Premature Bebekler Serklaj ameliyatı ve öksürük

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Sadka90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
1
0
34
Merhaba arkadaşlar.Şu an 25 haftalık hamileyim.18 haftamda kasık bölgemde dolgunluk hissi ile doktora gitdim.Rahim ağzımı müayene etdi.38 mm dedi.2 mm kısalma varmış.O yüzden serklaj uygulandı.Çok şükür bu haftaya sorunsuz geldim.Ama şimdi gribe yakalandım.Grib olunca hemen çok kötü öksürüyüm olur.Şimde de kaç gündür öksürücem diye çox kötü strüress oldum.Sürekli yatıyorum.Banyo tualet ve yemek ihtiyacı dışında hiç kalkmıyorum.Bu durumda öksürürsem kesin çocuğum erken doğacaq endişesinden ölüyorum.Serklaj uygulanıp öksürürken bebeğini son haftalara kadar götüreniniz oldu mu?Son haftaları filanda geçtim.Hiç değilse 30 haftaya kadar filan gide bilirmiyim?O zaman hiç değilse çocuğumun yaşama şansı olur.Lütfen yardım edin

Merhaba 31 haftalık Doğum yaptım akım kaybı nedeniyle gelişme geriliğinden dolayı 1060 gr doğdu oğlum 26 gündür küvezde 1500 gr oldu kendi kendine nefes alıyor. Bende 15 gün hastanede yattım ciğer geliştirici iğne ve magnezyum serum aldım. Bebeğin ciğerleri ve beyin gelişimi için yapıldı. Şu an bebeğimin sağlık sorunu yok sadece gelişmesi ve kilo alması bekleniyor. 24 haftalık bebeklerin yaşadığını öğrendim bu sitede. Umarım son haftalara kadar dayanırsın vakitlice Doğum diliyorum

X