Ses Takıntısı...

vuslata hasretim

En güzel dua "M"
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
282
402
Merhaba kızlar.
Daha önce de bu tarz konular açan olmuştu ama net bir çözüm göremedim hiçbirinde.
Benim çok aşırı olmasa da ses takıntım var maalesef. Öyle ki eşim horlamaz ama nefes alıp verme sesinden bile uyuyamıyorum :KK43:
Her gece kulak tıkacı takmak zorunda kalıyorum. Düşünüyorum da yarın öbür gün çocuk olsa kulak tıkacı takmadan uyuyamıyorum diye gece ağlamalarını duyamam belki diye şimdiden bunun için endişeleniyorum :)

Bunun dışında yanımda sakız çiğnenmesi, bir şeylerin höpürdetilerek içilmesi, yemeğin şapırdatılarak yenmesi gibi durumlar beni çileden çıkartıyor!

Bu tarz seslerden rahatsızlık duymayan insanlara öyle imreniyorum ki. Eşim de onlardan biri :)

Ben bunu aşmak istiyorum çünkü sosyal hayatımı ciddi ölçüde etkiliyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Kendimi telkin ediyorum o sese odaklanmamak için duymamaya çalışıyorum ama nafile :KK43:

Var mıdır ben bu takıntımı yendim artık beni hiç etkilemiyor diyen biri? Varsa nasıl yendiniz ?

Bende cok hassasim.Birak nefes sesini cekmecedeki kol saatlerin tik tak sesini duyup hepsini durduruyorum.Uyurken kimse olmayacak kimse dokunmayacak.Hicbir ses olmamali yaklasik bir saatte daliyorum.Yemek yerkende ses cikaran insanlarla yemek yememeye calisyrm cunku sinirim bozuluyor.Bende cok sorunlu bir uyeymisim:KK70:

Evet tabi saat sesi de var odamda asla ses çıkaran bir saat bulundurmam . Yan komşudan çok kısık tv sesi gelir bazen o benim uyuyamamam için bit sebep mesela. Ama o sırada dışardan vızır vızır araba geçse ya da ne bileyim dibimde inşaat çalışması olsa hiç etkilemez beni mışıl mışıl uyurum. Böyle de esrarengiz bir yapıdayım :KK70:

aramıza hosgeldin sevgili misophonia hastası.
malesef tedavisi yok.
Dışarda bi çay bahçesinde oturmak bile işkence olacak, çekirdek sesi, çay kaşıgı ya da höpürdetme sesi, çat çut tavla sesi.
Duyma canım sende ya da aman senınkı de sımarıklık napsın millet yemesin icmesin mi şeklinde cümlelere maruz kalıp ağlama noktasına kadar geleceksiniz.
Tedavisi yok. Tüm maaşımı verebilirim bir ilaca tedavisi olsa :KK43:

Merhaba kızlar.
Daha önce de bu tarz konular açan olmuştu ama net bir çözüm göremedim hiçbirinde.
Benim çok aşırı olmasa da ses takıntım var maalesef. Öyle ki eşim horlamaz ama nefes alıp verme sesinden bile uyuyamıyorum :KK43:
Her gece kulak tıkacı takmak zorunda kalıyorum. Düşünüyorum da yarın öbür gün çocuk olsa kulak tıkacı takmadan uyuyamıyorum diye gece ağlamalarını duyamam belki diye şimdiden bunun için endişeleniyorum :)

Bunun dışında yanımda sakız çiğnenmesi, bir şeylerin höpürdetilerek içilmesi, yemeğin şapırdatılarak yenmesi gibi durumlar beni çileden çıkartıyor!

Bu tarz seslerden rahatsızlık duymayan insanlara öyle imreniyorum ki. Eşim de onlardan biri :)

Ben bunu aşmak istiyorum çünkü sosyal hayatımı ciddi ölçüde etkiliyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Kendimi telkin ediyorum o sese odaklanmamak için duymamaya çalışıyorum ama nafile :KK43:

Var mıdır ben bu takıntımı yendim artık beni hiç etkilemiyor diyen biri? Varsa nasıl yendiniz ?
Ben de siz gibiyim
Her gece kulaklıkla uyuyorum yaklasık 10 senedır
eşimle birlikte yatıyoruz ama her sabah ayrı yerlerde uyanıyoruz çünkü ben de nefes sesinden bile etkileniyorum.

Diğer tüm sesler de canımı sıkıyor , komsudan gelen ses, yuksek sesle konusan ınsanlar,yemek yerken dikkat edilmeyen seslere ben de cok deli oluyorum.

tedavi yoluna hiç gitmedim , nasıl tedavi edecek ki beni, huyum bu.

Merhaba kızlar.

