Selahattin Demirtaş'tan başkanlık referandumu önerisi

yok yok kizlar tartismayin. Ben genel olarak dedim ki, akparti karsitlari, ak parti secmenini hep asagiliyor.
Sephora da ona karsilik oyle yazdi zannediyorum, dalga konusu oluyor diye.
su siyasi topikten, bir siyrilip kacayim, kazasiz belasiz, bugun baska bise istemiyorum Alahim :)
Sandıkla seçileni dalgaya almayı marifet biliyorlar çünki onlar aydın halk aptal kandırılmış.
Dağdaki çobanla viski çeşitlerini bilen ilim sahibi insanların oyları eşit olursa böyle saçma demokrasi oluyor işte !seçilenler dalgaya da alınır seçenlerin kandrılmışlıkları hakgetire.
Şurada dalgaya alan 20 üyenin inanç yaşam tarzlarını bi gözlemle fırsatını buldukça İslamî neresinden karalasak diye uğraşan sapıklıği özgürlük fantezi addeden,Müslümanım deyip bazı işine gelen hükmü begenen de var.
Allah yaranamamış demişti bir arkadaş doğru seçilen kul mu yaranacak!

Sandıkla seçileni dalgaya almayı marifet biliyorlar çünki onlar aydın halk aptal kandırılmış.
Dağdaki çobanla viski çeşitlerini bilen ilim sahibi insanların oyları eşit olursa böyle saçma demokrasi oluyor işte !seçilenler dalgaya da alınır seçenlerin kandrılmışlıkları hakgetire.
Şurada dalgaya alan 20 üyenin inanç yaşam tarzlarını bi gözlemle fırsatını buldukça İslamî neresinden karalasak diye uğraşan sapıklıği özgürlük fantezi addeden,Müslümanım deyip bazı işine gelen hükmü begenen de var.
Allah yaranamamış demişti bir arkadaş doğru seçilen kul mu yaranacak!

Yeri geliyor benim inancima laf uzatamazsiniz diye harlamayi bilenler kalkmis simdi inanclari gozlemleyip bir de ustune yorum yapiyor.Kimin ne kadar musluman olduguna siz mi karar veriyorsunuz?Kimin yasam tarzi dogru ya da yanlis siz mi karar veriyorsunuz? Kendi ibadetinize,kendi inanc sisteminize bakin.Konusu gectiginde elestirinizi yapin ve cevap verin.Kisisel ve kisileri karalayici yorumlarinizi kendinize saklayin.

sephora, analizine katiliyorum, evet, her siyasi hareketin omru vardir. Ve olmalidir da.
Benim anlamadigim, biriniz akparti secmenini asagilayan biseyler yaziyor, geri kalanlarinizda onu begeniyor :) neden boyle canim ya? bugun bir suru siyasi topikte okudum, hergun okuyorum.
bu arkadaslar, asagilama yoluyla hirs alacaklarina, ne guzel olmasini istedikleri gibi oylarini kullansa, sonra senin simulasyonundaki seyler gercek olsa, da ak parti gidecekse boyle boyle gitse..
daha guzel bir dunya olmaz miydi yahu?
ben partileri begenmiyorum, secmenlerini de asagilamiyorum. Hakaret tarzi seyler yazmiyorum.
sirf hakaretleri gormemek icin artik siyaset topiklerine girmek istemiyorum.
nyse bu da burada kalsin. yazayim dedim.

Sadece Akp'yi gördüyseniz aramıza geç katılmışsınız mesela terör olaylarının yoğunlaştığı hafta gelseydiniz bu sefer Hdp'ye oy veren insanların aşağılandığını hatta hakaret edildiğini görecektiniz.Neden ? Çünkü biz çok demokratiğiz.Bizim gibi düşünmeyen,başka partiye oy veren insanları suçlamak hatta onlara hakaret etmek bizim en doğal hakkımız vermeyiz onu kimselere.
Haklısınız ne denir ki.Hadi seçmenlerin sebepleri mantıklı gelmez eleştirirsin de kişiliğini eleştireni gördüm ben...Açıkçası çok ciddiye almıyorum artık.

