Seramik tencere ve tava almak isteyenler buraya :))

Kizlar herkese merhaba,

Ben de ceyizim icin seramik bir set almak istiyorum, Delimano tencereler var, hani Ozgur Sef`in tanittigi. Set olarak fiyati bana makul geldi, ceyiz icin mega set alsam diye dusundum.

Kadikoyde magazalari var, gittim inceledim. %100 italyanmis, sertifikali ithalat belgeli.. oldukca guvenilir halleri var. 5 yil garantililermis (2 yilda olabilir hatirlayamadim) . Urunler de oldukca tok, tenekevari bir havalari yok.

Yine de kullanan birilerinden birkac yorum duysam icim rahatlayacak, internette var bir suru yorum ama guvenemedim :) sizlerden kullanan, duyan bilen var mi?

Yorum yazarsaniz sevinirim :)

ben de set almak istiyorum ama bulunduğum yerde böyle bir imkanım yok net satışı yapan bir yer yok mu? fiyatlar çok uygun firmanın numarasını bana gönderir misiniz?

ben de set almak istiyorum ama bulunduğum yerde böyle bir imkanım yok net satışı yapan bir yer yok mu? fiyatlar çok uygun firmanın numarasını bana gönderir misiniz?

gunaydin.. sanirim bana yazdin,

netten satislari var, ben de magazalarinda baktim ama alirsam netten alcam, hic tasima zahmetine girmiim diyorum :) google a yazarsan firma ismini, kendi websitelerinden satin alabilirsin,

Kizlar yok mu hic kullanan yaaa kullanan birilerinden yorum almadan cesaret edemiyom vallahi

Son düzenleme:

aynen ya bende delmanonun tencere setini beğendim fiyatı da bence gayet uygun mega seti alınca krep tavasını da hediye veriyorlar çelik tencere setini ve düdüklü tencereyi fisslerden aldım birde bu takımı alırsam geriye sadece sahan takımı kalacak başka tencere tava almayı düşünmüyorum. fiyatı kargo ile birlikte 618,00 TL kullanan veya alan arkadaşların tafsiyelerine ihtiyacımız vaarrr

Son düzenleme:

aynen bende boyle dusundum.. bir de sahan seti alirim, bitti gitii.. ama yok kullanan sanirim hic kimse yazmadi birseycikler

Acaba çok harlı ateştemi pişirdiniz. Ben henüz kullanmaya başlamadım tencerelerimi ama satıcı bana kısık ateşte kullanmam gerektiğini özellikle belirtmişti.

Selamlar,uzun süredir ceramica kullandığım için size yardımcı olmak isterim.Bilgi vermeye başlamadan önce bir konuyu anlatayım,dünyanın en iyi teflonunua bile makarnayı direkt koyup harlı ateşte tutarsanız bir daga tencereden kazıyamazsınız.Ürünleri ilk kullanımdan önce sıvı yağ ile yağlamazsanız ürün ne olursa olsun yapışır. Öncelikle Monetalar %100 seramik ürünler.İçinde herhangi bir kimyasal yapışmazlık sağlayıcı barındırmıyor.Onların yapışmazlığı 1 mikron kadar minik bir toprak(kil)parçacığın adeta sündürülerek (teknik olarak solid-gel nano teknoloji deinyor)30-32 cm e kadar büyütülmesi ve bunun gövdeye yerleştirilmesi ile sağlanıyor.1 mikron dan 30 cm e esnetilen parçacık adeta bir streç filim gibi olarak hiç bir şeyin yapışasına imkan vermiyor.Çünkü yüzey tamamen pürüzsüz ve böyle bir yüzeye ne bakteri nede başka bir şey yapışamıyor.Zaten yemek pişirdikten sonra temizlerken adeta süzülüp herşey akıp gidiyor.İşin içinde çok ciddi bir teknolojik üstünlük var.Ben mesela pilav yapacaksam tencere ısınırken içine çok az bir miktar tereyağını önceden koyuyorum. Bu noktada bir bilgi daha vereyim daha önce fazla yağ koyardım ancak Monetalarda koyduğum yağı yemek resmen kustu ve ben yağ miktarını çok azaltarak aynı lezzete pişirebildiğim gördüm. Bütün bu işlemleri kısık ateşte yapıyorum çünkü kullandığım ürünlerin kulplarında ısı göstergesi var boş yere harlı ateşete fazladan doğalgaz yakmak çok manasız.
Umarım yardımcı olmuştur.

