Selahattin Demirtaş: Bana da güvenmeyin

Hdp=pkk hdp=akp.
Kapalı Kapılar arkasında omuz omuza kahkahalar, sarılmalar muhabbetler dönerken; akpnin karşı hdp nin duruşunu alkışlamak komik olmuyor mu?
Selahattin demirtaş biraz Alevi sorunlarından biraz kürt sorunlarından alıp ortaya harman yapıp kendilerince biz ezilenin yanındayiz ideolojisini savunuyor.
Kürt değilim ama doguluyum. Aleviyiz. Yıllarca neler yapılmış, ne işkenceler ne sürgünler... Ailem öyle etliye sütlüye karışan marjinal tipler ds değiller. İnönü zamanındaki sacma politikalar ile birlikte acı çeken aile büyüklerim olmuş.
Ama ailem bizi öç alacaksın, devlet su bu diye doldurmamış. Aleviler de tıpkı Kürtler gibi asimile etmeye çalışıldı. Alevîyim demek bile cekinilen birseydi. Hatta üniversiteye giderken annem sakın Alevi oldugunu söyleme diyerek beni tembihlemişti. Eskilerden kalan bir korku ile...
Nitekim, biz hic devlete düsman olmadık. Yapıcı olmayı seçtik. Eskilerde olan devlet ideolojilerine takılmamayı seçtik. O benim geçmişteki Hakkımı savunacak su bilmem ne yapacak diye komik Görüşleri kabul etmek yerine, butun olmayı seçtik.
Ya siz bunu yapabiliyor musunuz?
Bırakın ezildik edebiyatını...

Eminim burada laz,arap,cerkes ve diger irklara mensup arkadaşlar da vardır acaba hiç düşündünüz mu neden sadece Kürtler kendilerini biz ezildik kıvamına getirdi.sanki bu ülke saf Türk irkindan oluşuyor yok öyle bir dünya ancak terör örgütü kurup bunu faaliyete geçiren yalan yanlış propagandalarla halkı ayrıştırma calisan tek grup var o da malumunuz.
Kendini kullandirttigi için çok kızıyorum kurt halkına.
Ülkemde iki şeyden gına geldi bana birincisi biz kurtuz bizi çok ezdiler masalı artık komik ötesi çünkü ikincisi kalsın yeri değil :)

Sen bir Karadenizli olarak daha iyi bilirsin kadesa, Karadeniz gürcü Laz cerkez gibi Kafkas halklari barındırıyor. Neden biri çıkıp ondan bundan rahatsız oluyoruz demiyor? Hatta hdp nin yer bulamadığı nadir yerlerden biri Karadeniz.
Lazlara kac sene evvel sizin de bayrağıniz olsun dediklerinde bizim bayrağımız Anıtkabir de dalgalanıyor diye açıklama yapmıslardi.
Ne de olsa turkiyede sadece ezilen bir tek güneydoğu var. Karadeniz'de hersey Güllük gülistanlık diye bu kadar devlet yanlısı bu insanlar.

Ben son lafımi yazıp ve bir daha aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum çünkü ne kadar söylenirsek söylenelim Türk arkadaşlar bizi anlamaz böyle bir duruma düşmeyip görmedikleri için yaşanmadan anlaşılmaz yani! Konu Andımız değildi kısa bir örnek vermek zorunda kaldım kürtlere yapılan haksızlıği saysak değil bir kitap yüzlerce kitap çıkar. Almanyadaki ve türkiyede ki ler ayrı diyen arkadaşa da sesleniyorum burda her sabah varlığını alman varlığına eden Türkleri göremedim bu zamana kadar ve Türk diye iskenlecelere maruz kalan kimseyi göremedim. Geçmiş deyip geçilmesin biz kürtler türkiyede haklarımızı savunuyorsak onca bedelin sayesindedir! Laz Çerkez insanlarımıza gelince onlar Türklüğü kabul etmiş arkadaşım biz kürtler etmiyoruz etmicez! Bir Türk arkadaş çıkıp varlığını kürtlere armağan edip kürdüm veya almanım diyebilirmi? Vatanımız Türkiye dir ama sırf bundan kalkıp türklesemeyiz! Ve yine diyorum kürt sorunu yok denebilecek bir duruma gelinmisse de bu kürtlerin verdiği onca bedelin sayesindedir. Ve artık inkar edilmesin kürtlere yapılan onca eziyet ve haksızlık ya kabul edilecek yada kabul ettirilicek! Lafı daha fazla sürdürmeyin hep aynı şeyleri tekrarlamayalim.

Merak ediyorum Almanya'da Türkiye'den giden birçok insan var. Artık madem eşitsizlik yoksa neden asıl topraklarınıza dönmüyorsunuz?
Oralardan, bilmem kac senesinde yapılan haksızlıkları(!) hortlatmak daha mı tatlı geliyor?

