seker yuklemesi yaptirmali miyim?

kaçıncı haftada yapılıyor? doktorum şeker yüklemesiyle ilgili hiç bişey söylemedi görüşü nedir bilmiyorum ama hamile kalmadan önce bi dahiliye doktoruna gitmiştim şeker yüklemesi yerine önce aç karnına kan aldırdı sonra tıka basa ye 20.dkkada kan ver demişti.bu yaklaşım bana daha doğru gelmişti ama sizin yazdıklarınızdan sonra aklım karıştı (

24 veya 25. haftada yapılıyor. Eğer doktorunuza sürekli gidiyor, kontrol altındaysanız doktorunuzun sözünden çıkmayın derim. Medyada sizin durumunuzu bilmeden konuşan ve uzmanlığı kadın doğum olmayan birinin söylediklerini çokta duymuyorum açıkcası. Gizli şeker çıkarsa ve çocuğunuza yada size birşey olursa hesabını kim verecek? Bunlarıda düşünmek ve tedbirini almak lazım diye düşünüyorum sonuçta karar sizin ama

teşekkür ederim söylediğiniz gibi yapmaya karar verdim doktorla muhakkak ortak bir yol buluruz

Sukurler olsun bebegim dunyaya gozlerini acmasi 12 gun oldu.dogumum cok zor oldu.Rabbim yasadigim acilari kimseye yasatmasin.10 saat suni sanci cektim bebek hazneye takilmis.ailemden imza icin ya anneyi kaybederiz.ya bebegi hemen

Arkadaşlar şeker yüklemesi dediğiniz ilk olarak 50 gramlık şekerle yapılıyor, eğer değer yüksekse sonraki aşamada bir program uygulanıyor, şeker içerikli şeyler yenmiyor ve 100 gramlık bir şeker yüklemesi yapılıyor.
Ha bu 50 gramlık şeker de 2-3 dilim baklavada bulunan şeker miktarı. hiç mi şekerli şeyler yemiyorsunuz da şeker yüklemesine karşı çıkıyorsunuz.
Canan Karatay çıkmış eline koca bir su bardağı almış 200 gram şeker yüklemesi yapılıyor diyo. Doktorun biri de diyo ki o bunamış, çok eski tarihlerde 200 gram şekerle yapılıyordu. Şuan sadece 50 gram. 2-3 dilim baklava koysalar önünüze şeker meker düşünmez yersiniz değil mi. Ben şeker yüklemesi yaptırılması taraftarıyım. Yalan yanlış bilgilerle ilerde hayatı daha büyük tehlikelere sokacak adımlar atmam.

Birde Canan Karatay zaten şekere normalde karşı, onun diyetinde şeker hiç yok. Hiç şeker tüketmeyen birine böyle bir test yapmaya kalkarsanız evet kötü sonuçlar olur. Zaten doktorlarda bunu göz önünde bulunduruyor ve yükleme yapmaya gerek görmüyorlar.

Bende çok kararsızdım.Doktorumla konuştuk ve yaptırdım.Bana kalırsa doktor istiyorsa yaptırmalı.

şimdi benim ailemde şeker olayı var annemde teyzemde dedemde bunları bana doktor sorduğunda kafadan hadi kızım git şeker yüklemesi yap diyecek ben de pek istemiyorum açıkcası ama YA VARSA? bebeğim için ne büyük tehlikeleri önleyecek alacak tedbirlerimiz.Beki ben de insüline başlayacağım kilomda var biraz işte onun için ben pek yaptırmak istemesem de doktorumu dinlemek zorundayım

benim doktorum kesinlikle yaptırmam gerektiğini düşünüyor ve dünyada birçok kadında yaptırıyor ayrıca şeker yüklemesi açken bi bardak şekerli su içmek anlamına geliyor çayı şekerli içen bir kadın zaten o kadar şeker oluyor abartacak birşey yok annede şeker varsa bir şeker yükleme testi yaptırmamışsa bu bebeğe vevdoğuma zararlı olabilir önce mutlaka doktorunuza danışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…