- 25 Mart 2014
- 4.536
- 2.585
Ben diyeceğimi dedim sizin fikir belli zaten çok konuşmaya gerek yok, dediğim gibi kadın kadının sözüne itibar etmiyorken bu ülkede 15 yaşındaki çocuga tecavüze, çocugun rızası vardı diyen hakimlerde çıkıcaktır elbet , hiç ne alakası var demeyin taciz ve tecavüz, hakeret vs. yaşayan kadınların susması sizin yüzünden , anlatsalar kim ınanıcak işte böyle yargılıycaklar sen neler yaptın tahrik ettin diyecekler , kadın suçlu çıkıcak, yazık ki çok yazık ...
Valla ven sizin bankada yonetici oldugunuza pek nanmiyorum. Surekli egitiminizden ve yonetici oldugunuzdan bahsetmissiniz. Ama dil bilginiz cok zayif. Cok basit kelimeleri yanlis yazmissiniz. Banka gibi biryer, surekli yazismanin ,maillesmenin yapildigi biryer oldugundan... Bilemiyorum...
Her mesajinizda " ben yoneticiyim,ven gucluyum,ben okudum" diyerek, bu davranisi,okumayan ve yonetici olmayan herkese layik bir davranis gibi anlatmis oluyorsunuz. Bu cok cirkin bir davranis ve okumus veya okumamis hicbir insan bunu hak etmez.
Ben eski bankaciyim 10 yil calistim x bir bankada. Yetkili olarak gorev yaptim en son. Yani oyle cok tepelere cikmadim. Genel mudurlukteydim ve biz de servis kullaniyorduk. Gorevli olarak calistigim bir zamanda,soforun cevredeki arabalara kufrettigini gordum. Kimse rahatsiz degildi ama ven kufurden neftet ettigim icin sikayet etyim ve o soforun cikarildigini ogrendim. Boyle olmasini istemezdim,atilmasi icin yapmamistim ama atilmisti.
Kurumsal sirketler genelde bu tarz calisanlari bunyelerinde bulundurmuyorlar. Yani sizin coook okumaniz veya coook guclu olmaniz da etkili olmustur belki ama... Bilemiyorum.
Bir de karsi tarafi dinlemek lazim. Acaba o kadar az mi tepki verdiniz. Baska seyler mi soylediniz, bilemeyiz. Burada bu kadar uzerine basa basa vurguladiginiz egitiminiz ve gucunuz yonwtici olusunuz falan filan belki oarada da en az bunun kadar vurgulanmistir ve bu cesaretle belki baska seyler aoylenerek adamin sinir katsayisini yukseltmis de labilirsiniz.
Neyse...
Bu başlıği gordukce sinirlerim hopluyor.
Herkes ekmek parasinin pesinde..eee???
1. Eger konu sahibinin anlattigi gibiyse olay, yuzde yuz hakli... Kabul ediyorum, insanlar agiz dalasi yapabilir, terslesebilir, ufak tartismalar yasayabilir. Ama küfur, dayak teşebbüsü ve taciz AFFEDILMEZDIR.
2. Ve evet buradaki yufka kalpli, iyilik timsali arkadaşlara cok cok kiziyoruz, cunku bir yerde, terbiyesizligi hadsizligi, "ekmek parasi" adi altinda besliyorsunuz. Sizin her affedisiniz," ben yapıyorum cezasiz kalmiyorum" a donusuyor. Gidin bakalim kurumsal sirketlerde nasil bu isler nasil donuyor.
3. Oruçlu olmak kimseye saldirma hakki vermez, herkes kendi ekmek parasini kendi dusunucek... Kimse oyle saldirgan bir tipi her sabah gormek zorunda degil...
4. Burada surekli sen de soyle yapmissindir, konu sahibi ne bicim yorumlarin var diyenler, buradan ben kendim sinirlendim Yani... Lutfen kalitesiz davranmaya ve davranilmaya alismayalim karşısında duralim.
Yaptigim anlatim bozuklukları ve imla hatalari icin ozur diliyorum, cunku telefonladan yaziyorum...
Peki siz " ben cok gucluyum,ben ust duzey yoneticiyim, ben okudum bunlara mi layigim" diyen bir hanimin, hatta ve hatta " ben cok gucluydum attirdim, elinde gucu olmayanlara gecmis olsun" diyen bir hanimin, kadin haklarinin savunucusu oldugunu mu dusunuyorsunuz...
