• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senum 08.02.2008

ressam1970

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2007
658
2
116
54
Diğer
Dabbe filminin senarist ve yönetmeni Hasan Karacadağ, yeni bir korku filmi ile karşımızda..

8 Şubat'ta korku türünde film severler için vizyona girecek filmin bazı sahneleri ünlü Şeytan filmini anımsatıyor. İçine şeytan girmiş genç kızın yatağa bağlandığı sahneyi Semmum'da oyuncu Ayça İnci canlandırıyor. Yönetmen Karadağ, "Korku türünde başarılı bir yapım oldu” dedi.

Kıyamet temasının işlendiği Dabbe’nin ardından bu kez ikinci bir korku filmi ile Hasan Karacadağ, hem yönetmen, hem yapımcı hem de senarist kimliğiyle yeniden karşımıza çıkıyor.
Filmin konusu; 27 yaşındaki Canan Karaca ve kocası Volkan Karaca yeni aldıkları büyük bir eve taşınırlar. Her şey çok iyi giderken bir gün sebebini bilmediğimiz bir şekilde Canan’a garip şeyler olmaya başlar. Canan yavaş yavaş başka bir varlığa, kendisine hükmetmeye başlayan bir yaratığa dönüşmeye başlar. SEMUM kendisine hedef olarak neden Canan’ı seçmiştir ve ona ne yapacaktır? Sıradan bir insan için cehennemin kapısı nasıl açılır? Semum filminde izlenecek müthiş bir görsellikle korkunun eşi benzeri görülmemiş bir türü aktarılacak.
16378799ortaxq9.jpg
31049150mh8.jpg

yönetmen Hasan Karacadağ
senaryo Hasan Karacadağ
Oyuncular Ayça İnci, Burak Hakkı,
Nazlı Ceren Argon, Cem Kurtoğlu, Sefa Zengin
Filmin Türü Korku, Gerilim
Orijinal Adı Semum
Yapımcı Firma 0
Yapım Yılı 2007
Yapım Ülkesi Türkiye
Orijinal Dili Türkçe
Filmin Süresi 0 dakika
Resmi Sitesi http://www.semum.com/
Vizyon Tarihi 08.02.2008​
filmin fragmanı[youtube]58bJVqF0K0E[/youtube]
karabasan olayını ele alan ve gerçekliğini anlatmaya çalıştıkları seyretmesi oldukça keyifli olduğunu düşündüğüm bir filim en yakın zamanda izlemeyi düşünüyorum yalnız bazı sahnelerinde hristiyanların şeytan çıkarma ainlerine benzetmeleri dikkatimi çekti ellerinden bu kadarı geliyor işte ne yapsınlar ha gayret diyorum iyi biyerlere geleceğiz korku sineması adına:sm_cool:

ben dabbenin fragmanlarını dahi izleyemez çıkınca hemen kanal değiştiridim içim ürperirdi ama nedense bu film bana eğlenceli geldi fragmanını izlerken zevk alıyorum filimide izlemeyi düşünüyorum:kahve:

bizim türk korku filmlerinde son zamanlarda bu tür varlıklar takıntı hale geldi. fragmanı bende izledim.yatağa bağlama sahnesi sanki exorcist filmini anımsattı....bi orijinallik göremedim....:sm_confused:

bende yere yatırıp ellerinden tutukları hocanında ayak ucunda olma sahnesi aynı hristiyanların haç şekline getirip içinden şeytanı çıkarmak için yaptıkları işlemlere benzettimki aynı biraz kopya olmuş onların filimlerine gibi gibiCADIARZU

bencede kızlar izlemeden yorum yapmayın hiç belli olmaz bi şans verin...ben şahsen en yakın zamanda izlemeyi düşünüyorum

canımcıklarım kötü demedim . yoksa bende fragmanından beğendim. ama hani şu görünmez varlıklar son zamanlarda türk korku filmlerinde konu tekrarı gibi geldi. Dabbe, büyü, musallat gibi.
bir de şu kızın yatağa bağlandığı sahne aynı şeytan çıkarma ayinindeki gibi olmamışmı sizce?
yoksa filmin geneli izlenilebilir. ama sinemada izleyemeyeceğim kesin. tırsarım ben:)
:1shok:

ya kızlar filmi izliyen varmı acba fikrini beyan etse:1closedeyes:

dabbeden çok korkmuştum ama bu filmin fragmanı çok kalitesiz gibi geldi, türk filmlerini özellikle takip ediyorum, en kısa zamanda izleyeceğim bu filmi de.

dabbeden çok korkmuştum ama bu filmin fragmanı çok kalitesiz gibi geldi, türk filmlerini özellikle takip ediyorum, en kısa zamanda izleyeceğim bu filmi de.

seninle aynı fikirdeyim dabbenin fragmanlarını dahi izleyemiyordum ve halada izlemedim ama bu bana nedense eğlenceli geldi bunu seyrederken zevk alıyorum izlemeyi düşünüyorum ya ben sadisleştimKötü Kazen ya filim çokta korku dolu değiltatlicadiarzu

bugün izledim ve beğendim...hasan hoca gene senaryosunun kurgusu kendi tarzında olan bi korku çekmiş... a.s

semum'u izlemeden yorum yapmayın derim...sahneleri tek tek eleştirmek başka filmin genelini değerlendirmek başka...özellikle de filmin konusu olan içine şeytan girme mevzunun nedeni ortaya çıkınca kanınız donabilir... :1shok:

ayrıca içine şeytan girme konusu genelde korku filmlerinde bulunan veya ilham olan bi konudur...yani çok özgün korku filmi zaten yok gibi bişey...

ha gene de hiçbişeyini beğenmeyebilirsiniz türk korkusu diye önyargılı yaklaşabiliyor insanlar ama en azından yönetmenin bi tarzı olduğu gerçek... a.s

Son düzenleme:
Back