20-25 arası bende de aşırı vardı. Evlendikten sonra da ilk evimde sokağında çok ses vardı, şimdikinde de üst komşum yüzünden sesten bazen uyuyamıyorum. Eşim de horluyor, babam da horlardı rahmetliyi taa odamdan duyardım o derece. Magnezyum eksikliği olabilir diye duydum. Destek olarak almayı düşünüyorum. Ayrıca evde boşlukta olduğumda ve kafam pek iyi olmadığında da oluyor. Bir süre sonra sol kulağımda geçmeyen çınlamalar başladı. Tam gün sürüyor bazen de hiç olmuyor. Doktora gitmeliyiz.

Ben de rahatsız olurum bu bahsettiklerinizin çoğundan. Ama hayatınızı çok etkileyen boyuttaysa, aşırı rahatsız oluyorsanız terapiyle biraz duyarsızlaştırılmanız mümkün. Psikiyatriye gitmeyin yalnız bilişsel-davranışçı terapi uygulayan bir uzman klinik psikologa gidiniz.

Ben buları yapana bodoslama dalıyorum ikinci uyarıyı yapmadan.
Yemek çiğneme sesi hele ki çok çiğneniyorsa,bir kere saydım 41. çiğneyişte rezil etmiştim bağırarak,kendimi de karşıdakini de.
Ve ritmik seslere de uyuzum.
Meğer hastaymışım ben de :KK53:
Şaşırmadım bile :deli:

Ah ah ben de aynı dertten muzdaribim. Sakız çiğneme, ağız şapırdatma, elde bozuk parayla oynama, burun çekme, su içerken çıkan sesler, sesli nefes alıp verme.. Saymakla bitmez. İşe gelip giderken mecburen toplu taşıma kullanıyorum. Ne çektiğimi bir ben bilirim :) Bu yüzden hep yanımda kulaklık taşıyorum ki müzikle diğer sesleri bastırabileyim. Bugün de aksi gibi kulaklığımı evde unutmuşum. İnşallah yollarda fazla yıpranmadan dönebilirim eve :)

kulağına vazelinki pamuk koy. ama ufak olmasın kulağına kaçmasın. çok dibe de iteleme ucuna kadar. vazelin ıslakken ses geçirmiyor o zamana kadar uyursun. sonra kuruyunca zaten ses duyuluyor. ileride bebek olursa ağlasa bile duyarsın yani..

aramıza hosgeldin sevgili misophonia hastası.
malesef tedavisi yok.
Dışarda bi çay bahçesinde oturmak bile işkence olacak, çekirdek sesi, çay kaşıgı ya da höpürdetme sesi, çat çut tavla sesi.
Duyma canım sende ya da aman senınkı de sımarıklık napsın millet yemesin icmesin mi şeklinde cümlelere maruz kalıp ağlama noktasına kadar geleceksiniz.
Tedavisi yok. Tüm maaşımı verebilirim bir ilaca tedavisi olsa :KK43:

Aynen canım şu duyma sen de, dikkatini başka yere ver, oraya odaklanma tarzı cümleleri duymaktan bıktım. Sanki ben çok keyif alıyorum bilerek duymaya çalışıyorum gibi :)
Kendi kendimize aşamaz mıyız acaba bütün hayatım bu işkenceyle mi geçecek :KK43:

hayır aşamazsın malesef. Çok çok araştırdım. Yabancı yerli tüm videolarını izledim desem yeridir.
Uzman bir pskilogla sadece biraz hafifletebiliyoruz ama kesin tedavisi yok.
Zaten hastalık olarak kabul görmesinin geçmişi çok eskiye dayanmıyor.
Dün arkadaslarla bir yere gittik, yan yana cafeler var. 3 yer değiştirdim türlü mazeretlerle .
Ne diyecektim ki onlara, yan masadakilerin tavla sesine çıldırıyorumm mu? Anlayamazlar ki :KK43: :KK43:

Ben de siz gibiyim
Her gece kulaklıkla uyuyorum yaklasık 10 senedır
eşimle birlikte yatıyoruz ama her sabah ayrı yerlerde uyanıyoruz çünkü ben de nefes sesinden bile etkileniyorum.

Diğer tüm sesler de canımı sıkıyor , komsudan gelen ses, yuksek sesle konusan ınsanlar,yemek yerken dikkat edilmeyen seslere ben de cok deli oluyorum.

tedavi yoluna hiç gitmedim , nasıl tedavi edecek ki beni, huyum bu.

Ben yine kulaklıkla devam ederim de bir şekilde uzun vadede kulağıma bir zararı dokunur diye korkuyorum.
Bunun bir huy olduğunu düşünmüyorum ben, tamamen psikolojik bence. Algıda seçicilik gibi.

X