• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selectra 50 mg

Nunis41

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2016
2
0
1
29
Ya tam olarak hatirlamiyorum ama asiri sinirden dolayi pskytriye gitmistim bana 50 mg selectra verdi bi hafta kullandim biraktm ama ilerleyen zamanlarda dha degisik seyler yasamaya basladim huzursuzluk isteksizlik kalabaliga girmek istememe kol ve bacaklarda karincalanma gibi . Acaba ilac bagimlilik mi yaptida bunlari yasiyorum bde dugunum olacak stresten mi dye dusunuyorm ama stres yaptigim biseyde yok cunku Allaha sukur herseyde yolunda anlamadim yardimci olun lutfen ?

Basit bir ilaç değil ki . Kafana göre bırakmışsın çok yanlış bir şey .
İlacın yan etkisi olabilir. Doktora danış.

Ya tam olarak hatirlamiyorum ama asiri sinirden dolayi pskytriye gitmistim bana 50 mg selectra verdi bi hafta kullandim biraktm ama ilerleyen zamanlarda dha degisik seyler yasamaya basladim huzursuzluk isteksizlik kalabaliga girmek istememe kol ve bacaklarda karincalanma gibi . Acaba ilac bagimlilik mi yaptida bunlari yasiyorum bde dugunum olacak stresten mi dye dusunuyorm ama stres yaptigim biseyde yok cunku Allaha sukur herseyde yolunda anlamadim yardimci olun lutfen ?
benim canım ilacımmmm kullanıyorum her haltını bilirim yoksunlupa düşmüssün

1 hafta kullanıp bırakmışsınız, o kadar kısa sürede bağımlılık söz konusu olamaz.
Değil bağımlılık ilacın etkisi başlamamış bile, antidepresan ilaçlar kullanmaya başladıktan 2-3 hafta sonra etki gösterir.

Sende psikolojik birikim sonucu patlama var kafana göre azaltmadan bırakır isen hapla ötelenen hastalığın çığlık filmindeki azrail gibi birden hortlayabilir.bem o ilactan kullandım antidepresanlar içinde en yan etkisi az ilaçtır.ben o ilaç sayesinde evimi derleyip toplamaya güç buldum affedersin evi bk götürecekti tedavi olmazsam hep canım yatmak istiyordu.mecbur cocuk için bıraktım.azaltarak.suan agirlik yine çöküyor.hüzünlü öfkeli değilim fakat hic canım is yapmak istemiyor.cocuk istemiyorsan 6 aydan evvel aniden bırakma bende bağımlılık yapmadı.

Bu tarz ilaçlar azaltilarak bırakılıyor benim bildiğim

Antidepresean bir haftada etki göstermezki bağımlılık yapsın?
Doktor onu vermişki iyileşin diye
Kafanıza göre başlayıp bırakmanız ileride tedavi olmak istediğinizde tedavizi ağırlaştırır ve uzatır. Bence destek alın ve doktor diyene kadar bırakmayın.

bir haftada yoksunluk yaşaman imkansız ki bu ilaçlar onbeş günden sonra etki etmeye başlıyor

Cok agir bir ilac bende kullandim 4 5 yil ve cok kilo aldiriyor bu ilac yerinw alternatiflerini isteyeblrsin bu ilaclar direk beyim sinirlerine etki edyor kafana gore kullanma dusuk dozla baslanip azaltarak birakiloyor sen 50 mg mi birden brakmissim ben 25 mg a geldikten snra hergun jaftada 6 gun 5 gun 4 gun seklimde kullanarak braktim ve brakma sureci 2 ay flM suruyor ve tekrarliyrm cokkilo aldryr

O ilaç 1 haftalık değildir kafana göre kullanmışsın bence.

Bundan kullanmaya başladım midede boşluk varmış gibi ..1 litre su içtim yinede midem bomboş gibi akşam 6 dilim tost ekmeği ve zeytin yedim halbuki tabii üstünden 4 5 saat geçti ama o kadar suyun üstüne canım birşey istemezdi. Birde agzimda ilac tadı gibi bir tad var. Ayrıca uykusu getirmedi ya da halsizlik yok ama yataktan çıkmak istemiyorum. Garip yani bunyem iyiyim diyor ama kafam yatağa gir diyor.

Yaklaşık iki senedir bu ilacı kullanıyorum OKB den dolayı. İlk kullandığım zaman antidepresan kullanmak istemiyorum diye doktora danışmadan bıraktım ve aynı yan etkiledi yaşadım. Basit bir ilaç değil en hafif ilaçlardan biri olmasına rağmen. Doz arttırmak ve azaltmak için doktora danışman gerekli yoksa faydadan çok zararı olucaktır. Ve bu tür ilaçlar genelde 6 ay gibi bir süreçte tam anlamıyla etkili oluyor

Back