Yani elinde gucu olmayana gecmis olsun oyle mi? Ben beni ilgilendiririm,baskasi beni ilgilendirmez diyen birinin samimiyetine ne derece guvenebilirim?
Gucu olmayan veya okumayan yesin kufuru otursun o zaman...
Bu anlatimlar sebebiyle hanimefendi bana samimi gelmedi.
Tekrar ediyorum bahsettiginiz konular cok alakasiz.
Keşke işinden etneseydiniz oda orucluymus yazık olmuş is bulmak kolay değil bu devirde.uyari felan verebilirler di hayırlısı olsun hiç kimsede küfürü hakareti haketmiyor
Şöyle bir göz gezdirdimde, adamın işsiz kalmasına üzülen ve başka ceza verilebilirdi diyenlere yani sadece kendi hislerini paylaşanlara bile burada bazı üyeler tarafından hakaretvari cümleler kurulmuş, saldırgan bir üslup kullanılmış. Yahu sizin düşüncelere ve fikirlere hatta hislere bile saygınız yok. Kime, ne diyorsunuz. Napalım hakaretvari üsluptan dolayı hatta düpedüz hakaretten dolayı sizi de bu siteden mi uzaklaştıralım. Konu sahibi konu açmış herkes kendince yorum yapmış, ne bu tahammülsüzlük
AYNI ŞEYİ YAŞASAN DEMEK AFFEDERDİN KUSURA BAKMA BEN HAYATTA EN DEĞER VERDİĞİM VARLIK ANNEME EDİLEN KÜFÜRLERİ AFFEDEMEM BURAYA AÇIK VE NET YAZAMADIM TERBİYEMDEN AMA YAZIYORUM ARTIK NE OLURSA OLSUN ZATEN BIRAKIYORUM SİTEYİ .SENİN ANANIN AMINI SİKERİM OROSPU GÖTVEREN AĞZINA SIÇARIM AMINA KOYARIM SİKTİR GİT VE DAH ABİRÇOK İĞREN KÜFÜRLERİ AĞZI KÖPÜKLER SAÇARAK ÜSTÜME ATLAMAYA ÇALIŞARAK ETTİ BU ADAM BENİM BİR SÜRÜ ŞAHİDİM VAR EN UFAK BİR KÜFÜR ÇIKMADI AĞZIMDAN VE TEK SÖYLEDİĞİM BENİ NİYE İNDİRMEDİNİZ OLDU ODA GÜLEREK YANİ KIZMADIM KİMSEYE VE ŞÖFÖRE ONDAN SONRADA DONDUM KALDIM ZATEN İN ARABADAN LAN DİYE ATILINCA BEN Bİ ARA İNMİŞİM ODA GAZA BASI GİTİ O ANDA BANA AĞLAMA KRİZİ GELDİ HASTANEYE GİTMEK ZORUNDA KALDIM AMA BANA BURDA YAZILANLAR KADINLARIN NE KADAR DEĞERSİZ GÖRÜLDÜĞÜNÜ ÜSTELİK HEMCİNSLERİM TARAFINDAN BİR KEZ DAHA ANLAMAMI SAĞLADI SALDIRIYORUM BEN SALDIRGANIM EVET YAŞADIKLARIMI YAŞARSANIZ ANCAK ANLARSINIZ LAFININDA NERESİ BEDDUADIR BUNU DA ANLAMDIM YAŞAMAYIN İNŞALLAH AMA YAŞAYANA BİRAZ EMPATİ YAPIN ALLAH RIZASI İÇİNSadece düşüncesini belirtiyor diye sizin de başınıza gelsin diye beddua etmekte nedir yahu. Ve farkındaysanız kimse şöför masum demiyor, ve yine farkındaysanız sizinde başınıza gelsin diyenler benzer bir saldırganlık gösteriyor.