Ülkemin kuzeyini lazlara , gürcülere verelim bağımsızlık ilan etsinler kendi okullarını açsınlar , doğusunu kürtlere verelim , g.dogusunu arap , süryani vs verelim , ege aakdeniz bölgesindede türkten cok alman rus vs var onlara verelim birde okullarını açalım. Arnavutları , çerkesleri , göçmenleride saymıyorum artık.. Tr'i 15 eşit parçaya bölelim sen sağ ben selamet oldumu ?
Bizde kıçımızı kırıp İçAnadolu ve bikısım marmara ya bayrak dikelim..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" diye bağıralım..

Peki Almanyada yada diğer ülkelerde yaşayan kürtler Türk okuluna mı gidiyorsunuz acaba ?

çünkü k.deniz halkı bizi çok ezdiler yalanı içinde yaşamıyor.mai çok iyi anlatmış oradaki halkın yaşadığını.çocukların okula gitmesi için asma köprüler var çoğu köy yolu ulaşıma dahi kapalı ve daha bir sürü sorun.ayrıca lazca konuşulan bir çok köy var ama hiçbiri anadilimiz diye bağırmıyor.çünkü onlar türkiyeli.

kimse bana doğuda okul yok,imkan yok,yol yok masalını anlatmasın gerçekten komik geliyor.okul vardı bombaladılar öğretmen vardı kaçırıp öldürdüler..yolları,barajları patlattılar.bunları yakın tarihimizde hepimiz yaşadık.bu ülkede etnik grup olarak bir kürtler yok bunun bilincine varsınlar.

ayırca hep şunu düşününürüm özgürlüklerine çok düşkünler ya neden bağımsızlık değil de özerklik istiyorlar acaba.

tek sorum var neden bağımsızlık değil de özerklik istiyorsunuz peki?

ve evet kürt sorunu yok,terör sorunu var.

Daha eşitlik var o dediginiz eşitsizlik olursa zaten isteyen geri ülkesine dönecek merak buyurmayin!

Son yazım! Ve herkesin görüşü fikri ayrıdır herkesin fikrine saygı duyarım!
HDP HDP HDP Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah! :)

Son yazım! Ve herkesin görüşü fikri ayrıdır herkesin fikrine saygı duyarım!
HDP HDP HDP Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah! :)

herkesin görüşüne bende saygı duyarım ama pkk ideolojisini benimsemiş bir görüşe asla!

sorumun cevabını alamadım neden bağımsızlık değil de özerklik?

Yani söylediklerinize bakılırsa sanki türkiye cumhuriyeti kürt devletini işgal etmiş gibi konuşuyorsunuz. zaten 1000 yıldır türk hakimiyeti altında yaşadınız ve anavatanınız anadolu değil musuldur, yani anadoluya da türklerden sonra geldiniz kürtler olarak. Onun dışında bu ülkede herkes haksızlığa uğradı sadece sizler değil. Anayasa tanımına göre de üst kimlik türktür. zaten başka türlü bir millet nasıl ayakta durabilirdi ki. ama söylemleriniz çok rahatsız edici. ne yapacaksınız 15000 kişiyi daha mı öldüreceksiniz istekleriniz olmazsa. Almanyada hiç haksızlığa uğramıyor musunuz? değil 15000 bir tek almanı öldürün bakalım biz haksızlığa uğruyoruz diye sizi ne yaparlar.

herkesin görüşüne bende saygı duyarım ama pkk ideolojisini benimsemiş bir görüşe asla!

sorumun cevabını alamadım neden bağımsızlık değil de özerklik?
O dediginiz bağımsızlık varmı kürtler için şuan Hayır! Sizin için kendi ana dilini öğrenme kendi dilini konuşabilmek kendi kültürüne sahip çıkmak özerlikmi oluyor? Bakın ben bir Kürt olarak kürtlerin bağımsızlığı herzaman istemişimdir ve bu HDP içinde geçerli! Ve sizin dediğiniz pkk ideolojisinden değil ben yaşanmış gerçeklerden bahsediyorum ve bunu kabullenmek ne için bu kadar zor anlamadım!

pkk ideolojisini benimsemiş kürtler bağımsız olmak istemiyor ki türkiyenin etinden sütünden derisinden faydalanıp özerk olmak istiyor,ne büyük çelişki dimi?

vallahi hdp bdp bu partiler pkk uzantılı partilerdir kürdistan ı kurmak yegane amçalıdır ki temelleri zaten atılmıştır adamın konuşmalarını bende beğenirim doğru cümleleri var ve aklıselim ama dağlarda pkk ile olduğu zamanlarıda kimse unutmadı giden binlerce şehidide kimse unutmadı bu adama oy vermek şehit analarına ailelelerine ihanetten öteye gitmez..

bahsettiğiniz kişinin ellerinde bebek kanı da olan dağdan gelmiş bir terörist olduğunu unutmuş gibisiniz.sırf oy alabilmek için halkı kucaklayıcı konuşuyor diye adam mı oldu?adamın amacı belli oy oy oy.tabi ki hoşunuza giden konuşmalar yapacak.ne diyecekti bana oy verin de pkk nın eli güçlensin mi diyecekti???

Nancy ne açıdan abes.Kıyas için değil zaten bir örnek olarak verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…