• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selam herkese ;) bir, iki yaş cocuklarımızı nasıl besliyoruz kızlar burada paylaşalım

nazzz_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
298
0
0
Ankara
benım kızım alya canan 1 yaşına girdi 6 kasım 2009 annesiyim daha yeni emzirmekten kestim 6 ay dan sonra ek gıdaya başladım düzenli olrak 9 aydan sonra yumurtasını sebzesini etini ihmal etmedim :2: hazır meyve püreleride vardim hazır tahıllı mamalar ama 11 aydan sonra kestim yemeğini kendim yaptım baharatsız yağı az ona göre şimdi ise kendi mize yaptığımız yemeklerden oda yiyor ben hep blendırdan geçirdiğim için biraz yutmakta problem yaşıyo ama yutuyo artık ezerek veriyorum sizler nasıl besliyosunuz tavsiyerinizi önerilerinizi bekliyorum:52:

merhaba benim kızımda ekim ayında 1 yaşına girdi.
bizde sabah kahvaltı bulamacı yediriyoruz (yumurta,ceviz,peynir,pekmez,ekmek içi ve süt ile sulandırıyoruz)oyunla falan yedirriyoruz :)
11-12 gibi meyve yediriyoruz (blendardan geçirilimiş. içinde ya mutlaka portakal suyu yada mandaline suyu koyuyoruz mesela elma-portakal suyu, armutm mandalina suyu gibi 2 meyveyi karıştırıyoruz malum kış ayı C vitamini olsun :)
ÖĞLEN UYKUSUNDAN SONRA
hala daha pütürlü yiyemediği için fix çorba... köfte yaptım birkaç kez pek yiyemedi. bende çalıştığım için üzerine düşemiyorum babanneside korkuyor yedirirken şu an hala daha çorba çeşitleri yiyor...
AKŞAM ÜZERİ
yoğurt yiyor (bizim eve aldığımız markalı yoğurt (onun için ayrı mayalamıyorum yani)
AKŞAM YEMEĞİ olarak şu an alıştırma safhasındayız. bizimle sofraya oturuyor ama makarnayı önüne koyuyorum oynayarak birkaç tane yediriyorum.sebze yemeği oldumu da ancak birkaç kaşık yiyor..
yemek yemediği için ise;
akşam yatmadan önce muhallebi yiyor hala daha. hazır toz muhallebilerden.

gecede süt içiyor uyku arasında tıkıyorum... :))

YANİ BENİM KIZIM HENÜZ BİZİM YEMEKLERİMİZDEN YİYEMİYOR .:((( BENDE BU KONUDAN DERTLİYİM :(((

hmm canım merhaba bir alışkanlıktan vazgeçmesi için önce senin kendi dediğimni yapman lazım blendırdan bende geçiriyodum ama şuan ezerek pütürlü veriyorum zor oluyo ama alışıyolar merak etme bence senin bebeişin için yemek proğramın güzel ama şu hazırları kessen daha iyi olur yemek yemeye başlar belki bende sabah süt içine bisküvi veriyrm biberanla 250ml içiyo saonra birta ne yumurta hergün kesin yedirıyorum uyumadan önce çorba içiyo bi kase ikindi gibide uyuyo akşam 6 da uyanıyo 7, 8 gibi sebze yemek zorunda hergün ya da et ikisinide değişik değişik hergn yapıyorum reklemlerı açıp yedirıyorm gece geç yatıyo biizm kız 24 fln gibi alma muzu mandalina portakalı azar azar hepsinden karıştırıp doğruyorum üzerine bizküvili süt döküyorum sıcak olacak blendıradan geçiriyorum muhalllebi g
i,biibi o çok tok tutyo sabah 11 12 ye kadar uyuyo tabi diş nedeniyle arada uyanıyo sallıyorum hemn uyuyo :)

