servis şöförü dün az kalsın beni dövüyordu ...

Mubarek gunde insanlari ekmeginden etmeseydiniz iyiydi.. Bi ozur diletirlerdi birdaha da asla yapmazdi .. Sigara tiryakileri orucu daha zor tutuyor .. Affetmek guzel seydir hele bu gunlerde...

Sizi nerden indireceğini o adam nerden bilsin. sizin gülümseyerek söyledim dediğiniz şey dışında bişey söylemediğinize emin misiniz, bu kadar kendini kaybetmesi normal değil çünkü.
İşten atılmasını isteme, hiç vicdana uygun bişey değil bana göre, başka bir ceza yokmuymuşta işten atılmaya kadar götürmüşler. Ben sizin yerinizde olsam gece uyuyamazdım, ailesi çocukları gelirdi aklıma, evet adam suçlu ama yine de tolere edilemeyecek bişey değil en azından çocukları varsa onlar için, cezası başka olmalıydı, rısk olmamalıydı.[/QUOTE

Bakın adama zaten ben kızmadım çünkü daha öncede bu tarz uyuyup kalma durumlarım oldu hatta bir şöföer evine gitmişti artık beni arabada görünce adamın ödü kopmuştu gülüyorum tabi ki ve ona da kızmadım ha kızmış bile olsam bu bana bağırma küfür etme hakkı vermez çocuğu filanda yok ayrıca bizim dışımızda da başka servis çekiyor kusura balmayın bana küfür ettiği için hatta arkadaşım olmasaydı şuan dayak yemişde olabilirdim başınıza gelirse siz affedersiniz ben affetmem

Kadına şiddetin bu kadar sık ve basit sebeplerle yaşandığı bir ülkede 'Aman işinden olmasın canım ramazan yazık günah' denmesine akıl sır erdiremiyorum.
Hepimiz birilerinin çalışanıyız, gidip üstümüzün üzerine yürüdüğümüzde bahane olarak da oruçluyum dediğimizde aynı hoşgörüyü işverenimiz bize gösterir mi?

Servis şöförü konu sahibine şiddete TEŞEBBÜS etmiş, yanında koruyacak biri olmasa şiddet UYGULAYACAKMIŞ. Belki de kim olduğunu bilmeden dün akşam haberlerde görecektik kendisini.

Önce biz kadınlar şiddet ve türevleri konusunda bilinçlenmeliyiz ki bir adım ileri gitsin bu ülke.
Unutmayın kadınlar öğrenirse çocuklarına öğretir, cehaleti yenmenin en birinci yoludur.

O an ya başkası olmasaydı yanınızda, ya adam size zarar verseydi. O zaman da mı oruçluydum isteyerek olmadı diyecekti. Oruç sadece aç susuz kalmak değil, nefse de hakim olmayı gerektirir. İnsanlıktan çıkıyorsan oruç tutarken tutmayacaksın. Üstelik işi gereği can taşıyor o adam ve emanetinde olan cana saldırmış. Haklısınız sonuna kadar

Oruç nedeniyle uyuyakalmakla saldırganlık yapmak arasında fark yok gibi mi :KK57::KK57::KK57:
siz ciddimisi
Hic kimse yaptigi seyi orucunun arkasina siginip aklamasin. Orucun amaci insanlari daha iyi bireyler yapmaktir.

Yaninizdaki arkadasiniz neden uyandirmamis onu anlamadim. Servisce umurlarinda degilsiniz pek.

yanımda oturan biri yoktu en arkadaydım inenlerde beni görmemişler ayrıca eden umurlarında olmalıyım ki :)

Kadına şiddetin bu kadar sık ve basit sebeplerle yaşandığı bir ülkede 'Aman işinden olmasın canım ramazan yazık günah' denmesine akıl sır erdiremiyorum.
Hepimiz birilerinin çalışanıyız, gidip üstümüzün üzerine yürüdüğümüzde bahane olarak da oruçluyum dediğimizde aynı hoşgörüyü işverenimiz bize gösterir mi?

Servis şöförü konu sahibine şiddete TEŞEBBÜS etmiş, yanında koruyacak biri olmasa şiddet UYGULAYACAKMIŞ. Belki de kim olduğunu bilmeden dün akşam haberlerde görecektik kendisini.

