Selahattin Demirtaş: Bana da güvenmeyin

Bende anlamadım neden abes bir örnek. Almanya yı örnek olarak göstermemin nedeni resmi dil olayıdır..
Almanyanın resmi dili Almancadır. Irka göre dil tayin etmezler ki. Almanya da resmi bir işlemi Almanca olarak yaparsınız yasası bilmem nesi Almancadır tabi birde ingilizce vardır ki ingilizce evrensel bir dil zaten.

Ki zaten konu dile de gelmiş :) Tahmin ediyordum dile geleceğini :) O illa ki olacaktı zaten konu dilimi konuşmak istiyoruma muhakkak gelir yani.

bunu genel olarak yazıyorum,türk milliyetçiliğini ırkçılık diye niteleyen bir çok kişinin koyu kürt millyetçisi olduğunu görmek de çelişkilerin en son noktası bence.

Birinin yaptigi goc, birinin tarih boyunca yasam alani olan vataninda yasiyor olmasi. Anadoluda kurtler ta selcuklu doneminden beri varlar. Nasil ayni sey gibi kiyaslayabiliriz ki? Biri 3 milyon. Biri 14 milyon. Burada herhangi bir grubun hakkini savunma amacli konusmadim. Ayni sey gibi ele almamak gerekir diyorum sadece.

kürt mlletine haksızlık yapıldığını düşünüyormusun?

Hani bir laf varya kaba olacak ama ; babama güvendim oda.... diye devam eden..

Benim demek istediğim şuydu adamın duruşu var , hitap kabiliyeti ( hakaret vs hariç) var tıpkı rte gibi. ne kadar iki görüşü benimsemesemde liderleri malesef sağlam. muhalefetin başında öyle liderler istermiyim EVET!

Ama güçlü lider , gelirlerse nasıl olur diye PKK tabanlı bir partiye ASLA oy vermem. Bazılarıda hükümete öyle düşünüp OY VERDİ durum ortada..

Valla kardeşim yaşadığın yer T.C. senin. özerklik kazanacaksın diye ben şehit veremem , senin dilinde okul istemem , ayrıcalık verilsin istemem.. Azınlık halindeyken çoğunluğu parmağında oynatmasına izin verenlerede HAKKIMI HELAL ETMİYORUM..

Zamaninda yapildigini dusunuyorum ama hicbir seyin tek tarafli olduguna da inanmiyorum. Cok aci var. Kürt halkiyla türk halkini birbirine dusurenlere kiziyorum ben.
aynen canım..akp tutturdu çözüm süreci diye,müzakere yaptılar..kürtçe kuran gösteriyor hala mitinglerde..
apo ile masaya oturan bunlardı..şimdi neden hdp barajı geçemesin diye neredeyse toplu duaya çıkacaklar..
bana kalırsa hdp nin bu kadar yükseleceğini düşünmüyordu rte,şimdi çözüm süreci matbaaya giderken düştü demiş davutoğlu,adamalara toplantı salonu tuturmuyorlarmış..siyaset buysa mide bulandırıcı!

Kendisi ve parti içerisindeki çoğu kişinin dağdaki teröristler olmasından ötürü

nasıl konuşmalar nasıl propagandalar yaparsa yapsın benim gözümde bir hiçtir

bunca şehit kanı ne çabuk unutuldu da bu adama sempati duyulabiliyor hayretler içerisindeyim.

adam kendi ağzıyla diyor ben pkklıyım ,sayın Abdullah Öcalan bu söyledikleri nefret sebebi.

chp ve hdp de bu kadar iyi muhalefet yapabilen yokki,yapan yapıyor bak!

Bende bunun farkındayım ikisininde birbirinden farkı olmadığı kanaatindeyim

al birin vur ötekisine

açıkçası bu ülkede oy verecek doğru dürüst bir tane parti yok

hdp=pkk=apo asla oy vermem .pkk tarafindan oldurulen ogretmenlerimizi , askerlerimizi ,vatandaslarimizi ne cabuk unuttunuz.benim gozumde hdpye oy vermek ulkenin bolunmesine ortak olmakdir.
apo hala cezasını bulmadıysa,adamla aynı masaya oturanlar,masummu..onlarda okadar suçlu..suçluyu destekleyende suçlu olmazmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…