Seramik tencere ve tava almak isteyenler buraya :))

4 gün önce seramica 01 serisinin 24 cm tava, 24 cm pilav tenceresi ve 20 cm normal tenceresini 310 tl ye 10 taksit olarak aldım. Anadolu yakasında oturuyorum. Monetanın sitesinde mağazalar bölümünde evime en yakın 2 mağazayı buldum ve arayıp adreslerini aldım. İlk gittiğim yerde sadece 1 tencere ve 1 tava vardı bende 2. mağazaya gittim. Burada çok çeşit vardı. Birkaç serisinin hemen hemen her ebatlarda tencere ve tavası mevcuttu. Mağaza sahibi seramica 01 serisini çok tavsiye etti. Bende beğenerek aldım zaten. Henüz kullanmadım ama memnun kalacağıma eminim. Almadan önce çok araştırdım hep moneta tavsiye ediliyor. Aldığım mağazanın adını buraya yazmam doğru olurmu bilmiyorum o yüzden isteyene özelden telefon ve mağazanın tarifini verebilirim.

merhaba ben de teflonlardan kurtulmak için korkmazın tavasını ve cemin tavasını aldım korkmaz küçük üretmiyormuş mecbur cem aldım 1 haftadır kullanıyorum ikisi de hiç yapışmıyor ve kolay temizleniyor şimdilik çok memnunum

Son düzenleme:
12.04.2012 günü Ankara-Anatolium AVM.de gezerken "Hisar" firmasının üyesi olan "Taki"nin mağazasından "moneta" marka seramikli tencere ve tava aldım.
Evde tencerenin iç kısmında seramik kaplama eksikliğinden olan bir defo fark ettik.hemen "moneta.it" firmasına fotolu uyarı e-maili yazdım.
Bu gün tencereyi ilk defa kullanmak isterken bu defada kapağın tam kapatmadığını, tencerenin biraz oval olduğunu farkettik seramik ürün olmasından bir yerden darbe alarak böyle olmuş olamaz.zira içi pırıl pırıl.sorun imalat hatasından...
Bu defa hem Hisar firmasını, hem de Taki mağazasına tel. açtım. Hisar firması ürünüm değil diye karışmam dedi.Üyesinin hatasının kendisini ne kadar etkileyeceğini düşünmüyor.Ben şikayeti yazana kadar faturadaki "Taki" firmasını farketmedim. Fatura başlığı " hisar", faturanın üzerinde büyük "hisar" amblemi.küçücük yazı ile de "Taki" firmasını sonradan farkettim. Taki'de sen tencereyi kullanmışsın diye iadesini yapmadı.
Bunlar benden aldığı ürünü "çöpe"atacaklar, bu seramik ürünü tamir ederek bir başkasına satacak halleri yok. ayrıca da tencere pırıl pırıl.başka bir problemi yok.
Olay moneta’nın ve Taki'nin kalite kontrolu yapmamasından kaynaklanıyor. Taki'nin elemanları bunların farkına varmadığını sanmıyorum, müşteriye sevimli görünerek doğru söylemediklerine inanıyorum.
Şimdi,her 3 firmaya e-mail yazarak beklemeye geçtim.
Değerli arkadaşlarıma uyarım, firmalara ve moneta ürünlerine dikkat etsinler.

Yıllardır Moneta kullanan birisi olarak sizin yazdıklarına ASLA katılmıyorum.Moneta ürünlerine dikkat etsinler ne demektir hiç anlamadım.Böyle düşünüyorsanız siz ürünü alırken neden incelemediniz öyleyse neden dikkat etmediniz? Bizzat şahidi olduğum 4 yıllık tüketici kullanımı nedeniyle problemli ürünü pendikte Kütahya porselen den alan arkadaşımın ürünün değiştiren firma böyle davranmaz.Moneta'nın kalite kontrolü yapmadığını nereden biliyorsunuz? Ya ürün bayide hasarlanmış ise?.Ben evimisterden de zeno dan da bir sürü Moneta ürünü aldım.Dediklerinizin hiç birini yaşamadım.Eşe dosta bir çok ürün satılmasına sebep oldum.Sizin yazdığınızı son derece taraflı buluyorum. Moneta firması ile görüştünüz mü?. Ne dediler...Doğrusu bu konuyu çok merak ettim....

merhabalar.

