Selahattin Demirtaş'tan başkanlık referandumu önerisi

Bilmeden desteklenen başkanlık sisteminin özü şudur:
Bugün olacak olan başkan, herkes kapanacak uleeen derse mecbur herkes kapanacak.
Ama unutmayın kimse kazık çakmadı dünyaya, 2. başkan ateist olur da herkes açılacak uleen derse açılacaksınız
Bknz: Başkanlık sisteminde;
  • Yürütme organı tek kişiden meydana gelir.
  • Yürütme yasamanın güvenine dayanmaz.

Hopp. . Dur az ya
Ben aleviyi kötü mü dedim. Annesinin aleviler hakkındaki dusuncesinedüşüncesine dayanarak konu konuştum.
Bak demekki sitede o ısrarla diye belirttiklerinden biri benm. Bu konu çok tartışılır da. Alevilik demek kafasını kapatmaz namaz kılmaz oruç tutmaz demek mi yapmayın Allah aşkına. O kişinin kendi iradesi kendi yaşam şeklidir. Ee bende oruç tutmayıp namaz kalmadığım zamanlarda alevi yapınca sünni mi oluyorum.
Bu konu uzun ve derin bir konu. Keşke en azından "senin dediğin gibi kötü muoluyorlwr " diye bittim etmeden önce anlamaya çalışsaydın. Zira eşim ve ondan olma kızım ALEVİ iken kötüleme yapmış olmam saçmalığın daniskası olmaz mı? ?

Simdiiiiiiii gelelim fasülye`nin faydalarina : daha tam aciklanmadi ama yakinda erken secim olacaaakkk.
Herkes her partinin performansini cok iyi gördü, MHP beceriksiz ne istedigini veya istemedigi anlamadigimiz bir parti, AKP otogratlik istiyor, HDP sözünü PKK`ya geciremedi, bu konuda bayagi bir sinifda kaldi.
Demekki bir daha oylamada ne olacak ??? Tüm akli basinda bir vatandas bu gördüklerinden sonraki durumu iyi anlaliz ettikten sonra tüm oylar CHP` ye gidecek !!!
Simdiden tahminlerimi söylüyorum. Benim düsüncem bu.
Kimse ülkesini bir adama birakmaz, kimse ülkesini ne istedigini bilmeyen bir politikaciya emanet etmez, kimse ülkesini pkk`ya yedirmez......kala kala saygin durusuyla ve gercekten hersey iyi gitsin diye ugrasan CHP`ye gidecek, yani tüm 3 partiden oylar CHP`ye kayacak.
Allah`tan bence iyiki ( oysa CHP gercekten istiyordu, temiz kalbiyle hemde ) koalisyonu AKP tarafi istemedi, en azindan simdki secimlerde tek basina iktidara gelme sansini yakalayabilir büyük ihtimalle. Tüm oylar CHP`ye gidecek ahanda buraya yaziyorum. Elveda hdp, mhp, akp siz ne yazikki basarili olamadiniz.
Simdiden Türkiyeme hayirli olacagini diliyorum. Bir laf vardir su testisi su yolunda kirilirmis, bu üc partininde rengi ortaya cikti, belki Türkiye icin en hayirlisi buydu !

inşallah..

Lamelif ispanyayla kurduğumuz medeniyetler ittifakı hakkında bilgin var mı cnm

adı masum
içeriği ise korkunç şekil değil ad değiştiren ocak ayında rafa kaldırılan proje
kardeşce yaşamak güzel fikir saygı duymak güzel fikir
ancak hristiyanlar iyi birer misyoner
en iyi misyonerler biz olmamız gerekirken !!!
ama içim acıyarak söylüyorum
kiii bizler iyi birer müslüman değiliz... HENÜZ ....

işte benim en takıldığım noktalardan biride bu
her başa gelen bir kesimi ezmesi hem de irite bir şekilde
bende 5 3 3 sisteminde bitirdim okulumu

ülkemize suriyeliler girmeden evvelde dış güçleri beslediği bi ton köpek vardı parkon
şahtı şahbaz oldu belki
sağlıklı bir politika yürütülmedi mülteciler konusunda
ancak kapıları açmamakta bi çözüm değil
varsayalım ülkemizdekilerin hepsi iyi masum insanlar
ancak satılmalarıda 5 dk bulmaaz
insanoğlı çiğ süt emmiş

birde ben haklı olmak istemiyorum
hepimiz haklı ve mutlu olalım istiyorum
birgün kararlarım netleşirsede yazmaktan utanmam emin ol hata ettik ulan ALLAH bizi afetmesin derim
bundan bi payımız varsa cezamızı çekelim derim ....ama bunu diyorsam bilki güzel yerlerde değilizdir o yüzden demek istemiyorum hiç bi zaman ve umudumu -ümidimi taze tutmak bu kaostan bu girdaptan çıkabilmek için dua ediyor ve sizlerdende dua etmenizi istiyorum
şu an çok taze şehit haberlerinin üstüne dahada sağlıklı şeyler yazamam sana

Rafa kaldırıldığına sevindim orasını bilmiyordumdinlerarası diyaloğun bir üst kademesiydi çünkü diyeyim ve konuyu kapayayım farklı boyutlara ulaşmasın

Sizin dediginiz su

Yani namaz kilmayip, oruc tutmasalar harbiden ötekelesip kötü oluyorlar. Demek istediginiz bu. Bide "hepsi ayni degil" diyerek. Dogru, gercek aleviler, 0ruc tutmayan, cem'e gidenler,.. tü kaka oluyor degilmi?

