• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ses, Müzik, Işık

Duygu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
3.755
5
156
Diğer
Düğün gecenizin nabzını belirleyecek en önemli etken kuşkusuz müzik. Karşılama kokteylinden, ilk dansa ve ardından tüm gece devam edecek müzik tarzına karar vermek, bir liste oluşturmak aslında sandığınız kadar da zor değil. Bu konuda da destek alabileceğiniz şirketler var. İsterseniz Dj hizmeti, isterseniz de canlı müzik ve orkestra hizmeti alabilirsiniz.

Ancak düğün merasimi süresince üç farklı müzik türü seçmeniz gerekmektedir. Gelin ve damadın salona giriş şarkısı, ilk dans ve ardından pastanız kesilirken çalınacak şarkıları sizin belirlemeniz gerekiyor. Bunun için klasikleşen şarkılardan birini seçebilir veya sizin için özel olan bir şarkıya da yer verebilirsiniz.

Ardından tüm gece için çalınacak müzikler için de bir tema belirlemeniz gerekiyor. Genel olarak ne tarz bir müzik istiyorsanız müzik şirketi size o tarza uygun bir liste çıkarabilir. Bu seçim için en önemli detay kuşkusuz misafirlerinizin profilidir. Gençlerin ağırlıklı olduğu bir düğünde daha hareketli parçalar ön plana çıkarken, damat veya gelin tarafının isteyebileceği bazı yöresel parçalar da olabilir.

Kokteyl sırasında genellikle enstrümantal müzik tercih edilir. Bir keman grubu ile de misafirlerinizi karşılayabilirsiniz.

Gelin ve damadın salona giriş şarkısı genellikle klasik haline gelmiş eski parçalardan seçilir. Ama siz isterseniz bu sırada ikiniz için özel olan bir parça çaldırıp, bu sırada barka vizyondan sizin fotoğraflarınızdan oluşan bir klibi misafirlerinizle paylaşabilirsiniz.

İlk dans ise en özel anlardan biridir. Gelin ve damat bunun için yine kendilerine özel bir parça seçebilirler. İlk dans çok özel bir an olduğundan bunun için ders almak da çok yerinde olabilir. Böylece hem siz hem de misafirleriniz için unutulmaz bir anı olarak kalacaktır.

İlk dans müziği olarak size önerebileceğimiz romantik şarkılardan bazıları;

Frank Sinatra - Can’t Take My Eyes off You
Bryan Adams - Every thing I do
Elvis Castello - ‘She’
Elvis Presley - Can’t Help Falling in Love (With lyrics)
Human Nature - Eternal Flame
Diana Ross & Lionel Richie - My Endless Love
Eva Cassidy - Autumn Leaves
Gipsy Kings - Un amor
Glen Hansard & Marketa Irglova - If You Want Me
Gary Moore - Still Got The Blues
James Blunt - You’re Beautiful “traducido al español”
Goran Karan - Stay With Me
Mariah Carey - My All
Maria McKee – Show Me Heaven

Kaynak: GelinDergisi

Dügünlere fazla gitmedigim nekadar belli oluyor. ben sadece 1 sarki secmemiz gerekiyor saniyordum. yani sadece dans ederken.. giris müzigini falan pek düsünmemistim.ama bilgim oldu.. güzel paylasimdi tskler..

Tşkler paylaşım için. Evet bir düğüne istediğiniz kadar para harcayın müzik seçimi başarısız ya da düzensiz olunca hiç birşeye benzemiyor. :50: Yine düğünlerde bi nebze hazırlıklı oluyor insanlar artık da ben o ikide bir şarkı değiştirilen ve sürekli aynı şarkıların çaldığı kına gecelerine katlanamıyorum :20:

Evlilik hazırlığı telaşı içinde zor olur birde müzikle uğraşmak ama güvendiğiniz en yakınınıza teslim edebilirsiniz bu işi. Biz geçen yıl ablamı evlendirdik nişanı bağda yaptık ve DJ çağırdık, kına salonda oldu tüm müzikleri ben ayarladım nezaman ne çalınacağına kadar planladım - herkes hala her gittimiz kınada sizin kınanız çok güzeldi diyor- düğünde de ablamlar gerekli seçimleri yaptılar hiç bir sorun yaşamadık ve çok eğlendik :) kısaca müzik seçimi bence bir organizasyonun en önemli parçası tekrar teşekkürler duygu :46:

Back