Seramikle ilgilenenler bakabilir mi?

NeuroCathy

❤.❤ Çoook şükür Allah'ım ❣
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
2.819
4.747
83
Arkadaşlar evde kendi kendime seramik bardak tabak kase filan yapıyorum da ufak bir sorum olacak çözemedim.Şimdi internetten sır aldım daha önce uyguladım fırınlattım filan güzel işler çıktı ama bakıyorum sitelere sır altı boyası var astarı var sır üstü var... Bunları internetten araştırıyorum ama doğruluğundan emin olamadığım bir takım bilgiler çelişip duruyor bilen var mıdır?
sır altı boyası_ çamurun bisküvi haline yani bir kez fırınlanmış haline kullanılıyor
astar_ çamurun ham kuru haline uygulanıyor
sır üstü de sırlanmadan sonra kuruması beklenip sürülüyor
doğru mu anlamışım ki??? bilen çıkarsa nasıl güzel olacak...

Sır altı boyası bisküvi haline uygulanıyo sonra sırlanıp fırınlanıyor. Sır üstüde sırlanıp fırından çıktıktan sonraki haline uygulanıyo. Astarla ilgili bi bilgim yok.

Sır altı boyası bisküvi haline uygulanıyo sonra sırlanıp fırınlanıyor. Sır üstüde sırlanıp fırından çıktıktan sonraki haline uygulanıyo. Astarla ilgili bi bilgim yok.
sır üstüne fırın yakılmıyor o zaman hiç direk uygulanıyor ve kurumaya mı bırakılıyor

kendime böyle bir site buldm burada bulunsun

Merhaba arkadaşlar, ben de amatör olarak seramikle ilgileniyorum. Kadıköy'de bir yıl seramik atölyesine gittim. Halen evde seramik yapıp fırınlatmaya devam ediyorum.
Bildiğim kadarıyla sır altı boyası bir kez pişirilmiş bisküviye uygulanıyor. Üstüne sır uygulanması gerekiyor. Yoksa mat bir görüntü oluşuyor. Sır üstü boya ise, sadece dekoratif seramiklerde kullanılabiliyor. Yani bardak, tabak vb seramiklerde uygulanırsa bozulup dökülebiliyor.
Astarsa tam kurumamış ve pişmemiş çamura uygulanıyor. Onun da piştikten sonra üzerine sır yapılması gerekiyor.

Burada da konuyla ilgili yazıları bulabileceğiniz bir site ekliyorum.

Back
X