RTE'nin kontrolunde her şey denilmesi bile sistemin nasıl yozlaştığını gösteriyor aslında. Cumhurbaşkanı parti lideri değildir, herhangi bir partiye bağlı değildir. Tarafsız olmalı ve TÜM halkı gözetmelidir. Bu ya bir türlü anlaşılamıyor ya da sürekli unutuluyor. Tüm seçim boyunca resmen parti propagandası yapan yapan bir cumhurbaşkanı benim cumhurbaşkanım olamaz. Kendisine oy vermeyen milyonlarca insanın cumhurbaşkanı olamaz.

400 vekili verin bu iş huzur içinde çözülsün diyen bir politikacıya cumhurbaşkanı denmez. Başka bir şey denir, onu diyenleri de hapse attırıyor. Bunu yapması bile o sıfatı pekiştiriyor farkında değil.

Yine aynı şekilde 400 vekili verin bu iş huzur içinde çözülsün diyen parti liderinin yandaşları, Kürtletin hdpye tehdit altında oy verdiğini söylüyor. O zaman bu sözler nedir? "Bana istediğim milletvekili sayısını vermezseniz sizi yakarım" dan başka bir anlama gelmeyen sözler bunlar, ama oylar tehdit yüzünden kaydı öyle mi?

Bir de bakın bakalım akp vaktinde şeriatlerin oylarını alabilmek için ne vaatler vermiş. Acaba o oylar sözler tutulmdığı için mi yoksa tehditlerden ötürü mü kaymış.

Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz..Herşey RTE nin kontrolünde demek ne kadar antidemokratik.Davutoğlu'nün rolü ne o halde? Tek adamciligin olduğu yerde demokrasi olmaz.Heleki parti lideri gibi davranan kişi bir cumhurbaşkanı ise.

Yeri geliyor benim inancima laf uzatamazsiniz diye harlamayi bilenler kalkmis simdi inanclari gozlemleyip bir de ustune yorum yapiyor.Kimin ne kadar musluman olduguna siz mi karar veriyorsunuz?Kimin yasam tarzi dogru ya da yanlis siz mi karar veriyorsunuz? Kendi ibadetinize,kendi inanc sisteminize bakin.Konusu gectiginde elestirinizi yapin ve cevap verin.Kisisel ve kisileri karalayici yorumlarinizi kendinize saklayin.
Dalga geçenlerin profillerinden bahsettim ki bu bana göre neden dalga geçtiklerini açıklıyor.arkadaş merak etmiş akp ile dalga geçiliyor sebebi ne diye.
Ayrıca isim vermedim ortaya yazdım neden rahatsız oluyorsunuz alıntı istemiyorum lütfen polemik olmasın : P
Ne dedim ben ya niye ateistsin deistsin mi dedim inancına laf ediyo diyo! bırakın bu iman ölçer nakaratlarını. İşte bu profilin özgürlük ve demokrasi anlayışı bu dedim.

Bu arada.. Erdogan'in baskan olabilecegini simdiden ilan etmek abesle istigal olmus.. Halihazirda yapilan arastirmalara gore Turkiyede baskanlik sistemine karsi olanlarin yuzdesi 70lerde.. Referandumdan baskanlik sistemine evet cikmasi icin bayagi bir ugrasmalari ve bu halki ikna etmeleri gerekiyor yani. 3 ay sonraki secimlere yetisebileceklerini sanmiyorum. Tayyip'in baskanligini tartismak referandum oylamasindan sonraki is.. Daha ortada baskanliga bile "evet" yok..

Dikta ile "ben artik baskanim" derse o ayri tabii. TC Anayasasi cignenmeye alisti, olur mu olur yane.. Simdiye kadar nasil kimsenin sesi cikamamissa bundan sonra da cikmasa sasirmam.. Gucluye suc islemek serbest Yeni Turkiye'de..

Ne konuyu dine, inançlara getirin, ki kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmez ne de polemiğe girin.
Birbirinize laf atmak yerine konu içeriği hakkında fikrinizi yazarsanız hiçbiriniz üzülmezsiniz.

