Selahattin Demirtaş: Bana da güvenmeyin

inanmayacaktım tabii ki, adamların öyle bir derdi yok zaten.
Tabi ki kime isterseniz verin oyunuzu.
ama pkk uzantısı kürt partisine oy verip de kürt milliyetçisi değilim demeyin bari.
pkk = hdp orada hemfikiriz.
pkk ya sosyalistlerin neden sempati duyduğunu da biliyorum çünkü pkk ilk kurulduğu zaman sosyalist olduğunu söylüyordu. sizin pkk tandansı da oradan geliyor. tabii şimdi değişen koşullarla şeyhlere şıyhlara kadar düştüler. Ama sonuçta en temel dayanağı hep abd den gördükleri için emperyalist tetikçisi oldukları gerçeğini hiçbirşey değiştirmez.

Tabi siz benim kürt milliyetçisi olup olmadığımı benden daha iyi bilirsiniz ne diyeyim. At gözlüklerinizi çıkarmanız dileğiyle tekrar ve son kez iyi günler diliyorum. Yoksa bu güzel tartışma kötü yerlere varacak.

Pekala bitirelim tartışmayı ama her çelişkinizde bana saldırmak yerine düşüncenizin dayanağını açıklamaya çalışsaydınız ben de belki yanılıyor muyum acaba diye düşünürdüm. Ama böyle olmadı.

Demekki ben doğuda yaşamıyorum yada esnafla konuştuklarımın halkla konuştuklarımın hiçbiri doğru değil yalan söylemişler bana :)
Doğunun ilçesinde de batının ilçesinde de görev yaptım .
Batı nın ilçesi ile ki büyükşehirlerimizden birinin ilçesi bulamadığım görmediğim herşeyi burada gördüm
Sinema salonu kapalı spor salonu halk eğitim merkezleri yüzme havuzu bile olan ilçeler var yahu burada.
Sadece bu zamandan değil geçmişi de baz alıyorum, çünkü halkla konuşuyoruz esnafla konuşuyoruz yapılanları yapılmayanları da anlatıyorlar. Hatta daha geçen hafta objektif olabilen biri anlatıyor ben batıya gittim çalışmak için bir ilçeye dedi valla burdan kötü yerlerde varmış şaşırdım dedi ; ben de her yerde gelişmiş ilçelerde var gelişmemiş ilçelerde var dedim , doğruymuş biz hep oralar çok gelişmiş bilirdik dedi :)

Adam yanlis olan hicbirsey soylememis. Ben de hdpye oy verecegim icin terorist muamelesi goruyorum su an ailemde cunku bizimkiler de ataturkun partisi diyerekten yillarca chpye oy vermisler. Chpnin ilkelerine oy verdiklerini saniyorlar ama sadece Ataturk ismine oy veriyorlar. Ben boyle yapmayip lider olarak gozume kestirdigim insana oyumu vericem. Ataturke saygi onun getirdigi ilkeleri anlamak ve uygulamakla; demokrasinin hakkini vermekle olur.

Yani öyle şeyler yazıyorsunuz ki cevap vermemek elde değil. Neyse ki evden çıkıyorum. Çelişkide değilim size de saldırmadım. Görüşümü duyduklarımı gördüklerimi anlattım. Her seferinde işi hakaret boyutuna vardıran, aklınızca küçümsemeye çalışan siz oldunuz. Hatta bana ne düşündüğümü bile söylediniz. Dediğim gibi çirkin yerlere varıyor bu tartışma. O yüzden rica ediyorum alıntılamayın artık. Çünkü dediğim gibi cevap vermeden durulamayacak şeyler yazıyorsunuz haddiniz olmayarak.

Şebinkarahisar-Kayalı köyü

Ben köylerde yaşayanların büyük sıkıntılar içinde olduğunu kabul ediyorum. Kendi köyümden de örnek verdim. Herşey mükemmel süper ekonomi vs Bunlar zaten palavra. Beni burada takip edenler çizgimi zaten biliyor aşağı yukarı.

Sadece bu durumun doğuya özel olmadığını belirtmek istedim. Kürt sorunu kapsamında düşünülmemeli tüm Türkiyede kırsalda genelde bu tarz sorunlar mevcut. Köylere kasabalara hizmet götürülmeli o bölgelere yatırım yapılmalı.

yani kusura bakmayın da benim mesajımı alıntılayıp bana alıntılama yapma diyorsunuz bilmem farkında mısnız?
ben sizi küçümsemedim ama siz zorda kaldığınız için kendinizi küçümsenmiş hissettiniz.
Bir şey daha siz gördüklerinizi değil sadece duyduklarınızı yazdınız.
Neyse bu benim son mesajım. Siz alıntılarsanız da ben alıntılamıyacağım.
Tartışma çirkin yere değil komik yere gidiyor çünkü.

etnik siyaset yapan bi partinin türkiye partisi olması?pkk varken nası olcek?apodan direktif alırken?hadi kendi kaderini tayin falan diyip onu geçsek. zamanında da solcular grevlerde ölürken, hapishanelerde üstüne asit yağdırılırken devletle anlaşan da solcu! kürtler değil miydi?hdpye oy veren kürtler solcu diye mi veriyor?hangi ortak paydada buluşacağız? evet cezaevlerinde zulüm gördüler,şeyhlere şıhlara teslim edildiler vs kendi davaları var. zulüm görmeyen kesim yok ülkede.tüm zulüm görenleri çatı altında sol adına toplamak fazla bir misyon.öyle bi dünya yok. kendi işlerine baksalar iyi niyetli solcuları da kullanmasalar keşke.
ama bunlara rağmen hdp denge unsuru.söylemleri samimi mi bilemem ama güzel. ben ulusalcı ve siyasi dincilerden yıldım. barajı geçmesini isterim .oy konusu karışık. seçenek yok.

