servis şöförü dün az kalsın beni dövüyordu ...

işini gücünü cocugunu düşünen adam yutkunur öyle konusur.

hem bir kadına küfür et mangalda kül bırakma sonra işinden olunca ''ay pardonn''de...
ders olsun kendisine.
insan olmayı öğrenemeyene böyle öğretmek gerek. hayatta her yanlısın bir cezası var hepimiz için. aynısını ben yapsam işimden olsam hak ettim der otururum aşağı.
boşa üzülmeyin.

Evet gerçekten yaptigi cok ama cok iğrenç.
Keske isten atilmasaydi. Bir daha yapmazdi. Ne bileyim benim vicdanim pek el vermiyor.
Bir de sizin geldiginiz yeri soylemek zorunda degl ki. Bu da sizin sorumsuzlugunuz aslinda. Bos yere birinin kalbi kirildi biri de isinden oldu.. :KK43:

Edit : siz uyuyakalmanizi oruca baglamissiniz o da oruca baglamis. Aslinda bir fark yok gibi..

Son düzenleyen: Moderatör:
Be
Dün servise bindim en arkada oturuyorum oruçluydum ve gece sahura kalkığım için uykum bölünmüştü çok uykusuzdum .Uyumuşum ama ne uyuma dalmışım baya ilk defa oldu bi uyandım başka biyerdeyim uyku sersemi etrafıma baktım ve benim ineceğim yeri çoktan geçtiğimizi farkettim .Gülerek şöfere beni niye indirmediniz dedim o andan itibaren adam resmen kudurdu küfürler hakaretler Allahım şok oldum ne diyeceğimi bilemedim en son in lan arabadan in lan diye bağırarak üstüme yürüdü şöför anında otuan bir arkadaşım adamı tutmasa resmen beni dövecekti .Sonrasında ilgili kişiyi aradım ama ağlamaktan anlatamıyorum yolda insanlar bana bakıyor nasıl hıçkıra hıçkıra göğsüm ağrıdı ağlamaktan şimdi işten atıldığını öğrendim eşim annem herkes delirdi ve ben hala şoktayım hala ağlama isteğiyle doluyum oruçludum filan demiş özür dileticeklerdi ama ben asla yüzünü tekrar görmek istemiorum benden uzak tutun dedim işten atılıcak başka yolu yok dedim ve atıldı bu mübarek ramazanda bana bunu yaptırdığı içinde ondan nefret ediyorum enerjim çok düşük kendimi çok mutsuz hissediyorum ....
Bence işten atılmasın oda orucluymus kolay değil yani sizde ramazan ayında ailesinin rızkı na mani yani vesile olmayın bence derim hatalı da olsa yaziktir

Gülerek şöfere beni niye indirmediniz dedim o andan itibaren adam resmen kudurdu küfürler hakaretler
Sizi nerden indireceğini o adam nerden bilsin. sizin gülümseyerek söyledim dediğiniz şey dışında bişey söylemediğinize emin misiniz, bu kadar kendini kaybetmesi normal değil çünkü.
İşten atılmasını isteme, hiç vicdana uygun bişey değil bana göre, başka bir ceza yokmuymuşta işten atılmaya kadar götürmüşler. Ben sizin yerinizde olsam gece uyuyamazdım, ailesi çocukları gelirdi aklıma, evet adam suçlu ama yine de tolere edilemeyecek bişey değil en azından çocukları varsa onlar için, cezası başka olmalıydı, rısk olmamalıydı.

Bu tip insanlar nasihatten ders almazlar müsibet gerekir. İşinden olmasaydı aynı davranışı tekrarlayacaktı muhtemelen.

Servis şoförünün görevi herkesi ineceği noktaya kadar bırakmaktır. Kimin nerede ineceğini yeni işe başlamış biri değilse bilmesi, inmeyeni uyarması gerekir.