Ve evet, altini cizerek diyorum ki alevilikte kapanmak yoktur. Cem'de bile erkek ve kadin karsi karsi'ya oturur. Bu insan iradesi ile alakali degil. Sünnilik ve alevilik bu kadar birbirini benzese, niye aleviler hep katledildi?

Sizin esiniz evet alevi felan degil. Sünnilesmis biridir. Siz hic sünni birinin cem'e gittigini gördunüzmü? Dede'ye dinledigini? Muharem orucu tuttugunu? Niye? Cünkü bunlari aleviler yaptigi icin. Demek ki sünni ve alevi anlayisin arasinda fark vardir.

"sünni bır aıleden farkı ne bunların. kötülük neresınde ?" derken sacmalamısım kabul. aklımdan gecenı ızah edememısım.
ama bısey sorucam, alevılık demek ; namaz kılmamak , oruc tutmamak , abdest almamak demek mıdır ? butun bunları yapmayınca alevı olunuyorsa, alevı bır nevı deistliktir..
ee ozaman şartlarını yapmadıgımız /kabul etmedıgımız/yapmamalıyız dedıgımız şeylerin dinini neden kabul edıyoruz.alevıler musluman degıl dersen de daha baska bısey dıyemem..
cem hakkında bılgım var , onada gıttım. ne ben kocamı SÜNNİLEŞTİRMEYE çalıştım nede onlar asimile olmuş durumda..esımın babannesı evımde pişen asureyı yemez , sunnıler ıcıne tükürürmüş :) ee buna ne dıcez..kocam damı garıplık var ?
bırcok alevı arkadasım ıle bu konuları konustugumda haklısın dedıgı konular var..
onlara sorum şu ; Hz. Alinin lider alındıgı bır anlayısa mensupsunuz dogrumu ? EVET.
hz. Ali namaz kılarken öldürüldü ise ; sizin secdeden kalkmamanız gerek diyorum. dogru dıyorlar..
ee aynı mantık bknz. muharrem orucu.. neden tutuluyor , kerbelada yasananları hatırlamak / hatırlatmak.
ee bazı alevıler şartların kıyısından köşesinden tutuyor dıye , yada tamamını yapıyor dıye alevılıkten mı dısladınız ?
yıne dıyorum. alevılık tü kaka degıl. ızahat hatam olmuş , hatamdır özür dilerim. Allah askına cocugum / kocam alevıyken nasıl kötüleyebılırım ?
ceme gıtmeyı , muharrem orucunu tutmayı konu dışı edersek ; kafasını kapatmayan , camiye gıtmeyen sünnilerde mı alevı.. mesela ben bunları yapmıyorum dıye müslumanlıktan cıkaran dıgerlerınden ne farkımız kaldı sımdı?
katledılme/dışlanma şu bu konusunda acayıp kızgın ve acılıyım.. bızım aılemızdede var sıkıntılı durumlar.
ben sadece sünnilerde oldugu gbı ısteyenın ıstedıgı gbı yasıyor olabıldıgını ızahat etmeye calısmıstım bı cumleyle mahvolmuş..
benım kocam oruc tutuyor dıye alevı degıl , kuzenımız oruc tutmaz , namaz kılmaz, ceme gıtmez , muharrem orucu tutmaz ee bu has alevı mı ? tamamen yaşayış biçimi..
ki alevılık/sünnilik ayrımına inanılmaz kılım buda ayrı konu.
umarım anlatabılmısımdır derdımı. ama alevıleri genelleme yapıp ; namaz kılmayız , örtünmeyız , camıye gideriz genellemelerını müsadenızle kabul etmıyorum edemicem

Allah allah benim de namaz kılan alevi tanıdıklarım var,gidip söyleyeyim siz alevi değilmişsiniz haberiniz ola sünnileşmişsiniz artık...Pardon siz mi karar veriyorsunuz buna ? İnsanlar kendilerini nasıl kabul ediyorlarsa öyledirler...Bunun bir müslümana " sen namaz kılmıyorsun,alkol alıyorsun,üstüne birde yılbaşı kutluyorsun,sen artık hristiyanlaşmışsın" demekten hiç bir farkı yok...Bahsettiğim gibi bir yorum görsen ilk karşı çıkan sen olursun,insanların inancına ne karışıyorsun diye,ama iş namaz kılan aleviye geldi mi,herşeyi söylemek mübah !

Referandum= Alevi-Sünni tartışması, hmmmm o da güzelmiş.
Dini yorumlar yasak diyorum, Türkçe bu, kelimelerde öyle sağa sola çekilecek cinsten değil, olduğu gibi anlaşılacak tarzda.
Ille de mezhepleri çarpıştıracaksanız özel mesajlarda buluşun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…