Önce biz kadınlar şiddet ve türevleri konusunda bilinçlenmeliyiz ki bir adım ileri gitsin bu ülke.
Unutmayın kadınlar öğrenirse çocuklarına öğretir, cehaleti yenmenin en birinci yoludur.

evet önde yanında otura arkadaş olmasa kesinlikle beni dövecekti gözlerinin o hali gözümün önünden gitmiyor resmen kan bürümüştü gözlerini

Cok dogru yapmissiniz atilmasini istemekle. Size kufurler yagdiran, ustune fiziksel siddete varan hareketlerde bulunan adama caninizi mi emanet edecektiniz ? Sakin caymayin kararinizdan. Kadina siddet, hakaret artik nasil dogallastiysa artik bu adama "ayyy yaziiiik issiz kalmasaymis keske :KK43:" diye uzulebiliyor hemcinslerimiz. Ise ihtiyacı varsa ona gore davranacak. Ben her gun bin turlu insanla muhattap oluyorum, hakli oldugum zamanlarda bile tartismaya giremiyorum isimden olmayayim diye cunku paraya ihtiyacim var. O kendini dusunmemis siz mi dusuneceksiniz terbiyesizi...

evet önde yanında otura arkadaş olmasa kesinlikle beni dövecekti gözlerinin o hali gözümün önünden gitmiyor resmen kan bürümüştü gözlerini
Sizin bir lafınızla mı oldu bunlar? Öyleyse hak etmiş başına gelenleri.

senin yüzündenmi atilmis?
yani cok cirkin hareketler ama söyle düsün bu sicakta, oruclu haliyle kim bilir nasil insanlarla ugrasiyordur sabahtan aksama kadar.
belki senin dedigini yanlis anlamisdir ne bilim
keske isinden olmasaymis, insanlik ani belki bir anlik parlamaydi
sanada üzüldüm tabi

banane arkadaşım küfür etti ya dövseydi arkadaşım olmasaydı bi anlık parlamaymış başınıza gelirse anlarsınız ancak tabi kadınım dayakta yemeliyim küfür de işitmeliyim benim servisin şöförü bile bana ne isterse yapabilir değilmi

Evet yaptığı hareket kötü ve affedilemez birşey özellikle Ramazan ayının ilk günü
Ama şimdi o geri kalan kısmını işsiz geçirecek ve illa işten atılacak diye ısrar etmeniz bence daha kötü olmuş
Oruçluyken insan daha dikkatli olmalı size yaşttığı affedilemez
Birde daha önceki hali nasıldı yine vara yoğa böyle bağırıp çağıran birimiydi?
Ayrıca servis şöförü değilde arkadaşlarınız sizi uyarmalıydı o adam kodlanmış bir şekilde her yere gidiyordur

evet zaten sorunlu bir tipti daha önce başkalaıla problem yaşadı bağırıp çağırıp bizi yola getirecek aklınca biz bankacıyız ve üst düzey yöneticileriz adam aşağılık kopleksi yaşıyor en ufa birşeyde bağırıyor ama dünki bambaşka birşeydi

Baştan sona kadar haklısınız zira;
"İşten atılacak affetmem " gibi söylemleriniz
biraz büyük sözler.
Yaşadığıniz şey hiç hoş bir durum değil ama merak ediyorum;
İş vereniniz yada üstünüz size kendi çapında hareket edip haksızlık yapsaydı tepkiniz işten ayrılmak mı olurdu.

Ben size hak veriyorum.
Sevgi pıtırcığı gibi davranmanın anlamı yok. Herkes kendi işini ekmeğini düşünsün.

Çalışan bir hata mı yaptı?
Evet.
Sonuçlarına katlanmak zorunda mı?
Evet.
Bu sonuç işten atılma dahi olsa ki yaptığı şeyin cezası bu, katlanmak zorunda.
Sizin affetme gibi bir sorumluluğunuz yok, onun işini düzgün yapma gibi bir sorumluluğu vardı.

Evet gerçekten yaptigi cok ama cok iğrenç.
Keske isten atilmasaydi. Bir daha yapmazdi. Ne bileyim benim vicdanim pek el vermiyor.
Bir de sizin geldiginiz yeri soylemek zorunda degl ki. Bu da sizin sorumsuzlugunuz aslinda. Bos yere birinin kalbi kirildi biri de isinden oldu.. :KK43:

Edit : siz uyuyakalmanizi oruca baglamissiniz o da oruca baglamis. Aslinda bir fark yok gibi..

ya arkadaşım siz yazılanları iyi okuyormusunuz ben ona beni uyandırmadı diye kızmadım zaten küfür etti diyorum üstüme yürüdü dayak yiyip küfür işitip susayım mı ayrıca başka servisleri var işsiz kalmaz çocuğuda yok bekar kendisi 25 yaşlarında hiç bir affedilecek tarafıda yok ayrıca adam özür filan dilemeyede niyetli değil öyle olsa telim vardı arayabilirdi