İnsanlar azıcık şu bakış açılarını genişletebilse bir tek şu adamın akla yatkın şeyler söylediğini görecek ama malesef.. Bakın bakış açısını değiştirse demiyorum, genişletse diyorum.
Iyiki böyle güzel yorumlar okuyorumda, bari umutlarim hala var diyebiliyorum. Cok yasa arkadasim ! Seninle gurur duydum inan. Tesekkürler !!! Iyiki varsin. Dyugularimin tercümani oldun ...

baktıkki düşmanın çok doğru yoldasın :KK66:En Büyük TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan 40 yıldan beridir siyasetin içindeydi, tüm bunların yanında iyi bir futbolcuydu. Gençliğinde futbol oynarken mücadele etmeyi, gol yese de vazgeçmemeyi öğrenmiş, rakibi nasıl ofsayta düşüreceğini çok ama çok iyi öğrenmişti. Bu günlerde herkes Erdoğan’ı toy zannedip birbirine düşmüştü. Lakin birisinin artık çıkıp da gerçekleri söylemesi bu millete bu ümmete Allah’ın bizimle olduğunu, Onların planları varsa, Erdoğan’ın da Milletinde, Allah’ın da bir planının var olduğunu bildirmesi gerekti.

Diriliş Ertuğrul dizisini izliyor musunuz? İZLEYİN, İZLETİN! Eskiden Kurtlar Vadisi’nde verilen mesajlar şimdi Diriliş’te veriliyor.

Bir ay önceydi. Kayı Obasında fitne almış başını yürüyordu. Halk refah içindeydi fakat birileri sürekli halkı doldurup Süleyman Şah’a karşı galeyana getiriyordu. Ve obada artık bir huzursuzluk baş göstermişti. Halk Süleyman Şah’ı beğenmemeye, eleştirmeye ve onu kötülemeye başlamıştı. Hainlerle işbirliği yapan Kurdoğlu, Ertuğrul ve Süleyman Şah’ı tapınakçılarla iş tutmakla suçluyor, onları Obaya ihanet etmekle itham ediyordu. Kurdoğlu içeriden adamlar satın alıyor ve obada düzeni bozmaya son hızla gayret ediyordu. Neticede bir fırsatını bulup Tapınakçıların da desteğiyle obada darbe yapıp Süleyman Şah’ı tahttan indirmişti. Halk geç de olsa yaptığı hatayı anlamıştı. Süleyman Şah’ın kıymetini anlamakta çok geç kalmışlardı. Obada huzur, güven ve istikrar kalmamıştı. Artık herkes “Nolacak şimdi” diye sormaya başlamıştı. Plan yapanların üstünde planı olan ALLAH Âlem-i İslâm’ın o gün ki ümidi olan ve Haçlıları durdurabilecek olan Kayı’ları korumuştu. Ertuğrul Oba’da yeniden huzuru te’sis etmek üzere geri dönmüş, Kurdoğlu’nun zulmüne son vermişti! Hainler, menfaatçiler bu kısa süreli duraksama ve fetret döneminde kendini göstermiş ve ortaya çıkmıştı. Süleyman Şah yeniden bey olmuş ve kendini satan tüm beyleri azletmişti. Ardından Obada huzur yeniden sağlanmış, halk birbirine daha sıkı kenetlenmiş ve düşman obayı diri tutmaya başlamıştı. Süleyman Şah yeniden ve daha güçlü şekilde bey olur olmaz Tapınakçıların kalesine sefer hazırlığına başlamıştı. Gücü ve İmanı tazelenen halk bir yanda Süleyman Şah’a olan mahcubiyet ve pişmanlık diğer yandan düşmana olan nefret ve kin ile yeniden DİRİLMİŞTİ. Kılıçlar bilenmiş, mızraklar keskinlenmiş, zırhlar sıkılaştırılmış ve Alpler cenge hazır hale getirilmişti. Kayılar zayıfladı zannedilirken bir anda alınması imkânsız görülen kaleye hücuma kalkmıştı. Ve sonunda fitne çok ağır bir darbe almış İslâm Âlemi 600 yıllık zaferin kapılarını aralamıştı.