çeyiz için seramik tencere tava arayışındayım nicedir.

ancak bir sonuca varamayıp kararsız kaldım.

korkmaz natura ürünlerinin güvenilir olduğu sonucuna ulaştım ama korkmaz seravita ürünleri hakkında iyi ya da kötü hiçbir yorum bulamadım. ürünün teknik bilgilerine de ulaşamadığımdan karar veremedim zira en beğendiğim seravita serisi oldu.

emsanın seramik tavasını kullanıyorum o kadar memnunum ki anneler gününde anneme teyzeme kayınvlideme hediye edicem birer tane :)

Ben ürünü mağazada inceledim. Satan arkadaş doğru düzgün bir bilgi veremedi.Etiketinin ingilizce tarafında ''non-stick'' karşısında Türkçe tarafında seramik yazıyordu.Bunu satıcıya sorduğumda çeviri hatası olabilir dedi.Nasıl bir hataysa bu anlamadım non-stick teflondan çok iyi bildiğimiz yapışmaz anlamında kullanılıyor.Sonuçta bu tür ürünlerin gerçek seramik kaplama olmadığını düşünüyorum.Gerçek seramik kaplamalar kilden elde ediliyor ve rengi beyaz değil fildişi yani kilin kendi rengi.Tabi bu %100 doğal kaplamalar için geçerli.Bu beyaz renk tamamen teflonun kılık değiştirmiş halidir.Zaten teflon markasının sahibi dupont bile beyaz teflon çıkardı.Biz teflondan neden kaçınıyoruz? Çünkü aşırı ısındığı vakit zaralı gaz çıkışı oluyor ve yapışmazlığını kimyasal maddelerden alıyor yani doğal bir ürün değil. Ben ürünün doğru ürün olduğuna inanmıyorum. Elbette ilk bir kaç ay cicili bicili renkler çeşitli yalanlarla göz boyarak bu ve benzeri ürünleri alıyoruz.Ama uzun vadede zararları bir bir ortaya çıkıyor.Bu ürünlerin de bir yılını tamamlayanı yok daha.Görelim bakalım.
Doktorum sitesinden okuduğum bir Doçentin yazdığı makaleden olan bir alıntıyı sizlerle paylaşıyorum bakın teflon ile ilgili ne söylüyorlar :''Teflon pişirme kapları ateşe dayanıklıdır, yanmaz, yemeği bozmaz. Ancak çizilmeye veya sıyrılmaya dayanmaz. Çizilince teflonun kimyasal maddesi ve altındaki maden yemeğe karışabilir. Teflon tencereyle tahta kaşık kullanmalı. Uzmanlar teflon tava ve tencerelerle ilgili endişenin, yapımında kullanılan perflorooktanoik asit (PFOA) isimli bir maddeden kaynaklandığını belirtiyorlar...''
Seramik kaplarla ilgili olarak da aynı sitede şunlar yazılıyor :''Son zamanlarda pişirme araç gereçlerinde de doğal materyallerden yapılmış olanlara bir eğilim söz konusu. Bu anlamda seramik kaplı, ya da doğal kil ve minerallerden üretilen ve içeriğinde kanserojen maddeler bulunmayan ekolojik diye nitelendirilen tavalar, tencereler bulunmaktadır. Bu ürünlerde dikkat edilmesi gereken husus, ana gövdenin saf alüminyum ve kaplama malzemesin de kilden elde edilen gerçek seramik olmasıdır. Bu iki yoğunluğu farklı maddenin sağlıklı bir pişirme sunabilmesi için çok yüksek ısıda solid-gel adı verilen bir nano teknoloji ile bir araya getirilebilmesi gerekir. Bu işlem için gerekli teknolojik yatırım milyonlarca dolar ile ifade edilir. Hangi teknoloji ile üretildiğini bilmeden bu nedenle her seramik görünümlü kaplamaya sağlıklı ve doğal diyemiyoruz.Ancak net bir biçimde söyleyebiliriz ki,doğru teknoloji kullanılarak üretilmiş, kalite testinden geçirilmiş seramik kaplamalı ürünler sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bu tür pişiriciler çok az vitamin kaybı ile her çeşit yemeği koku ve tatlarında bir olumsuzluk yaşanmayacak şekilde pişirerek et, sebze, makarna ve pilav gibi pek çok yemek yapma imkanı sunmaktadır''.
Bence renklere boyalara kanmayalım sonuçta sevdiklerimize bu kaplarda yemek pişiriyoruz.Kimsenin denetlemediği bir pazar ülkemiz.Marketlerde soba borularından yapılma saç tavaları içinde kimbilir neyle kaplı malzemelerle üçü bir arada 9.90 tl den satma yarışı var.Bizi düşünen,sağlığı düşünen yok...aman dikkat....
Herkese sevgiler...
''

