• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senin ki kaç santim?

Duygu.C

CDarkness
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2007
7.816
2
158
37
İstanbul
Rakı balık fotoğraflı tweet’lerden sıkıldın mı? endişelenme, yiyecek balığımız kalmadığında bunlar sadece bir anı olarak kalacak.

bu hızla tüketmeye devam edersek, dünyadaki balık stokları 2050’de tükenecek. büyük balıkların %90’ı çoktan yakalandı, toplam balık stoklarının %60’ı çoktan bitti.

oysa hala zaman var. yavru balık avını durdurabilirsek, deniz yaşamını ölümden döndürebiliriz.

147.000 kişi, tarım bakanlığı’ndan yavru balık satışını engellemesini ve yasal av boylarını düzenlemesini istedi bile. neden 200.000 kişi olmasın? eyleme sen de katıl!

Buyrun ben üye oldum ve balıgımı büyütmeye başladım.
Sizde Greenpeace'e destek olmak ve balığımı görmek istiyorsanız.

http://www.kacsantim.org/balik/DuyguCoban1293263455

Son düzenleme:
BOYUT ÖNEMLİDİR

Böyle devam ederse dünyadaki balık stokları 2050’de tükenecek. Büyük balıkların %90’ı çoktan yakalandı. Toplam balık stoklarının %60’ı çoktan bitti. Balıkların bittiği gün deniz yaşamı da bitecek.
Oysa hala zaman var. Büyük balıkların yüzde 10’u hala hayatta, balıkların yüzde 40’ı hala denizlerdeki ekosistemi beslemeye devam ediyor. Bugün yavru balık avını durdurabilirsek yarın herşeyi düzeltebiliriz.

Eyleme katılın! Tarım Bakanlığı’ndan yavru balık satışını engellemesini ve yasal balık boylarını düzenlemesini isteyin. Denizlerden vazgeçmeyin!

Boyut neden önemli?
Bugün dünya denizlerindeki büyük balık türlerinin yüzde 90'ı, toplam balık türlerinin ise yüzde 60'ı tükenmiş durumda.

2050 yılına geldiğimizde ise dünyadaki balık stokları tükenecek. Türkiye'de durum farklı değil...Balık stoklarımız ve balıkçılık can çekişiyor. Endüstriyel avcılık arttıkça, yumurtlama zamanları ve yerlerinde avlanıldıkça balık stokları hızla azalıyor, balıklar azaldıkça daha çok yavru balık avlanmaya ve satılmaya başlanıyor. Yavru balık avlandıkça ve satışı devam ettikçe de türler üremeye fırsat bulamadığı için durum daha da vahim hale geliyor.
Küçük Balık Yoksa Büyük Balık da Yok!

Henüz üreme olgunluğuna, boyuna erişmemiş yavru balıkların avlanması, satılması, tüketilmesi deniz kaynaklarının ziyan edilmesidir. Olgunluk çağına gelen bir balığın her yumurtladığında binlerce balık ürettiği unutulmamalıdır. Her canlı en az bir kez üreme hakkına sahiptir, ve eğer yarın da denizlerimiz de balık türleri olmasını istiyorsak acilen balık boylarına önem vermeliyiz. Ayrıca anaç balıklar boyut olarak büyüdükçe daha da fazla yumurta verirler, işte bu yüzden balıklar için her cm. hayati derecede önemlidir.

Türkiye'de avlanması ve satılması yasal balık boylarına uyulmadığını balık pazarlarında gördüğümüz yavru balıklardan anlamak mümkün. Örnek mi? Lüferin en az bir kez üreyebilmesi için minimum 20 ila 24 cm'e ulaşması gerekirken bugün yasal avlanma boyu 14 cm olarak verilmiştir. Yani aslında yavrusu olan çinekop boyu. Aynı şekilde palamutun üreme boyu 38 cm ila 42 cm arasında iken yasal avlanma boyu 25 cm dir!
Bu durum açıkça gösteriyor ki, denizlerimizdeki biyoçeşitliliğin korunmasını sağlayacak ciddi bir yönetim planına ihtiyaç duyulmaktadır. Ticari balık türlerinin yumurtlama ve gelişme alanlarının deniz rezervi olarak korunması da en etkin yöntemlerden biridir.