Bir kaç sene önce ramazanda yakın arkadaşım marketten alışveriş yaparken kasiyer adam fiyat konusunda bi yanlışlık yapmış ve arkadaşım da itiraz edince adam delirip bütün kasadakileri yere fırlatmıştı.ramazanın ilk günüydü yine. Sonra o adam hakkında da işlem başlatıldı.
Bence böyle durumların kesinlikle affı olmaması gerekiyor. Siz bir çalışana hakaret saygısızlık yapmadığınız sürece size bağırmaya çağırmaya hatta üzerinize yürümeye kesinlikle hakkı yok. Dingonun ahırında mı sanıyor kendisini?
Size yapmasa başka birisine elbet bir gün bu saygısızlığı yapacaktı. Kendinizi hiç üzmeyin.
Artık bir dahaki işinde elindeki işin kıymetini bilmeyi öğrenir..

Evet gerçekten yaptigi cok ama cok iğrenç.
Keske isten atilmasaydi. Bir daha yapmazdi. Ne bileyim benim vicdanim pek el vermiyor.
Bir de sizin geldiginiz yeri soylemek zorunda degl ki. Bu da sizin sorumsuzlugunuz aslinda. Bos yere birinin kalbi kirildi biri de isinden oldu.. :KK43:

Edit : siz uyuyakalmanizi oruca baglamissiniz o da oruca baglamis. Aslinda bir fark yok gibi..

Oruç nedeniyle uyuyakalmakla saldırganlık yapmak arasında fark yok gibi mi :KK57::KK57::KK57:

Servis şoförü orucun anlamını anlamamış. Orucu sadece aç kalmak olarak yorumlamış. Yaptığı davranışın suçlusu siz değilsiniz.

Size inmeniz gereken yeri söylemek zorunda değil belki ama siz söylediğinizde de normal bir cevap verebilirdi-KONUŞARAK!

Annemde boyle oruc tutarken daha daha agresiflesir bizide oruc tutmaya zorlardi.herseye kizardi.ozel gunlerde yada normal tutmadigimda yemek yedirmez mutfaga gelip zikkim ye geber öl ben tek basima oruc tutuyorum mutfakta bulasik birakma zehir ye insallah derdi mutfaga gelip gidip...
Ramazan sonunda da cok sukur eksiksiz orucumu tamamladim diye herkese anlatirdi.
Demem o ki herkes oruc tutarda tutamaz...

Bir yaşıma daha girdim şu an
oruç sabır işidir oruç sukunettir oruç sakinliktir
ben bazen tam iftara yakın gergin olurum nadiren böyle oruç tutupta başkalarına kizanlara şaşırıyorum

Hatta oruç olmayanlara hizmet etmeyi yanımda rahatça yiyip icmelerini severim

Konu sahibinde de hata olduğunu düşünüyorum,adam sizin nerede ineceğinizi nerden bilsin Gün içinde kim bilir kaç kişiyle uğraşıyor.Tamam tavrı ve hareketleri kabul edilebilir derecede değil.Bu konuda tartışmaya gerek yok. ama sizin de söyleyiş tarzınızda önemli.Şuan sıkıntı daha da büyük.Adam işinden olmuş sizin yüzünüzden inşallah size başka zarar vermez burası Türkiye her an herşey olabiliyor yani.

İşten atıldığı iyi olmuş haketmiş , oruç demek aç kalmak değil, aynı zamanda diline gözüne oruç tutturmak demektir , terbiyesiz herifin tuttuğu oruçtan ne olur, tutmasın aç kalınca psikopata bağlayınca, sizde keşke sessiz sedasız inseydiniz, ramazan ayında mümkün mertebe pek fazla kimseyle muhattap olma , özellikle iftara yakın saatlerde.