Andora1, canım ben de seramik tencere almayı düşünüyorum. Cem'in tencereleri filan bayağı hesaplı alacaktım ama senin yazılarını okuyunca ayıldım. Artık Moneta almaya karar verdim. Ben Tefal'in teflon tencere ve tavasını kullanıyorum ama yine de emin olamıyorum. Bu seramiklerin emaye olanları nasıl? Alınabilir mi? Şurada gördüm de, bayağı hesaplıymış ama emaye kaplamaymış:Moneta, Moneta Ceramica Quick Kit 5'li Set | Evimister.com

Oncelikle tefal her zaman kaliteli bir markadir.teflonda cizilmedigi ve kaliteli bir uretimden gectigi surece hala alternatifsiz bir yapismaz.quick set emaye kaplama degil seramik sadece urunun dis kaplamasinda yanmaya ve cizilmeye dayanikli emaye kullanilmis.bulabilirsen sahane bir urun.evimister de duzgun bir site guvenle alabilrsin bence...

Teşekkür ederim canım. Sanırım dış kaplaması çelik olan yok. O zaman ben bu setten stoklara girince bi tane alayım bari.

Merhaba herkese.

Bende seramik set almak istiyorum. Şu anda bir fırsat geçti elime değerlendirmek istiyorum. Karacanın seramik seti. Ama nasıldır bilemiyorum. Kullanan yada bilgisi olan varsa yazabilir mi? Pişman olmak istemiyorum. Sonuçta az da olsa para veriyoruz ve paramı çöpe atmak istemem.

benim kafam karıştı monetanın gövdesi saf alüminyum
aluminyum zararlı
o cizilirse nasıl zararsız olck

Öncelikle eşim bir kimya mühendisi ve bu konuyu kendisine sordum,çünkü baştan beri pişirme amaçlı hep teflon sonra da seramik kaplamalar kullanıyoruz. Açıklama şu : iki çeşit alüminyum varmış birisi alloy olan yani atık metallarin karışımından elde edilebilen ve çok ucuza satılan ki bunun cidden oksitlenerek problem olacağını söyledi.Bir de dünyada borsalarda satılan saf alüminyum.Bana bir çok üreticinin çok pahalı olan saf alüminyumu kullanamayacağını çünkü ürün maliyetinin çok yüksek olacağını söyledi.Bende Moneta'nın böyle olduğunu söyleyince sadece güldü.
Ben de Moneta ya sordum gerçek mi diye işte açıklamaları (adamlar bu konuda aşmışlar iyi ki Moneta almışım ))) :

Değerli Müşterimiz,
Öncelikle sağlıkla ilgili böyle bir konuda duyarlı olmanız adına size teşekkür ediyoruz.
Bu gün dünyada pişirme amaçlı kullanılan ürünlerin yarısından fazlası alüminyumdan yapılmış olan tencerelerden oluşmaktadır. Başka bir deyişle dünya nüfusunun yarıdan fazlası bu kaplarla pişen gıdalarla beslenmektedir., . Gıda yoluyla alüminyumdan geçerek sağlıkta olumsuz etkilenmeler dünya tıp literatüründe olmuş bir vaka değildir. Özellikle anodize işlemi uygulanmış saf bir alüminyum üzerine yapılan ve yüksek standartlarda gerçekleştirilmiş kaplamalar zaten gıdaların alüminyum ile direkt temasına olanak tanımayacaktır ki bizim ürünlerimiz için tamamen bu durum söz konusudur. Yemek pişiriken kullanılan gıdalardan bazıları yüzeyde yıpratıcı etkiye sahiptir : (domates sosu, limon suyu, portakal, ya da sirke gibi).Bu tür gıdaların arada herhangi bir koruyucu kaplama malzemesi olmadan (teflon yada seramik gibi) direkt saf alüminyuma temas etmesi halinde bile ; Örneğin, domates sosu, kullanılan bir yemeğin kaplanmamış açık bir alüminyum tavada pişirme sonrasında 3-6 mg alüminyum (100 g başına porsiyon), içerecek şekilde gösterilmiştir.
Ürünlerimiz de LME (London Metal Exchange) üzerinde borsası oluşmuş olan saf Etial alüminyumdam imal edilmektedir.Sağlık adına en ufak bir endişeniz olmadan yıllarca güvenle kullanabilirsiniz. Aşağıda konu ile ilgili bilgilendirme,makale ve bilimsel çalışmalardan örnekleri bilginize sunuyoruz. Markamıza güveniniz ve tercihiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla.
Moneta Ev Gereçleri A.Ş.

Saf Alüminyum Nedir?
Sembolü Al, atom numarası 13 olan ve manyetik olmayan bir metaldir. Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır. Bu direncin temelinde pasivasyon özelliği yatar. Endüstrinin pek çok kolunda milyonlarca farklı ürünün yapımında kullanılmakta olup dünya ekonomisi içinde çok önemli bir yeri vardır. Alüminyumdan üretilmiş yapısal bileşenler uzay ve havacılık sanayii için vazgeçilmezdir. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleri gerektiren taşımacılık ve inşaat sanayiinde geniş kullanım alanı bulur.
Özellikleri
Alüminyum, yumuşak ve hafif bir metal olup mat gümüşümsü renktedir. Bu renk, havaya maruz kaldığında üzerinde oluşan ince oksit tabakasından ileri gelir. Alüminyum, zehirleyici ve manyetik değildir. Kıvılcım çıkarmaz.

