kızlar 5 gün önce septum deviasyon ve burun eti yakılması operasyonu geçirdim. Ameliyatım çok saçma idi. devlet hastanesinde oldum. ameliyatımı doktorum değil asistan gerçekleştirdi. ameliyattan önce bana burnumda sola doğru eğilme olduğu orasının düzeltileceği söylendi. ve aşırı derecede alerjim varmış. asistan doktor sedyede iken bana ameliyat olacaksın ama garanti veremeyiz sana alerjin var burnun tıkalı kalıcak dedi.
ameliyat esnasında derin uykulu lokal anastezi uygulandı. bir kısımda uyumuşum bilmiyorum ama uyandığımda burnumun sağ tarafında kemik kırılıyordu ve sağ tarafta kanat kısmındaki kaburga gibi kemikler varya orayı dışarı doğru bastırdı ve bildiğiniz kırc diye kemik sesi çıktı.
şimdi 5 gün geçti tamponşlar çıkalı 2 gün oldu ama ben hala rahat nefes alamıyorum. burnum hala tıkalı. işin ilginç olanı bana sol tarafın tıkalı demişlerdi. şimdi ise sağ tarafım tıkalı hiç çalışmıyor. ve bugün dayanamayıp parmağımla burun içimi kontrol ettim. sol tarafım gerçekten açılmıştı parmağım birşeye değmedi ama sağ tarafta burunun dış kısmında çöküklük var. parmağım oraya değdi ve fena sızladı. o bastırdığı yer hiç basılmuş gibi değil. ve oradaki çöküklük (bildiğiniz kemik çöküklüğü) dışarıdan bile belli oluyor.
çarşamba günü kontrolüm var. ameliyatım başarısız mı oldu? sizce normal mi? ameliyattan sonra bana bakan bile olmadı kontrol edilmedim bilmiyorum.