tamam siz haklisiniz ayni durum benim basima da gelmisti cok iyi anliyorum sizi cok uzucu bi durum gercekten o an ki psikoloji insanin alt ust oluyor malesef...ben belediye otobus soforunden yana sikayetci olmustum cocuktum o zamanlar tabi ailem dilekce falan sonra mahkemeye vermisti vs ama isten hemen atilir mi ayni gun icin de sacma geldi ben pek inanmadim isten ayni gun atilmasina sikayeti dilekcesi vs bi telefonla isten atilir mi bu kadar kolay mi

Eger serviste kimse olmasaydi, yani konu sahibi herkes indikten sonra uyansaydi ne olurdu dusundunuz mu?
Kufredip kalkip ustune yurudugunde ne olacakti dersiniz?
2015 in ilk yarisinda turkiyede 147 kadin cinayeti islendi, bunlarin onemli bolumu boyle gereksiz nedenlerle gerceklesti.
yani beni neden indirmedin sorusuna herkesin icinde delirip saldiran bir adam, serviste kimse olmasa bogazini sıkıp bir kenara da atardi. O zaman da yazik adam isinden olmasaymis diyebilecek miydiniz?
Ya da servistekiler araya girmese ve konu sahibi dayak yeseydi?
Bir suçlunun cezalandirilmasi icin ille kurbanin ölmesi ya da yaralanmasi mi gerekir? Tesebbus de yeteri kadar agir bir suc degil midir?

Nasıl dönüyor dolaşıyor da mevzu 'acaba sen de kışkırtacak birşey mi yaptın'a geliyor. Oh ne güzel elin magandası Alllah'a ibadetinin arkasına sığınıp bi güzel kadınmış, insanmış dinlemesin küfür kıyamet haydutluk yapsın, biz de onu vicdan yapıp mazur görelim.
Hiç de konu sahibi hatalı değil, yaşamayan bilmez. Benim de başıma geldi. Manyağın biri E-5 transit yolda ana avrat dümdüz ağız dolusu küfür saydırarak beni servisten aşağı atmakla tehdit etti. Üstelik seyir halindeyken, üstelik ben hamileyken, üstelik hamile olduğumu bilirken.
Ama ben kesin kışkırtacak birşey yapmışımdır değil mi? O adamda o ramazan ayında bana yaptığı saldırıdan dolayı işinden oldu. Ama ben vicdansızlık etmeseydim de işinden olmasaydı değil mi? Sussaydım, hatta bi iki tane de çaksaydı da suratıma bi rahatlasaydı adamcağız, ne de olsa oruçluydu.
Anlayamıyorum, nasıl oluyor bilmiyorum ama okların en azından bir yönden mağdura da çevrilmesine aklım ermiyor. Bu kadar empati sizce de fazla değil mi?

Otobus şoförü degil ki is yeri servis şoförü bu.. Atilir neden atilmasin ki?
tamam siz haklisiniz ayni durum benim basima da gelmisti cok iyi anliyorum sizi cok uzucu bi durum gercekten o an ki psikoloji insanin alt ust oluyor malesef...ben belediye otobus soforunden yana sikayetci olmustum cocuktum o zamanlar tabi ailem dilekce falan sonra mahkemeye vermisti vs ama isten hemen atilir mi ayni gun icin de sacma geldi ben pek inanmadim isten ayni gun atilmasina sikayeti dilekcesi vs bi telefonla isten atilir mi bu kadar kolay mi

oruç tutuyoruz diye canavar kesilmemize gerek yok
nefsimize sinirimize de hakim olmamız gerekir
ister oruçlu olsun ister başka bi şey size öyle davranamaz
ve evet boyle ınsanlar belki de işten atıla atıla doğruyu öğrenirler.
tabıkı yazık olmus ramazanda ama yapıcak bi şey yok,

En sevdiğim sözdür;

"Ey oruç, tut bizi"

Kimse orucun arkasına sığınıp bu tarz hareketler yapamaz. İşten atılmasına üzüldüm bu mübarek günde ama kendisi kaşınmış resmen.

X