hmm canım merhaba bir alışkanlıktan vazgeçmesi için önce senin kendi dediğimni yapman lazım blendırdan bende geçiriyodum ama şuan ezerek pütürlü veriyorum zor oluyo ama alışıyolar merak etme bence senin bebeişin için yemek proğramın güzel ama şu hazırları kessen daha iyi olur yemek yemeye başlar belki bende sabah süt içine bisküvi veriyrm biberanla 250ml içiyo saonra birta ne yumurta hergün kesin yedirıyorum uyumadan önce çorba içiyo bi kase ikindi gibide uyuyo akşam 6 da uyanıyo 7, 8 gibi sebze yemek zorunda hergün ya da et ikisinide değişik değişik hergn yapıyorum reklemlerı açıp yedirıyorm gece geç yatıyo biizm kız 24 fln gibi alma muzu mandalina portakalı azar azar hepsinden karıştırıp doğruyorum üzerine bizküvili süt döküyorum sıcak olacak blendıradan geçiriyorum muhalllebi g
i,biibi o çok tok tutyo sabah 11 12 ye kadar uyuyo tabi diş nedeniyle arada uyanıyo sallıyorum hemn uyuyo :)

benim kızım hiç süt içmediği için gece sadece 200 cc içiyor, hani diyorlar ya günde 500 içmeli diye o yüzden tamamlamak için akşam muhallebi yapıyorum sadece sütle 200 cc ile hazırlıyorum. gündüz çorbasını yediği için sebze ve et-tavuk-balık gereksinimini gün içinde karşıladığı için akşam muhallebi veriyorum. bu konuda kafam karışık işte akşam acbaa yemek mi versem muhallebi mi versem diye. bu forum iyi oldu herkes düşüncesini ve izlediği yolu yazarsa banada uyduğu takdırde verebilirim.
bakalım c.tesi doktoruna gidicez ona önericem birde.
sadece kafama yatmayan akşamları muhallebi mi akşam yemeğimi yemesi.
ah birde pütürlü yese... şöyleeeee köftelerrrr fasulyelerrr ıspanaklar :))))

defne gece yatarken muhallebi yemesi daha doğru sindirimi kolay bebeğini rahatsız etmez bende yatarken meyveli yapıyorum hatta daha hafif olsun diye benimki gece geç yattığı için akşam yedi gibi yemeğini yediyorum mesela bugün ıspanak ve makarna yedi saat 15,00 dada çorbasını içiyo zaten dediğim gibi uyanıncada süt içiyo yumurta peynir pekmez yediriyorum bence gece muhallebi en doğru seçim ne dersin :):56:

defne birde hani diyosun ya sabah bulamaç yumurta peynir süt vs.... bulamaç yediriyorum diye bebekler sevmiyo ya bende ilk öyle denemiştim zorla yedirmeye çelışıyodum annem tadına baktı bunu sen bile yemezsin dedi hakkattende öyle çocuklarında bir ağız tadı var sonra yumurtayı haşladım sade verdim yedi halbuki ne eziyet çekiyodum peyniri sade seviyo karıştırmadan ama sana bi tavsiye peyniri yemiyosa muhallebiye kat tadını bozmuyo öyle yiyolar ama mümkün olduğu kadar karıştırmadan verki hepsinin tadının ayrı olduğunu anlasın ve sevsin canım :52:

Ne guzel besliyorsunuz bebişlerinizi. Benim oğlum acaip seçici oldu sormayın. Ne yapacagımı şaşırdım. Herseyden vermeye calısıyorum ama kesinlikle yemiyor. Yedikleri:

brokoli (haşlanmış, ekşili), haşlanmış mısır, patates kızartması, havucu da elde yiyor.
her tür eti yiyor ancak haşlama olmayacak, kızartma veya ızgara ve iyi pişmiş olmalı tabii vs. vs.
geceleri uyurken süt veriyorum bunun dısında hicbir süt ürünü yemiyor (peynir yogurtun envai çeşidini denedim).
makarna ve degişik pilavların hepsini yiyor, ben de domatesli havuclu pilav filan yapmaya calısıyorum.
birçok çeşit omlet yiyor sabahları.

şimdi burada sıkıntı ne diyeceksiniz. Örnegin köfteyi cok seven oglum, annemlere gittigimde icinde sogan oldugundan oradaki kofteyi yemiyor. Kendimize ayrı ona ayrı yemek yapmak durumunda kalıyorum. sebze yemeklerinden ya da tarhana dısında yaptıgım corbalardan, özene bezene yaptıgım hicbir yemekten yemiyor.

Tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum

deryacım şükret bence yediğine köftenin içine soğanı daha az renddelesen belli belirsiz oza man farkedeceğini sanmıyorumki birde yemiyosa zorlamamk lazım ozaman inatçı bi çocuk oluyolar reklemlerla çizgifilimlerle yedeirmeyi dene sonra kapatırsın tv yi belki öle yer :)

Back