Gelelim Sarayın planına, Tarih sahnesine bakıldığında Kurdoğlu’nun darbesi diye bir olay yoktur ve senaryoya eklenmiştir. Diriliş dizisinde 1 ay evvelden mesajlar verilmişti. Zira bu mesajların yerine ulaşması açısından Cumhurbaşkanı’nın tam da 7 Haziran Günü Dizi setini ziyaret etmesi çok manidardı. Birileri oyuna geldiklerini anlamış ama iş işten geçmişti. Ava giderken avlanmışlardı.

Cumhurbaşkanı bugün çok ilginç bir konuğu ağırlıyordu. Deniz Baykal Dışişleri konutunda Erdoğanla bir araya gelmişti. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’ni bölmekle eş anlamlıydı. Kılıçdaroğlu çıldırmıştı ve oyuna geldiğini anlamak çok zoruna gidiyordu. Üst akıldan da bir sürü fırça yemiş ve kıpkırmızı olmuştu. Bahçeli twitterdan romantik mesajlar atarak seçmenini yumuşatmak istiyordu. Zira seçmen nasıl bir hata ettiğini anlamış ve üstüne üstlük de hata yaparken oyuna geldiklerini de er ya da geç anlayacaklardı.

Baykal 2002’de Erdoğan’ı meclise sokmuş ve Türkiye’ye en büyük iyiliği yapmıştı. Bugün de aynı fedakârlığı yapacak ve karşılığını da alacaktı. AK PARTİ’nin kuracağı azınlık hükumetini CHP’den ayıracağı en az 20 kişilik grupla dışarıdan destekleyecek ve bunun karşılığında da Meclis Başkanı olacaktı. Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul ederse gruptan ayrılmayacaktı. Ancak kabul etmezse de ayrılıp Chp’yi bölecekti. Zaten Erdoğan’da bunu görmüş ve Kılıçdaroğlu yerine Baykal’ı saraya çağırmıştı.

Erdoğan basireti, feraseti ve ileri görüşlülüğü ile bir kez daha Milletini kurtarmak için azmetmişti. İnşaAllah başarılı da olacaktı. İNANIN ERDOĞAN BAŞKAN OLDUĞUNDA İLK İŞ TAPINAKÇILARIN KALELERİNİ BAŞLARINA YIKIP İSLÂM’A 600 YILDAN DAHA UZUN BİR HAKİMİYETİN KAPILARINI AÇACAKTIR! VESSELAM!

UNUTMAYIN DEVLET UYUMAZ!

geçen gün bizimkiler dizisinin oyuncularının yaz dönemi oynadıkları yazlıkçılar dizisine rastladım youtube' da nostalji yaparım diye oturdum izledim dizi 97 yılı yapımı başkanlık sistemi ile ilgili konuşulan bir sahne koymuşlar bir kişi başkanlık sisteminin tek çözüm olduğunu savunurken diğeri de başkanlığın olmaması gerektiğini bizim ülkemizde diktatörlüğe gideceğini vurguluyordu. Yani sene 97 ortada rte de başkanlık sevdası falan da yok ama o zamanlar da ara ara siyasi gündemi oluşturmuş ki diziye koymuşlar. o zamanki yorum da bu yani diktatörlüğe gider bizim ülkede diyor. demokrasi , yargının bağımsızlığı vb. Daha çok yol var katetmesi gereken ülkenin bu haliyle başka bir sisteme geçmesi hele de bir inat uğruna size de gayrıciddi gelmiyor mu ? Ben bu kadar önemli bir konunun inat, hırs uğruna böylesine dayatmalarla gündemden inmemesini anlamıyorum

Erdoğan basireti, feraseti ve ileri görüşlülüğü ile bir kez daha Milletini kurtarmak için azmetmişti.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Bence de çok ileri görüşlü
12 YILLIK HÜKÜMETİN ÖZETİ;
-Ergenekonda yargıladıklarınız suçsuzdur dedik ''BU DAVANIN SAVCISIYIM'' dedi.5 yıl sonra ''KUMPASA MARUZ KALDIK'' diyecekti..
-KPSS de sorular servis ediliyor dedik kabul edilmedi.3 yıl sonra ''ÇALINDI'' diyecekti.
-Cemaat ülkenin kilit noktalarına yerleştiriyor dedik yok yea:confused: dendi,yıllar sonra ''KANDIRILDIK'':-)-)en çokta buna gülüyorum ) dedi.
-Kürt vatandaşı eziliyor,onlara haklarını vereceğiz çözüm süreciyle dedi,biz ülkede kürt sorunu yok dedik,kabul görmedi,yine 3-4 yıl içinde
'Kürt sorunu vardır demek ayrımcılıktır. Terör örgütüyle aynı masada oturmak devletin çöktüğü anlamına gelir.diyecekti....