Ha şunu da belirtmek isterim; Benim başıma gelseydi ( kendimi tanıdığıma göre ) ilk gün yada birkaç gün sinirim devam ederdi ama sonra affederdim. Çünkü affetmek benim mizacıma göre karşıdakine en büyük iyi niyet gösterisi, karşıdakini en çok mahcup ve pişman eden eylemdir. Ben affederdim konu sahibi ve beddua edenler affetmezmiş. Hepsi bu. Herkes aynı tepkileri vermiyor farklıyız sonuçta. Sakin olalım, fikir beyan ediyoruz sadece bayanlar, bedduaya gerek yok. Ne farkınız kalır o zaman sözel şiddet yapanlardan. Neyse diyeceğimi dedim. Sevgiler cümleten. Konu sahibine de geçmiş olsun.
Olay bire bir anlattiginiz gibiyse mevzunuzda haklisiniz, tabi bunun karsiligi isten attirmak mi olmali orasi tartisilir, bana gore fazla olmus.
Yalniz hissettiklerimi yazacagim, sanki olay anlattiginiz kadar masum gelismemis gibi geliyor bana. Yani siz sofore gulerek beni neden indirmediniz degilde, daha sert ifadeler kullandiginizi ve bunun karsiligini almis gibisiniz geliyor bana. Bana acikcasi kendi tarafinizdan anlatiyirsunuz gibi geliyor.
konuyu okuyunca aklıma rahmetli özgecan geldi..
burada vicdan masturbasyonu yapıp '' ama aç kalacak,işsiz kalacak evine ekmek götüremeyecek '' diyen arkadaşlar aklınıza özgecan'ı getiriniz.. o'da bir şöförün kurbanıydı. üstelik o kızcağız konu sahibi gibi şanslı da değildi canından oldu.
o katilin özgecan için '' beni çok sinirlendirdi, kavga ettik,laf söyledi kendimi kaybettim '' demesiyle bu adamın
'' oruçluydum laf söyledi,sinirlendim '' demesi arasında ne fark görüyorsunuz da vicdanınız şöför adına sızlamaya başlıyor yemin ederim anlayamıyorum.. böyle böyle güç alıp kadınları ezip dövüp katletmiyorlar mı zaten?
bugun konu sahibi arkadaş o magandayı cezalandırmasaydı yarın bir gün o şöför nasılsa korkup susuyorlar diye bir başka kadına daha kötü bir şey yapmayacak mıydı? belki yine yapacak ! belki o kadın siz olacaksınız ! konu sahibine dönüp
'' mübarek ramazan da affetmen gerekirdi '' demeniz de ayrı komedi değil mi ?
madem mübarek ramazan ayı hiç tanımadığı bir kadına ana avrat küfredip üstüne yürüyen şöföre ne demeliyiz ?
aa ama o oruçluydu değil mi ? mazereti sağlam yani. bir de erkek. idare etmesi,affetmesi gereken kadındı.neden ? adam evine ekmek götürecekti ? madem evine ekmek götürecek o zaman edepli ahlaklı insan olmayı da bilecek herkes.
kimse kimseye dayılık yapmayacak.. ekmeğini önce kendisi düşünecek.. hata yapan insanlar hatalarının bedellerini ödemedikleri için bugün bu halde değil miyiz zaten ?
neyi savundugunuza lutfen dikkat edin..
neyin vicdan muhasebesine girdiğinize de..
bugün belki arkadaşları araya girmeseydi kafası gözü patlatılan bir kadının haberini izleyecektik televizyonda?
o zaman da affetmeliydin, işinden olmamalıydı diyebilecek miydiniz ?
kimse kimseye sebep ne olursa olsun küfür edemez,şiddet uygulayamaz.bunun hiçbir affedici yanı da olamaz.
ve asıl mağdur olan insanlar için '' sen de bir şey yapmışsındır kesin '' yargısında bulunmaktan da vazgeçin.
bir gün o mağdur taraf siz de olabilirsiniz hanımlar.
konu sahibi geçmiş olsun, umarım ne siz ne de başka kadınlar bu durumla hiçbir zaman karşılaşmazlar..
