sekeri olanlar normal mi sezeryan mı yaptınız

gokyuzuu

DeLiLeRDe SeVeR....
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2009
2.320
6
gebelik şekerim var doktorum 37. haftada sezeryana alicaz dedi
allah korusun beklersek sekerden dolayı ölüm riski var dedi
ben normal istiyorum cok saskınım
siz ne yaptınız doktorunuz ne dedi nasıl dogum yaptınız

gebelik şekeri ile doğum şeklinin bi alakası mı varmış
ilk defa duyuyorum
tamam şekeri yüksek olan anne adaylarının bebeklerinde allah korusun ani kalp durması oluyormuş, akciğer yetmezliği oluyormuş ama şeker değerinin doğum şeklini belirlediğini ilk defa duyuyorum.
İki çocuğum var hatta kızım ikinci ayını yeni dolduracak
iki çocuğumda da şeker değerim bayağı yüksekti ama ben gönüllü olarak sezaryen istedim
başka bir doktora daha danışsan
normal doğum istiyormuşsun bakalım başka doktor ne diyecek

işde ani kalp durmasına karşı yani 37. haftada
hemen alalım beklemeyelim riske atmayalım dedi

olsun hiç kafanı takma
gerekli önlemleri alıp doğumunu yaptırır
sonuçta 37 haftadır seni takip eden o
ben 38. haftada doktor değiştirmek zorunda kaldım. çünkü beni takip eden doktor sezaryen yapamayacağını söyledi. gerekçesi de devlet artık sezaryeni teşvik etmiyor oldu.
şimdiden bebeğin hayırlı olsun
sağlıklı günler

Gebelik şekeri olanlardanım,diyetle kontrol altındaydı,8,5 ay önce bebeğim 36+3 de iken doğum yaptım sezeryanla ama bunu doktorum istemedi,suyum geldi açılma ve sancı olmayınca 1 gün hastanede yattım yine bişey olmayınca ben sezeryan olmak istedim,oysaki doktorum normal doğum bekliyordu,doğum şeklini sormuştum nasıl olsun diye,normali bklicez demişti ama benim oğlan beklemedi :) doktorunuz belkide işin kolayına kaçmıştır ya da ne bileyim,belkide sizin için en iisi budur,doktorunuza güvenmelisiniz dicem ama isterseniz başka bir heime de danışın..

Şekerin kontrol altında değilmi şu an inisülünle diyetle kontrol altındaysa 37. hafta erken 38 i bekle bence derim ama yok kontrol edemiyorsanız şekeri birşey diyemem.Bendede şeker vardı ama diyetle kontrol altındaydı 38 haftayı 3 gün geçe kendi isteğimle sezeryan oldum tamam belki normal doğumu 40. haftaları beklemek istememiş olabilir şeker çok kontrol altında değilse ama bana 37 de erken geldi

kafam cok karışık bebeğimi riske atmak istemıyorum,
ama beklemekde istiyorum en az 38 e kadar dursun diyorum
bu hafta dopler yapıcak bakıcak saglıgına eger sorun yoksa sölicem en az 38 e kadar dursun diye
sekerimdden de korkuyorum kontrol altına alınamıyo bi türlü
bi yüksek bi düşük

ben ilk hamileliğimde şekerden dolayı 35+0'da erken doğum yaptım sezeryanla.normalde 35.haftada doğan bebekler küveze dahi girmezken,şekerimden dolayı oğlumun ciğerleri hiç gelişmemişti.11 gün küvezde kaldı,ilk bi kaç gün solunum cihazına bağlı yaşadı.şimdi yine 35. haftanın içindeyim.doktorum 39.hafta dolmadan aman aman diyor,tabiki benim elimde değil ama dileğimiz 39'u görebilmek.banada 37.hafta bi diyabet hastası için erken geldi.ama bunu bi doktor söylüyosa bişey diyemiyorum.farklı bi görüş almanızda fayda var.ikinci bi doktora gitmek her zaman iyidir.örneğin pek çok doktor şeker hastalarına ciğer geliştirici iğne yapılabilir derken benim doktorum çok karşı,nedeni ise bu iğnelerin içerdiği kortizon sebebiyle ani şeker yükselmesine neden olması.buda hem anne hem bebek içi çok riskli.doğumum plasentanın erken ayrılması yüzünden başladı ve buda şekerden kaynaklı bi durum.çatım çok dar olduğu için ve kanamam başladığı için sezeryan oldum.gerçi evvelindende şeker olduğu için sezeryan olacaksın diye belirtmişti doktor.malum doğum anındaki stres ve yoğun efor sarfetmede ani şeker yükselmesi yapabiliyor.normal doğum yapmak herkesin hayali olsada herkese nasip olmuyor.ama buna bu kadar takılmayın çünkü doktorlar risk almak istemiyolarsa bu sizi be bebeğinizi düşündükleri içindir.

