gıt yataga ve uyumaya çalış
ciddıyım uyuyunca duymazsın nasıl olsa.
durumun psıkolojık ama psıkologa gıt ılac yazar muhtemelen.
Ara sıra ruh halime bağlı olarak bana da oluyor böyle şeyler. Odamı kardeşimle paylaşıyorum, kulak tıkacı ile uyuyorum mesela. Ama kulak tıkacının hayatıma girmesine üniversitedeyken kaldığım yurt sebep oldu. 4 kişi minnacık bir odada uyumaya çalışınca ve ben de horlayan oda arkadaşım yüzünden tamamen uykusuz kalınca mecburen gidip aldım, kullanmaya başladım ve yapıştı kaldı zaten. Sonraki 2 senemde horlayan oda arkadaşım olmamasına rağmen nefes seslerinden rahatsız olduğum için ve öyle daha kolay uyuyabildiğim için kullanmaya devam ettim. Şu an 1 sene olacak evime döneli, halen kullanıyorum. Etraftan çok ses geliyor doğal olarak, araba sesleri, dışarıdaki insanlar, evdeki diğer insanlar, komşulardan gelenler vs. derken bende genelde mesela sessizliğe ihtiyacım varken böyle dış sesler duyunca ortaya çıkan bir rahatsızlık var. Mesela kitap okuyacağım, rahatsız olurum seslerden. Evde çalışırken örneğin, kafamı tamamen vermem gerekiyorsa o sırada sokaktaki çoluk çocuk sesine falan takarım. Saat sesini seviyorum ilginç bir şekilde. Bu derece değildim ama 4 sene yurtta kalınca bir sürü takıntım oldu işte. Çok özeniyorum hiçbir sesi umursamayıp uyuyabilen, çalışabilen insanlara. Ben çoğul, birbirine karışan seslerden değil de tekil seslerden rahatsız oluyorum asıl. Mesela uzaktan 3-4 kişinin konuşma sesi geliyorsa rahatsız olmam, takılmam ama tek bir kişinin sesi gelirse konuşmasına falan takılırım.
ee soyle sarılma bana uyanınca uyuyamıyorum deEşimden önce uyusam bile eşim yatağa girdiğinde bana sarılır ve ben de uyanmış olurumsarılmadığı zaman da en ufak bi kıpraşmada, sesde uyanıyorum zaten :)
bana da. gitmiyorum bu sebeple .
Eşim malesef yanımda ne cekırdek yıyebılır, ne erik, ne cips.. hatır hutur nefret ediyorum
Beraber yerken de rahatsız oluyor musun? Ben biriyle beraber çekirdek yediğim zaman rahatsız olmuyorum ama ben yemiyorken biri yiyorsa oluyorum.
eşimle yemek yerken nefesim tıkanıyor benim, o derece, daralıyorum, yemek yiyemiyorumBeraber yerken de rahatsız oluyor musun? Ben biriyle beraber çekirdek yediğim zaman rahatsız olmuyorum ama ben yemiyorken biri yiyorsa oluyorum.
Tedavisi yok.keske olsa.
Normal oturuo film izlerken bile aldigi nefes sinirimi bozuyor
Yemek yerken zaten dislerini sıkıyorum.yeterr iyice sistin kac kilo oldun yeme artik diyorum
aa evet beraber yerken bi nebze azalıyor sinirlenmiyorum o kadar.
Ah kac defa tok oldugum halde yemek yedıgım, cekırdek hıc ıstemedıgım halde yemek zorunda kaldım baskalrı yıyor dıye bı bılsenbıtsın dıye dolu dolu kabukmus gibi atmıslıgım bıle var 3er 5 er .. israf ama napim
ay ben bu akşam bir deneyeyim onu yaa.. ızdırab oldu uykular bana. ayrı yatıyoz adamlavalla ben bi parça pamuğu komple vazelinliyorum. koyuyorum kulağıma. aman dikkat diyeyim çok dibe filan itelemeyin sakın.o kadar itelemeye sokmaya gerek yok hemen dışından koyuyorum ben. silikon kulaklık takar gibi. ses yok. mis gibi..
uyku sorunu yaşıyor muusn peki?
tıkça hangisini kullanırosun
Hoşgeldin misofonia:)
İnsanlara bunun bi hastalık olduğunu, anormal olanın bizler değil ulu orta ağzını şapırdatan, sakızı edepsizce çiğneyen, ılık çayı bile hüpürdeten, cipsi salatalığı çerezi dişlerini kırmak istercesine yiyen, burnu tıkalı olmasına rağmen inatla burnundan nefes almaya çalışan öküzler olduğunu anlatamazsın. Kim olursa olsun nefret ediyorum. Çok kavga etmişliğim de vardır. Tadını öyle alıyolarmış bak bak bak. O ağız nasıl bi ağızmış ki eğrile büğrüle 8 metre açılarak çiğnemeden tat almıyomuş. Öyle ağzın içine tüküreyim afedersin. Bak sinirim tepeme çıktı yine. Görgüsüzler. Öküzler. Daha bugün dolmuşta bi kadına söylendim toplu taşımada bu şekilde sakız çiğnenmeyeceğini kimse öğretmedi mi size dedim en son. Öğretmediler diyip bi de sakızı şişirmesin mi suratıma? E yürek mi yedin derler adama elimin tersiyle yapıştırdım sakızı ağzına burnuna. Ellerim pis amilazına bulandı ama değer. Toplum kuralı. O gevşek ağzına sahip çıksın herkes.
Aynısı erkek kardeşimde var ve bu bizide çileden çıkartıyor..
Merhaba kızlar.
Daha önce de bu tarz konular açan olmuştu ama net bir çözüm göremedim hiçbirinde.
Benim çok aşırı olmasa da ses takıntım var maalesef. Öyle ki eşim horlamaz ama nefes alıp verme sesinden bile uyuyamıyorum
Her gece kulak tıkacı takmak zorunda kalıyorum. Düşünüyorum da yarın öbür gün çocuk olsa kulak tıkacı takmadan uyuyamıyorum diye gece ağlamalarını duyamam belki diye şimdiden bunun için endişeleniyorum :)
Bunun dışında yanımda sakız çiğnenmesi, bir şeylerin höpürdetilerek içilmesi, yemeğin şapırdatılarak yenmesi gibi durumlar beni çileden çıkartıyor!
Bu tarz seslerden rahatsızlık duymayan insanlara öyle imreniyorum ki. Eşim de onlardan biri :)
Ben bunu aşmak istiyorum çünkü sosyal hayatımı ciddi ölçüde etkiliyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Kendimi telkin ediyorum o sese odaklanmamak için duymamaya çalışıyorum ama nafile
Var mıdır ben bu takıntımı yendim artık beni hiç etkilemiyor diyen biri? Varsa nasıl yendiniz ?