- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
Sadece hdpyi değil tüm sol kesimi düşünmüştüm yazarken.
Kürt milliyetçisi değilim, ilk kez kürt hareketinden bir partiye oy vereceğim. Hdp'nin de kürt milliyetçisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Seçim bildirgesinde de çok net görülüyor aslında ama herkes görmek istediği gibi görüyor. Demirtaş kalkıp "pkk tü kaka biz onlardan değiliz, apo dersen o da ayrı bir şerefsiz" falan deseydi inanacak mıydınız? Ben inanmazdım oy da vermezdim böyle bir partiye. Ben hdpnin samimiyetine inandığım ve ne yapabileceğini görmek istediğim için bu sefer tercihimi o yönde kullanacağım. Yoksa ne kürt milliyetçisiyim (olamam da zaten) ne de pkk sempatizanı. Sadece bir de bu yolu denemek bir şans vermek istiyorum.
inanmayacaktım tabii ki, adamların öyle bir derdi yok zaten.
Tabi ki kime isterseniz verin oyunuzu.
ama pkk uzantısı kürt partisine oy verip de kürt milliyetçisi değilim demeyin bari.
pkk = hdp orada hemfikiriz.
pkk ya sosyalistlerin neden sempati duyduğunu da biliyorum çünkü pkk ilk kurulduğu zaman sosyalist olduğunu söylüyordu. sizin pkk tandansı da oradan geliyor. tabii şimdi değişen koşullarla şeyhlere şıyhlara kadar düştüler. Ama sonuçta en temel dayanağı hep abd den gördükleri için emperyalist tetikçisi oldukları gerçeğini hiçbirşey değiştirmez.