- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
Sadece hdpyi değil tüm sol kesimi düşünmüştüm yazarken.
Kürt milliyetçisi değilim, ilk kez kürt hareketinden bir partiye oy vereceğim. Hdp'nin de kürt milliyetçisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Seçim bildirgesinde de çok net görülüyor aslında ama herkes görmek istediği gibi görüyor. Demirtaş kalkıp "pkk tü kaka biz onlardan değiliz, apo dersen o da ayrı bir şerefsiz" falan deseydi inanacak mıydınız? Ben inanmazdım oy da vermezdim böyle bir partiye. Ben hdpnin samimiyetine inandığım ve ne yapabileceğini görmek istediğim için bu sefer tercihimi o yönde kullanacağım. Yoksa ne kürt milliyetçisiyim (olamam da zaten) ne de pkk sempatizanı. Sadece bir de bu yolu denemek bir şans vermek istiyorum.
inanmayacaktım tabii ki, adamların öyle bir derdi yok zaten.
Tabi ki kime isterseniz verin oyunuzu.
ama pkk uzantısı kürt partisine oy verip de kürt milliyetçisi değilim demeyin bari.
pkk = hdp orada hemfikiriz.
pkk ya sosyalistlerin neden sempati duyduğunu da biliyorum çünkü pkk ilk kurulduğu zaman sosyalist olduğunu söylüyordu. sizin pkk tandansı da oradan geliyor. tabii şimdi değişen koşullarla şeyhlere şıyhlara kadar düştüler. Ama sonuçta en temel dayanağı hep abd den gördükleri için emperyalist tetikçisi oldukları gerçeğini hiçbirşey değiştirmez.
Tabi siz benim kürt milliyetçisi olup olmadığımı benden daha iyi bilirsiniz ne diyeyim. At gözlüklerinizi çıkarmanız dileğiyle tekrar ve son kez iyi günler diliyorum. Yoksa bu güzel tartışma kötü yerlere varacak.
Pekala bitirelim tartışmayı ama her çelişkinizde bana saldırmak yerine düşüncenizin dayanağını açıklamaya çalışsaydınız ben de belki yanılıyor muyum acaba diye düşünürdüm. Ama böyle olmadı.
Giresunun neresi Mai?Bende dag koyundeydim 5 sene.
Bu arada Dogu ve g.dogu hakkinda iki farkli gorus olarak dusunceler belirtilmis.Her iki tarafa da katildigim noktalar oldu.Bence dogu ve guneydogunun Sehir merkezlerinin ic anadoludaki bir ilce merkezden farki olmayabilir ama kirsal yerleri( ki cogunlukta)diger bolgede olan kirsallarla mahrumiyet olarak kiyaslanmaz.
Yani öyle şeyler yazıyorsunuz ki cevap vermemek elde değil. Neyse ki evden çıkıyorum. Çelişkide değilim size de saldırmadım. Görüşümü duyduklarımı gördüklerimi anlattım. Her seferinde işi hakaret boyutuna vardıran, aklınızca küçümsemeye çalışan siz oldunuz. Hatta bana ne düşündüğümü bile söylediniz. Dediğim gibi çirkin yerlere varıyor bu tartışma. O yüzden rica ediyorum alıntılamayın artık. Çünkü dediğim gibi cevap vermeden durulamayacak şeyler yazıyorsunuz haddiniz olmayarak.
