- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
Kızlar merhaba,
Bir konuda fikir danışmak istiyorum.
Biz fabrikalara malzeme tedarik ediyoruz.
Bazı zamanlar serbest bölgeye de malzeme satıp fatura kestiğimiz oluyor.
Bu faturaları serbest bölge yurt dışı gibi göründüğü için kdv siz kesiyoruz ve bu kdv tutarları devlette sürekli birikiyor.
Bu biriken kdv lerin alımını nasıl yapabiliriz.
Muhasebecimiz sanırım uğraşmak istemiyor , bunu kendilerinin yapamayacagını çok meşakatli bir iş olduğunu söylüyor.
Başka bir muhasebeci de, muhasebecimizin bunu yapması gerektiğini kendisinin görevinin oldugunu soyluyor.
Bu kdv tutarlarının geri alınması için sanırım satılan malzeme ile alınan malzeme faturalarının eşleştirilmesi gerekiyormuş.
Bu muhasebecimizin görevi mi? Buna normal muhasebe dısında ek bir ücret ödemeli miyiz.
En önemlisi bu kdv leri devletten alabilir miyiz.
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama , yardımcı olursanız sevinirim...
Bir konuda fikir danışmak istiyorum.
Biz fabrikalara malzeme tedarik ediyoruz.
Bazı zamanlar serbest bölgeye de malzeme satıp fatura kestiğimiz oluyor.
Bu faturaları serbest bölge yurt dışı gibi göründüğü için kdv siz kesiyoruz ve bu kdv tutarları devlette sürekli birikiyor.
Bu biriken kdv lerin alımını nasıl yapabiliriz.
Muhasebecimiz sanırım uğraşmak istemiyor , bunu kendilerinin yapamayacagını çok meşakatli bir iş olduğunu söylüyor.
Başka bir muhasebeci de, muhasebecimizin bunu yapması gerektiğini kendisinin görevinin oldugunu soyluyor.
Bu kdv tutarlarının geri alınması için sanırım satılan malzeme ile alınan malzeme faturalarının eşleştirilmesi gerekiyormuş.
Bu muhasebecimizin görevi mi? Buna normal muhasebe dısında ek bir ücret ödemeli miyiz.
En önemlisi bu kdv leri devletten alabilir miyiz.
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama , yardımcı olursanız sevinirim...