Seramik tencere ve tava almak isteyenler buraya :))

ya yazılanları tam okuyamadım ama şimdi essenin şu cam seramik olarak geçen modelleri mi hüsran yaratmış acaba :26:

çeyizime hisardan çelik set aldım önce, yapışmazlarıda çok araştırdım essedeki %50 indirim çok uygun gelmişti kalitelidir diye düşünmüştüm değil mi

esse hariç diğer yerlere bakacağım bende...esse den ne aldıysam büyük sorun oldu...caddedeki yerin telini msj atabilir misiniz? çok teşekkürler

merhaba..essenin hangi ürünlerinde sorun yaşadınız acaba? ordan bir döküm set aldık şimdide seramik takım almak istiyorum

arkadaşlar bende monetanın ürünlerini beğendim alcam ama modelleri değişik farkları nelerdir birde fiyatlarını biliyormusnuz.

arkadaşlar bende monetanın ürünlerini beğendim alcam ama modelleri değişik farkları nelerdir birde fiyatlarını biliyormusnuz.

Moneta'nın serileri arasındaki farklar ürünün kalınlığı ve kulplarındaki ısı göstergelerine bağlı olarak değişiyor. Şu an satışta olan serileri fiyatına göre (en pahalıdan ucuza doğru :))= 1)Magnetica : Bu serinin kalınlığı 6 mm ve 5 kat taban konulmuş aynı zamanda indüksiyonlu ocaklarda da çalışıyor. Eğer ocağın cam yada indüksüyonlu bir ocak değilse bu seriye bu kadar para ödemen doğru değil. 2)Senfoni : Kalınlığı 5 mm ve 4 kat taban konulmuş.Ayrıca kulplarında ısı göstergesi var ve çok iddialı bir rengi var. Her keseye uygun değil. 3)Deluxe :Kalınlık 4 mm,kulplarda çelik alaşık+silikon kullanılmış ısı indikatörü yok taban 4 kat. 4) Ceramica 01 : 4 mm kalınlık 4 kat taban kulplarda ısı indikatörü dışı lacivert.Benim kullandığım seri bu hem fiyatı çok uygun hem de inanılmaz derece de iyi yemek pişiriyor.Kesinlikle ve şiddetle bu seriyi tavsiye ederim. Bu seride fiyatlar şöyle : 20 cm tencere 80 tl 24 cm tencere 90 tl 20 cm tava 35 tl 28 cm pilav tenceresi 95 tl. Bu fiyatları firmadan aldım.Bu seriler pahalı gelirse birde maitre isimli bir seri var bu seride mayısta stoklara girecekmiş fiyatlar %30 daha uygun olacak dediler. Sitelerinde bu seri ile ilgili görsel henüz yok.

Bu arada tüm ürünlerde ve serilerde iç kaplama aynı. ''original ceramica 01'' İşte Moneta'nın diğer bütün üreticilerden ayrıldığı nokta bu. Çünkü ceramica 01 original patenti tüm dünyada Moneta'ya ait olan %100 doğal bir kaplama.Diğer firmaların ürünleri kesinlikle aynı değil.Çoğu aldatmaca ''non-stick'' yani bildiğimiz teflon. Sadece renkleriyle oynanmış ve ceramicaya benzetmeye çalışılmış.Hele çin malları var ki onlar tam rezalet bir de eko-ceramik vs gibi uyduruk isimler takılmış. Elele dergisinde Moneta'nın söyleşisi ve ilanı vardı. Almanya ve avrupa'nın tamamını ilgilendiren ''LGA'' sağlık sertifikasına sahip tek ürün Moneta'nın ceramica ürünü.Bu da siteden aldığım teknik özellikler :Teknik Özellikler

Ceramica 01 original iç kaplama
Ekstra güçlendirilmiş emaye dış kaplama
Aliminyum gövde
Isı göstergeli güçlendirilmiş kulplar.

Gıda koteksine uygun cam kapak.

5 yıl garanti

Unutmadan : 5 yıl garanti diyorlar ve buna da uyuyorlar. Bir arkadaşım 3 yıl önce Kütahya porselen Cevizli mağazasından Moneta set almıştı.Üründe oluşan bir problemi Mağaza sorumlusu Ergun Çırak'a anlattığında mağaza iki yılı geçti ama bir soralım demiş.Moneta hiç bir zorluk çıkarmadan ürünü alarak yerine yepyeni bir ürün yolladı.Üstelik tek kuruş para da talep etmediler...Herkese duyurulur...Ürünlerin üzerinde yazan garanti sürelerine dikkat ediniz....