Hdp samimi. Bu açıklaması da bunu gösteriyor. Pkk uzantılı olduklarını söylemleriyle de kabul ediyorlar yaptıklarıyla da. Kimseyi kandırmaya çalışmıyorlar.

Akpye ne kadar doğru eleştiriler getirse de, Apo'nun-pkk'nın sözcülüğünü yaptıkları sürece benim oyumu alamazlar.

Rabbim yar ve yardımcısı olsun Selehattin Demirtaş babanın o mazlum halkının lideri! Kim ne derse kendi fikrini beyan ediyor ama lütfen kötü laflar insanları küçümsemeden. Herkes begenecek diye birşey yok ben bir Kürt olarak ve ailemden babamın da zamanın da kürt hakkını savunduğu için işkenceye maruz kalıp devletin baskısından dolayı kendi vatanımız dan sürgün edildigimizden dolayı HDP mizi sonuna kadar savunuyoruz. Bizim gibi nice insanlar işkenceye haksızlığa sürgünlere maruz kaldı başta Ahmet Kaya olmak üzere! Ve hala kürt sorunu yok diyorsunuz önce tarihi bir araştırın başta da Diyarbakır zindanini ve esat Oktay yildiran Canisini öyle konuşmayin bilip bilmeden. HDP olmasında ne olsun! Rabbim inşallah sizinledir İnşallah yüzümüz ak seçimlerden çıkarız!!! AMİNNNNN

iskence öylemi ? iskencenin gercegini pkklilar esas TÜRKLERE cektirdiler pis kilikli apo yüzünden.kac bin bebek masum insan öldürdüler ahmet kaya sürgün edilmis cokmu
kürdistanda kürdistan diye kac masum evlatlarin ASKERLERIMIZI sehit verdik,anlamiyonuzmu kürdistan yok Türkiyede kürtler var sade,kürtlere karsi oldumu sanmayin benim esimde kürt ama pkkli olsaydi evlenmezdim
benim karsi oldum pkkci teröristler
hdpye oy vermzseniz musluk yerine kan akacak denmis
TÜRKIYEMI tehdit ediyorlar bide kimsiniz siz be
hdp baraji bile asamiyacak INSALLAH

Estağfurullah arkadaşlar sorun değil türkçe siyasi fikrimi beyan ettim ve insanlar çok kötü yadirgiyorlar yani kötü birsey yazmadım ve herkes gibi siyasi fikrimi söyledim. Ama bazı arkadaşlar çok ırkçı malesef herkes kendi fikrini yazabilir ama cevap olarak yazicaksaniz birine lütfen sınırları aşmadan yazın ki bende öyle yapıyorum. Her insanın fikrine lütfen saygı gösterin!

Burdaki insanların ırkçlılık yaptığını düşünmüyorum Sayın Hayatimsiniz121385, karşı çıkılan, kızılan, itiraz edilen durum bir terör örgütünün başındaki adama duyulan sevgi.

Yoksa Kürt halkına kimsenin birşey dediği yok, olmazda zira burda pekçoğumuz gerek Karadeniz, gerek Doğu'dan kız alıp vermişiz, soylar, kanlar birbirine karışmış, kimimizinde anası ya da babası Doğu'lu.

Cevap vermeyecektim ama dayanamadım.

Birincisi kimse burada tartışırken kürtleri aşağılayıcı bir ifade kullanmadı. Öncelikle şu mazlum/mağdur edebiyatını bırakın. Mazlum halkımız bizim, lütfen kötü laflar söylemeyin insanları küçümsemeyin vs.
Burada bir tane kelime bulamazsın kürtleri aşağılayan, ırkçı bir ifade.

Daha sonra verdiğin örneklere bakarsak kimsenin bunları inkar ettiği yok. Ama senin de dediğin gibi TARİH.
Günümüzde benzer şekilde sadece kürt olduğu için ötekileştirilen bir örnek verebilir misin? Hayır. Bu durumda bizde kürt sorunu artık yok diyebiliyoruz.

Şimdi soruyorum. Sizin derdiniz insanca barış içinde yaşamak mı? Yoksa bu sayılan olayların öcünü almak mı?

Gülay şu mesajını 10 bin kez beğenebilseydim keşke :)

Mai bende k.denizliyim ve bu yazdıklarını 3 yıl önce yine kk da yazdigimda nelerle suclanmistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…