Slm kızlar sanırım telefondan girdigim için resim yükleyemiyorum. Internetten merak edilen soruların cevaplarının resmini çekmiştim. Biraz onlar, biraz bilgim, biraz da yorum katarak Şöyle anlatayim;
Yumurta kendiliğinden dogal yollarla veya doktor bilgisiyle ilaç tedavisi yapılarak büyütülür. Bu gün adetten sonra kişiye göre değişen günlerde olduğundan bu kısmi doktorla yapmak daha mantıklı. (yada adet bitimi ardından sürekli test yapacaksınız:) ) Yumurta 17-23 mm araliginda bir deger oldugunda (bu mm'yi doktora gittiginizde kendisi soyleyecektir zaten.yada ovulasyon testi sonucu pik olana kadar test yapabilirsiniz ancak mm hakkında bilgi sahibi olamazsınız. ) ovulasyon testi yaparak geri kalan sureyi ayrica takip edebilirsiniz. Sonuc pik olduğunda 36 saatlik sure içinde (bu süre catlatma iğnesi olduktan sonra da 36 saatlik bir süre icin de oluyor) catliyor ve yumurta tuplere atiliyor. Yumurta atildiktan sonra 24 saat sure yaşıyor. Yanı pik görünce 60 saatlik sure önemli. Ama erkek hücresi 3 gün yaşadığından pik e yakın olduğunda da iliskiye baslanabilir. Döllenmeden sonra 7-10 gün sonra hcg artmaya başlıyor ama gebelik testi icin kesin sonuç 14 gün itibariyle alınabiliyor. (Bu bilgileri arastirabilirsiniz). Genel olarak doktor kontrolune gidenler adina yorum taptim ama gitmeyenler icin de not düştüm. Baska bir problem yok ise yuksek sans donemi bu sekilde. Biraz uzun oldu kusura bakmayin. umarım faydalı olur.