Sizinle ayrıca bu konuda Clemson Universitesi tarafından yayınlanmış bir çalışmayı da paylaşmak isteriz : Üniversite de yapılan araştıma da bir çok farklı pişirme aracı test edilmiş ve çeşitli deneyler sonrası ‘’anodize edilmiş’’alimünyum dan mamül gereçlerin sağlıklı ve güvenilir olduğu onaylanmıştır. Konu ile ilgili makale ve çalışmanın linki ektedir. Firamızın tüm ürünlerinde alimunyumda kaplama öncesi bu işlem uygulanmakta ve yüzey ileride korozyona dayanıklı olması adına asit ile yıkanarak kaplama işleminin çok sağlıklı olmasına elverişi sağlanmaktadır. ( Clemson University Extension’s Home and Garden Information Center tested different cookware types, and found anodized aluminum cookware to be safe. )

Son olarak Harward Universitesinden Prof.Helen Sue tarafından yayımlanan bir makalede,açıkça bildirilmiştir ki,günlük olarak kullanılan bir çok ilaçta bir pişirme gerecinin üretebileceğinden çok daha fazla alimunyum yutulabilmektedir. Örneğin anti asitli bir hazım ilacında 50 mg yada bir aspirin tabletinde 10-20 mg alimunyum bulanabilmektedir. (Many over-the-counter medicines contain aluminum. One antacid tablet can contain 50 milligrams of aluminum and a buffered aspirin tablet may contain about 10 to 20 milligrams of aluminum.)

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, üretim standardı yüksek teflon tavalar için kanser riski bakımından “endişe oluşturmaya yetecek düzeyde” bilgi bulunmadığını bildirdi.

Tuncer, teflon tava ve tencerelerle ilgili endişenin, yapımında perflorooktanoik asit (PFOA) isimli bir maddenin kullanılmasından kaynaklandığını ifade ederek, laboratuvar deneylerinde, bunun çok yüksek miktarlarda alınmasının hayvanlarda tümör meydana getirme riski oluşturduğuna dair bulguya rastlandığını söyledi. Tuncer, şunları kaydetti:

“İmal hatası olmayan tavalardan bu maddenin kana karışma ihtimali yok denilebilecek kadar az. Teflonların iyi ya da kötü imal edildiğine bakılmaksızın ABD'de yapılan araştırmada bu madde kanda incelendiğinde bulunan düzeylerin, hayvanlarda bulunan oranla karşılaştırılamayacak kadar az olduğu görülmüştür.

Özetle, genel kural olarak üretim standardı yüksek olan teflon tavalar için kanser riski bakımından özel bir endişe oluşturmaya yetecek düzeyde bilgi bulunmamaktadır.”
(Hürriyet Arama Mobil)

kızlar ben bu eklediğiniz fotofraftaki
Moneta, Moneta Ceramica Quick Kit 5'li Set | Evimister.com
monetanın tavasını aldım.tefal sattığı için aldım ancak 10 kere bile kullanamadan
fazla yağ bile koysam yapışmaya başladı.hemde nasıl yapışıyor.normal çelik tencere yapılmış gibi oluyor.
neden kaynaklandığı hakkında bilginiz var mı?teflon zararlı diye aldık,azda para değildi.3 ay önce kadar 70 küsüre aldım.

MErhaba benim kardeşimde var bu setten gecen gün beraber kullanma fırsatım oldu kesinlikle harika bişey hiç bişey yapişmiyor pilav yapiyorsun bitane bile kalmiyor tencerenin dibinde . Tavuk kanat yaptik sanki izgara gibi pişirdi kendi yagında kesinlikle yapişmadı temizligide çok kolay bende almayı düşünütorum ..

İletişim:

Moneta Mutfak Ürünleri Paz. ve Tic. Ltd. Şti.

Abdurrahman Gazi Mahallesi Ulus Sk.
La Mirage Sitesi E Blok No:2 D:1
Sancaktepe-İstanbul

Tel: 216-420 75 80
Fax: 216 420 75 83

info@monetaturkey.net
Canım, linkteki ürünün altında garanti süresi 5 yıl diyor.Yani senin garanti süren hala devam etmekte.Bence firma ile görüş eminim bu konuyu çözeceklerdir. iletişim için sitelerindeki irtibat nosunu kullanabilirsin .Merak ettim bakalım ne yapacaklar lütfen neticeyi bizimle paylaş....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…