cok tesekkur ederım bu kadar acıklayıcı yazdıgın icin kafamdaki soru işaretlerının coguna cevap buldum bu hafta ayrıntılı konusucam doktorumla bakalım ne dıyecek

rica ederim.lütfen unutmayınki burada paylaşılanlar tıbbi değeri olan bilgiler değil sadece tecrübelerden ibarettir.doktorunuzun söylediklerini ciddiye alın.eğer doktorunuzla alakalı bi güven sorunu yaşıyorsanızda başka bi hekime danışmaktan çekinmeyin.şeker hassas bi konudur çünkü.hayırlı doğumlar diliyorum,Allah hepimizin yardımcısı olsun.yavrularımızı sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.

başlıkta şekeri olup yazını görünce hemen bakmak istedim.
benim ablamda şeker var hemde tip 1 günde 4insülin vurunuyor ve hamileyken sürekli şekerini ölçüyordu kızın vucudu iğnelerden elek gibi oldu. Ama Allah a şükür iki bebişi var. önce şekeri olduğu için bebeğin olmaz dediler aşılama oldu tutmadı, tüp yapıldı kalbi durdu, olmuyor diye bıraktıklarında normal gebe kaldı ama maalesef sürekli kanamaların ve yatak istirahatlerinin olduğu gebeliği 6aylık bebeğinin kalbinin durmasıyla sonlandı. çok geçmedi bir daha hamile oldu, ne doktorların dediği gibi sürekli ayaklarını dikip yattı ne de stres yaptı ama yediklerine şekerine çook dikkat etti bebeği 15gün erken doğdu ve normal yolla.suyunun gelmesi ile doktora gitti,hiç sancı başlamadan hem suyu geldi hem açılması olmuş herşey içinde suyunun gelmesi doktora gitme sancı başlaması doğuma alınma ve doğum toplam 1saat sürdü. Allah a şükür çok sağlıklı kendi de bebeği de. birde bebiş 6aylıkken yine hamile oldu yine gayet sağlıklı gebelik geçirdi ve bu sefer 4saat sürdü ve yine normal oldu.
Rabbime şükür hiç olmaz derlerken normal yolla iki bebeği oldu ve normal doğumla doğdu. inşallah hepinizin gebeliği doğumu ablam gibi olur hepiniz sağlıklı bebeğinize kavuşursunuz...

bu yazdıklarımdan sakın normal doğum yapın benim ablam yaptı sizde yaparsınız gibi bir mesaj çıkarmayın sakın... iyi bir doktor seçin ve ona güvenin bence. hangisi bebek için daha sağlıklıysa tabiki ben olsam onu seçerdim. içinde ufakta bir şüphe acaba varsa başka bir doktora prof.doktora falan bir danış birde derim...

normal dogum istiyorum ama beklerden allah korusun bişey olursa
yada dogum stresden sekerım yukselırde bısey olursa
sonra vicdan azabından duramam kafam cok karısık

aşağıdaki linki tıklayıp okumanızı tavsiye ederim.uzman bir hekimin kaleme aldığı oldukça aydınlatıcı bir yazı .fikir verir diye düşünüyorum,doğumla ilgili bu kadar kendinizi bunaltmayın.buna sizin değil doktorlarınızın karar vermesi daha sağlıklı olur ve burada okuduklarınızın etkisinde kalmayın.illaki normal olsun yada sezeryan olsun diye kendinizi şartlandırmayın.bebeğiniz ve kendiniz için hayırlısını dileyin bence.muhtemelen bebeğiniz olağandan iridir.iri bir bebek normal doğumu esnasında doğum kanalında hem anneyi hem kendisini hayati tehlikelere varan sıkıntılara yol açabilir.aşağıdaki yazıda bundan bahsetmiş zaten.hakkımızda hayırlısı,bunaltmayın artık kendinizi

Gebelik ve Diyabet

alıntıdır.

dopler yapılı bebegin gelişimine bakıldı herseyı normalmiş
medipolde hakan bey yaptı dopleri
kendı doktorumda yanımızdaydı sezeryan olmak istemedıgımı söledim
doktorum ve hakan bey en fazla 38 inci haftaya kadar bekleriz daha fazla
bekleyemeyız riske atamayız dedi ama 38 e kadar dogum baslarsa normal dogum olucak
cigerleri gelişdiren ignedende hic bahsetmedi

canım merhaba konunun üstünden baya zaman geçmiş ama sanırım yine hamişsin.bende şeker hastasıyım hamilelik boyunca açlık tokluk şeker oranı ne çıkıyordu

O zaman seker yüklemesinde cıkmısdı aclık 98 tokluk ilk saat 203 ikinci saat 142 cıkmış bende bugün bakdım sonuclarıma sonra diyet denedik düşmedi insüline başladık genede benim hatırladıgım tokluk 160 larda falan oluyodu bunda daha yükleme yaptırmadım önümüzdeki ay yaptırıcam parmakdan ölcem aletim var evde bakıyorum ara ara ama yüksek cıkmıyo bakalım yüklemede belli olur

Cok fazla hatırlamıyorum sonucları ne desem yalan olur ama zor düşüyodu onu biliyorum bide benim bundan önce bi düşügüm oldu ondan sonra tekrar şekerime falan bakıldı insülin direnci yüksek cıkmısdı ilaç kullandım normale döndü sonra hamile kaldım şimdi parmakdan bakıyorum baya normal görünüyo tokluk ilk saat 105 falan cıkıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…