• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sekiz cm ilk myom

abet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
2.245
5.854
158
Moderatörlerden konunun en azından bu gece burada kalmasını rica ediyorum. Zira gittiğim dört doktorun dördü de birbirinden başka şeyler düşünüyorlar. Ve gerçekten tecrübe etmiş birilerini görmeye ve bundan istifade etmeye çok ihtiyacım var.
Öncelikle 31 yaşında evliyim ve çocuğum yok.
Bir yıl evvel hiçbir rahatsızlığım yokken hastanede çalışıyor olduğum için kadın Doğuma gitmeye karar verdim. Ve ultrason emar gibi tetkiklerin sonucunda rahim dışında (subseröz ) sekiz cm ilk myom görüldü. İlişki sırasında evlendiğimden beri bana acı veren şeyin bu myom olduğunu da öğrenmiş oldum.
Birinci doktorum buydu ve dedi ki yerinizde olsam çocuğum olmadan myom ameliyatı olmam çünkü ameliyat sırasında rahim tabakası zarar görebiliyor bu da gebelikte risk demektir. Bebek tutunamayabilir.
Aynı sonuçlara başka doktora gittim dedi ki ağrısız sızısı yok ameliyat olmayın demek isterdim ama boyutu büyük. Bu myom gebelikte otuz cm e kadar çıkabilir. Ve bu da bebekle beraber size çok fazla rahatsızlık verebilir. Patlama ihtimali de cabası.
Başka bir doktora gittim ameliyat olmalısınız ama ameliyattan sonra gebelik sırasına yaşanacak olası sorunlara hazır olmalısınız.
Ve son doktor ameliyat olmamalı ve bebek için bir girişimde bulunup myom un ne tepki verdiğine bakmalı ona göre hareket etmelisiniz. Dedi.

Tecrübe eden, rahim dışı büyük myomu olan biri varsa ve tecrübelerinden bahsederse çok sevinirim zira çorba ettiler tüm kararlarım diğer bir doktorda duvara tosluyor 😞

Ikinci doktorun dedikleri doğru canım 5 cmve üzeri riskli ve ameliyat öneriyor doktorlar...

Anneminde 9 cmdi ameliyatla aldi doktoru profesördü....

Hamile olursan bebeğe zarar verir büyüyüp patlama riski çok fazla....

Çok geçmiş olsun...

Ikinci doktorun dedikleri doğru canım 5 cmve üzeri riskli ve ameliyat öneriyor doktorlar...

Anneminde 9 cmdi ameliyatla aldi doktoru profesördü....

Hamile olursan bebeğe zarar verir büyüyüp patlama riski çok fazla....

Çok geçmiş olsun...
:KK14:

Öncelikle çok geçmiş olsun. Çok şükür başıma böyle birşey gelmedi , kimseninde başına gelsin istemem. Bir kaç tanıdığımdan gördüğüm kadarıyla 5 cm üzeri büyüklükteki miyomlar önce ameliyatla alınıyor. Gebelik sonrasında öneriliyor. Yani ikinci doktorunuz haklı bu miyom gebelik sırasında büyüyen rahimle birlikte daha çok büyüyüp sağlıksız bir gebeliğe neden olabilir. Ama yine tatmin olmazsanız farklı doktorlar araştırıp danışarak sorularına cevap bulabilirsin.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Çok şükür başıma böyle birşey gelmedi , kimseninde başına gelsin istemem. Bir kaç tanıdığımdan gördüğüm kadarıyla 5 cm üzeri büyüklükteki miyomlar önce ameliyatla alınıyor. Gebelik sonrasında öneriliyor. Yani ikinci doktorunuz haklı bu miyom gebelik sırasında büyüyen rahimle birlikte daha çok büyüyüp sağlıksız bir gebeliğe neden olabilir. Ama yine tatmin olmazsanız farklı doktorlar araştırıp danışarak sorularına cevap bulabilirsin.
Teşekkür ederim 🙏 sanırım pek tecrübe eden olmadı. Olmasın da zaten. Sevgili mod, cezama razıyım. Yanlış bölümde konu açmak suçu sebebiyle köşemde oturdum sizi bekliyorum 👮‍♀️:KK3:

Öncelikle çok geçmiş olsun ben de de iki tane miyom var. İki doktor gezdim ikisi de ameliyat önerdi fakat sonra Fulya acıbademdeki Ercan beye gittim kendisi prof ve bana ameliyata gerek olmadığını bunun bir para tuzağı olduğunu söyledi. Acıbadem gibi bir özel hastanede çalışan doktordan bunu duymak Beni çok şaşırttı ve mutlu etti böylelikle ameliyattan vazgeçtim, ilerleyen zamanda doğumda veya sonrasında almaya karar verdik . Size de kendisini öneririm ismi Ercan baştu

