ben ilk hamileliğimde şekerden dolayı 35+0'da erken doğum yaptım sezeryanla.normalde 35.haftada doğan bebekler küveze dahi girmezken,şekerimden dolayı oğlumun ciğerleri hiç gelişmemişti.11 gün küvezde kaldı,ilk bi kaç gün solunum cihazına bağlı yaşadı.şimdi yine 35. haftanın içindeyim.doktorum 39.hafta dolmadan aman aman diyor,tabiki benim elimde değil ama dileğimiz 39'u görebilmek.banada 37.hafta bi diyabet hastası için erken geldi.ama bunu bi doktor söylüyosa bişey diyemiyorum.farklı bi görüş almanızda fayda var.ikinci bi doktora gitmek her zaman iyidir.örneğin pek çok doktor şeker hastalarına ciğer geliştirici iğne yapılabilir derken benim doktorum çok karşı,nedeni ise bu iğnelerin içerdiği kortizon sebebiyle ani şeker yükselmesine neden olması.buda hem anne hem bebek içi çok riskli.doğumum plasentanın erken ayrılması yüzünden başladı ve buda şekerden kaynaklı bi durum.çatım çok dar olduğu için ve kanamam başladığı için sezeryan oldum.gerçi evvelindende şeker olduğu için sezeryan olacaksın diye belirtmişti doktor.malum doğum anındaki stres ve yoğun efor sarfetmede ani şeker yükselmesi yapabiliyor.normal doğum yapmak herkesin hayali olsada herkese nasip olmuyor.ama buna bu kadar takılmayın çünkü doktorlar risk almak istemiyolarsa bu sizi be bebeğinizi düşündükleri içindir.