• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi serra bebeğin 4 ay doluncaki beslenme menüsü

• Konu Sahibi Konu Sahibi kSo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
K

kSo

Ziyaretçi
kızlar faydası olur sanırım SERRA'nın doktoru bu listeyi verdi bize

bebekler en az 4 ay ideal olarakta 6 ay saf anne sütüyle beslenmelidir ane sütü alan bebeklere 6ayı dolunca katı gıdaya geçilir katı gıdalara meyve suyuyla başlamak alışkanlık haline gelmiştir meyva suyuna alışan bebekler hem anne sütünü yada mamayı hemde sebze çorbasını reddederbu yüzden önce sebze çorbası sonra kefirli ev yogurdu ve daha sonra meyva püresi verilmelidir meyva püresini ikindi vakti yogurt içersinde vermek daha uygundur

eger bebek anne sütüyle beslenmiyorsa ek gıdalara yukarıdaki sırayla 4 ay bitiminde başlanır

ek gıdaları 1-2 tatlı kaşıgı arttırılarak alıştırılır

sebze çorbasına başlarken 2 sebze ile başlayın (örneğin:kabak -havuç)
sebzeleri pişirdikten sonra süzgeçten geçirin hergün 1-2 kaşık arttırıp verin
4.günden itibaren ılık sebze çorbasına 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin
7.gün doyacak kadar çorbaya alışınca her gün bir sebze ekleyin (semizotu,pirinç,patates,domates,mercimek,maş fasulyesi,bugday,maydanoz,kereviz,taze fasulye,yer elması v.s )organik mercimek ,maş,bugday,arpa ve yulafları büyük saksılara ekerek ''filiz'' elde edebilir bu filizleride çorbaya sebze gibi ilave edebilirsiniz bütün sebzelere alıştıktan sonra 50.gr.et ilave edin.

BEBEK ÇORBALARINA TUZ KATMAYIN

her gün aynı sebzeleri koymayın değişik sebzelerle damagını frklı lezzetlere alıştırın

sebze çorbasından sonra kefirle mayaladıgınız yogurduda alıştırarak veriniz

MAMALI KEFİRLİ YOGURT TARİFİ
180 ml ılık -sıcak suya 8 ölçek mama koyun karıştırın bu karışımı cam tencereye dökün 1 çay kaşıgı yogurt ve 1 tatlı kaşıgı (altınkılıç veya ülker içim)kefir ilave edin 4 saat sıcakta tutun tencereyi havlu ile sarabilirsiniz 4 saatte yogurt hazır olur ılıtıp verebilirsiniz veya 12 saat buzdolabında dinlendirip ertesi gün dolaptan çıkardıktan 10_15 dakka sonra verebilirsiniz

KEFİRLİ YOGURT

1 litre günlük sütü kaynatın ılık_sıcak süte (50 derece) 1 tatlı kaşıgı yogurt 1 çorba kaşıgı kefir (altınkılıç) ilave edin 4 saat sıcakta sonrada 12 saat buzdolabında tutun hazır olur

listemiz şimdilik bu arkadaşlar paylaşmak istedim faydası olur dilerim

paylaşımın için çok teşekkürler. benim kızım da 4 aylık sayılır. ek gıdaya neyle başlayacağımı tam olarak bilmiyordum.ayrıca sizi aralık annelerinden de takip ediyorum . sizlerden çok yararlı şeyler öğreniyorum. bi şeyi merak ettim serra çok güzel büyüyor maşallah. neyle besleniyor mamayla mı anne sütüyle mi

paylaşımın için çok teşekkürler. benim kızım da 4 aylık sayılır. ek gıdaya neyle başlayacağımı tam olarak bilmiyordum.ayrıca sizi aralık annelerinden de takip ediyorum . sizlerden çok yararlı şeyler öğreniyorum. bi şeyi merak ettim serra çok güzel büyüyor maşallah. neyle besleniyor mamayla mı anne sütüyle mi

canım ben çalışıyorum kızım 2buçuk aylıkken başladım o günden beri hafta içi 2-3 kez mama gerisi hep anne sütü alıyor ALLAH hepimizin yavrusunu korusun canım senin bebiş kızmı erkekmi adı ne

benim de kızım var ismi nursima.ayın 18inde 4 aylık olacak inşallah. allah herkese bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.serra'yı da sana bağışlasın . hamile olduğumu öğrendiğim günden beri sizin birçoğunuzu tanıyorum. ama genelde okuyorum paylaşımlarınızı.sizlerden çok şey öğrendim.sıkı bir fanatiğim.fırsat bulunca ilk işim bugün ne olmuş acaba diye aralık annelerine göz atmak oluyor.

merhaba benim bebeğimde 21 nde 4 aylık olacak.acemilik bende ne vereceğimi bilemiyorum.sadece anne sütü veriyorum.dr su bile vermemi istemiyor.bende YZN gibi okuyucuyum burda :) yazılanları takip ediyorum

kefir konusunda ne düsünüyorsunuz arkadaslar.ben tiksiniyorum ondan braz kendisini gördüm de.ama çok faydalıymıs öyle diyorlar.siz ne dersiniz:uhm:

Back