Ses kısıklığı

Agecckr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2022
3
0
1
32
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır takip ettiğim ancak yeni üye olduğum kaliteli bir sitedeyim.

Benim sizlere sormak istediğim bir şey var ; 2 yaşında bir oğlum var. Malum 2 yaş sendromu içindeyiz. Beni en çok yıpratan sürekli çığlık atması. O kadar çok bağırıyor ki yaklaşık 2 aydır sesi kısık farklı farklı KBB ve çocuk doktoruna gittik. Çok şükür önemli, korkulacak bir şey olmadığını söylediler. Her türlü bitkisel kürleri, ilaçları, soğuk buhar makinesini denedik ama hep bağırdığı için sesi düzelmiyor. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

Merhaba benimde 2,5 yaşında hatta 3 olmak üzere olan bir oğlum var o da sever bağırmayı vs ama bugüne kadar ses kısıklığı hiç yaşamadık. Ses kısıklığı için aktarlarda kebabiye tohumu var bu karabiber tanesi gibi çiğnenen , karanfil gibi tadı olan bişey. Bi doktorunuza danışıp kullanın isterseniz. Bir de bu dönemde duygularını yönetemedikleri için krizleri yaşıyorlar. Sakince ona yol göstermek en güzeli olacaktır.

Öncelikle çok teşekkür ederim Doktorumuza bir soralım dediğiniz tohumu. Bir sürü şey denedim. Gittiğimiz doktorlar da ses tellerinde ödem olduğu zaman geç geçer diyor. Sesi düzgün kullanması gerekiyor ama ne mümkün. Ses terapisi için de yaşı küçük. Sıkıştım kaldım yani.

Biraz daha oyunlaştırarak artık küçük harflerle ya da ayyy fısıltıyla konuşalım kimse bizi duymasınla inşallah atlatırsınız. Belkide nodül gibi bir şeydir bu yaşlarda oluyor mu bilmem ama bende var mesela ne zaman kontrolsüz sesimi kullansam ertesi gün kısılır

Evet ara ara bu şekilde oyun haline getirip fısıldayarak konuşuyoruz. KBB doktoru baktı polip ya da nodül yokmuş. Sesi yüksek perdede kullandığı için oluyormuş. Ses istirahati yapması lazım ancak anlatamıyoruz ki küçücük bebeğe. :) Allah'ın izniyle geçecek inşallah. Annelik. İnsanın elinde değil işte kafama takıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…