Almanyadaki turklerle, turkiyedeki kürtleri kiyaslamak biraz abes bi durum bence.
Sen bir Karadenizli olarak daha iyi bilirsin kadesa, Karadeniz gürcü Laz cerkez gibi Kafkas halklari barındırıyor. Neden biri çıkıp ondan bundan rahatsız oluyoruz demiyor? Hatta hdp nin yer bulamadığı nadir yerlerden biri Karadeniz.Eminim burada laz,arap,cerkes ve diger irklara mensup arkadaşlar da vardır acaba hiç düşündünüz mu neden sadece Kürtler kendilerini biz ezildik kıvamına getirdi.sanki bu ülke saf Türk irkindan oluşuyor yok öyle bir dünya ancak terör örgütü kurup bunu faaliyete geçiren yalan yanlış propagandalarla halkı ayrıştırma calisan tek grup var o da malumunuz.
Kendini kullandirttigi için çok kızıyorum kurt halkına.
Ülkemde iki şeyden gına geldi bana birincisi biz kurtuz bizi çok ezdiler masalı artık komik ötesi çünkü ikincisi kalsın yeri değil :)
Merak ediyorum Almanya'da Türkiye'den giden birçok insan var. Artık madem eşitsizlik yoksa neden asıl topraklarınıza dönmüyorsunuz?Ben son lafımi yazıp ve bir daha aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum çünkü ne kadar söylenirsek söylenelim Türk arkadaşlar bizi anlamaz böyle bir duruma düşmeyip görmedikleri için yaşanmadan anlaşılmaz yani! Konu Andımız değildi kısa bir örnek vermek zorunda kaldım kürtlere yapılan haksızlıği saysak değil bir kitap yüzlerce kitap çıkar. Almanyadaki ve türkiyede ki ler ayrı diyen arkadaşa da sesleniyorum burda her sabah varlığını alman varlığına eden Türkleri göremedim bu zamana kadar ve Türk diye iskenlecelere maruz kalan kimseyi göremedim. Geçmiş deyip geçilmesin biz kürtler türkiyede haklarımızı savunuyorsak onca bedelin sayesindedir! Laz Çerkez insanlarımıza gelince onlar Türklüğü kabul etmiş arkadaşım biz kürtler etmiyoruz etmicez! Bir Türk arkadaş çıkıp varlığını kürtlere armağan edip kürdüm veya almanım diyebilirmi? Vatanımız Türkiye dir ama sırf bundan kalkıp türklesemeyiz! Ve yine diyorum kürt sorunu yok denebilecek bir duruma gelinmisse de bu kürtlerin verdiği onca bedelin sayesindedir. Ve artık inkar edilmesin kürtlere yapılan onca eziyet ve haksızlık ya kabul edilecek yada kabul ettirilicek! Lafı daha fazla sürdürmeyin hep aynı şeyleri tekrarlamayalim.
Sen bir Karadenizli olarak daha iyi bilirsin kadesa, Karadeniz gürcü Laz cerkez gibi Kafkas halklari barındırıyor. Neden biri çıkıp ondan bundan rahatsız oluyoruz demiyor? Hatta hdp nin yer bulamadığı nadir yerlerden biri Karadeniz.
Lazlara kac sene evvel sizin de bayrağıniz olsun dediklerinde bizim bayrağımız Anıtkabir de dalgalanıyor diye açıklama yapmıslardi.
Ne de olsa turkiyede sadece ezilen bir tek güneydoğu var. Karadeniz'de hersey Güllük gülistanlık diye bu kadar devlet yanlısı bu insanlar.
Ben son lafımi yazıp ve bir daha aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum çünkü ne kadar söylenirsek söylenelim Türk arkadaşlar bizi anlamaz böyle bir duruma düşmeyip görmedikleri için yaşanmadan anlaşılmaz yani! Konu Andımız değildi kısa bir örnek vermek zorunda kaldım kürtlere yapılan haksızlıği saysak değil bir kitap yüzlerce kitap çıkar. Almanyadaki ve türkiyede ki ler ayrı diyen arkadaşa da sesleniyorum burda her sabah varlığını alman varlığına eden Türkleri göremedim bu zamana kadar ve Türk diye iskenlecelere maruz kalan kimseyi göremedim. Geçmiş deyip geçilmesin biz kürtler türkiyede haklarımızı savunuyorsak onca bedelin sayesindedir! Laz Çerkez insanlarımıza gelince onlar Türklüğü kabul etmiş arkadaşım biz kürtler etmiyoruz etmicez! Bir Türk arkadaş çıkıp varlığını kürtlere armağan edip kürdüm veya almanım diyebilirmi? Vatanımız Türkiye dir ama sırf bundan kalkıp türklesemeyiz! Ve yine diyorum kürt sorunu yok denebilecek bir duruma gelinmisse de bu kürtlerin verdiği onca bedelin sayesindedir. Ve artık inkar edilmesin kürtlere yapılan onca eziyet ve haksızlık ya kabul edilecek yada kabul ettirilicek! Lafı daha fazla sürdürmeyin hep aynı şeyleri tekrarlamayalim.
