• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Serklaj yaptiranlar lutfen bakarmisiniz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Samara96

BITMEYEN ŞIIRIM CANIM OGLUM😍🥰
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2019
2.801
2.529
133
28
Merhaba benim 2 erken dogumum oldu doktorum 12 hafdasinda serkalj yapilmasi gerektigini soyledi suanda 10 +1 haftalik hamikeyim sorum suki bende idrar yolu enfeksiyonu var eger serklaj yapilirsa enfeksiyon nedeniyle dikis acilirmi yardim ederseniz sevinirim:dua:

Merhaba bende ilk hamileliğim de ikizgebeliğim vardı 23.cü haftada serkülaj yaşadım erken açılma oldu serkülaj 4 hafta tuutu 27+6 da doğdular enfeksiyon doğumu tetiklemiş olabilir dediler ama öncesinde enfeksiyonun yoktu ama zaten serkülaj dan sonrada enfeksiyonu engellemek için ilaç VS veriyorlar 1 hafta yatmıştım hastanede yani kesin sebep değil enfeksiyon takipte olursunuz zaten ve zamanında gelir inşallah :) güzel düşün güzel olsun

Bu arada dikiş enfeksiyonla açılacağını düşünmüyorum bende açılma olmamıştı ama doğum başlamıştı doğum sezeryan oldu bebeğin biri rahimde popo geliş vaziyetteydi acilen sezeryan girdim sezeryan biterbştnez dikişleride aldılar.

Enfeksiyon dogumu baslatirmki c9k korkuyorum ya bebegini kucagina aldinmi peko
Bu arada dikiş enfeksiyonla açılacağını düşünmüyorum bende açılma olmamıştı ama doğum başlamıştı doğum sezeryan oldu bebeğin biri rahimde popo geliş vaziyetteydi acilen sezeryan girdim sezeryan biterbştnez dikişleride aldılar.

İkizimi biri vefat etti 55 gün sonra 6 ameliyat geçirdi nek ten diğeride 70 gün küvezde kaldı şimdi mart ayında 4 yaşına girecek:) 9 aylık ta bir kızım var doktoruna güven dikkat et gerisi takdiri ilahi doktorum serkülaj dan sonra çok hareket etmeyeceksin dedi ben hareketli yapım olduğundan çatladım duramadım o doğumu başlatır mı bu böyle olur mu acaba diye düşünme takdiri ilahi tedbiri al gerisi Rabbim in bileceği iş herkes bişey söyler onu yapma bunu yap bunu yapma şunu yap ama sonuçta Rabbim ne ile sınayacaksa o oluyor

Haklisin canim Rabbim evlatlarina uzun omur versin insAllah guzelim diger ikizib icinde uzuldim ama sen dedigin gibi takdiri ilaho hic bisey elden gelmiyo
İkizimi biri vefat etti 55 gün sonra 6 ameliyat geçirdi nek ten diğeride 70 gün küvezde kaldı şimdi mart ayında 4 yaşına girecek:) 9 aylık ta bir kızım var doktoruna güven dikkat et gerisi takdiri ilahi doktorum serkülaj dan sonra çok hareket etmeyeceksin dedi ben hareketli yapım olduğundan çatladım duramadım o doğumu başlatır mı bu böyle olur mu acaba diye düşünme takdiri ilahi tedbiri al gerisi Rabbim in bileceği iş herkes bişey söyler onu yapma bunu yap bunu yapma şunu yap ama sonuçta Rabbim ne ile sınayacaksa o oluyor

Mrhb bende 20 haftalikta serklaj oldum ve 25 haftalik dogum yaptim enfeksiyon nedeniyle dikislerim acilmis bebek geldi Ve enfeksiyon kapmis malesef 3hafta sonra kayip ettim oglumu ben yurtdisinda kaliyorum turkiye de tatildeyekene serklaj oldum ve 3hamileligimdi 2sinde Boyle bir sorun yasamadim ve serklajin ne oldugunuda tam bilmiyordum bana kendi dokturum keske dikis olmasaydi yatis verirlir normalde Burda cunki erken doguma yol aciyormus eyer kendinize guveniyorsaniz yatarak gecirin derim ve ins rabbim kucaginiza almayi nsp eder

Canim oncelikle cok gecmis olsun enfeksiyon rahimdemiydi yoksa idrar yolundamiydj
Mrhb bende 20 haftalikta serklaj oldum ve 25 haftalik dogum yaptim enfeksiyon nedeniyle dikislerim acilmis bebek geldi Ve enfeksiyon kapmis malesef 3hafta sonra kayip ettim oglumu ben yurtdisinda kaliyorum turkiye de tatildeyekene serklaj oldum ve 3hamileligimdi 2sinde Boyle bir sorun yasamadim ve serklajin ne oldugunuda tam bilmiyordum bana kendi dokturum keske dikis olmasaydi yatis verirlir normalde Burda cunki erken doguma yol aciyormus eyer kendinize guveniyorsaniz yatarak gecirin derim ve ins rabbim kucaginiza almayi nsp eder

Size gec serklaj yapilmis hem benim doktorum serklaj gec yapilirsa riskleri cok olur demisdi ben de malesef serklaj olucam ancak cok korkuyirum 12 haftami bekliyorum

Bilgisi olan yokmu:KK42:
Serklajliydim ve hamileligim boyunca kac defa idrar yolu enf.gecirdim hatirlamiyorum.Hep tetikteydim ama.Cok sık araliklarla idrar verdim bakildi degerlere.Biraz yuksek olunca antibiyotik kullandim.En az 4 5 defa antibiyotik kullandim hamileligim boyunca.Bir sorun yasamadim.

Merhaba benim 2 erken dogumum oldu doktorum 12 hafdasinda serkalj yapilmasi gerektigini soyledi suanda 10 +1 haftalik hamikeyim sorum suki bende idrar yolu enfeksiyonu var eger serklaj yapilirsa enfeksiyon nedeniyle dikis acilirmi yardim ederseniz sevinirim:dua:
Merhaba cnm bnde oldum bnmde ilkim düşük oldu riskli serklaj oldum ve yatıyorum sürekli bndede enfeksiyon var ama ufak ilaç tedavisiyle azaldın suandikişlerin acılması gibbi bişe yok merak etme inş bişe olmaz dua et cnm

InsAllah canim bende serklajliyim Rabbim sag saglim kycagina almayi nasip etsin

İlk bebeğimi erken doğum nedeniyle kaybettim 2.sini serklajla çok şükür kucağıma aldım. Doktorumun tek dediği şey enfeksiyon kapmamam gerektiğiydi. Çok dikkat et. İnşallah sağ salim kucağına al yavrunu.

InsAllah canim benim enfeksiyon icin ugrasyorum Rabbimden hayrlisi
İlk bebeğimi erken doğum nedeniyle kaybettim 2.sini serklajla çok şükür kucağıma aldım. Doktorumun tek dediği şey enfeksiyon kapmamam gerektiğiydi. Çok dikkat et. İnşallah sağ salim kucağına al yavrunu.

Back