Seramik ve Teflon Tencere Düellosu :)

er_sev

Baladamın Gelini
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
7.068
1.033
198
35
Kızlar merhaba bu zamanın gözdesi hepimizin bildiği gibi Seramik Tencereler

Tabi bi taraftada yılların eskitmediği Teflon tencereler:51:

Siz tencere setlerini alırken hangisini tercih ettiniz.Ve tercih etme sebebiniz neydi:31:

Çok kararsız kaldım hangisi tercih edilmeli Seramik tencereler çok yeni güvenilirmi :30::31:

Fikirlerinizi bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim kızlar :34::16::16:

Siz tencere setlerini alırken hangisini tercih ettiniz.Ve tercih etme sebebiniz neydi:31:

Çok kararsız kaldım hangisi tercih edilmeli Seramik tencereler çok yeni güvenilirmi :30::31:

canım selamlar...

bende seninle aynı dertten müzdariptim ama tam teşekküllü bir çelik set pilav ve dolmalar için döküm set onun yanında da tavaları seramik aldım...
seramikler çok sağlıklı fakat kullanışlı değil.. bulaşık makinesinde yıkanamıyor düştüğü zaman yada ufak çarpmalar da da hasar görebiliyor...

seramik daha sağlıklı diyorlar ama hiç kullanmadım, teflon ve çelik almıştım,
teflonlarımın çoğu çizildi onların yerine seramik düşünüyorum birde onu deneyelim bakalım:)
en iyisi çelik tencere,sapasağlam duruyorlar:)))
et pişirmek içinde döküm tava mutlaka tavsiye ederim.

cnm daha düne kadar teflon vardı annelerimiz hep teflon da pilavlarını pişirdiler ozaman ilk çıktığında teflonlara çok sağlıklı mutlaka alın dediler evlerimize girmeye başladı.kullandıkça zararlı olduğunu çizildiğinde atılması gerektiğini duyduk şimdide seramikler çıktı bakalım herkes seramik alıyor teflonlar gibi onunda kalitesizleri çakmaları olduğunu biliyoruz bir kaç sene sonra seramikleride kötülemeye başlarlarsağlıksız kullanmayın falan diye:31: bence keseye hangisi uygunsa onu kullanmak mantıklı geliyor bana:34:

Bugün karacaya uğradım çalışan kız dedi ki seramik bi süre sonra dökülüyor ben kendime teflon ve döküm aldım dedi e işin içindeki diyosa vardır bir hikmeti:34:

Teflon aldım, sanırım o zaman (3 sene önce falan) yoktu seramikler
teflondan farklı olduğunu düşünmüyorum
soyulma çizilmeyse, her ikisinde de yaşanıyor
her ne kadar tencerelerin dibini çelik ile kazımasan bile
tencereler sıcakken suyun altına koyulmamalı
bulaşık makinasında yıkanmamalı
buna dikkat edilince teflonda da sıkıntı olmaz

işte gözbebeklerim :)

$HISAR-MERCURY-TEFLON-GOLD-SETI-INDIRIM__34244173_0.webp

Karacadan teflon tencere setim ve Moneta'dan kendimce oluşturduğum seramik setim var. Seramik için 24 cm derin tencere ve 24 cm pilav tenceresi, 1 adet 20 cm ve 1 adet 26 cm tava, 1 adet de 28 cm wok aldım.

Seramikler için herkes çok güzel şeyler söylüyor ama ben bir dönem uzun uzun araştırmıştım. Kalitesiz seramiğin dökülme olasılığı var ve bu da en az teflonlar kadar kanserojen etki oluşturuyormuş. Seramikte en iyi markanın menşei İtalya olan Moneta olduğunu öğrendim araştırmalarım sonucu. İyi bir indirime denk gelmiştim, paraya kıyıp toplamda 400 küsüre monetadan yukarıda saydıklarımı aldım:34:

canım teflona nasıl davranıyosan seramiğe de öyle davranacaksın makineye etmek yok metal kullanmak yok vs....
elbette hepsinde çizilme hasar oluyor zmanla ama seramik çizildiği zaman teflon gibi sağlığa zararlı olmuyor
ama şuan hala pahalılar acelen yoksa daha sonraki zmanlarda al derim anneler gnü gibi indirimler iyi oluyor şu anneler günü iyiki var :D

teflon daha kullanışlı olur

Karacadan teflon tencere setim ve Moneta'dan kendimce oluşturduğum seramik setim var. Seramik için 24 cm derin tencere ve 24 cm pilav tenceresi, 1 adet 20 cm ve 1 adet 26 cm tava, 1 adet de 28 cm wok aldım.

Seramikler için herkes çok güzel şeyler söylüyor ama ben bir dönem uzun uzun araştırmıştım. Kalitesiz seramiğin dökülme olasılığı var ve bu da en az teflonlar kadar kanserojen etki oluşturuyormuş. Seramikte en iyi markanın menşei İtalya olan Moneta olduğunu öğrendim araştırmalarım sonucu. İyi bir indirime denk gelmiştim, paraya kıyıp toplamda 400 küsüre monetadan yukarıda saydıklarımı aldım:34:

Bana pilav ve 2 adet farklı boyutlarda tava yeterli gelir sanırım, teflon almayı düşünmüyorum çelik tencere seti bir hayli kalabalıklık yapıcak çünkü bana, bunların indirimleri ne zaman oluyor acaba? İnş. yakalayabilirim aynı zaman da moneta almak istiyorum, kaliteli olduğunu bir kez de senden duymuş oldum.. :34:

Son düzenleme:
Teflon evde de kullanmıyorum ben ama seramik daha sağlıklı geldiği için ki normalde de seramik ya da cam kullanmaya özen gösteririm her şeyde o yüzden hisarın tencere takımlarını aldım bence seramik her zaman için daha iyi olur zannımca (:

Bana pilav ve 2 adet farklı boyutlarda tava yeterli gelir sanırım, teflon almayı düşünmüyorum çelik tencere seti bir hayli kalabalıklık yapıcak çünkü bana, bunların indirimleri ne zaman oluyor acaba? İnş. yakalayabilirim aynı zaman da moneta almak istiyorum, kaliteli olduğunu bir kez de senden duymuş oldum.. :34:

şu ara anneler günü yaklaştığı için indirimler başlamış olabilir ama düğün mevsimi başladığı için çok yerde de indirim var bi gez dolaş bence

kızlar selam ,

bende seramikçiyim ve moneta ile delimano arasında kaldım ikisinden birinin setini almayı düşünüyorum annemin arkadaşı 3 kızını da evlendirdi hepsi delimanodan çok memnunmuş bu yüzden şimdilik delimanoya daha yakınım

Kızlar Merhaba Burda çok güvendiğim ve bu işi yapan birine danıştım Piyasadaki teflonlarla seramiklerin aynı şey oldugunu söyledi. Rahatlıkla bulunan markaların seramik tencerelerinin aynı teflon gibi sadece üzerinde aliminyum üzerine seramik püskürtme oldugunu ve yanlış kullanımda onlarında çizilceğini söyledi. Gerçek seramik kullanmak istiyosan baya bi para sayarsın dedi ve kullanımı senin için zor olur çünkü oldukça agırlar dedi :25::25:

Back
X