Sel felaketi

Allah yardımcıları olsun benim eşimde gebzede bende sabahtan beri haber alamamıştım. çok merak etmiştim oysa vodafone uçmuş. ben burada böyleysem o insanlar ne yapsın. Allahım sen sabır ver.

o akıntıların içine çoluk çocuğuyla girip bir bardak bir tuzluk çalıp satmak için yarışan insanlara yazıklar olsun. bir bardak için o kadar efor sarf edeceğinize, orda kurtarılmayı bekleyen insanlara yardım etseydiniz allahın cezaları..çokk sinirlendim çookk sabah haberlerini izleyince

Ölenlere Allahtan rahmet kalanlara başsağlığı diliyorum.Herşeyin yanlış planlamalardan kaynaklandığını herkes itiraf ediyor artık.Bu ilk değil,son da olmayacak.ıstanbul,ıstanbul olmaktan çıktı.Artık bence çok güvenli bir şehir de değil.Deprem beklerken, sel vuruyor.Allah beterinden saklasın....Bunlar çok acı ama gerçek....Alah herkesi böyle felaketlerden korusun.

canım vodafonsa hattı dun ıkıtellıde onlarında ıletısım agları hasar gordugu ıcın butun şirket hatları bızımde ıptaldı, tam bir felaket bir anda su geliyor ve hiç bir şey yapamiyorsunuz kabus gibi, cuma daha etkili olucak diye yetkililer uyarıyor

allahım ya onca ölen insan var bide bunun üstüne yagmalama yapılıyo rezalet ötesi inanamıyorum ne biçim insanlar varya
evet ağlayanın malı gülene yar olmaz bunun bilincinde olmayan insanlar dememkki lmaz:
çokk acı çokk,
cuma gene çok yağcak diyolar
allah yardımcımız olsun :Saruboceq:

o dör kişi bir arkadaşını kurtarmaya çalışıyor ya allahım öldüm bittim ya ona.....

Bizim insanımızda da iş yok malesef....
Bir sürü insan kurtarılmayı beklerken onlar hırsızlıkla meşguller..(hırsızlık diyorum çünkü bu yapılan benim için hırsızlıktır)
Olacak şeymi ya...
ızledikçe görüntüleri gördükçe çılgına dönüyorum, ıstanbul eski ıstanbul değil artık...

o tv de gördüğünüz manzarayı bizzat yaşamış biri olarak söylebilirim ki bu kadar dehşete düşmedim ömrümce. hele o yağma yapan insanları gördükçe aynı havayı solumaktan utandım. dün evde mahsur kaldım işe gidemedim. sel suluna kapılıyoduk eşimle az kalsın motorsikletle allah korudu.

int haberi okuduğum hele görüntüleri görün ce şoook oldum
okadar üzüldüm kiii dehşet bişeyy
orda olanlar kimbilir neler hissetmişlerdir ALLAH hepsine yardım etsin
ya ölenler:gitme: yakınların asabır diliyorumm

hele ordaki yapmacı insanları gördüm int de pes dedim sinirimden kudurdumyok böle işey olamaz ne dir bu insanlar yüzsüzmü vizdansızmı ş...... diyecek laf bulamıyorum

Allahim sen herkese sabir ver yarabbim...
Yuregim burkuluyor her gece haberlerde izlerken.
Uzaktan bir sey yapamamak insana cok koyuyor.Yazik oldu canlara yazik...
İnsanlar ne oldugunu bilemeden kapilmis gitmis sel sularina dayanamiyorum bunu izlerken...
Bir de yagmacilar yok mu Allah bildigi gibi yapsin onlar firsatcilar. Yazik insanlar orada can derdinde bunlar da mal pesinde... O kadar cabayi insan kurtarmak icin harcasalar eminim kayiplar daha az olurdu.
Bi ugursuzluk var bu aralar ama anlamadim gitti...
Sehit haberleri bir yandan, dogal afetler bi yandan..
Allahim sabir ver sen, herkese...

bu ilk değildi,her sene yaşanıyordu ama bu kadar büyük değildi tabii.
ilk günden bu yana içimde çöreklendi görüntüler.canlarını,mallarını kaybettiler ,perişanlık diz boyu.suclar hatalar hep biliniyor.ve hiç birşey yapılamadı.
şimdi birde salgın hastalık gelirse nolacak onca insanın hali. rabbim merhamet etsin.:Saruboceq:
ölenlere rahmet,kalanlara yardımcısı olsun rabbim :Saruboceq:çok zor.:çok üzgünüm:

