,Mubarek gunde insanlari ekmeginden etmeseydiniz iyiydi.. Bi ozur diletirlerdi birdaha da asla yapmazdi .. Sigara tiryakileri orucu daha zor tutuyor .. Affetmek guzel seydir hele bu gunlerde...
Cok dogru yapmissiniz atilmasini istemekle. Size kufurler yagdiran, ustune fiziksel siddete varan hareketlerde bulunan adama caninizi mi emanet edecektiniz ? Sakin caymayin kararinizdan. Kadina siddet, hakaret artik nasil dogallastiysa artik bu adama "ayyy yaziiiik issiz kalmasaymis keske" diye uzulebiliyor hemcinslerimiz. Ise ihtiyacı varsa ona gore davranacak. Ben her gun bin turlu insanla muhattap oluyorum, hakli oldugum zamanlarda bile tartismaya giremiyorum isimden olmayayim diye cunku paraya ihtiyacim var. O kendini dusunmemis siz mi dusuneceksiniz terbiyesizi...
Baştan sona kadar haklısınız zira;
"İşten atılacak affetmem " gibi söylemleriniz
biraz büyük sözler.
Yaşadığıniz şey hiç hoş bir durum değil ama merak ediyorum;
İş vereniniz yada üstünüz size kendi çapında hareket edip haksızlık yapsaydı tepkiniz işten ayrılmak mı olurdu.
İşsiz bir insanın daha thlikeli olduğunu düşündüm ve uyarı cezası alması daha uygun geldi..
Maalesef ki oruç tutunca dünyanın sonu geldiğini düşünen insanlar var. Evet tabiki zor ; Ramazan ayının hikmetlerinin büyük olması bundandır. Ancak kalp kıracak kadar canavarlaşıyorsan bir anlamı kalmıyor ki..
..
Uyuya kalacağınızı hissettiğiniz an dakika alarmı kurmalısınız.. Serviste yalnızda kalabilirdiniz , farklı yere de götürülebilirdiniz.
Özellikle bayanlar çok dikkatli olmalı.
Servis şoförüde dalgınlığa geldiğinden unutmuş olabilir. Siz söylemeden sizi indirme zorunluluğu yoksa ( ki böyle birşey okul servislerinde, kreşlerde oluyor genelde.) uyumadan uyarmalıydınız.
Gülümseyerek söyledim kısmı ise genel olarak söylüyorum gülümseyerek küfür edenleri de gördüm.
Bu yüzden bu konuda yorum yapmıyorum.
Yok efendim kimsenin hakkı yok bunu yapmaya v.s diye ahkam kesmeye gerek yok.
Amiyane bir tabirle insanlara bulaşmamak gerekiyor. Tahammülsüz, selam vermekten üşenen, merhabayı tehdit sayan , ruh halleri bozuk, ilaç bağımlısı , adam öldürmeyi / dövmeyi suç görmeyen insanlarla dolu etraf.
Bir cümle kurarken iki defa düşünmeli.
Şimdi bu adam işten atıldı diye sorunlar bitti mi ?
Ben gülümsedim, adam bağırdı. Ben sustum hala , adam üstüme yürüdü ve hala sustum adam servisten kovdu. "
Cok haklisiniz...İşsiz bir insanın daha thlikeli olduğunu düşündüm ve uyarı cezası alması daha uygun geldi..
Maalesef ki oruç tutunca dünyanın sonu geldiğini düşünen insanlar var. Evet tabiki zor ; Ramazan ayının hikmetlerinin büyük olması bundandır. Ancak kalp kıracak kadar canavarlaşıyorsan bir anlamı kalmıyor ki..
..
Uyuya kalacağınızı hissettiğiniz an dakika alarmı kurmalısınız.. Serviste yalnızda kalabilirdiniz , farklı yere de götürülebilirdiniz.
Özellikle bayanlar çok dikkatli olmalı.
Servis şoförüde dalgınlığa geldiğinden unutmuş olabilir. Siz söylemeden sizi indirme zorunluluğu yoksa ( ki böyle birşey okul servislerinde, kreşlerde oluyor genelde.) uyumadan uyarmalıydınız.
Gülümseyerek söyledim kısmı ise genel olarak söylüyorum gülümseyerek küfür edenleri de gördüm.
Bu yüzden bu konuda yorum yapmıyorum.
Yok efendim kimsenin hakkı yok bunu yapmaya v.s diye ahkam kesmeye gerek yok.
Amiyane bir tabirle insanlara bulaşmamak gerekiyor. Tahammülsüz, selam vermekten üşenen, merhabayı tehdit sayan , ruh halleri bozuk, ilaç bağımlısı , adam öldürmeyi / dövmeyi suç görmeyen insanlarla dolu etraf.
Bir cümle kurarken iki defa düşünmeli.
Şimdi bu adam işten atıldı diye sorunlar bitti mi ?