Bazı yorumlar sırf muhalefet olsun diye yazılmış....yani bazı insanların huyu bu sanırım empati yok, ilelebet muhalefet...kendi başlarına gelse yüzde yüz eminim en az sizin kadar, hatta sizden daha fazla tepki verirlerdi ama olsun burdaki muhalafet nosyonunu tamamlamak zorundalar ya....geçmiş olsun arkadaşım...o adam işten atılmakla kaldığına dua etsin.,,Anladığım kadarıyla eşin aklı başında bir adam, psikopat biri olsaydı o adam şimdi işten atılmakla kalmaz temizde bir dayak yerdi ama böyle tipler için başını belaya soktuğuna değmez...öfke kontrolü yoksa yapmayacak bu işi, trafik normal bir insanı bile çileden çıkarıyor,... Birde hangi makul sebep bir kadına ana avrat küfretmeyi haklı kılar çok merak ediyorum......mübarek orucu hiç sebep olarak göstermeyelim lütfen...oruç tutmanın sadece aç, susuz kalmaktan ibaret sanan hiç tutmasın zaten....
oruc kendine hakim olmayi da gerektirir.. sadece ac susuz kalmak degildir.. ne hakla saldirip hakaretler ediyor.. nasil korkmus, sasirmis, uzulmussundur, tahmin edebiliyorum.. isten atilmasinda bi hayır vardir belki.. isini onemsese ona gore davranirdi hem..
Olayı bir de soforden dinlemek lazım. Servis şoförü kimseyi uyandirip evine yolcu etmek zorunda değil. Siz "gülerek" sordugunuzu ancak adamın manyagin teki olduğunu söylüyorsunuz. Belki de disardan hic böyle görünmüyordur. Elbette Kabalik, terbiyesizlik kabul edilemez ama tek taraflı mıydı hepsi acaba ve sosyal statüsü bizden düşük olan insanlara daha mı acımasız yaklaşıyoruz?
ben üzüldüm canım çok üzüldüm çok geçmiş olsun Allahtan yalnız değildin de başına daha kötü bişeler gelmediEŞİM EVET ÇOK OLGUN AMA ZOR TUTTUM DAHA KÖTÜ ŞEYLER OLABİLİRDİ SIRF KADIN OLDUĞUM İÇİN HEMCİNSLERİM BANA HAK VERMİYOR SIRF ERKEK OLDUĞU İÇİN O PİSKOPATA ACIYORLAR AMA BANA ZERRE ÜZÜLMÜYORLAR
Hanımefendi bu olaydan aldığınız benim yöneticiliğimi yala olduğumu malesef ki doğru bunu yazım tarzından anlamanız da ayrı ilginç ama burda güçlü kadınlaın ne kadar kıskanıldığınında farkın dayım tıpkı sizin bunu hazmedememenizden belli olduğu gibi diğer taraf yani adam beni ne olursa olsun dövebilirdi size göre ayrıca bana söeldiğiniz gibi sizde bankacı değilmişsiniz çünkü sizin de yazınız baya kötü :) kırmızı işaretli yer kıskançlığınızı baya bir açıklıyor zaten yazık diyorum size .Karşı tarafın hiç bir suçu yok siz böyle düşünmeye devam edin ben dayak yeseydim ya da öldürülseydim hiç bi sorun yoktu karşı tarafı kışkırtmak nasıl bir cümledir hanımefendi ne yapmış olursam olayım dayakmıdır bunun çözümü bir erkek tanımadığım bir erkek ters bir lafımda bana ne isterse yapar öylemi size göre doğru olan bu yani siz bu zihniyetle sırf hemcinsinizi kıskandığınız için bir pskopata hak vermeye devam edin çünkü sizin vicdanınız budur ancak ...
Her mesajinizda " ben yoneticiyim,ven gucluyum,ben okudum" diyerek, bu davranisi,okumayan ve yonetici olmayan herkese layik bir davranis gibi anlatmis oluyorsunuz. Bu cok cirkin bir davranis ve okumus veya okumamis hicbir insan bunu hak etmez. AYRICA BEN ASLA ÖYLE BİRŞEY DEMEDİM DÜŞÜNMEDİM DE BENİM DÜŞÜNCEMMİŞ GİBİ YAZMAYIN BURAYA BUNLARI HİÇKİMSE HAKETMEZ AMA BAZI İNSANLAIN GÜCÜ YETMEDİĞİNDEN SESLERİNİ ÇIKARTAMAZLAR BENİM BUNA GÜCÜM VARDI VE ADAMI İŞTEN ÇIKARTTIRDIM LÜTFEN BAYAN ARKADAŞLARIM BU BAYANIN KENDİ DÜŞÜNCELERİDİR DİKKATE ALMAYIN ...