Mağaza bilgilerini isteyen arkadaşlara gönderdim. Umarım elinize ulaşır. Bir problem olursa tekrar gönderebilirim arkadaşlar...
sevgili andora acaba monetanın sitesini bana özelden yazabilirmisin
12.04.2012 günü Ankara-Anatolium AVM.de gezerken "Hisar" firmasının üyesi olan "Taki"nin mağazasından "moneta" marka seramikli tencere ve tava aldım.
Evde tencerenin iç kısmında seramik kaplama eksikliğinden olan bir defo fark ettik.hemen "moneta.it" firmasına fotolu uyarı e-maili yazdım.
Bu gün tencereyi ilk defa kullanmak isterken bu defada kapağın tam kapatmadığını, tencerenin biraz oval olduğunu farkettik seramik ürün olmasından bir yerden darbe alarak böyle olmuş olamaz.zira içi pırıl pırıl.sorun imalat hatasından...
Bu defa hem Hisar firmasını, hem de Taki mağazasına tel. açtım. Hisar firması ürünüm değil diye karışmam dedi.Üyesinin hatasının kendisini ne kadar etkileyeceğini düşünmüyor.Ben şikayeti yazana kadar faturadaki "Taki" firmasını farketmedim. Fatura başlığı " hisar", faturanın üzerinde büyük "hisar" amblemi.küçücük yazı ile de "Taki" firmasını sonradan farkettim. Taki'de sen tencereyi kullanmışsın diye iadesini yapmadı.
Bunlar benden aldığı ürünü "çöpe"atacaklar, bu seramik ürünü tamir ederek bir başkasına satacak halleri yok. ayrıca da tencere pırıl pırıl.başka bir problemi yok.
Olay monetanın ve Taki'nin kalite kontrolu yapmamasından kaynaklanıyor. Taki'nin elemanları bunların farkına varmadığını sanmıyorum, müşteriye sevimli görünerek doğru söylemediklerine inanıyorum.
Şimdi,her 3 firmaya e-mail yazarak beklemeye geçtim.
Değerli arkadaşlarıma uyarım, firmalara ve moneta ürünlerine dikkat etsinler.
merhabalar.
çeyiz için seramik tencere tava arayışındayım nicedir.
ancak bir sonuca varamayıp kararsız kaldım.
korkmaz natura ürünlerinin güvenilir olduğu sonucuna ulaştım ama korkmaz seravita ürünleri hakkında iyi ya da kötü hiçbir yorum bulamadım. ürünün teknik bilgilerine de ulaşamadığımdan karar veremedim zira en beğendiğim seravita serisi oldu.
Ben ürünü mağazada inceledim. Satan arkadaş doğru düzgün bir bilgi veremedi.Etiketinin ingilizce tarafında ''non-stick'' karşısında Türkçe tarafında seramik yazıyordu.Bunu satıcıya sorduğumda çeviri hatası olabilir dedi.Nasıl bir hataysa bu anlamadım non-stick teflondan çok iyi bildiğimiz yapışmaz anlamında kullanılıyor.Sonuçta bu tür ürünlerin gerçek seramik kaplama olmadığını düşünüyorum.Gerçek seramik kaplamalar kilden elde ediliyor ve rengi beyaz değil fildişi yani kilin kendi rengi.Tabi bu %100 doğal kaplamalar için geçerli.Bu beyaz renk tamamen teflonun kılık değiştirmiş halidir.Zaten teflon markasının sahibi dupont bile beyaz teflon çıkardı.Biz teflondan neden kaçınıyoruz? Çünkü aşırı ısındığı vakit zaralı gaz çıkışı oluyor ve yapışmazlığını kimyasal maddelerden alıyor yani doğal bir ürün değil. Ben ürünün doğru ürün olduğuna inanmıyorum. Elbette ilk bir kaç ay cicili bicili renkler çeşitli yalanlarla göz boyarak bu ve benzeri ürünleri alıyoruz.Ama uzun vadede zararları bir bir ortaya çıkıyor.Bu ürünlerin de bir yılını tamamlayanı yok daha.Görelim bakalım.
Doktorum sitesinden okuduğum bir Doçentin yazdığı makaleden olan bir alıntıyı sizlerle paylaşıyorum bakın teflon ile ilgili ne söylüyorlar :''Teflon pişirme kapları ateşe dayanıklıdır, yanmaz, yemeği bozmaz. Ancak çizilmeye veya sıyrılmaya dayanmaz. Çizilince teflonun kimyasal maddesi ve altındaki maden yemeğe karışabilir. Teflon tencereyle tahta kaşık kullanmalı. Uzmanlar teflon tava ve tencerelerle ilgili endişenin, yapımında kullanılan perflorooktanoik asit (PFOA) isimli bir maddeden kaynaklandığını belirtiyorlar...''