Hep birlikte, Tarım Bakanlığı'nın acilen balık stoklarının ve balıkçılarımızın geleceği adına yavru balık satışını engellemesi ve yasal balık boylarını bilimsel temellere oturtmasını sağlayalım. Yavru balık satmayın, almayın, tüketmeyin, denizlerimizin geleceğini korumaya yardım edin. Eyleme katılın!

Balık Cetveli

olması gereken boyutlar bunlarmış arkadaşlar
hamsi yedigimizi zannederken istavrit yiyoruz aslında!

GP_cetvel.jpg

Son düzenleme:
Bravo yani ne kadar ilgiliziniz yardım melekleri!

İlgisiz kalan her konumuz da yardım meleklerini veya diğer üyelerimizi suçlayacaksak işimiz zor arkadaşım.... Yardım melekleri bölümüne şöyle bir göz atıverin cevapsız kalan ilgi görmeyen ne çok konu var lütfen bir okuyun, yardım bekleyen bebekler yardım bekleyen okullar vs.vs.. hiç bir arkadaşımız da sizin gibi kimseyi suçlamamış.. buna hakkımız da yok zaten sizin verdiğiniz linki kullanan olsa bile buraya yazmak zorunda değil ki...

Ayrıca insanlar alım gücüne bakıyor balığın boyutu bir çok aç insanı ilgilendirmiyor tekirin boyu 11cm değilde yıllar sonra fiyatı 30 liradan 3 liraya indi diye seviniyorlardır diye düşünüyorum kimseyi de yargılayamıyorum .... bu balığı normal boyutlarına gelmeden yiyende değil kabahat, insanları ne yiyeceğiz soframıza ne koyacağız diye düşündürenlerde.. bazı kesimlerin bundan hiç haberi olmasa da bir çok insan karnını zor doyuruyor...

bu balığı normal boyutlarına gelmeden yiyende değil kabahat, insanları ne yiyeceğiz soframıza ne koyacağız diye düşündürenlerde.. bazı kesimlerin bundan hiç haberi olmasa da bir çok insan karnını zor doyuruyor...

İşte bu yüzden bende yazıyorum sessiz kalmayın diye.
Sağlık bu, sağlığın elinden gittikten sonra istediğin kadar yardım iste.
Lütfen konuyu saptırmayın, alım gücü düşük insanlara da sesleniyorum. Fiyatı ucuz diye gidip alıp sağlığınızdan olmayın! Ben konuyu nereye dikkat çektirmek istiyorum siz hemen trajediye bağlıyorsunuz. Yahu ne ilgisi var.
Hangi anne babanın vicdanı rahat eder, bile bile hastalıklı balıkları olgunlaşmamış balıkları çocuklarına yedirmeye.
Ben burda ne kadar sesimi duyuyrursam insanlar o kadar bilinçlenebilir.

Benim gönlüm razı olmadı burada paylaştım, ha evet burda birçok kez bebeklere yardım etmişliğimiz var ben sizden maddiyat ya da maneviyat istemedim. Sadece bilinçlendirmek amaç. Gönüllü olmak yani.
Ne kadar küçük balık o kadar sağlıksız gelecek. Tek dediğim bu. Varın siz başka türlü anlayın.

Neyse herşey için yine de teşekkürler.

Sizin konunuzu saptırmak değil ki amacım sadece yazdıklarım ülkemizin genelini kapsıyor trajedi değil yani, bir çok insan bilinçsizde olsa bu balıkları tüketiyor ve tüketmeye de devam edecek bu da benim düşüncem ve düşüncemi üzgün olsam da yazıp paylaştım... ne sizin konunuzun amacını saptırmak niyetim ne de trajedi...
alım gücü düşük insana sesleniyorsunuz ama insanlar ne yiyecek allah aşkınıza ben de diyorum ki bu balığı ufakta olsa yiyecek bir kesim var yani bilsede yiyecek bilmesede yiyecek çünkü mecbur, 2 liraya et bulmuş almayacak mı hamsinin boyuna mı bakacak ...