Tabiki de var zaten adamin yaptigina igrenclik dedim ama baska ceza verilmeliydi bana gore. Ramazan gunu birisi isinden edilmemeliydi.
Ne bileyim ben boyle konularda vicdan yapiyorum..

ben onu yanlışlıkla yazdım kusura bakmayın burdaki bayanları aklım almıyor dayak yiyip susaydın diyorlar resmen

Baştan sona kadar haklısınız zira;
"İşten atılacak affetmem " gibi söylemleriniz
biraz büyük sözler.
Yaşadığıniz şey hiç hoş bir durum değil ama merak ediyorum;
İş vereniniz yada üstünüz size kendi çapında hareket edip haksızlık yapsaydı tepkiniz işten ayrılmak mı olurdu.

Cümleyi tersten okursak,
Konu sahibi işverenine ya da üstüne kendi çapında hakaret edip haksızlık yapsaydı işverenin tepkisi özür dilemesini beklemek mi işten çıkışını vermek mi olurdu?

Ben size hak veriyorum.
Sevgi pıtırcığı gibi davranmanın anlamı yok. Herkes kendi işini ekmeğini düşünsün.

Çalışan bir hata mı yaptı?
Evet.
Sonuçlarına katlanmak zorunda mı?
Evet.
Bu sonuç işten atılma dahi olsa ki yaptığı şeyin cezası bu, katlanmak zorunda.
Sizin affetme gibi bir sorumluluğunuz yok, onun işini düzgün yapma gibi bir sorumluluğu vardı.[/QUOTE

çok teşekkür ederim en ufak vicdan azabı duymuyorum ben sadece işten atılması filan yaşadığım o şoku atlatamıyorum o kadar korktum o kadar ağladım ki hala ağlıyorum dilerim Allahtan burda bana vicadan vicdan diyenle bunları yaşamaz

ya arkadaşım siz yazılanları iyi okuyormusunuz ben ona beni uyandırmadı diye kızmadım zaten küfür etti diyorum üstüme yürüdü dayak yiyip küfür işitip susayım mı ayrıca başka servisleri var işsiz kalmaz çocuğuda yok bekar kendisi 25 yaşlarında hiç bir affedilecek tarafıda yok ayrıca adam özür filan dilemeyede niyetli değil öyle olsa telim vardı arayabilirdi

ben onu yanlışlıkla yazdım kusura bakmayın burdaki bayanları aklım almıyor dayak yiyip susaydın diyorlar resmen

Ya ben sizi hakli buluyorum. Benim basima gelseydi esim onu komaya sokardi haklisiniz. Iste vicdanim biraz tuhaf benim. Gerci evli degilmis o zaman bosver iyi olmus. Bu ayrintilari bilmedigimiz icin hepimiz evli cocuklu evine bakan biri sandik aslinda. Yani aslinda esine ve çocuklarına uzulduk. Evli degilse sorun yok iyi olmus ama keske esiniz biraz oksasaydi..

Cümleyi tersten okursak,
Konu sahibi işverenine ya da üstüne kendi çapında hakaret edip haksızlık yapsaydı işverenin tepkisi özür dilemesini beklemek mi işten çıkışını vermek mi olurdu?

Aynen işten çıkarılırdım kimse böyle birşeyi affetmez adam üstüme yürüycek dayak yemekten kıl payı kurtulucam ettiği iğrenç küfürleri buraya yazamam bile Allah yukarda yemin ediyorum şahitlerimde var zaten hiç bişey demedim adam birden delirdi ne olduğunu halen anlamış değilim

Ya ben sizi hakli buluyorum. Benim basima gelseydi esim onu komaya sokardi haklisiniz. Iste vicdanim biraz tuhaf benim. Gerci evli degilmis o zaman bosver iyi olmus. Bu ayrintilari bilmedigimiz icin hepimiz evli cocuklu evine bakan biri sandik aslinda. Yani aslinda esine ve çocuklarına uzulduk. Evli degilse sorun yok iyi olmus ama keske esiniz biraz oksasaydi..

Zaten eşim delirdi ama eşimin başı belaya girsin istemedim zor tuttum adamı işten çıkarmasalardı eşim onu dövüp hapse girecekti belki dah akötü şeyler bile olucaktı

Zaten eşim delirdi ama eşimin başı belaya girsin istemedim zor tuttum adamı işten çıkarmasalardı eşim onu dövüp hapse girecekti belki dah akötü şeyler bile olucaktı

Evet o konuda da haklisiniz. Neyse hayirlisi olmus, gecmis olsun..

X