Seramik kaplarla ilgili olarak da aynı sitede şunlar yazılıyor :''Son zamanlarda pişirme araç gereçlerinde de doğal materyallerden yapılmış olanlara bir eğilim söz konusu. Bu anlamda seramik kaplı, ya da doğal kil ve minerallerden üretilen ve içeriğinde kanserojen maddeler bulunmayan ekolojik diye nitelendirilen tavalar, tencereler bulunmaktadır. Bu ürünlerde dikkat edilmesi gereken husus, ana gövdenin saf alüminyum ve kaplama malzemesin de kilden elde edilen gerçek seramik olmasıdır. Bu iki yoğunluğu farklı maddenin sağlıklı bir pişirme sunabilmesi için çok yüksek ısıda solid-gel adı verilen bir nano teknoloji ile bir araya getirilebilmesi gerekir. Bu işlem için gerekli teknolojik yatırım milyonlarca dolar ile ifade edilir. Hangi teknoloji ile üretildiğini bilmeden bu nedenle her seramik görünümlü kaplamaya sağlıklı ve doğal diyemiyoruz.Ancak net bir biçimde söyleyebiliriz ki,doğru teknoloji kullanılarak üretilmiş, kalite testinden geçirilmiş seramik kaplamalı ürünler sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bu tür pişiriciler çok az vitamin kaybı ile her çeşit yemeği koku ve tatlarında bir olumsuzluk yaşanmayacak şekilde pişirerek et, sebze, makarna ve pilav gibi pek çok yemek yapma imkanı sunmaktadır''.
Bence renklere boyalara kanmayalım sonuçta sevdiklerimize bu kaplarda yemek pişiriyoruz.Kimsenin denetlemediği bir pazar ülkemiz.Marketlerde soba borularından yapılma saç tavaları içinde kimbilir neyle kaplı malzemelerle üçü bir arada 9.90 tl den satma yarışı var.Bizi düşünen,sağlığı düşünen yok...aman dikkat....
Herkese sevgiler...
''
Forumu incelediğim kadarıyla birçok arkadaş moneta marka seramik tencerlerin en iyisi olduğunu söylemiş aslında ben de bu marka tencere almak istiyordum
ama benim bernardodan 200 tl lik çekim vardı ve bu çeki seramik tencere seti alarak değerlendirdim
cookmate joyful Bernardo Online Alışveriş bu seti aldım indirimde 249 liraya
Bu ürünü kullanan var mı aranızda? eğer bu çok kötü derseniz değiştirmeyi düşünüyorum daha kutusunu açmadım
Çook kararsız kaldım(
Bir sorum daha var seramik ile seramik kaplama aynı şey mi ?
canım ben de Bernardodan senin gibi çekle aldım seramik kaplama tencerelerimi ve çok kaliteli göründü gözüme fiyat olarak da çok ucuza geldiği için aldım. Ama sağlık açısından zararlı sahte seramik olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta sertifikalı garantili ürünler.
aynı ürünü mü aldın yani cook mate markayı mı
Bir de ballerini mi yanlış hatırlıyor olabilirim farklı bir marka daha vardı ondan mı aldın
Sanki o daha kaliteli duruyordu
Değiştirsem mi onunla :S
Kararsızlık ne kötü
Ne demeişler en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir :)) Bu konuda çook kararsız kaldım
Hele de monetta övgülerinden sonra
bende moneta 2tencere-2tava aldım.400 tl ödedim.
bir hevesle pilav yaptım dibi tuttu.zor temizledim.diğer denemelerimde hep aynı sorunla karşılaştım.firmaya gönderdim.ellerinde ürün olmadığı için inceleme bile yapmadan öylece 2 ay bekledim.sonunda değişime karar verdler.
şimdi de aynı sorunu diğerlerinde yaşıyorum.
tencerelerin ve tavaların ortası çabuk yanıyor.
Amway satan arkadaşar amwayinde seramik tavalarının olduğunu, bu tavaların altlarının çelik olduğunu bununda önemli olduğunu söylüyorlar. Fiyatlarıda takım 400 tl gibi. (3 tava sanırım) Bu tavalar hakkında bilgisi olan var mı?
Moneta'nın serileri arasındaki farklar ürünün kalınlığı ve kulplarındaki ısı göstergelerine bağlı olarak değişiyor. Şu an satışta olan serileri fiyatına göre (en pahalıdan ucuza doğru :))= 1)Magnetica : Bu serinin kalınlığı 6 mm ve 5 kat taban konulmuş aynı zamanda indüksiyonlu ocaklarda da çalışıyor. Eğer ocağın cam yada indüksüyonlu bir ocak değilse bu seriye bu kadar para ödemen doğru değil. 2)Senfoni : Kalınlığı 5 mm ve 4 kat taban konulmuş.Ayrıca kulplarında ısı göstergesi var ve çok iddialı bir rengi var. Her keseye uygun değil. 3)Deluxe :Kalınlık 4 mm,kulplarda çelik alaşık+silikon kullanılmış ısı indikatörü yok taban 4 kat. 4) Ceramica 01 : 4 mm kalınlık 4 kat taban kulplarda ısı indikatörü dışı lacivert.Benim kullandığım seri bu hem fiyatı çok uygun hem de inanılmaz derece de iyi yemek pişiriyor.Kesinlikle ve şiddetle bu seriyi tavsiye ederim. Bu seride fiyatlar şöyle : 20 cm tencere 80 tl 24 cm tencere 90 tl 20 cm tava 35 tl 28 cm pilav tenceresi 95 tl. Bu fiyatları firmadan aldım.Bu seriler pahalı gelirse birde maitre isimli bir seri var bu seride mayısta stoklara girecekmiş fiyatlar %30 daha uygun olacak dediler. Sitelerinde bu seri ile ilgili görsel henüz yok.
Andoracım mesjında yazdığın Maitre satışa sunuldu acaba inceleme fırsatın oldu mu..Bugün baktım ceramica 1 e göre oldukça uygun fiyatı hem beyaz rengi de severimtavsiye eder misin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?