Rabbim yar ve yardımcısı olsun Selehattin Demirtaş babanın o mazlum halkının lideri! Kim ne derse kendi fikrini beyan ediyor ama lütfen kötü laflar insanları küçümsemeden. Herkes begenecek diye birşey yok ben bir Kürt olarak ve ailemden babamın da zamanın da kürt hakkını savunduğu için işkenceye maruz kalıp devletin baskısından dolayı kendi vatanımız dan sürgün edildigimizden dolayı HDP mizi sonuna kadar savunuyoruz. Bizim gibi nice insanlar işkenceye haksızlığa sürgünlere maruz kaldı başta Ahmet Kaya olmak üzere! Ve hala kürt sorunu yok diyorsunuz önce tarihi bir araştırın başta da Diyarbakır zindanini ve esat Oktay yildiran Canisini öyle konuşmayin bilip bilmeden. HDP olmasında ne olsun! Rabbim inşallah sizinledir İnşallah yüzümüz ak seçimlerden çıkarız!!! AMİNNNNN
Forumda yalnizca Türkçe yazabilirsin.Biji bawê Selehattin Demirtaş! Xuda herdem bi wera we ey HDP İNŞALLAH! Xuda tinewi Wè bi më nabine! AMIN
Burdaki insanların ırkçlılık yaptığını düşünmüyorum Sayın Hayatimsiniz121385, karşı çıkılan, kızılan, itiraz edilen durum bir terör örgütünün başındaki adama duyulan sevgi.Estağfurullah arkadaşlar sorun değil türkçe siyasi fikrimi beyan ettim ve insanlar çok kötü yadirgiyorlar yani kötü birsey yazmadım ve herkes gibi siyasi fikrimi söyledim. Ama bazı arkadaşlar çok ırkçı malesef herkes kendi fikrini yazabilir ama cevap olarak yazicaksaniz birine lütfen sınırları aşmadan yazın ki bende öyle yapıyorum. Her insanın fikrine lütfen saygı gösterin!
Rabbim yar ve yardımcısı olsun Selehattin Demirtaş babanın o mazlum halkının lideri! Kim ne derse kendi fikrini beyan ediyor ama lütfen kötü laflar insanları küçümsemeden. Herkes begenecek diye birşey yok ben bir Kürt olarak ve ailemden babamın da zamanın da kürt hakkını savunduğu için işkenceye maruz kalıp devletin baskısından dolayı kendi vatanımız dan sürgün edildigimizden dolayı HDP mizi sonuna kadar savunuyoruz. Bizim gibi nice insanlar işkenceye haksızlığa sürgünlere maruz kaldı başta Ahmet Kaya olmak üzere! Ve hala kürt sorunu yok diyorsunuz önce tarihi bir araştırın başta da Diyarbakır zindanini ve esat Oktay yildiran Canisini öyle konuşmayin bilip bilmeden. HDP olmasında ne olsun! Rabbim inşallah sizinledir İnşallah yüzümüz ak seçimlerden çıkarız!!! AMİNNNNN
Ben kürdüm. Ama ne Selahatin Demirtaş'a, ne onun saz arkadaşlarına ne de analar ağlamasın, babalar üzülmesin diyenlere güvenmiyorum.
Ben Türkiye'de kürt sorunu yoktur dediğimde beni hain, satılmış ilan edenler; bugün nedense Türkiye'de kürt sorunu olmadığını söylemeye başladılar. Türkiye'de kürt sorunu yoktur, çıkarların menfaatlerin sorunu vardır.
Bu saydığı nız temiz içme suyu gibi sorunlar Türkiyenin çoğu köyünde var. Bizde Giresunun bir köyündeniz. Benim ailemde köylerinden İstanbula göç etmek zorunda kalmış yaşam koşullarını düzeltmek için. Bizim köyde de hala evlerde içme suyu yok. Parası olan kendi imkanlarıyla evine su bağlıyor, arıtma zaten yok doğal çeşmeden aktığı haliyle kullanılıyor. Köyde eskiden 50ye yakın aile yaşarken, şimdi yazın tatil yapmaya giden 3-5 yaşlı çiftten başka kimse yok köyde.
Yani demek istediğim bu tarz sorunlar Türkiyenin genel sorunları, artık özellikle kürtlere yapılan bir ezme/asimile etme politikası yok.
Bizim köyde kimse devlet bize elektrik bağlamıyor, evlere içme suyu dağıtmıyor diye eline silah alıp askerle çatışmıyor. Daha düne kadar yol bile yoktu, toprak, mıcırdı. Köylü kendi dernekte topladığı parayla yaptırdı. Haklar savunulmasın demiyorum elbette savunulsun ama gencecik askerleri şehit ederek değil!