• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şekerim düşünce ne yapabilirim

22merve22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
936
1
66
Balıkesir
kızlar bu şekeriniz düşünce ne yapıyorsunuz tatlı isteğinizi kesmek için arkadaşlar tarçın falan demişler ama bende hiç etki yapmıyor daha etkili yöntem var sa yazar mısınız? teşekkürler

canım akşamları son ara öğününde yani en geç 21 gibi canın tatlı istese de istemese de 1 kırmızı elma-1 fincan yeşil çay kombinasyonunu kullan bence bnm de çok tatlı isteğim olurdu özellikle akşamları bir kaç gün böyle yaptım tam kesmedi ama bir kaç günden sonra da canım tatlı yerine bunları ister oldu tatlıyı değil elmayı arar oldum =)

bende de hipoglisemi oluyo, habire acayip bir yeme isteği ve en sonunda kendini tutamama oluyor. diyetisyen bana mutlaka ara öğün önerdi meyve + yoğurt şeklinde. meyvenin şekerinin hızla kana karışmasını engellemek için yoğurtla birlikte yememi tavsiye etti. tabi aynı anda değil de hemen sonrasında :)
mutlaka 3 ana+3 ara öğün olacak. bir de bana pilav makarna yerine ekmek ye 2-3 dilim dediler o da şekerin daha geç düşmesini sağlıyormuş..

birde bunları deneyim bakalım zaten mide problemim olduğu için az yiyyiyorum ama ben ekmek çok yemem onla alakalı olabilir mi teşekkürler kızlar

ülkerin şu napoliten dediği çikolata türü var.hani ufak kırmızı bir kutuda oluyor ve her bir çikolata yine ayrı ayrı kağıtlanmış oluyor.ağızınıza bir tane atıp onu damağınıza yapıştırarak eritin.bayağ bi etkisi oluyo.

ben anlamadım ki kastettiğin şey hipoglisemi mi? yoksa diyet yapıyosun ve canın tatlı istiyo böyle bişiy mi? yani kan şekerin mi düşüyo?

yok canım diyet sayılmaz midemden dolayı dikkat ediyorum ama birden şekerim düşüyo ve napcamı şaşaırıyom elime ne geçerse tatlı yiyiyorum onun için

canım şekerin düşmüyodur öyleyse canın tatlı istiyo bende bayılıyorum tatlıyaaaaaaa :))) canın tatlı istediğinde elma yiyebilirsin işe yarar ama çikolatanın yerini hiç bişey tutamaaaaaaaazz :)) mideni rahatsız ediyosa ne biliim rahatsız etmeyen tatlılardan (sütlü tatlı vs) yiyebilirsin. yada meyve salatası falan yap kendine bi güzel de süsle tabağını ohh miss :24:

ben 1 tane topitop alıyorum.canım tatlı istedikçe 2-3 defa yalıyorum bırakıyorum.:76:akşama kadar 1 topitop bitmiyor.tavsiye ederim.:21:

kızlar bu şekeriniz düşünce ne yapıyorsunuz tatlı isteğinizi kesmek için arkadaşlar tarçın falan demişler ama bende hiç etki yapmıyor daha etkili yöntem var sa yazar mısınız? teşekkürler
sevgili merve ken şekerin düşüyor yani hopoglisemi atakların oluyor .ve tatlı istiyor canın ...
buna en iyi çözün gl endeksine dikkat ederek beselenmekdir ...
sakın şekerin düştügünde şekerli gıdalar yeme bu bir kısır döngü yaratır ve tekrar şekerin düşer ...
bende de hipoglisemi oluyo, habire acayip bir yeme isteği ve en sonunda kendini tutamama oluyor. diyetisyen bana mutlaka ara öğün önerdi meyve + yoğurt şeklinde. meyvenin şekerinin hızla kana karışmasını engellemek için yoğurtla birlikte yememi tavsiye etti. tabi aynı anda değil de hemen sonrasında :)
mutlaka 3 ana+3 ara öğün olacak. bir de bana pilav makarna yerine ekmek ye 2-3 dilim dediler o da şekerin daha geç düşmesini sağlıyormuş..
:31:ekmekdede tam bugday ekmegini tavsiye ederim ..
sanmayın bunlar sadece kilo vermek için ... saglıklı yaşamak için gerekli bu bilgiler..

teşekkür ederim canım yani düşük gl besinlerle beslencem cidden öyle oluyor tatlı yedikçe daha düşüyor

Son düzenleme:

Canım bence en sağlıklısı meyve.Canın tatlı bişiler istediğinde kendine şöle güzzel bir meyve salatası yapabilirsin kesmiyosa üstüne krem şanti dök ben mesela çilekle krem şantiye bayılırııımm:56:

öğün arasında şekerin düşüyosa haşlanmış yumurta ye, yok o değilde tatlı krizi dersen sütü ısıt içine tarçın at onu iç

kızlar sağolun hepinize teşekkür ederim bende bir yöntem buldum bana iyi geldi ibrahim saraçoğlunun kitabı var bende orda keçiboynuzundan bahsetmiş özellikle diyet yapanlar için falan demiş günde 6-7 tane yiyebilirsiniz diye şeker hastaları için ise 5-6 tane demiş zayıflamak için ise yemeklerden 1 saat önce 2-3 tane yiyeceğiz kaçiboynuzunun tok tuttuğunu hissedeceksiniz demiş ve hiç bir şekilde kilo aldırmayacaktır demiş ve şekerinizde yükselmeyecektir demiş bende fayda etti

Back