Septoplasti ameliyatı hakkında bi sorum var kızlar, help!

sspicaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2013
24
0
36
34
İstanbul
kızlar merhaba. burnumun sağ tarafından nefes alamadığım için bir ay içinde falan ameliyat olacağım ama henüz doktorumla detaylı konuşma şansım olmadı. o yüzden size danışmaya geldim.

fiziksel olarak pek sorunlu bi burnum yok aslında. sadece yine sağ tarafta bi çıkıntı var yana doğru. profilden bakıldığında düz gözüküyor burnum ama önden ve çaprazdan (? :44: ) bakıldığında belli oluyor bu çıkıntı. asıl sorunsa asla gözlük takamıyor olmam. allaha şükür gözlerim bozuk değil ama güneş gözlüğü falan kullanamıyorum ve aydınlıktan aşırı rahatsız olan bi insanım. gözlük taktığımda çok ağır geliyor ve asla oturmuyor. tam gözlüğün olması gereken yer sorunlu ve gözlükler havada kalıyor. sinemada 3D gözlük takmak bile sıkıntı.

okuduklarıma göre septoplasti dış görünüşü hiiiç etkilemiyormuş doğru mu? şu çıkık kemikten kurtulurum diye ümit ediyordum ama yanıldım galiba :( rinoplasti olmak gerekiyor anladığım kadarıyla ama burun kemiği falan kırılıyormuş sanırım onda, bu problem için de değmez diye düşünüyorum. ne diyorsunuz bu duruma? böyle mi kaldım yani?? :50:

kızlar merhaba. burnumun sağ tarafından nefes alamadığım için bir ay içinde falan ameliyat olacağım ama henüz doktorumla detaylı konuşma şansım olmadı. o yüzden size danışmaya geldim.

fiziksel olarak pek sorunlu bi burnum yok aslında. sadece yine sağ tarafta bi çıkıntı var yana doğru. profilden bakıldığında düz gözüküyor burnum ama önden ve çaprazdan (? :44: ) bakıldığında belli oluyor bu çıkıntı. asıl sorunsa asla gözlük takamıyor olmam. allaha şükür gözlerim bozuk değil ama güneş gözlüğü falan kullanamıyorum ve aydınlıktan aşırı rahatsız olan bi insanım. gözlük taktığımda çok ağır geliyor ve asla oturmuyor. tam gözlüğün olması gereken yer sorunlu ve gözlükler havada kalıyor. sinemada 3D gözlük takmak bile sıkıntı.

okuduklarıma göre septoplasti dış görünüşü hiiiç etkilemiyormuş doğru mu? şu çıkık kemikten kurtulurum diye ümit ediyordum ama yanıldım galiba :( rinoplasti olmak gerekiyor anladığım kadarıyla ama burun kemiği falan kırılıyormuş sanırım onda, bu problem için de değmez diye düşünüyorum. ne diyorsunuz bu duruma? böyle mi kaldım yani?? :50:

septoplasti burun içi müdahaleyi kapsıyor kemik yada kıkırdak kırılıp-düzeltiliyor dış görüntüye müdahale edilmiyor ama bazı hastalarda septoplasti sonrası çökmelerde olabiliyor.dış görüntü ile olan sorunların için rinoplasti olman lazım genelde butun hastalarda yandaki kemikler kırılıyor ama bazı insanların burun yapısı ince oluyor kemik kırılmıyor yada tek taraf kırılıyor bu seni korkutmasın artık buz makinası var şişlik ve morarma az oluyor.septoplastide de tampon konulacak rinoplastide de bana kalırsa rinoplasti ol derim.ben öyle yaptım çok memnunum nefes alişimdan dış görüntümden.söz konusu güzellik olunca çekilen süreç hiç zor değil güzelliğin verdiği özgüven mutluluk için her acıya çileye katlanılır.:)iyi düşün sonra pişman olma.:)

eğer rinoplasti olmayı düşünürsen de kesinlikle kbb doktoru tercih et. plastik cerrahlar nefes sorunu ile fazla ilgilenmez yada yapar ekstra para alır ama kbb ciler kadar nefes sorununu halledemezler aklınnda bulunsun

Kizlar merhaba septoplasti ve konka ameliyati oldum. bugun tamponlarini aldirmis biri olarak tecrubelerimi paylasmak isterim  belki gec oldu ama benim gibi daha önce forum forum dolaşan arkadaslara bi bilgi olur en azindan 
Cok kisa bi zaman icinde ameliyat kararı verdim ve 1 hafta sonraya gunu aldim aklimda cok fazla soru vardı yalan yanlış bir suru sey okudum internette cogu goz korkutucu seylerdi ne yazik ki :/
Ameliyatimi persembe gunu oldum genel anestezi ile. Oncesinde cok fazla korkum vardi ama ameliyata dair hic bir sıkıntı olmadı 1 saat 20dk icinde de bitti kendime geldigimde odadaydim anesteziye bagli oksurmelerim vardi onun disinda burnumda tampon olduğunu bile hissetmemistim hatta kendime geldigimde tamponu ne zaman takicaksiniz diye sormusum  benim tamponlarim silikondu bu arada ilk gun epey kanamam oldu bi gece hastanede yatirdilar duzenli olarak kntrl edildim (ozelde olmanin avantaji sanirim) ve yuzumde en kucuk morarma veya çökme yoktu. Bugun tam 1 hafta oldu ve tamponlarini aldilar cikarirken tahmin ettigimin cok cok altnda acima degilde biraz gerildigini hissediyosunuz cunku biraz genis bi silikon cikarmasi gayet kolay saniyeler surdu. Sonrasinda beni zorlayan vakumla burnumun icindekilerin cekilicek olmasiydi onlarda alindiktan sonra o bir haftalik aciyi nefes alamama durumunu unuttum suan verilen badem yagi jeli ve yikama suyunu kullaniyorum. Tampon cikmadan oncede bol bol badem yagi kullandim ve deniz suyu spreyi kullandim. Badem yagini cok kullanmis olmamin etkisinden dolayi burnum daha rahat temizlendi ve tampon daha kolay çıktı (doktorum oyle soyledi) eger ameliyat olmaya henuz karar vermediyseniz bence hic dusunmeyin ertelemenin hic anlami yok sadece çektiğiniz eziyet 1 hafta o da nefes alamama sorunu ne kdar silikon ve ici delikte olsa nefes almak cooook zor :/
Sizin sorunuza gelecek olursak burnumda hic bir degisim olmadii dis gorunum olarak zaten bu niyetle gtmemistim bende sizin gibi. Estetik eklendigi zaman eziyet ciddi oranda artiyor isin icine alcida girince :/ cok gecmis olsun ins cabucak atlatirsin sende  :*

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back