Servis şoförü lise öğrencisine tecavüz etti

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde 33 yaşındaki servis şoförü F.Ç., 15 yaşındaki lise öğrencisi E.P.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. F.Ç'nin bir yıl önce de bazı kız öğrencilere cinsel içerikli mesajlar attığı gerekçesiyle gözaltına alındığı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi...

Servis şoförü lise öğrencisine tecavüz etti
Nedim KOVAN/ ORDU,(DHA)

Fatsa İlçesi’nde öğrenci servis şoförlüğü yapan evli ve 2 çocuk babası F.Ç.’nin serviste taşıdığı lise 1’nci sınıf öğrencisi E.P.’ye tecavüz ettiği iddia edildi. Kız öğrencinin başından geçen olayı ailesine anlatması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alınan F.Ç. dün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Ünye cezaevi’ne gönderildi.
İddiaya göre F.Ç.’nin geçen yıl da serviste taşıdığı bazı kız öğrencilere cinsel içerikli mesajlar attığı, yapılan suç duyurusu üzerine gözaltına alınıp, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

DEĞERLENDİRMESİNİ YAPACAĞIZ
Ordu Valisi Kenan Çiftçi, tecavüz iddiasıyla ilgili olayda şüphelinin tutuklandığını belirterek, "Dava süreci, adli süreç devam ediyor. O kişi tutuklandı. Bize düşen idari yönden arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz. Bundan sonra neler yapılabilir, bunun değerlendirmesini arkadaşlarımızla yapacağız" dedi.
milliyet

Artık tahammül edemiyorum bu haberlere.
Adam öğrencilere sarkıntılık yapmaktan yargılanırken kim izin veriyor bu adamın servis şoförlüğü yapmasına.
Hakikaten aklım almıyor..
Bir denetimi yok mudur bu servis şoförlerinin...
Çocuklarımızı kime emanet ettiğimizi nerden bilicez.?

Bu denetim ile bile alakali degil, adam resmen tutuklanmisti!!! Bu bile yeterli bir neden degilmidir adami isinden almayi?
Ben o kizin annesi olsaydim, kim bu servis söfürlerinden sorumlu ise, onada dava açardim.

Boyle bir suclamayla karsi karsiya kalmis biri nasil servis soforlugune devam edebiir ya...
Ya da sicili falan kontrol edilmiyor mu bu insanlarin...
Cocuk emanet ediliyor, inanamiyorum, bir sey olmasi gereken gibi olsun!!

açıkça yazıyorum. affedersiniz.

ŞEYİ KOPSUN İNŞALLAH... ALLAH BELASINI VERSİN.

daha çok saymak istiyorum...

Boyle bir suclamayla karsi karsiya kalmis biri nasil servis soforlugune devam edebiir ya...
Ya da sicili falan kontrol edilmiyor mu bu insanlarin...
Cocuk emanet ediliyor, inanamiyorum, bir sey olmasi gereken gibi olsun!!

Bu ülkede aslında biz KAZARA yaşıyoruz...

Benzer bi durum taksicilerde de var. Çok fazla sabıkalıyla gece gündüz bir araba içinde bulunabiliyoruz. Bizzat taksicilerden duydum sabıkalı olduklarını. Kötü suçlardan.

Benzer bi durum taksicilerde de var. Çok fazla sabıkalıyla gece gündüz bir araba içinde bulunabiliyoruz. Bizzat taksicilerden duydum sabıkalı olduklarını. Kötü suçlardan.

Kelle koltukta yaşıyoruz desene

Herif alabılecegı en agır cezayı alır ınsallah ama şunu da söyleyeyim yalnız o yaşlar çok tehlikeli...
Geçen gün bir liseyi ziyarete gittik dönüşte dolmuşta 5-6 liseli kız öğrenci,dolmuşçu da taş çatlasın 35 yaşında.Kızlar ayakta ama dolmuşcunun basına üşüşmüşler.Muzıgı degıstırıyorlar öyle laubali laubali konusmaları var ki ama abi olarak görüyorlar.Onu anladım.Ama kan deli akıyor mesafeyi ayarlayamıyorlar.O an aklımdan geçen ilk şey ya bu adam bu kızların bu samimiyetini farklı anlayıp yanlış bişey yaparsa oldu.
Bu olay için demiyorum tabiki.Herifin zaten sabıkası varmış bu konuda.
Bu adamı nasıl servis şoförü yaparsınız okula tekrar ?
Kızın yaşayacağı travma bir yandan vah şimdi okuldaki idarenin de öğretmenlerin de haline ve geçireceği sorusturmalara...

O zaman o adam o kizlara karsi istismarda bulunur. O kizlar o yasta yaptigi hareketleri zaten bilinçli yapmiyor. Adi üstünde, çoçuktur, ergendir,.. fakat o adam 35 yasinda ve o davranislarina dikkat etmek zorunda. Gidip 15,16 yaslarindaki kizlara asilmamasi gerekiyor. Ve zaten adam orada isini yapmaya gidiyor, profesyonel ollmasi lazim!

Yani kizlara hiç herhangi bir suç düsmüyor chelzy. Adamin sabikasi olsun, olmasin, sonuçta davranis ters! Tecavüz olmasa bile, adamin orda görevi söfür olmak, kizlara takilmak felan bile degil!

