servis şöförü dün az kalsın beni dövüyordu ...

Mubarek gunde insanlari ekmeginden etmeseydiniz iyiydi.. Bi ozur diletirlerdi birdaha da asla yapmazdi .. Sigara tiryakileri orucu daha zor tutuyor .. Affetmek guzel seydir hele bu gunlerde...
,
iyi sizin başınıza gelirse siz öyle yaparsınız yüzünüze karşı ananızı bacınıza tüm sülalenize küfür edilirse yarabbi şükür der affedersiniz olurmu

çok saol arkadaşım

İşsiz bir insanın daha thlikeli olduğunu düşündüm ve uyarı cezası alması daha uygun geldi..

Maalesef ki oruç tutunca dünyanın sonu geldiğini düşünen insanlar var. Evet tabiki zor ; Ramazan ayının hikmetlerinin büyük olması bundandır. Ancak kalp kıracak kadar canavarlaşıyorsan bir anlamı kalmıyor ki..
..

Uyuya kalacağınızı hissettiğiniz an dakika alarmı kurmalısınız.. Serviste yalnızda kalabilirdiniz , farklı yere de götürülebilirdiniz.
Özellikle bayanlar çok dikkatli olmalı.

Servis şoförüde dalgınlığa geldiğinden unutmuş olabilir. Siz söylemeden sizi indirme zorunluluğu yoksa ( ki böyle birşey okul servislerinde, kreşlerde oluyor genelde.) uyumadan uyarmalıydınız.

Gülümseyerek söyledim kısmı ise genel olarak söylüyorum gülümseyerek küfür edenleri de gördüm.
Bu yüzden bu konuda yorum yapmıyorum.

Yok efendim kimsenin hakkı yok bunu yapmaya v.s diye ahkam kesmeye gerek yok.

Amiyane bir tabirle insanlara bulaşmamak gerekiyor. Tahammülsüz, selam vermekten üşenen, merhabayı tehdit sayan , ruh halleri bozuk, ilaç bağımlısı , adam öldürmeyi / dövmeyi suç görmeyen insanlarla dolu etraf.

Bir cümle kurarken iki defa düşünmeli.

Şimdi bu adam işten atıldı diye sorunlar bitti mi ?

Ben gülümsedim, adam bağırdı. Ben sustum hala , adam üstüme yürüdü ve hala sustum adam servisten kovdu. "

aynen ayrılırdım aç kalırım kendime küfür ettirmem ben bu yaş kadar boşuna okumadım annem beni dışarda birileri tartaklasın iğrenç küfürler etsinler diye büyütmedi elimde imkanım varsa yaparım asla affetmem sizin başınıza geldiğinde suratınıza s.tir git lan diyen bir adamı affeder o servise binmeyede devam edersiniz ben yapmam

ojess , çok geçmiş olsun.

Çok küçük bir firma değil ise birden fazla servis aracı hizmet vermektedir ilgili kuruma. Kurumlar taşıma şirketlerinden servis hizmeti alır. Her servisin kayıt altında olduğu bir güzergahı ve personeli alıp indirdiği durakları mevcuttur.

Servis şoförü nerede ineceğinizi nereden bilecek diyen arkadaşlar , işte bu sayede biliyorlar. Durağınızda inmeyecekseniz şoföre söylersiniz yola devam eder , servis güzergahı dahilinde istediğiniz yerde inersiniz. Servis şoförleri hakkında yapılan şikayetlerde haksızlık edilmemesi için o servisi kullanan diğer personellerden de bilgi istenir ve ona uygun hareket edilir. Uyarı yeterli ise uyarılır , çoğunlukla da uyarı alan şoförün güzergahı değiştirilir ki serviste öngörülemeyecek bir olay yaşanmasın.

Atılma için konu sahibesinin yaşadıkları yeterli değil midir ? Ramazan günü vicdanı yapmayı bırakın. Objektif düşünün.

umarım yaşamazsınız bunu ben gülerim küfür etmedim hayatımda etmem de diyelimki tüm bu olanlar benim adama çemkirmemden oldu niye beni uyandırmadım dedim öyle olmadı ama diyelim ki öyle bu o damın bana ana bacı küfür sülale iğrenç küfürler etmesi hakkını ona verir yani ben affetmeliyim öylemi peki diyelim ki o arkadaşım orda değildi adam beni dövdü yine affetmeliyim yani nasıl insanlarsınız siz cidden

ne olursa olsun bı ınsanın ısten atılmasına sebep oldunuz. mubarek oruc gunu affedebılırdınız adam yanlış yapmış savunmuyorum ama ıneceğiniz durağı kendınız bılmıyormusunuz o sızı uyandırmak zorunda degıl bu kadar bencil olmayın lutfen adamda oruçmuş sıkıntısı da olabılır bu kadar işten atılacak demek nedir. sizi cok yadırgadım belki o işe ihtiyacı vardı ?haklısınız ama vicdandan yoksunsunuz....

