E
elif yildiz
Ziyaretçi
- Konu Sahibi elif yildiz
-
Dr Bey merhaba..
ben doğal yoldan 3 dış gebelik geçirdim.1.si açık ameliyatla ,2.si methotraxat iğne ile , 3.sü ise laporoskopide farkedildiği için işlem sırasında sonlandırıldı.Daha sonra lapoaroskopi ile tüplerim kapatıldı.Tüplerim kapanmadan önce 3 micro denedim fakat hiç gebelik olmadı.1 microda tüpler kapatılınca denedim.12.günde çok yüksek bir değerle karşılaınca çoğul gebelik diye düşüdük.2 hafta sonra kese görmeye gidecektikki testten 6 gün sonra kanamm oldu çok az miktarda. sonraki gün biraz daha fazla kanadım.kontrole gittiğimde gebeliğimin Servikal Gebelik olduğunu öğrendim.ertesi günü sanırım bir çeşit küretaj işlemi ile gebeliğim sonlandırıldı.Size sorularım
* Servikal gebelik neden olur? (Daha önce geçirilimiş küretaj işlemim yok.Sadece ilk microdan sonra 1,5 cm lik küçük bi polip histereskopi ile alındı)
* Servikal gebelikten sonra tekrar servikal gebelik riskim ne kadar?
* Servikal gebelik microda başarı şansımı azaltırmı yada etkilermi?
* Servikal gebelik geçirdekten sonra micro ile yada normal yoldan hamile kalıp bebek sahibi olan hastalarınız varmı?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Doktor Bey ayrıca eşime ve bana kromozom testi yapıldı sorun çıkmadı.Embriyolarımda balastokist aşamasına kadar geldi.yinede bu testler yapılmalımı?
Şimdi ara ara kanamalrım oluyor ve içeride parça kalmış olabileceği söyleniyor.Benim bildiğim parça varsa küretaj yapılır.Ama bana methotraxat iğne yapılmak isteniyor.Bu iğne dış gebelikte gebeliği sonlandırmak için yapılıyor.ve yumurta kalitesine olumsuz etkisi var.İçeride gebelik yoksa değer niye 55 çıksın diye düşünüyorum.kafam çok karışık sizce kanamaların sebebi ne olabilir.parça ise methotraxata gerek varmıdır.
vakit ayırdığınız için teşekkürler
Dr bey teşekkür ederim,
şu an seri bhcg leri kontrol ediyoruz 55 ten 48 e düştü .düşüş biraz yavaş ama kanama yok.kanama olmadığı sürecede methotraxat yapılmayacak sanırım çünkü bende istemiyorum.yumurta kalitesini olumsuz etkilediğini biliyourm.
Ama tüpler kapalı rahim ve rahim ağzı sürekli kontrol altında gebelik olsa anlaşılmazmı.Sadece parça kalmış olabilrimi? Parçada bhcg değeri çıkmasına sebep olurmu?
Bu şekilde bhcg düşmesini beklemek bana rahmime yumurtalarıma zarar verirmi? Değerin çok düşük olması dolayısıyla dr um bir dış gebelik olsada zarar vermez diyor.
Teşekkürler
Osman Bey,
24 Ocakta 48 çıkan bhcg değerim dün akşam yani 28 ocak akşamı 25,8 e düşmüş.
sanırım yavaş düşüyor ama düşüyor. Bu düşüşü takip etme kararı aldı dr um.0 olana kadar testlere devam edeceğiz.Şu anda kanamada yok sadece kahverengi ve çok az lekelenme var ama çok az.haftaya 1 test daha yapacağız.Şu anda 1 sonraki teste kadar benim için bir tehlike yada takip etmem gereken fiziki bir belirti varmı?
Böylece methotraxata gerek kalmayacak değilmi?
ve değer sıfır olduktan ne kadar sonra adet olmam gerekir?
bşınızı çok ağrıttım ama 2.bir fikre çok ihtiyaç duyuyor insan bu gibi durumlarda. Çok teşekkürederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?