Serçe, içmek istediği su ile birlikte dondu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Mardin’in Mazıdağı İlçesi’ne bağlı Şenyuva Köyü’nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, insanları olduğu kadar dışarda kalan kuş ve diğer hayvanları da olumsuz etkiliyor. Köydeki bir evin damında bulunan oluktan akan sudan içmek isteyen bir serçenin, su ile birlikte donması, görenleri üzüntüye boğdu.
Sitene Ekle

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Mehmet TÜRK/MARDİN, (DHA)

Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı Mazıdağı İlçesi’ne bağlı Şenyuva Köyü’nde, damdaki oluktan akan su ile birlikte donan bir serçe, soğuk havanın etkisini gözler önüne seriyor. Şenyuva Köyü’nde yaşayan Şeyhmus Şan, dün sabah damda biriken kar yığınlarını temizlemeye çalışırken, serçenin oluktan akan suyla birlikte donduğunu gördü. Bu duruma çok üzüldüğünü belirten Şan, "Önce öldüğünü anlamadım ama uzun süre öyle durunca anladım ki ölmüş. Çok üzüldüm. Bu yüzden herkesin yaban hayvanları ve kuşlar için dışarıya, yem ve içecek su bırakması gerekir" dedi. Serçenin içmek istediği suyla birlikte donmuş fotoğrafını cep telefonuyla çeken Şeyhmus Şan, bunu da yaban hayvanları ve kuşlar için dışarıya yem ve su bırakmaları konusunda insanları etkileyeceğini düşündüğü için çektiğini söyledi.

KARABÜK'TE DE SOĞUKTA ÜŞÜYEN KÖPEK OTOBÜSE BİNDİ

http://www.milliyet.com.tr/serce-icmek-istedigi-su-ile-gundem-2174296/

serçeler en umursanmayan sokak canlıları sanırım, demin kafede masalarda biriken suyu içip, olmayan kırıntıları yemeğe çalışıyorlardı garipler

Cok üzüldüm minigim benim

Kar da yiyecek de zor buluyorlar. Ben de kizimla gezerken ekmek atiyorum güvercinlere.

Kuslar icin bir seyler yapilsa aslinda. Tahtadan kus evleri falan agaclara asilsa ne güzel olur.

Tam da şu an bu haberleri izliyordum içim yandı.... zavallı serçe bi damla su için canından olmus
Lütfen kuş evleri alın asın ağaçlara içine yem ve şu koyun bizim bahçede 4 5 tane var yem koyuyoruz su koyuyoruz gelip yiyip içiyorlar garipler
Ya o zavallı köpecik yavrum benim nasıl da üşümüş

biraksalar köpek sanki onlari yiyecekk sözdeee müslümanlar allah allah derler allahin yarattigi dilsiz kullarina iblis ötesi davranislarda bulunurlar.....isterseniz sacma bulun kizin hic umrumda degil, bu kareler yüzünden türkiyeden nefret ettim , nasil olurda sözde yüzde 90 müslümanlar bu dilsizleri bir hic gibi görebilirler sokakta insanin hayvanin ne isi var hangi yüzyildayiz ...cuma ögle namazi icin olaylardan önce allahin yaratigi dilsiz kullarini sokaktaki insanlari soguktan 80 yasindaki nine ile 85 yasindaki dede evlerinde donarak öldügünde nerdeydi sözde müminler?? görüpde kör ü oynayan duyupda dilszi oynayanlar hic bir sey senden güc durumda olana yardimdan öte degildir , hak insandan baslar , hep bana hep bana sekillere kafa yoracaginiza muhim olanlara kafa yorum ....

Allah' ım çok üzüldüm. Eskişehir' i sevmesem bile hayvana karşı olan davranış yönünden takdir ederim. köpekler her yerdeler, her mağazadalar. Kimse de rahatlarını bozmaz. Kedileri besleriz, güvercinleri besleriz. Hiç birinden kötülük görmedim.

En acısı da ne biliyor musunuz? kedim var benim. kedim olduğu için "kediler nankör olur" dikkat et demeleri. Hiç bir kedi beni sırtımdan bıçaklamadı, arkamdan konuşmadı. Bu insanlarla aynı havayı solumak zor...

Biri yaşamını kaybetmiş zaten maalesef ama soğuktan donmamaya, yaşama tutunmaya çalışan bir diğer canı böylesine itip kakanlayan, varsa yoksa kendi canı kıymetli olan bu mahlukatlara ne demeli bilmem. O köpeciği sokakta donmuş halde görseler, fotoğrafını çekip, altına da dokunaklı dizeler yazmayı gayet iyi bilir bu tipler ama.

İnsanlardaki bu duyarsızlık nereye gidiyor anlamış değilim , çıkardın da ne oldu o köpeği otobüsten ?

Özellikle karda kışta biraz daha gözünüzü sokak hayvanlarına karşı dört açın dendikçe , yok illa insan(!) olduklarını hatırlatacak birileri .

kış bazısı için ne kadarda eğlenceli bi mevsim. kat kat giyinip kar oynamak falan.
Allahım ya içim acıdı resmen.
donarak ölen insanlar, hayvanlar...

Basligi anlamadim sabahtan beri, gozume takildi simdi bastim.
Ah yavrum benim ya, canindan olmus.
O kopek olayinida kinadim, ne vardi sanki son duraga kadar otobuste kalsaydi?

Hayvanlari hic dusunmuyoruz. Dunya bir tek bizim gibi davraniyoruz. Cok bencil, egoist, dusuncesiz canlilariz ki dusunebilme ozelligimiz olmasina ragmen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…