Ben gülümsedim, adam bağırdı. Ben sustum hala , adam üstüme yürüdü ve hala sustum adam servisten kovdu. "
umarım yaşamazsınız bunu ben gülerim küfür etmedim hayatımda etmem de diyelimki tüm bu olanlar benim adama çemkirmemden oldu niye beni uyandırmadım dedim öyle olmadı ama diyelim ki öyle bu o damın bana ana bacı küfür sülale iğrenç küfürler etmesi hakkını ona verir yani ben affetmeliyim öylemi peki diyelim ki o arkadaşım orda değildi adam beni dövdü yine affetmeliyim yani nasıl insanlarsınız siz cidden
ojess , çok geçmiş olsun.
Çok küçük bir firma değil ise birden fazla servis aracı hizmet vermektedir ilgili kuruma. Kurumlar taşıma şirketlerinden servis hizmeti alır. Her servisin kayıt altında olduğu bir güzergahı ve personeli alıp indirdiği durakları mevcuttur.
Servis şoförü nerede ineceğinizi nereden bilecek diyen arkadaşlar , işte bu sayede biliyorlar. Durağınızda inmeyecekseniz şoföre söylersiniz yola devam eder , servis güzergahı dahilinde istediğiniz yerde inersiniz. Servis şoförleri hakkında yapılan şikayetlerde haksızlık edilmemesi için o servisi kullanan diğer personellerden de bilgi istenir ve ona uygun hareket edilir. Uyarı yeterli ise uyarılır , çoğunlukla da uyarı alan şoförün güzergahı değiştirilir ki serviste öngörülemeyecek bir olay yaşanmasın.
Atılma için konu sahibesinin yaşadıkları yeterli değil midir ? Ramazan günü vicdanı yapmayı bırakın. Objektif düşünün.
gerçekten1Sen 'in mesajından bunu mu anladınız? şu an işini sizin yüzünüzden kaybettiğini düşünen saldırgan bir adam var, buna karşı nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz?
umarım yaşamazsınız bunu ben gülerim küfür etmedim hayatımda etmem de diyelimki tüm bu olanlar benim adama çemkirmemden oldu niye beni uyandırmadım dedim öyle olmadı ama diyelim ki öyle bu o damın bana ana bacı küfür sülale iğrenç küfürler etmesi hakkını ona verir yani ben affetmeliyim öylemi peki diyelim ki o arkadaşım orda değildi adam beni dövdü yine affetmeliyim yani nasıl insanlarsınız siz cidden
haklısın tabiki ben olsam heleki benim yüzümden işten atılmasına kesinlikle göz yummazdım..o ayıp etti ama bence sizde ayıp ettiniz..
Ben asla şöförü beni niye uyandırmadın diye suçlamadım kızmadım da olayın başlaması bundan oldu diye insanlar bana kızıyorlar ama mküfürü yiyen dayak yemekte olan hemcislerine teselli vermek çok zor yapılması gerekeni yaptım vicdan azabıda çekmiyorum o hali ben gördüm resmen delirmişti adam ya ben ona küfür etmiş olsam yada durduk yere sataşsa adama bişey yapmış olsam ya yemin ediyorum hiç bişey demedim yanımdaki arkadaşlarda şahit zaten onlarlada konuşuldu ve işten çıkarıldı .
hayır bilgece neden olarak her ıkısıde orucu gostermıs onu demek ıstıyor yanlıs anlamışşınızOruç nedeniyle uyuyakalmakla saldırganlık yapmak arasında fark yok gibi mi
aynen ayrılırdım aç kalırım kendime küfür ettirmem ben bu yaş kadar boşuna okumadım annem beni dışarda birileri tartaklasın iğrenç küfürler etsinler diye büyütmedi elimde imkanım varsa yaparım asla affetmem sizin başınıza geldiğinde suratınıza s.tir git lan diyen bir adamı affeder o servise binmeyede devam edersiniz ben yapmam
Kusura bakmayın sinirden mi hala olayın şokunu yaşadığınız için mi bilmiyorum ama çok Fevri cevaplar veriyorsunuz. Insanlar aşağılar gibi konuşuyorsunuz. ( yüzünüze küfretseler siz Yarabbi şükür dersiniz, siz affedersiniz adam ananiza bacınıza küfretse falan)
Burdaki bayanlar illa affet adamı kovdurma işten dememisler ki. Herkes fikrini söylemekte özgür sizde saygı duymak zorundasınız hoşunuza gitmeyen yorumlara atarlanmaya gerek yok.
Evet ben olsam ben de affederdim. Merak etmeyin annem beni de çok iyi yetistirdi okudum meslek sahibi oldum boş insan değilim. Kadın haklarını da sonuna kadar savunurum. Ama en önemlisi merhamet sahibiyim o yüzden affederdim bana karşı ilk hatası olduğu için.
Sadece kendi fikrimi belirttim saygı duyarsınız sevinirim[/QUOTE
ben ne yaşadığımı biliyorum siz üstünüze yürüyen ve iğrenç küfürler eden bir adamı affedebiliyorsanız affedin ben affetmiyorum yeter artık ya adam bana küfür etti diyorum üstüme yürüdü diyorum işten çıkartırmakla ayıp ettin diyor ne saygısından bahsediyorsunuz Allahaşkına nerdeyse dayağını yiyip otursaydın yazacaklar