çok teşekkür ederimm bilgiler için çok aydınlatıcı oldu. şahsen göremediğim için de bilgi sahibi olamadım.
burdaki pek çok arkadaş gibi ben de moneta almak istedim ancak satışını bulamadım internetten, istanbul'da bir tek mağaza satışı var.
andora1 arkadaşımız online satışın nisan sonu başlayacağı bilgisini almıştı artık bekleyeceğim.
zaten çeyizlik olacak ve 1 yıl kadar zamanım var.

Forumu incelediğim kadarıyla birçok arkadaş moneta marka seramik tencerlerin en iyisi olduğunu söylemiş aslında ben de bu marka tencere almak istiyordum
ama benim bernardodan 200 tl lik çekim vardı ve bu çeki seramik tencere seti alarak değerlendirdim
cookmate joyful Bernardo Online Alışveriş bu seti aldım indirimde 249 liraya

Bu ürünü kullanan var mı aranızda? eğer bu çok kötü derseniz değiştirmeyi düşünüyorum daha kutusunu açmadım
Çook kararsız kaldım (

Bir sorum daha var seramik ile seramik kaplama aynı şey mi ?

canım ben de Bernardodan senin gibi çekle aldım seramik kaplama tencerelerimi ve çok kaliteli göründü gözüme fiyat olarak da çok ucuza geldiği için aldım. Ama sağlık açısından zararlı sahte seramik olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta sertifikalı garantili ürünler.

bende moneta 2tencere-2tava aldım.400 tl ödedim.
bir hevesle pilav yaptım dibi tuttu.zor temizledim.diğer denemelerimde hep aynı sorunla karşılaştım.firmaya gönderdim.ellerinde ürün olmadığı için inceleme bile yapmadan öylece 2 ay bekledim.sonunda değişime karar verdler.
şimdi de aynı sorunu diğerlerinde yaşıyorum.
tencerelerin ve tavaların ortası çabuk yanıyor.

aynı ürünü mü aldın yani cook mate markayı mı
Bir de ballerini mi yanlış hatırlıyor olabilirim farklı bir marka daha vardı ondan mı aldın
Sanki o daha kaliteli duruyordu
Değiştirsem mi onunla :S
Kararsızlık ne kötü
Ne demeişler en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir :)) Bu konuda çook kararsız kaldım
Hele de monetta övgülerinden sonra

Canım cookmate almıştım denemedim ama bence kaliteli bir ürüne benziyor.

Acaba çok harlı ateştemi pişirdiniz. Ben henüz kullanmaya başlamadım tencerelerimi ama satıcı bana kısık ateşte kullanmam gerektiğini özellikle belirtmişti.

