seramik tava tencereler sağlıklı mı?

happinessforever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
190
60
118
seramik tava tencere konusunda ne düşünüyorsunuz. ben bi tane kullanıyorum ama çok dikkat etmeme rağmen küçük bir yerinde çatlak oluşmuş. denildiği gibi sağlıklı şeyler mi sizce, yoksa çok mu zararlı. kolay temizlenmesi, yapışmaması açısından ben korkmazdan memnun kaldım ama sağlık açısından sizin fikirlerinizi merak ettim.

sağlıklı diye biliyorum ben ama neden çatlak oldu ki?
çatlak olunca teflon gibi zararlı olabilir yalnız

evet ya neden çatlak oluştu?
acaba bir yere mi çarptınız yıkarken ya da dolaba yerleştirirken?
çünkü ben de 2 tencere ve tava aldım seramik. kullanıyorum, şimdilik bir şey yok.
yıkaması da çok kolaymış teflondan daha pratik. ama çizilmesinden çok korkuyorum :18:

ben esseden almıştım, 1 yıldır kullanıyorum. bulaşık makinasında yıkamayın demişlerdi. ilk zamanlar yıkamadım ama sonradan uğraşamadım. sürekli bulaşık makinasında yıkıyorum. çok memnunum. hiçbirşey olmadı. yalnız şöyle bir püf noktası var. sıcakken suyun altına koymayacaksınız. soğuduktan sonra yıkayınca birşey olmuyor. bu teflonlar için de geçerli. uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız sıcakken su değdirmeyin..

aa bunu ilk kez duyuyorum.
seramik tavam yok. ihtiyacım da yok şu anda.(zaten çoğu insanın sadece modaya uyduğu için aldığını düşünüyorum ya neyse bu benim fikrim)
teflon tencerelerim, tavalarım var. özellikle mısır patlattığımda falan işim bitince hemen sıcak sıcak suyun altına atıp yıkıyorum.
makinede bekletince ağır bir kokusu oluyor hoşuma gitmiyor.
ama bundan sonra dikkat edeyim bari..

Bende severek kullanıyorum kızlar sağlıklı olduğunuda düşünüyorum teflona göre, bir arkadaşımız bahsetmiş zaten ama bende uyarıda bulunayım sıcakken hemen soğuk suyun altına sokmayın çatlıyor gibi çok ince bir çizik oluşuyor

arkadaşlar, çevremdeki kimse mutlu ve memnun değil seramik tavalardan. öyle ki teflonların beyaza boyanmış hali de deniyor.

Ben korkmazın kinden memnunum fakat diğerlerinden memnunn değilim. Çorba ve pilav için mükelley tabiki tahta kaşık ve kepçeyle. Ama sabahları börek patates yumurta vs yaparken en büyük yrdımcım tefal teflonlarım

Elde mi yıkıyorsunuz bulaşık makinasında mı? benimde var bilmediğimden bulaşık makinasında yıkadım. içine bişey olmadı dışının rengi döndü ama kullanılacak gibi. teflonlara göre daha kullanışlı geliyor bana.

hangi marka kullanıyorsun?

Markasi ne? Kalite cok onemli bir kere. Benim seramik tencere setim var. Korkmazin urunu,cok memnunum. 2 senedir surekli kullaniyorum,celik hic kullanmiyorum desem yeridir.
Hic catlak,cizik olmadi. Sizinkinde sorun olmasin?

Taç marka, öyle aman aman bir marka değil ama memnunum rengi de dönmeseydi iyiydi

Taç a uzun zamandır hiç güvenim yok ne nevresim ne başka birşey de.
Bana çeyiz setimde hediye verilmeseydi seramik almazdım. Çünkü ben teflon ve çelikten çok memnunum. Ama korkmazın seramik setini kullanıyrm ondanda çok memnunum. Yani. Tavsiye ederim alcak olanlara benim setimin içi de dışıda siyah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…