Arkadaşımın başına geldi. Kaç doktor gezdi, bebek doğur ondan sonra alalım dediler. Ameliyat edecek doktoru bulana kadar gezdi. Sonuç; ameliyat sırasında yumurtalıklar bit şekilde zarar görüyor (o bölgeye dokunulmadığı halde bu risk varmış), 34 yaşında erken menapoza girdi. Ameliyat öncesinde böyle bir durumu yoktu.
Güvenilir bir doktor bulun, onun dediği ile ilerleyin. Çalıştığınız hastane doktoru işinde iyi ise ona güvenin, sizden maddi çıkar gözetmeyeceği için doğruyu söyleyecektir.

Öncelikle çok geçmiş olsun ben de de iki tane miyom var. İki doktor gezdim ikisi de ameliyat önerdi fakat sonra Fulya acıbademdeki Ercan beye gittim kendisi prof ve bana ameliyata gerek olmadığını bunun bir para tuzağı olduğunu söyledi. Acıbadem gibi bir özel hastanede çalışan doktordan bunu duymak Beni çok şaşırttı ve mutlu etti böylelikle ameliyattan vazgeçtim, ilerleyen zamanda doğumda veya sonrasında almaya karar verdik . Size de kendisini öneririm ismi Ercan baştu
Myomlarınız kaç cm di acaba ?

Arkadaşımın başına geldi. Kaç doktor gezdi, bebek doğur ondan sonra alalım dediler. Ameliyat edecek doktoru bulana kadar gezdi. Sonuç; ameliyat sırasında yumurtalıklar bit şekilde zarar görüyor (o bölgeye dokunulmadığı halde bu risk varmış), 34 yaşında erken menapoza girdi. Ameliyat öncesinde böyle bir durumu yoktu.
Güvenilir bir doktor bulun, onun dediği ile ilerleyin. Çalıştığınız hastane doktoru işinde iyi ise ona güvenin, sizden maddi çıkar gözetmeyeceği için doğruyu söyleyecektir.
:bicak: En korktuğum senaryolardan biri haline gelecek. Yine de ,ok sağolun. İhtimallerin neler olduğunu bilmek her şekilde en doğrusu gibi geliyor

Myomlarınız kaç cm di acaba ?
Toplam 5 olması lazım. Söylediklerine göre yeri kritikmiş diğer doktorlar o nedenle almamı söylediler fakat Ercan bey yerin kritik olmadığını ve gebeliğe engel olmadığını söyleyerek oldukça büyük de moral verip gönderdi beni. Oysa ki ameliyat için gitmiştim 🤷🏽‍♀️

İki minik miyomum vardı. Hamilelikte ortaya çıkan. Onlarla doğum yaptım6 ay evvel. Hala duruyorlar. Boyutları değişmedi. Doktorum sorun yok, takip edilecek sadece dedi. Bir de sezaryen ile miyom falan almam dedi. Normal doğum yaptım ama sezaryen olsaydı da miyomları almayacaktı o esnada. Ha bir de dana kadar gartner kistim oluştu gebelikte. O hala duruyor. Öfffff ne pis bünyem var

Miyom 2 cm den başladı.sözde zararsızdı miyom doğumdan sonra 4.5 oldu sonra 5cm e ulaştı.önce hamileliği deneyin.olmuyorsa dogumdan sonra aldırın

:bicak: En korktuğum senaryolardan biri haline gelecek. Yine de ,ok sağolun. İhtimallerin neler olduğunu bilmek her şekilde en doğrusu gibi geliyor
Evet olasılıkların farkında olmak güzel ama bunu paranoyaya çevirmeyin sakın. Her hasta ayrı bir olasılıklar evreni. Siz güvenebileceğiniz doktoru bulup kendinizi ona emanet edeceksiniz. Sadece "hemen ameliyat edip alacak doktor bulmalıyım" diye kendinizi şartlamayın diye bu örneği verdim 😉

İki minik miyomum vardı. Hamilelikte ortaya çıkan. Onlarla doğum yaptım6 ay evvel. Hala duruyorlar. Boyutları değişmedi. Doktorum sorun yok, takip edilecek sadece dedi. Bir de sezaryen ile miyom falan almam dedi. Normal doğum yaptım ama sezaryen olsaydı da miyomları almayacaktı o esnada. Ha bir de dana kadar gartner kistim oluştu gebelikte. O hala duruyor. Öfffff ne pis bünyem var
Kist geçici neyse ki :)
Myomların boyutlarının değişmemesi sevindirici benim açımdan. Her myom gebelikte beş katına ulaşacak diye bir kaide yok demek ki

