• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler seren serengilde preaklampsi yasadi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

betumutlu

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
322
25
318
İstanbul
bir kez dah preaklampsi nin hic Bir tedavisinin olmadigi anlasildi yani dusunsenize butun doktor lar emrinde amerikada bile tedavi olamadigi icin istanbula gelmis orda bile tedasi yokmus yani nasil bir hastalik bu ya kanser gibi bisey yakalandinmi kurtulamiyosun.ama daha onceki kayiplar u sebepten olmamisti .allah sabir versin heralde su anda onun acisini ancak bizler anlayabiliriz.sabah duydugumda cok agladim

bir kez dah preaklampsi nin hic Bir tedavisinin olmadigi anlasildi yani dusunsenize butun doktor lar emrinde amerikada bile tedavi olamadigi icin istanbula gelmis orda bile tedasi yokmus yani nasil bir hastalik bu ya kanser gibi bisey yakalandinmi kurtulamiyosun.ama daha onceki kayiplar u sebepten olmamisti .allah sabir versin heralde su anda onun acisini ancak bizler anlayabiliriz.sabah duydugumda cok agladim

nasıl bi hastalıktır bilmiyorum ama Allah yardımcısı olsun bu hastalığı yaşayannlar.Allah şifa versinnn böylesi hastalara:Saruboceq:

bende preaklampsi yasadim ve bebegimi kaybettim su an onu cok iyi anliyorum sanki tanidigim biriymis gibi etkilendim yasamamis ol
saydim boyle bir olay etkilenmezdim heralde bu kadar hep derlerya yasayan bilir diye gercekten oyle ancak yasayan biliyor su anda onun yaninda olup destek olmak isterdim acikcasi

allh korusun acil şifalar versin ona başı sağolsun takdiri ilahi demkden öte laf düşmüyor yüksek tansiyondan kaynaklanıyor dimi arkadaslar benimde başıma gelmedi inş da gelmez bende de düşük tansiyon var bende 2 yıl önce 3 aylık bebegimi kaybetmişdim çok acı bi şey allh kimseye evlat acısı yaşatmasın şimdi hamileyim erken doğum tehlikem var inş olmaz da zamanında doğar dua ediyorum:Saruboceq:

allh korusun acil şifalar versin ona başı sağolsun takdiri ilahi demkden öte laf düşmüyor yüksek tansiyondan kaynaklanıyor dimi arkadaslar benimde başıma gelmedi inş da gelmez bende de düşük tansiyon var bende 2 yıl önce 3 aylık bebegimi kaybetmişdim çok acı bi şey allh kimseye evlat acısı yaşatmasın şimdi hamileyim erken doğum tehlikem var inş olmaz da zamanında doğar dua ediyorum:Saruboceq:

canım sen 33. haftana gelmişsin çok şükür bundan sonra korkma canım allahın izniyle bişey olmaz.

Yazık kadına ya bir ana olmak nasip olmadı..

Allah sabır versin onda tüm bebeğini kaybedenlere de.
inşallah onun da hayırlısyla kucağına bir evlat alması nasip olur.
şuan da kim bilir ne durumdadır..

bende duyduğumda çok üzüldüm allah sabır versin inş anne olmak onada nasip olur...

yaşadığı en büyük acılardana evlat acısı senağlama rabbim sabrını versin inş:Saruboceq:

allah kimseye yaşatmasın yaşayanlarada sabrını versin inş:Saruboceq: :emir_bebek:

Valla bu kadın için ben de üzüldüm..Kaçıncı gebelik kaybı..dilerim tez zamanda sağlıkla kucağına bebeğini almak nasip eder allah...

ben de çok üzüldüm duyunca Allah sabır versin,Allah isteyen herkesi ana baba yapsın..
hamile arkadaşlar bu çok ciddi bi durum ,lütfen hamileliğinizde araştırmacı olun,her konuda doktorlara güvenmeyin,soru sormak için bişileri bilmeniz gerekio,aman dikkatli olun..
bu cümlemi de yanlış anlamayın,tavsiye olarak alın:)

bende preklemsie yaşadım 33 haftalık doğdular ama çok şükür şimdi her şey yolunda..
preaklemsie evet yüksek tansiyonve birnevi gebelik zehirlenmesi diyede adlandırılıyor..

Allah kimseye evlat acısı göstermesin..

Bende Preeklampsi Yaşadım kızım 36. hafta içinde doğdu,Şimdi ikinci gebeliğim daha dikkatliyim.

Son düzenleme:
Allah kimseye evlat acısı göstermesin..

Bende Preeklampsi Yaşadım kızım 36. hafta içinde doğdu,Şimdi ikinci gebeliğim daha dikkatliyim.

Allah sabir versin..Bendede var bu hastalik...Ilk hamileligimde basladi 3. hamileligimi geciriyorum simdi..Allah yardim etsin kimde varsa cok zor gercekten...

Canim sen dikkat ediyorum demissin neler yaptigini yazarmisin?
Bende dikkat ediyorum ama maalesef bir faydasi olmadi...

kızlar preeklampsi açısından bilgileri aşağıya yazıorummm..

1)düzenli olarak aynı saatte tansiyonunuzu ölçün.14 e 9 ve ustu cıkıosa surekli takibe alın.
2)bacagınızda yuzunuzde şişlik oluosa bunun ödem olup olmadıgını parmagınızla bacagınıza bastırarak anlıyabilirsiniz.parmak iziniz çukur oluşturmamalı.
3)idrarınızdaki albumin miktarını ölçtürün ve degerler yuksek ise tuzdan uzak durun.

yukarıdaki 3 belirtinin birarada olması preeklampsi yani bebek gelişimnde gerilik ve erken doguma sebebiyet verebilir Allah korusun, Dr unuza bu konuyu danısın.

Allah tum bebeklerimizi ve bizi aksiliklerden korusun, sağlıkla kavustursun inş.

evet preeklemsi yüksek tansiyona bağlı gebelik zehirlenmesi gebeliğin son haftalarında artıyor ama 20. haftada ayrıntılı ultrasonda anneden bebeğe giden damarlara bakılıyor (umblikal arter) sağ ve solda eğer direnç varsa preeklemsi yönünden dikkatli olmak gerekiyor. Düzenli tansiyon takibi, gerekirse ilaçla kontrol altına alınmalı, tuzu azaltmak ve mağnezyum yönünden zengin beslenmek işe yarayabiliyor benimde oldu malesef bebeğim de intra uterin gelişme geriliği vardı 36. haftada doğdu ama gelişimi 32.haftada durmuştu şükür şimdi anne sütüyle beslemeye çalışıyorum. allh isteyen herkese anne olmayı nasip etsin inşallah.

seren serengilden hoşlanmam hiç ama yaşadığı acıların büyüklüğü karşısında diyecek birşey bulamiyorum..bu 3.hamileliği ve eli boş dönüşü sanırım...Allah kimseyi hiçbir konuda heveslendirip boynu bükük koymasın...

Back