Profesyonel mi? Yok oyle bir dunyA Kararsiz.olayin meydana geldigi yere yakin bir yerde 5 sene gorev yaptim.Tasimali soforler tasinan yerin koyunden koy arabasi ceken soforlerden secilir.Profesyonellik falan yok.Ehliyetinin olmasi altinda minibusu olmasi yetiyor.bu sadece orda degil su anda calistigim koydede ayni sekilde.Tasima ihaleside al gulum ver gulum seklindedir.Nereden tutarsan elinde kaliyor yani.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şerefsiz ya 15 yaşındaki gencecik insan ruhundan o yaraları nasıl silecek umarım örnek ve diğer niyetlileri caydıracak bir ceza alır.
Bir sefer söförle yalnız kaldık bir asıldı ödüm koptu 155 tuşladım elim yesde frene bassa arayacaktım ogün bugündür Otobüste yalnız kaldıysam ineceğim yere gelsemde gelmesemde iniyorum

bildigim kadarıyla servisler okul denetiminde.
dolayısıyla butun soforlerin sabıkasını isteyebilirdi...
o soforu ise alan sirkete hic deginmiyorum bile.
o kadar cok ihmal var ki bu konuda

her bir ihmal, maalesef istismarla da sonuclanıyor.
tecavuzcu tutuklu yargılandıgı gibi diger sorumluluk sahibi olanlar da tutuksuz yargılanmalı.

umarım chelzy nin verdigi ornekteki gibi bu kıza servis soforuyle samimi oldugu gerekcesiyle ceza hafifletilmez

otobusun plakası ve sefer numarasını alıp sikayet etseydiniz keske.
siz erken inerek tedbir alıyorsunuz ama onun sorumlulugu sizin ineceginiz duraga kadar goturmek, sozlu tacizde bulunmak degil.
ayrıca yetiskin olmayan cocuk yasta bir genckız sizin gibi davranamadıgı gibi daha sonra soforu sikayet edecek cesarette de olamayabilir....

Att servisçıler okul denetiminde yapılıyor.Ama kimler yapıyor biliyor musun ?
Şaka gibi gelecek ama biz öğretmenler yapıyoruz.
Her aysonu elimize bir liste tutuşturuluyor.Servicçinin yanına gidiyoruz.Şuyun buyun var mı ?
İşte okul tasıtı yazıyor mu ?
Sürücü belgesi var mı ?
Emniyet kemeri var mı ?
10-15 maddelik bişey.
He arada da jandarma gelir denetime.(okul açıldıgınndan beri hiç gelmedi )
Verdiğim örnekte olayın bi ihtimal bnun üzerinee olabıleceğiyle alakalıydı.
Yoksa adam zatenbu olaydan sabıkalıymış.Bu adamın hala çalıştırılması dost-ahbab ilişkisinden başka birşey değildir.
Ve yine her yüreğimiz yandıgındakı sebeplere geliyoruz ''denetimsizlik ve ihmal ''.
Fatsa İlçe milli eğitim müdürü bu söforu bılmıyor mu ? Kaymakamı ? Orda bır olay hemen duyulur.mutlaka biliniyordu ama işte..Ama yanii.Bu herif yine çalıştırılmış.İnnsallah tepeden tırnağa hepsinin başı yanar sebep olanlar da dahil sadece o sapık değil.

Son düzenleme:

ogretmenler belki rutin kontrolleri yapabilir ancak kimin calıstırıldıgıyla ilgili okul yonetiminin ilgilenmesi gerekmez mi?
gerci sapık ogretmenler icin bile "sürgün" diyip daha kırsaldaki baska cocukların istismar edilmesine canak tutuyorlarken,
dedigin gibi es dost hesabı yapıp sofurun sabıkasını gormezden gelmislerdir...

ayrıca işe girerken temiz kagıdı alınıyor, ozellikle cocukların bulundugu sektorlerde (temizlik, ascılık ne olursa....) kesinlikle sabıkaya bakılmalı, cocuk ihmali veya istismarına dair bir suc varsa yasal olarak işe alınmamalı aslında.

yargılamaktan tut, idealize ettigimiz seylere kadar.... cocuklarımızın umut vadeden bir gelecegi olması kadar boyle konularda da dusuncelerimizin hayallerle sınırlı kalması ne acı...

Okul idaresine teblig edilir yazi bu ektede o liste olur.Ogretmen denetler altina idare imzasini atar.İdare ve nobetci ogretmen sadece ogrencinin okula geldigi andan servise sabahli geldigi kisi sayisi kadar ogrenciyi bndirmekle yukumlu.Onun disinda gelisen olaylardan sorumlu olmuyor.

Surgun ogretmenler oyle bir damgayla geliyorlar ki ben olsam dayanamam meslegi birakiriim.Eski gorev yerimde ilceye bi biyoloji ogrt.gelmisti. tacizden surgun yemis.Tamam gelebilecegi en en kotu yer bizim ilceydi ama bir ogretmen suratini ceviripte konusmuyordu,esnaf desen ona keza..Oyle insanlari meslekten men edeceksin bu kadar.

Dedigimiz gibi dost ahbap iliskisiyle olan bir durum bu.Bu yaptiranda cezasini ceksin.Nasil boyle birsorumlulugu almislar aklim almiyor benim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…