Evet olasılıkların farkında olmak güzel ama bunu paranoyaya çevirmeyin sakın. Her hasta ayrı bir olasılıklar evreni. Siz güvenebileceğiniz doktoru bulup kendinizi ona emanet edeceksiniz. Sadece "hemen ameliyat edip alacak doktor bulmalıyım" diye kendinizi şartlamayın diye bu örneği verdim 😉
Yo evet ameliyat olmamalısın diyen doktoru da olmalısın diyen kadar önemsiyorum. Sağolun :KK200:

Benimde hiç bir şikayetim yoktu.. evlendim bebek istiyordum önce bir muayene olayım dedim.. doktorum rahim dışında en büyüğü 5,5 cm olan 4 adet miyom tespit etti.. hamile kalırsan bebek büyüdükçe onlarda büyür bebek sağlıklı doğmayabilir dedi.. benim rezerv azlığından ve yaşımdan dolayı zaten doktorum tüp bebek demişti.. 1 hafta sonrasına ameliyatımı yaptı.. önce kapalı başlıcam büyükse açık ameliyata dönücem dedi.. ki ameliyat kararını tek başına değil 6 doktor ile birlikte verdiler.. 5,5 cm’lik miyom 8,5 cm olmuş diğerleri 4,5-2,5 ve 1,5 cm miş.. mecburen açık ameliyata döndüm dedi.. Rahimime hiç bir zarar vermedi.. 2 gece hastanede yattım.. yaklaşık olarak 2 ayda toparladım çok şükür.. umarım yardımcı olabilmişimdir.. Rabbim şifa versin..

Benim 3 cm ilk hamileligimde öğrendim hiç buyumedi zararida olmadı ikincidede aynı şekilde ama bı tanidigimdaki büyüdü ve erken doğum oldu yeri çok önemli bence myomun

Benimde hiç bir şikayetim yoktu.. evlendim bebek istiyordum önce bir muayene olayım dedim.. doktorum rahim dışında en büyüğü 5,5 cm olan 4 adet miyom tespit etti.. hamile kalırsan bebek büyüdükçe onlarda büyür bebek sağlıklı doğmayabilir dedi.. benim rezerv azlığından ve yaşımdan dolayı zaten doktorum tüp bebek demişti.. 1 hafta sonrasına ameliyatımı yaptı.. önce kapalı başlıcam büyükse açık ameliyata dönücem dedi.. ki ameliyat kararını tek başına değil 6 doktor ile birlikte verdiler.. 5,5 cm’lik miyom 8,5 cm olmuş diğerleri 4,5-2,5 ve 1,5 cm miş.. mecburen açık ameliyata döndüm dedi.. Rahimime hiç bir zarar vermedi.. 2 gece hastanede yattım.. yaklaşık olarak 2 ayda toparladım çok şükür.. umarım yardımcı olabilmişimdir.. Rabbim şifa versin..
Özel değilse yaşınızı öğrenebilir miyim? Bir de doktorlar bana myom büyür ama bebek kendine yer bulur rahatsızlığı bebek değil sen çekersin demişlerdi. Gaz sancısı, kabızlık, böbrek faaliyetlerinde problem vs vs gibi.

Özel değilse yaşınızı öğrenebilir miyim? Bir de doktorlar bana myom büyür ama bebek kendine yer bulur rahatsızlığı bebek değil sen çekersin demişlerdi. Gaz sancısı, kabızlık, böbrek faaliyetlerinde problem vs vs gibi.

Günaydın canım :) şuan tam olarak 38 yaşımdayım.. 35 yaşındayken yaşamıştım bu durumu.. bence ol ameliyatını, herhangi bir gebelik durumunda ne bebeğini ne de kendini riske atma.. Önemli olan ameliyatı yapacak doktorun tecrübesi.. Her şey gönlüne göre olsun inşallah :)

Sizin yerinizde olsam önce çocuk yapar sonra aldırırdım.herkesin bünyesi farklı,benim arkadaşımda miyom ameliyatı oldu,Rahmi yapıştı.doktor doktor gezdi en iyi doktorlara gitti yapışıklığı açtırmak için.açıldı tekrar yapıştı.tekrar açtırmak zorunda kaldı.sonra tüp bebek denedi defalarca ama tutmadı,rahim çok inceldiği için tutunamıyormuş embriyolar.illa ki rahim zarar görüyor.görmüyor demek yanlış olur

Back