Son düzenleme:
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Bence de çok ileri görüşlü
12 YILLIK HÜKÜMETİN ÖZETİ;
-Ergenekonda yargıladıklarınız suçsuzdur dedik ''BU DAVANIN SAVCISIYIM'' dedi.5 yıl sonra ''KUMPASA MARUZ KALDIK'' diyecekti..
-KPSS de sorular servis ediliyor dedik kabul edilmedi.3 yıl sonra ''ÇALINDI'' diyecekti.
-Cemaat ülkenin kilit noktalarına yerleştiriyor dedik yok yea:confused: dendi,yıllar sonra ''KANDIRILDIK'':-)-)en çokta buna gülüyorum ) dedi.
-Kürt vatandaşı eziliyor,onlara haklarını vereceğiz çözüm süreciyle dedi,biz ülkede kürt sorunu yok dedik,kabul görmedi,yine 3-4 yıl içinde
'Kürt sorunu vardır demek ayrımcılıktır. Terör örgütüyle aynı masada oturmak devletin çöktüğü anlamına gelir.
Önce gözünün önünü görsünde arkadaş,biz ileri görüşlülük beklemiyoruz ondan.

'Kürt sorunu vardır demek ayrımcılıktır. Terör örgütüyle aynı masada oturmak devletin çöktüğü anlamına gelir.
yomuydu

bir kürtle sohbet ettiniz mi hiç

ben etmedim sadece kulaktan dolma biliyorum

kürdüz yada doğuluyuz diyemeyenleri

en basitinden bir kez daha yazmıştım

çorumluyuz annem çorumluyuz demezdi bizi alevi zannederler diyeEn Büyük KKee zannetsinler ne olurki derdim

bunları yaşadığım 10-12 yaşındaymışımdır

peki neden kürdüm diyemiyordu insanlar

yomuydu

bir kürtle sohbet ettiniz mi hiç

ben etmedim sadece kulaktan dolma biliyorum

kürdüz yada doğuluyuz diyemeyenleri

en basitinden bir kez daha yazmıştım

çorumluyuz annem çorumluyuz demezdi bizi alevi zannederler diyeEn Büyük KKee zannetsinler ne olurki derdim

bunları yaşadığım 10-12 yaşındaymışımdır

peki neden kürdüm diyemiyordu insanlar
Hiç kürdüm diyemeyen bir kürtle tanışmadım ben elif.Sadece ''eziliyoruz '' safsatalarıyla beyni yıkanılan arkadaşlarım oldu.Ama hepside biz Kürdüz diye basbas bağırabiliyordu.
Konu ben değilim zaten,sayın cumhurbaşkanınız söylemiş daha yeni ''KÜRT SORUNU '' yoktur diye,onu çözemedim ben.

Hiç kürdüm diyemeyen bir kürtle tanışmadım ben elif.Sadece ''eziliyoruz '' safsatalarıyla beyni yıkanılan arkadaşlarım oldu.Ama hepside biz Kürdüz diye basbas bağırabiliyordu.
Konu ben değilim zaten,sayın cumhurbaşkanınız söylemiş daha yeni ''KÜRT SORUNU '' yoktur diye,onu çözemedim ben.

Gerçekten hic rastlamadin mi?

elbette konu siz değilsiniz

merak ediyorum sadece

hastanelerde geçti çocukluğum saatlerce sıra bekleyerek yata yatan hasta olarak

bu dönemde çok kişi ile tanıştık

şu an kürt sorunu olmaması normal değilmi -(devam edilmesi taraftarı değilim )

Erdoğan, ''Benim için artık bu ülkede Kürt sorunu bitmiştir. Artık bu ülkede benim Kürt kardeşlerimin sorunu vardır ama Kürt sorunu yoktur'' diye konuştu.

diyor haberlerde Hoppa

X