- 2 Ocak 2015
- 6.425
- 15.437
Hopp. . Dur az yaYani cem'e gitseler, ramazan orucu tutmasalar, namaz kilmasalar tü kaka mi oluyor aleviler? Yada senin dedigin gibi kötümü oluyorlar? Mecbur mu sünnilere benzemeye? Adi üstünde aleviliktir. Alevilerde ramazan orucu yoktur, cami yoktur. Cem var, dede var, semah var, muharrem orucu var,..
Bu sitede kac kere gördüm, israr ile "ama benim bi tanidigim namaz kilar, hatta basörtü takar ve o Alevi" demeyin! O alevi felan degil. O sünnilesmis biri. Bu kadar basit.
inşallah..Simdiiiiiiii gelelim fasülye`nin faydalarina : daha tam aciklanmadi ama yakinda erken secim olacaaakkk.
Herkes her partinin performansini cok iyi gördü, MHP beceriksiz ne istedigini veya istemedigi anlamadigimiz bir parti, AKP otogratlik istiyor, HDP sözünü PKK`ya geciremedi, bu konuda bayagi bir sinifda kaldi.
Demekki bir daha oylamada ne olacak ??? Tüm akli basinda bir vatandas bu gördüklerinden sonraki durumu iyi anlaliz ettikten sonra tüm oylar CHP` ye gidecek !!!
Simdiden tahminlerimi söylüyorum. Benim düsüncem bu.
Kimse ülkesini bir adama birakmaz, kimse ülkesini ne istedigini bilmeyen bir politikaciya emanet etmez, kimse ülkesini pkk`ya yedirmez......kala kala saygin durusuyla ve gercekten hersey iyi gitsin diye ugrasan CHP`ye gidecek, yani tüm 3 partiden oylar CHP`ye kayacak.
Allah`tan bence iyiki ( oysa CHP gercekten istiyordu, temiz kalbiyle hemde ) koalisyonu AKP tarafi istemedi, en azindan simdki secimlerde tek basina iktidara gelme sansini yakalayabilir büyük ihtimalle. Tüm oylar CHP`ye gidecek ahanda buraya yaziyorum. Elveda hdp, mhp, akp siz ne yazikki basarili olamadiniz.
Simdiden Türkiyeme hayirli olacagini diliyorum. Bir laf vardir su testisi su yolunda kirilirmis, bu üc partininde rengi ortaya cikti, belki Türkiye icin en hayirlisi buydu !
Lamelif ispanyayla kurduğumuz medeniyetler ittifakı hakkında bilgin var mı cnm
L lamelifAmine bu ülkede iç karışıklık çıkartılmaya çalışıldığı kesin.Tabii ki herkesin ekmeğine yağ sürülür böyle bir durumda.Ben sayın cumhurbaşkanımızın da koltuk sevdasına bunu yapabileceğine inanıyorum, sen sadece dış güçlerin yapacağına.
Diyelim ki ben yanılıyorum, sen haklısın. Bu adamın politikasını doğru buluyor musun?
Sürekli dış güçler diye bas bas bağırıp bir taraftan insanları kışkırtması veya kontrolsüzce sınırları açmasını?O sınırlardan giren 2 milyon kişiden belkide 1 milyonu dış güçlerin beslediği İşidli veya PKK lı terörist.Olmadıklarını biliyor muyuz?
Bugün içsavaşı dışgüçler çıkartamazsa 10 yıl sonra ülkeye kontrolsüzce alınan Suriyeli, işid li ve PKK lılar çıkartacaklar zaten.
Eğitimi hiç yazmayayım, o kadar çok yazarım ki bu konudaki yanlışları, sıkılırsınız.8 yıllık kesintisiz eğitimi de beğenmiyordum.Ben 5-3-3 döneminde okudum. En mantıklısı o idi . Başörtüsü konusunda hepinizi sonuna kadar destekliyorum zaten.Her başa gelen diğer tarafı ezmek için eğitimi bile kullanırsa bu ülkeden hiçbir şey olmaz zaten.
Temennimiz aynı tabii ki, Rabbim vatanımızı korusun.
Hopp. . Dur az ya
Ben aleviyi kötü mü dedim. Annesinin aleviler hakkındaki dusuncesinedüşüncesine dayanarak konu konuştum.
Bak demekki sitede o ısrarla diye belirttiklerinden biri benm. Bu konu çok tartışılır da. Alevilik demek kafasını kapatmaz namaz kılmaz oruç tutmaz demek mi yapmayın Allah aşkına. O kişinin kendi iradesi kendi yaşam şeklidir. Ee bende oruç tutmayıp namaz kalmadığım zamanlarda alevi yapınca sünni mi oluyorum.
Bu konu uzun ve derin bir konu. Keşke en azından "senin dediğin gibi kötü muoluyorlwr " diye bittim etmeden önce anlamaya çalışsaydın. Zira eşim ve ondan olma kızım ALEVİ iken kötüleme yapmış olmam saçmalığın daniskası olmaz mı? ?
kızımı yazlıkta kuran kursuna gönderen bır kv , namaz kılan bır kp , orucunu hıc aksatmayan bır kaynım varee sünni bır aıleden farkı ne bunların. kötülük neresınde ? herkes ıstedıgı yöne cekıp o şekilde anlatınca , hepımız bır elden ötekileştiriyoruz işte..
Sizin dediginiz su
Yani namaz kilmayip, oruc tutmasalar harbiden ötekelesip kötü oluyorlar. Demek istediginiz bu. Bide "hepsi ayni degil" diyerek. Dogru, gercek aleviler, 0ruc tutmayan, cem'e gidenler,.. tü kaka oluyor degilmi?
Ve evet, altini cizerek diyorum ki alevilikte kapanmak yoktur. Cem'de bile erkek ve kadin karsi karsi'ya oturur. Bu insan iradesi ile alakali degil. Sünnilik ve alevilik bu kadar birbirini benzese, niye aleviler hep katledildi?
Sizin esiniz evet alevi felan degil. Sünnilesmis biridir. Siz hic sünni birinin cem'e gittigini gördunüzmü? Dede'ye dinledigini? Muharem orucu tuttugunu? Niye? Cünkü bunlari aleviler yaptigi icin. Demek ki sünni ve alevi anlayisin arasinda fark vardir.
Yani cem'e gitseler, ramazan orucu tutmasalar, namaz kilmasalar tü kaka mi oluyor aleviler? Yada senin dedigin gibi kötümü oluyorlar? Mecbur mu sünnilere benzemeye? Adi üstünde aleviliktir. Alevilerde ramazan orucu yoktur, cami yoktur. Cem var, dede var, semah var, muharrem orucu var,..
Bu sitede kac kere gördüm, israr ile "ama benim bi tanidigim namaz kilar, hatta basörtü takar ve o Alevi" demeyin! O alevi felan degil. O sünnilesmis biri. Bu kadar basit.