GÜNAYDIN HAYIRLI CUMALAR
OFFFFF ÇOK KÖTÜ Bı FELEKETı AMA ALLAHTAN GEELN AFET
ıNSALAR HıÇ ONLEM ALMAMIŞŞŞ- ÖLEN LERıN AıLESıNE BAŞ SAĞLIĞI DıLERıMMM
-----------B]----------hiç morelim kalmadı sevgili arkadaşlar dört tene tezeçik askerrimiz şehit oldu kamanda dört tene şehit verdik dün bütün gün şehitlerimizi uğurladıkkk çok çok bitkinim ve üzügünüm ikisini tanıyorum ailesini kamandaki olanı ikiside kırşehirden ve ankaradan kalktı cenesizi allahım kimseye boyle acı vermesin küçük bi ildeyiz dört tene aynı gün aynı anda şehit vermek ne kadar acıydıııııı allahtan rahmet diliyorum ailesini başı sağ olsunn--
-[/B]

Benim en çok dikkatimi çeken adamlar derelere taktı.Oysa gördük ki düzgün şekilde islah edilen derelerde hiçbirşey olmadı .Bence yoksul vatandaşına evleri üzerinden pirim yapmasınlar.Şu anda dere kenarlarında evleri olan zengin olmayan insanlar ,gelecekte evleri için hoş olmayan şeyler düşünüldüğünü biliyor.
Oysa ıstanbul Ataköy de Ayamama deresinin hemen yanında birkaç sene önce yapılan Ataköy konakları yükseliyor.Yine aynı şekilde Bostancı deresinin tam üzerinde rezidans yapılıyor.Aynı şekilde su havzalarının ve çeşitli derelerin yanında şu anda inşası devam eden lüks yapılar var.Buraları neden su basmıyor veya neden bu yerlerin adı hiç geçmiyor .Bu isimlerin geçtiği yerler dere yataklarının babası .Dere yatağıysa bunlarda dere yatağı .Televizyona çıkıp boy gösteren bürokratlar ellerini yoksul vatandaşın üzerinden çeksin .
Kısacası düzgün yapılaşma olsa ve dereler düzgün bir şekilde islah edilse demek ki sorun kalmayacak.Ayrıca dere olan yerlerde yüksek yapılaşma olmasın diyen mimarlar biraz daha düşünsünler.Özellikle dereye yakın yerlerde ki yapılaşmalar zemine göre sağlam bir temel ve yüksek katlı yapılmalı .Hepinize sevgiler arkadaşlar .

ALLAH ŞEHİTLERİMİZİN VE AFETTE ÖLENLERİMİZİN AİLELERİNE SABIR VERSİN..

HEPİMİZ ALLAH A EMANET YAŞIYORUZ,HEPİMİZİN GİDİCEĞİ YER VE ZAMAN BELLİDİR..AMA EN ÖNEMLİSİ ŞU YAŞADIĞIMIZ HAYATTA YAŞADIKLARIMMIZ...
BUGÜN VARIZ YARIN YOKUZ..HAYAT SU MİSALİİİa.s

belkı bana kızacaksınız ama burası türkıye
türkıyenın merkezı istanbul herkez istanbula koşuyor taşı toprağı altın dıye sonrasın da da dere yataklarına evler yapılıyor plansızca
üzücü bır olay rabbım daha beterlerınden sakınsın bızlerı senağlama

utaniyorum artik

öve öve tanittigim ülkemin hatta burdaki yabancilarin bir metropoldür Istanbul dedikleri dogup buyudugum sehirden utaniyorum :a015:

yabanci arkadaslarimin arayip gecmis olsun dileklerinden utaniyorum

yabanci kanallarda Istanbulun sulara gömülmesini seyretmekten utaniyorum

cok ama cok üzgünümm ,agliyorum üzüntümden sinirimden

babam senelerce bunun icin mi essekkkk gibi vergi ödüyor yha bunun icin mi

yaziklar olsun haram olsun bizlerden aldiginiz vergiler

2 gün önce haberleri izlerken dehşete düştüm.
Arkadaşım haberlere çıkmış,kızım öldü diye feryad ediyor.
Arkadaşım derken sık görüştüğüm biri değil.
5 yıl önce aynı işyerinde çalışıyorduk.
şok oldum yaaa.
ÇATALCADA OTURUYOR KIZI SELE KAPILMIŞ

:gitme:çok kötü bi olayya geçen gün bi baba çıkmış televizyona kızı varmış dila bari mezari olsun yattığı yeri bilelim diyodu içim gitti adama offf off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…