Bir çok kişinin de konunuzu okuyup bilinçlenmesi mümkündür tabi ki umarım da öyle olur, ben yazdıklarımı size ters tepki yaratsın diye yazmadım sadece bilinçsizlikten değil bazı şeyleri mecbur yapıyoruz insanlar etin tadını unutmuşken balığı bu fiyatlara boyları sağlıksız da olsa ucuz diye alıp yiyecekler...keşke ülkemiz şartları bunları yaşamamıza neden olmasa da balığı da sebzeyi meyveyi de sağlıklı yesek ama ne mümkün...et 45 lira tavuk 12 lira ehh haliyle 2 liraya bulunca balığı da yiyecek kişi çok...

Bir de gönüllü olmamızı istemişsiniz ama yazana tepki veriyorsunuz yazmayana veriyorsunuz :34: belki verdiğiniz linki kullanıp sessiz sedasız katılanlar var neden hemen yardım meleklerinin ilgisizliğinden şikayetçi oldunuz bu bizi üzer :14:

balıkları seviyorum.bilinçsizce avlanmaya da karşıyım.inşallah daha da bilinçleniriz. verdiğin bilgiler için emeğine sağlık

Sevgili Duygu Çoban,

Yavru Balık kampanyamızda tam 200.000 kişi olduk.
mailing4headersmallfish.jpg

http://www.kacsantim.org/?ref=DuyguCoban1293263455

Sayımız ve kampanyaya olan inancımız her geçen gün artıyor. 200.000 kişi, denizleri bekleyen tehlikenin farkına vardı, bunu engellemek için harekete geçti ve internet eylemine katıldı. Birçok kişi balık pazarlarını gezdi, tezgahlarda yavru balık avına çıktı. Kampanyamız internette yüzbinlerce kere paylaşıldı, defalarca görsel ve yazılı basında haber oldu.

Ve nihayet yetkililer çağrımıza cevap vermeye başladılar.

Geçtiğimiz hafta, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü özellikle İstanbul Liman sahası içerisinde Su Ürünleri Kanununa aykırı avlanmaların engellenmesi için çalışma başlattı. Deniz polisi, Kumkapı ve Kadıköy'de kullanıma hazır trol ağları ve deniz dibinde trol kapakları buldu. Vinç yardımıyla su altından çıkarılan kapaklara ve diğer malzemelere el koydu.

Denizin dibine atılan ve teknelerle sürüklenen trol, yavru balıklar ve balık yumurtaları dahil su altında bulunan her şeyi topluyor ve denizlerin geleceğini yok ediyor.

Seninle büyüyen bu kampanyayı daha çok kişiyle paylaş. Sayımız artıkça gücümüz de artacak.

http://www.kacsantim.org/?ref=DuyguCoban1293263455

İlginiz için teşekkürler

Son düzenleme:
[video=vimeo;18704140]http://vimeo.com/18704140[/video]

Büyük balık yoksa, küçük balık da yok!

Seninki kaç santim? - Greenpeace

Böyle devam ederse dünyadaki balık stokları 2050’de tükenecek. Büyük balıkların %90'ı, toplam balık stoklarınınsa %60’ı çoktan bitti. Balıkların bittiği gün deniz yaşamı da bitecek.

Eyleme katılın!
Tarım Bakanlığı’ndan yavru balık satışını engellemesini ve yasal balık boylarını düzenlemesini isteyin.

Denizlerden vazgeçmeyin!

*Bu videonun yapımında hiç bir yavru balık zarar görmemiştir.

Son düzenleme:
ay allahım böyle saçma şeylerle uğraşanlarda varmış demek...
işim yokta bide yediğim balığın boyunu düşüncem
bu kadar boş vaktim yok
hem balıktan sağlıklı etmi var tabi yicezz
büyük küçük demeden....

bu arada konu başlığıçok komik!!!

Son düzenleme:
ay allahım böyle saçma şeylerle uğraşanlarda varmış demek...
işim yokta bide yediğim balığın boyunu düşüncem
bu kadar boş vaktim yok
hem balıktan sağlıklı etmi var tabi yicezz
büyük küçük demeden....

bu arada konu başlığıçok komik!!!
:) Güler misin ağlar mısın
Sosyal Sorumluluğun farkında olmayan bilinçsiz bir toplum :)
Herzamanki gibi sivriliğini yine gösterdin sivricim çalışmaların sonuç verip dikkat çekmeyi başarıyorsun tebrikler :)

Back