sen olsan ne yapardın

roxett

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.280
60
47
yeni emekli olmuş bir adamdı.gürültüyü fazla sevmezdi.evin önünden geçen çocuklar çöp tenekesine vuruyorlar müthiş bir gürültü yapıyorlardı.adam bu sesten rahatsız oluyordu ama çocuklara bunun yanlış olduğunu söylerse yapmaya devam edeceklerini biliyordu. adam dışarı çıktı ve çocuklara
-bu çöp tenekesine her gün vurun size 1 lira veriyim. dedi
çocuklardan birisi
-tamam amca. diyerek okula gitti
ertesi gün oldu çocuklar çöp tenekesine vurdu adam onlara 1 lira verdi.
diyer gün çocuklar yine geldi ve çöp tenekesine vurdular.
adam bu sefer
-param yok bu gün 50 krş veriyim. dedi
çocuklar pek sevinmediler ama yinede parayı aldılar.
bir diyer gün çocuklar geldi adam bu seferde
-param yok 25krş verim. dedi
çocuklardan birisi
biz bu paraya çöp tenekesine vurmayız diyerek gittiler. bu olaydan sonra çocuklar bir daha çöp tenekesine vurmadılar...

herşeye kızarak veya yanlışı yüzüne vurarak halledemezsiniz...

Cok Hosuma gitti, tatli dil yilani deliginden cikarir derlerya, cok dogru
paylasimin icin tesekkürler

ellerine sağlık roxett,ne güzel bir metod bu,ihtiyaç duyulduğunda uygulanabilir:wink:

Adam çok akıllıca dawranmış.harika bi metod..çocuk dayakla,bağırmayla eğitilmes..işte bunun bi kanıdı :)​

HERHALDE BENDE AYNISINI YAPARDIM. ŞİMDİKİ ÇOCUKLAR EŞKIYA GİBİ LAFTAN SÖZDEN ANLAMIYOLAR Kİ...

Arkadaşımın oğlunu hergün aynı arkadaşı dövüyormuş,öğretmende çaresiz kalmış bu zıtlaşmaya.Arkadaşımda birgün okula gidiyor ve giderkende oğluna vuran arkadaşına hediye alıyor.Yaramaz çocuğa yaklaşıp onu sevdiğini söyleyip başını okşuyor ve hediyesini veriyor.Çocukta cevaben _ben bu hediyeyi hak etmedim teyzeciğim neden bana bunu verdiniz diyor,ve mahçup ifade alıyor,arkadaş çocuğu öpüp eve dönüyor.Sonrasında yaramaz oğluna birdaha hiç zarar vermiyor.Bu arada hediyede bir kalemtraş

nihal30 .!.:
Arkadaşımın oğlunu hergün aynı arkadaşı dövüyormuş,öğretmende çaresiz kalmış bu zıtlaşmaya.Arkadaşımda birgün okula gidiyor ve giderkende oğluna vuran arkadaşına hediye alıyor.Yaramaz çocuğa yaklaşıp onu sevdiğini söyleyip başını okşuyor ve hediyesini veriyor.Çocukta cevaben _ben bu hediyeyi hak etmedim teyzeciğim neden bana bunu verdiniz diyor,ve mahçup ifade alıyor,arkadaş çocuğu öpüp eve dönüyor.Sonrasında yaramaz oğluna birdaha hiç zarar vermiyor.Bu arada hediyede bir kalemtraş

başka aileler olsa sanırım gider diğer çocuğu azarlar hatta döver hızını alamayıp bir de aileye sataşırdı. en iyisi tatlı dil ile yaklaşmak.

gerçekten çok hoş bir davranış olmuş ve sorunuda halletmiş böylelikle. öfkeyle kalkan zararla oturur. en iyisi sakin ve mantıklı olmak. başarabilene tabii.
paylaşımın için sağol, eminim ki aynı durumda olan çok insan var ve bu çok aydınlatıcı olmuştur.

X