- 14 Kasım 2023
- 8
- 1
- 1
- 30
- Konu Sahibi neyikimihangi
Merhaba biz suan da düzeltilmiş 8 aylığız 2 ay önce gozlerde aşağı dogru kayma nedeniyle nörolojiye gittik once tümör olabilir dediler MR cekildi ama şükür çıkmadı MR sonucumuzun şüpheli olduğunu ilerde serebral palsi olabileceğini ama belki de olmayacağını söyledi doktor. Kafasini dik tutabiliyor destekli oturabiliyor desteksiz ise bazen durabiliyor. Genelde ayakta durmak ve ziplamak istiyor. Koltugun yaslanma yerinden tutturdugumda kendi ayakta kalabiliyor. Goz temasi takip etme babildama var. Refleklerinin de iyi oldugunu söylemişti doktor. Elleri genelde yumruk gibi duruyor ama sıkı değil eline ufleyince bile aciyor. Birsey uzatinca iki eliyle beraber almaya çalışıyor. Tuttuğu seyi agzina goturebiliyor. Ayaklarinda sertlik olduğunu soyledi doktor ama baskasi dokununca kasıyor kendini ben ayni hareketleri evde yaparken serbest birakiyor hatta videolarini cektik doktora göstereceğim. Yatarken mekik ceker gibi yaparak kendini kaldirmaya calisiyor aklima gelen yaptiklari ve yapamadiklari bunlar. Bugun cocuk doktoruna kontrole gittik ve MRa gore PVL hastasi olduğunu soyledi ama gittiğimiz 2 nöroloji doktoru ve sosyal medyadan ulaştığım nöroloji doktorlarinin hic biri boyle bir tani koymadı. MR sonucunu da ekliyorum bilen yakininda böyle biri olan yardim edebilir mi?