tesekkur ederime ne diyelim rast gelsin o zaman
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tesekkur ederime ne diyelim rast gelsin o zaman
teşekkür ederimDefterlerinizi isterler, iade istediğiniz aylara ait işlemleri incelerler. Eğer sürekli devreden KDV'niz varsa, KDV ödemeleriniz azsa, buna rağmen yüksek satış yapıyorsanız, o yıllara ait defterleri inceleyeceklerdir. Faturaları bile isteyebilirler. Tertemiz firma bile olsanız bakar devlet, prosedür bu.
merhaba ,Kızlar merhaba,
Bir konuda fikir danışmak istiyorum.
Biz fabrikalara malzeme tedarik ediyoruz.
Bazı zamanlar serbest bölgeye de malzeme satıp fatura kestiğimiz oluyor.
Bu faturaları serbest bölge yurt dışı gibi göründüğü için kdv siz kesiyoruz ve bu kdv tutarları devlette sürekli birikiyor.
Bu biriken kdv lerin alımını nasıl yapabiliriz.
Muhasebecimiz sanırım uğraşmak istemiyor , bunu kendilerinin yapamayacagını çok meşakatli bir iş olduğunu söylüyor.
Başka bir muhasebeci de, muhasebecimizin bunu yapması gerektiğini kendisinin görevinin oldugunu soyluyor.
Bu kdv tutarlarının geri alınması için sanırım satılan malzeme ile alınan malzeme faturalarının eşleştirilmesi gerekiyormuş.
Bu muhasebecimizin görevi mi? Buna normal muhasebe dısında ek bir ücret ödemeli miyiz.
En önemlisi bu kdv leri devletten alabilir miyiz.
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama , yardımcı olursanız sevinirim...
merhaba ,
bir smmm olarak ve kdv iadesi ile ilgili çalışmakta olan birisi olarak size durumu anlatabilirim diye düşünüyorum..
öncelikle tabiki bugune kadar yuklenmiş oldugunuz kdv leri alabilirsiniz..
ama bu sadece firma smmm sine ya da firma bunyesinde tutulan muhasebe departmanına yuklemek pek doğru olmaz diye düşünüyorum..Alınan iadelerin boyutuna göre değişmekle birlikte bu bir ekip işidir..zira vergi dairesi nezdinde ilgili dönem itibariyle bir bakıma da inceleme altına alınacaksınız denilebilir..ihracat faturaları , gçb ler , imalatçı fişrmadan iadeye konu malların teminlerine ilişkin faturaların duzgunlugu doğrulugu , ihraca konu malların faturalardaki ifadeleri netliği dahil bir çok konu kdv iadesinin alınmasınında önemli rol oynar..
Birde bu işin bence en sıkıntılı yönü alt firmalarda tespit edilen olumsuzluklar nedeniyle size istenen ilgili fatura ve ödeme belgeleri ibrazıdır..Eğer elinizde çek (fotokopi) , banka havalesi gibi net ödeme dekontları yoksa ciddi anlamda kdv iade alımlarında zorlanabilirsiniz...Çünkü malum şu anki piyasada kimse "al para / al mal" şeklinde çalışmıyor , firmalar arasında süre gelen cari hesap akışı mevcut...Ancak ilgili tebliğler gereği vergi daireleri bu konuda ne yazık ki çok ısrarcı...
5.000 tl ve uzerini nakit iade olarak ymm olmadan ne yazık ki alamıyorsunuz.. Ancak mevcut borçlarınıza sgk/vergi dairesi vs.. mahsup yapabilirsiniz...
bu konuda ymm ile çalışmak her zaman daha kolaydır..çünkü yasalar önündeki sorumlulugu ve statüsü gereği ymm nezdinde getirilen kdv iadesi tasdik raporları her zaman daha kolay işlem görür...ama dediğim gibi mahsup yapılacaksa böyle bir zorunluluk yok...
-ilgili listeler hazırlanır (örn : indirilecek liste / yüklenilen liste / satış listesi / gçb listesi )
-söz konusu iadeye konu evraklar dosyaya iliştirilir
-yukarıda bahsettiğim listeler internet vergi dairesi nin listeleri yükleme ekranına yuklenir ve ekrandan yuklendiğine dair çıktı alınır
-aynı ekrandan iade talep dilekçesi hazırlanıp çıktı şeklinde alınır .
-bu her iki çıktı ve hazırlanan mevcut dosya bir bütün halinde ilgili vergi dairesi kdv iade servisine teslim edilir....
bu adımların bile size yardımcı olacağını düşünüyorum...Çok uzun oldu özür dilerim....
Kolay gelsinn :)
http://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/sezai/003/Kızlar merhaba,
Bir konuda fikir danışmak istiyorum.
Biz fabrikalara malzeme tedarik ediyoruz.
Bazı zamanlar serbest bölgeye de malzeme satıp fatura kestiğimiz oluyor.
Bu faturaları serbest bölge yurt dışı gibi göründüğü için kdv siz kesiyoruz ve bu kdv tutarları devlette sürekli birikiyor.
Bu biriken kdv lerin alımını nasıl yapabiliriz.
Muhasebecimiz sanırım uğraşmak istemiyor , bunu kendilerinin yapamayacagını çok meşakatli bir iş olduğunu söylüyor.
Başka bir muhasebeci de, muhasebecimizin bunu yapması gerektiğini kendisinin görevinin oldugunu soyluyor.
Bu kdv tutarlarının geri alınması için sanırım satılan malzeme ile alınan malzeme faturalarının eşleştirilmesi gerekiyormuş.
Bu muhasebecimizin görevi mi? Buna normal muhasebe dısında ek bir ücret ödemeli miyiz.
En önemlisi bu kdv leri devletten alabilir miyiz.
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama , yardımcı olursanız sevinirim...