Daha eşitlik var o dediginiz eşitsizlik olursa zaten isteyen geri ülkesine dönecek merak buyurmayin!Merak ediyorum Almanya'da Türkiye'den giden birçok insan var. Artık madem eşitsizlik yoksa neden asıl topraklarınıza dönmüyorsunuz?
Oralardan, bilmem kac senesinde yapılan haksızlıkları(!) hortlatmak daha mı tatlı geliyor?
Son yazım! Ve herkesin görüşü fikri ayrıdır herkesin fikrine saygı duyarım!
HDP HDP HDP Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah!:)
Ben son lafımi yazıp ve bir daha aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum çünkü ne kadar söylenirsek söylenelim Türk arkadaşlar bizi anlamaz böyle bir duruma düşmeyip görmedikleri için yaşanmadan anlaşılmaz yani! Konu Andımız değildi kısa bir örnek vermek zorunda kaldım kürtlere yapılan haksızlıği saysak değil bir kitap yüzlerce kitap çıkar. Almanyadaki ve türkiyede ki ler ayrı diyen arkadaşa da sesleniyorum burda her sabah varlığını alman varlığına eden Türkleri göremedim bu zamana kadar ve Türk diye iskenlecelere maruz kalan kimseyi göremedim. Geçmiş deyip geçilmesin biz kürtler türkiyede haklarımızı savunuyorsak onca bedelin sayesindedir! Laz Çerkez insanlarımıza gelince onlar Türklüğü kabul etmiş arkadaşım biz kürtler etmiyoruz etmicez! Bir Türk arkadaş çıkıp varlığını kürtlere armağan edip kürdüm veya almanım diyebilirmi? Vatanımız Türkiye dir ama sırf bundan kalkıp türklesemeyiz! Ve yine diyorum kürt sorunu yok denebilecek bir duruma gelinmisse de bu kürtlerin verdiği onca bedelin sayesindedir. Ve artık inkar edilmesin kürtlere yapılan onca eziyet ve haksızlık ya kabul edilecek yada kabul ettirilicek! Lafı daha fazla sürdürmeyin hep aynı şeyleri tekrarlamayalim.
O dediginiz bağımsızlık varmı kürtler için şuan Hayır! Sizin için kendi ana dilini öğrenme kendi dilini konuşabilmek kendi kültürüne sahip çıkmak özerlikmi oluyor? Bakın ben bir Kürt olarak kürtlerin bağımsızlığı herzaman istemişimdir ve bu HDP içinde geçerli! Ve sizin dediğiniz pkk ideolojisinden değil ben yaşanmış gerçeklerden bahsediyorum ve bunu kabullenmek ne için bu kadar zor anlamadım!herkesin görüşüne bende saygı duyarım ama pkk ideolojisini benimsemiş bir görüşe asla!
sorumun cevabını alamadım neden bağımsızlık değil de özerklik?
O dediginiz bağımsızlık varmı kürtler için şuan Hayır! Sizin için kendi ana dilini öğrenme kendi dilini konuşabilmek kendi kültürüne sahip çıkmak özerlikmi oluyor? Bakın ben bir Kürt olarak kürtlerin bağımsızlığı herzaman istemişimdir ve bu HDP içinde geçerli! Ve sizin dediğiniz pkk ideolojisinden değil ben yaşanmış gerçeklerden bahsediyorum ve bunu kabullenmek ne için bu kadar zor anlamadım!
Dün izleyen oldumu ?
Bu adamı son dönemde fazlasıyla beğenir olmuştum. Ki lider ruhlu halini herhalukarda da beğeniyorum malesef.. ama şu sözü ; "Benim partim PKK üzerinde bir etkiye sahipse bu bir avantajdır dezavantaj değil."