insanların algı konusunda kayıplar yasadııgnı düşünmeye basladım artık bu forumda.

ne demek nerede inecegıızı ne bilsin?
her sabah servis soforu kadını nereden alıyorsa orada inecek işte.
iş yeri servisi ile otobuslerı bırbırne karıstırmayın. hepsı sabah kımı nerden alacagını naısl bılıyorsa ındırmeyı de bılır herhalde.
butun calısanları tek tek arayıp yol tarıfı mı alıyor?
hadı ındırmedı ne kufuru Allah askına?

ayrıca her sabah hakaret yedıgı ustune yurudugu adamın servısıne neden bınmek zorunda???

ama evet kesin konu sahıbı kıskırtmıstır... adam kesın masum oruclu mazlum bır yavrucagızdır.
hayret ya!

Cok haklisiniz...

gerçekten 1Sen 'in mesajından bunu mu anladınız? şu an işini sizin yüzünüzden kaybettiğini düşünen saldırgan bir adam var, buna karşı nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz?

haklısın tabiki ben olsam heleki benim yüzümden işten atılmasına kesinlikle göz yummazdım..o ayıp etti ama bence sizde ayıp ettiniz..

Ben asla şöförü beni niye uyandırmadın diye suçlamadım kızmadım da olayın başlaması bundan oldu diye insanlar bana kızıyorlar ama mküfürü yiyen dayak yemekte olan hemcislerine teselli vermek çok zor yapılması gerekeni yaptım vicdan azabıda çekmiyorum o hali ben gördüm resmen delirmişti adam ya ben ona küfür etmiş olsam yada durduk yere sataşsa adama bişey yapmış olsam ya yemin ediyorum hiç bişey demedim yanımdaki arkadaşlarda şahit zaten onlarlada konuşuldu ve işten çıkarıldı .

Başka servisleri de var çektiği ayrıca saldırsa diye insanlardan korkarak kendime hakeret ettirerek yaşamam ben saldırsın bakalım Allah büyük

Kusura bakmayın sinirden mi hala olayın şokunu yaşadığınız için mi bilmiyorum ama çok Fevri cevaplar veriyorsunuz. Insanlar aşağılar gibi konuşuyorsunuz. ( yüzünüze küfretseler siz Yarabbi şükür dersiniz, siz affedersiniz adam ananiza bacınıza küfretse falan)
Burdaki bayanlar illa affet adamı kovdurma işten dememisler ki. Herkes fikrini söylemekte özgür sizde saygı duymak zorundasınız hoşunuza gitmeyen yorumlara atarlanmaya gerek yok.
Evet ben olsam ben de affederdim. Merak etmeyin annem beni de çok iyi yetistirdi okudum meslek sahibi oldum boş insan değilim. Kadın haklarını da sonuna kadar savunurum. Ama en önemlisi merhamet sahibiyim o yüzden affederdim bana karşı ilk hatası olduğu için.
Sadece kendi fikrimi belirttim saygı duyarsınız sevinirim

Üslubunuz sert .. Ben yazdım" hadi diyelim benim hatamdan dolayı oldu, yinede beni dövmeye hakkı var mıydı" sorunuza cevabımı , tekrar okuyun lütfen.

Evet benim başıma da gelseydi çok üzülürdüm, kırılırdım, hatta korkardım. Ancak af dilemek istemişse güzergâhının değişmesi konusunda teklifte bulunurdum.

haklısın tabiki ben olsam heleki benim yüzümden işten atılmasına kesinlikle göz yummazdım..o ayıp etti ama bence sizde ayıp ettiniz..

tabi ayıp ettim haklısın küfür yiyip dayak yiyip üstelik hiç benimle alakası olmayan bir adam bile olsa susmam lazımdı göz yummazdın demek napardın Allahaşkına söyle ne yapardın

ojess , üzülmeyin. Ekmeğimiz için çalışıyor isek yediğimiz kaba tükürmemeyi , sahip çıkmayı da öğrenmeliyiz. Umarım o servis şoförü bir daha kimseye bu şekilde davranmaz.

1.Ben size hicbirsey olmamış gibi davranmalisiniz demedim.
2.Ben olsaydım o söyle yapardım böyle yapardim da demedim.
3.Affederdim hiç demedim.
4.Kimseyi "otekilestirmeyin" rica ederim.

Ben de olsam mutlaka şikayet ederdim.
Ama işten atıldı diye sevinmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…