Selamlar...

cnm yardımın için çok çok teşkkür ederim.ayrıntılı bilgi vermişin çok faydalı oldu.bende senin önerdiğin 4 numaralı Ceramica 01 alcam cnm.internetten bakındım ama sadece moneta ceramica yazıyor o yüzden kafam karıştı.senın kullandığın bu modelin dış rengi sabitmi hangi renk sölermisin bir sitede mavi diğerinde kırmızı gördüm bilemedim cnm.
kulpları Ceramica 01 ısı indikatörü varmı ,katlanan kulplar iyi diyorlar bu özellik oluyormu monetalarda.
Birde ben internetten çok aradım ama moneta satan yer çok az olanlardada 150 den aşağı tencere fiyatı veren yok cnm.moneta firması direk siteden satış yapıyormu biliyormusun?senin yazdığın fiyatlar çok makul sen nereden almıştın cnm.Sana zahmet olmazsa yardım edesen sevinirim.

Selamlar,
benim ceramica 01 dediğim modelin dış rengi lacivert. ........ monetanın resmi sitesi oradan da ürünler kısmına giderek ceramica 01 e tıklarsan ürünleri görebilirsin.Kulplarında ısı indikatörü var.Katlanan kulplu ürünün monetanın smart serisi oda aynı sitede ceramica smart başlığına tıklarsan çıkacaktır. Moneta firmasından direkt aldığım fiyatlar benim söylediklerim. Orada Nihal hanım var o yardımcı oldu.Kendileri nisan sonu kendi sitelerinden satışa başlayacaklarmış.
Umarım bu bilgiler sana da yardımcı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben hisar seramik tenceresi aldım kötümü yaptım acaba

Yardımcı olduğun için çok teşkkür ederim alınca buradan cevap ve yorumlarımıda yazarım teşkkürler..

evimistere moneta 2li tava seti gelmiş 70 liraya indirimle 45 tl ye geldi. ben de kaçırmayıp aldım. almak isteyenlere duyrulur.

ister sramik ister teflon olsun dış kaplaması açık renk hele helede beyaz krem gbi kesinlikle tavsye etmiyorm siyahlaşıyor ve çk çirkin görntü oluşturuyor. seramiklerde en byk tedirginliğim iç kaplamasının çatlayıp çatlayan yerın siyah çirkin kötü bir görntüs oluişturması birde beyaz seramik gereçlerde olduğu gbi domates salça gbi pembemsi iz bırakan yiyeceklern izlerinin kalması..olur mu acaba ynı tahmnlerm bunlar bnm

Ikisi de degil.
Sorman gereken sorular sunlar
1)bulasik makinasinda yikanabiliyor mu?
2))urun ""non-stick"yani aslinda bildigimiz teflonun bir turevi mi yolsa dogal ceramica kaplamami?

3) avrupa saglik ve gida koteksinin ka ul ettigi herhangi bir saglik sertifikasina sahip mi lga vb.
Bu sorularin cevaplarina gore karar vermen daha dogrudur.
Original yani %100 dogal ceramica kaplama asla catlamaz,rengi solmaz ve yemeklerivitaminlerini oldurmez...

Canim,kullandigin bir marka yada model var mi seramik kaplama olarak ic kaplamada catlama olmasi gercek ceramica kaplamalarda imkansiz cunku 1000 dereceye dayanikli dogal bir malzeme .ama cakma seramik kaplamalarda bu cok gorulen bir durum.sen bize hangi markada bu problemleri yasadigini soylersen daha aydinlatici olur.benim kullandigim urunlerde bahsettigin problemleri hic yasamadim...maitre serisinin disida beyaz ustelik...kullanilan boyalar isiya dayanikli degilse kararir bu nedenle zaten firin boyali urunleri tercih etmelisin.porselen emaye dis yuzeylerde bahsettigin sorun asla olmaz...

ben problem yaşamadım cnm henüz cesaret edemedim almaya byle böyle başıma gelir mi diye acaba tedirginlğimden bahsettm...

fiyatlar çok pahalı değilmiş bence, ben korkmazdan aldıms eramik tava ve tenceremi, tavaları 50 cıvarındaydı tencerede 87 , yaşadığım şehir ufacık hıc bır magaza bulunmuyor , baska sehırede gıtme ımkanım yok korkmazdınkılerı bıle ınternetten aldım, monete ınternette satısta gorsem alırdım, bır sıtede moneteanın pılav tenceresını 150 tl dıye gormustum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…