Amway satan arkadaşar amwayinde seramik tavalarının olduğunu, bu tavaların altlarının çelik olduğunu bununda önemli olduğunu söylüyorlar. Fiyatlarıda takım 400 tl gibi. (3 tava sanırım) Bu tavalar hakkında bilgisi olan var mı?

iCook Paslanmaz Çelik Tencere Setlerini tamamlayan yapışmaz tavalarımızın aşağıdaki özellikleri ve faydaları vardır.
OPTITEMP™ taban her taraftan tamamen kaplanmış bir pişirme tabanı geliştirilmiş ısı dağılımı ve geliştirilmiş ısı tutma özelliği ile Endüksiyon ocakları dahil her tip ocakta iş görür.
DURAMIC™ içten ve dıştan takviyeli üç katlı yapışmaz kaplama ile yiyecekler piştiği zaman tavalardan kolayca kayar.
QUANTANIUM®†’dan (eski yapışmaz tavalarımızda kullanılan) % 50 daha sağlamdır. Yemek pişirirken metal kepçe, spatula vb gibi gereçler kullanabilecek kadar sağlamdır.
iCook yapışmaz tava'nın temizlenmesi kolaydır, bulaşık makinasında yıkanabilir. Özgün teknolojiler süper performans demektir.

OPTITEMP nedir ? OPTITEMP iCook pişirme kapları tabanının her taraftan TAMAMEN kapatılmış olması özelliğine verilen isimdir. OPTITEMP taban için iki farklı metal kullanılmaktadır; alüminyum ve ferromanyetik paslanmaz çelik Alüminyum ısıyı en iyi ileten maddelerden biridir, yiyecekler paslanmaz çelik tabana kolay kolay yapışmaz. Paslanmaz çelik hem hijyeniktir hem de kolayca paslanmaz ve lekelenmez. Buna ek olarak, tabanda kullanılan ferromanyetik paslanmaz çelik diğer klasik ocakların (elektrik, gaz, cam/seramik ve hob ) yanı sıra manyetik endüksiyon ocakları için çok uygun bir çelik materyaldir. iCook’un mükemmel ısı dağılımı her tarafı tamamen kapalı olan bu taban – OPTITEMP – sayesinde mümkün olmaktadır. Tamamen kaplanmış bir taban kaliteli bir pişirme kabının göstergesi olup, birçok tencere seti markasında bulunmaktadır. Bu taban tüm yiyecek kalıntıları birikimini ve metal renk bozulmasını önlemektedir.
DURAMIC nedir? iCook pişirme kaplarının benzersiz DURAMIC yapışmaz kaplaması içten ve dıştan sağlamlaştırılmış bir çoklu kaplama işlemidir. Bu teknik, 1960’lı yıllarda ilk yapışma tavaların pazara çıkışından bu yana ürün kalitesinde gerçekleşen muazzam bir farklılıktır. Günümüzde bile yapışmaz tavalarının çoğunda bu özellik yoktur. İlk olarak, iCook pişirme kabı titanyum & seramik karışımı ile yapılan benzersiz bir kaplama özelliğine sahiptir. Titanyum insanoğlunun bildiği en hafif ve en sağlam metaldir. Seramik parçacıklar yapışmaz kaplamayı sağlamlaştırmakta ve katılaştırmaktadır. Böylece çizilme ve aşınmaya karşı direnç artmakta, pişirme kabının eskimesi, yıpranması önlenmektedir. Titanyum ve seramiğin birleşimi sıra dışı ve mükemmel bir dayanıklılık yaratmasına karşın ürün hafiftir. Sonra, iç takviyeye ek olarak, iCook pişirme kapları bir dış takviye işleminden de geçirilmektedir. Bu işlemle tavanın iç takviyesi daha da sağlamlaştırılmakta ve tavalar daha dayanıklı duruma getirilmektedir. Tava yüzeyi ve alt tabakası sertleştirilmiştir. Böylece tava mükemmel performanslı paslanmaz çelik ürün alanında A.B.D. patenti almak üzere hazırlanmıştır. Bu patentli paslanmaz çelik alaşım, tavanın tabanında pürüzlü bir zemin yaratmak amacıyla püskürtülmüştür. Bu pürüzler yapışmaz kaplamayı sabit tutar, eskimesini, aşınmasını önleyerek harikulade bire dayanıklılık sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…