Şeker yüklemesi sorunu ?

Arkadaslar merhaba.bendede gebelik şekeri çıktı ve diyete başladım.doktor şekerimi günde sabah ac tok ve öğlen ac tok olarak ölçmemi istedi.ama ne kadar süre ile ölçeceğimi sormayı unuttum.bilginiz varmı 3ay boyunca hergün 4kez olculunce parmaklarım delik deşik olmazmı
canım bende de gebelik şekeri çıktı diyet verdi 1 hafta uygula sonra açlık ve kahvaltı 1 sonrası tokluk ölç görüşelim dedi diyetisyen bakalım bu öğlen başladım diyete

Yaptirdim canim ben, bence onemli bi test. Sekerin olmasi durumunda ona gore tedavi aliyorsun cok sukur benim cikmadi.

canım bende de gebelik şekeri çıktı diyet verdi 1 hafta uygula sonra açlık ve kahvaltı 1 sonrası tokluk ölç görüşelim dedi diyetisyen bakalım bu öğlen başladım diyete
bende 3 gün oldu başlayalı ama zorlanıyorum acıkcası.birde korkuyorum sanki bir benmişim gibi geliyo bu durumda..

bu testleri drlar keyiflerinden yaptirmiyor canim bence yaptirmalisin ilk gebeligimde yaptirdim baktikki sekerim yok ikinci gebeligim suan ayni dr gidiyorum ve drum yaptirmasam sorun olmayacagini soyledi cunku zaten biliyor sekerimin olmadigini..ama ilk gebeliginse yaptirmani oneririm :KK66:

Bende bugün yaptırdım. Doktorum piyasaya göre hareket edersek gizli şekerin varlığını anlayamayiz dedi. Tereddüt etmedim elmalı elmalı bir de hoş gitti ki :)))

bende 3 gün oldu başlayalı ama zorlanıyorum acıkcası.birde korkuyorum sanki bir benmişim gibi geliyo bu durumda..
canım diyetle yoluna koyan bir sürü gebe varmış benimde canım sıkıldı ama harfiyende uymamız lazım bebeklerimiz herşeyden değerli keşke baştan beri böyle sağlıklı beslenseydim

Bu nedenle hamilelere şeker yüklemesi yapmak 50-75 gram saf şeker yüklemek ağızdan vermek tehlikeli ve zararlıdır. Anne karnında 2,5 gram bir bebeğin pankreası ve kalbi daha gelişmektedir. Durum böyleyken 2,5 kilo bir bebeğe 50-75 gram toksit gram şeker veremezsiniz. Şeker yüklemesi yapılan yüzde 80’ini fenalaşıyor. Bu nedenle gerek İsviçre de gerek Fransa’da anne çocuk zarar görmesin diye şeker yüklemesi yapılmaz. Ben tetkik yapılmasın demiyorum. Anneyi ve çocuğun zarar görmeden yapılan tetkikler yapılsın istiyorum. Bu tetkiklerin en önemlisi kanda insülin hormonunun bakılmasıdır.”(Sabah) Canan Karatay..

Ben fransa da yaşıyorum. Şu an doktor acilen test yapmamı istedi. Nasıl oluyor fransa da çocuklar zarar görmesin diye yaptırılmıyormuş!
Üstelik 2. Defa yaptirmış olacağım.
Aklım bulandı benim de. Baktığında Jinekolog lar kendi hamileliklerinde de yaptırmışLar. Kiminle konuşuyorsam yaptırma söyle zararlıymış böyle kötüyMuş diyor. Eğer şeker yüksek çıkarsa acilen doğuma alacaklarmış. Merak ediyorum bu bana yaptırma yaptırma diyen insanlar kendi doğumları olsa yaptirmayacaklarmiydi? Kim bebeğinin kötülüğünü ister ki?
Tam zararı nedir acaba yaptıranlar ne zararını gördü? Bence şeker yüksek çıkmayacak ama ya çıkarsa? Bu yüzden bir aksilik olursa neden yaptırmadım diye pismanlik duymayacakmiyim? Allahım herkese sağlık sıhhatle kolay doğumlar nasip etsin..

Arkadaşlar merhaba ben 26 haftalık hamileyim 50 gr.şeker yüklemesi yapıldı açlık 78 çıktı yüklemeden sonra 138 çıktı sınırda 140 dedi hemşire daha doktor görmedi sonuçlarımı inşallah bir sorun yok der sizce diyet yada ilaç verirlermi kafam karıştı yardım edin lütfen ....

bana da 3 hafta sonra gelmemi söyledi. 24. haftada oluyorum o zaman. yaptıran arkadaşlar tadı falan nasıl bir de aç karnına şekerli şekerli içinizi baymıyor mu anlatsanıza biraz :KK49:

bir de özelhastaneye giden arkadaşlar bu şeker yüklemesi yapılırken artı bir ücret alınıyor mu bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim

bir de özelhastaneye giden arkadaşlar bu şeker yüklemesi yapılırken artı bir ücret alınıyor mu bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim
İstanbul avrupa yakasında türkiye hastanesine gidiyorum. Şeker yüklemesi yapıldı banada 50 lik 2 tane kan tahlili bi idrar tahlili 80 tl verdim. Önce muane parasıda verdim tabi oğün 160 tl ödedim canım.

bana da 3 hafta sonra gelmemi söyledi. 24. haftada oluyorum o zaman. yaptıran arkadaşlar tadı falan nasıl bir de aç karnına şekerli şekerli içinizi baymıyor mu anlatsanıza biraz :KK49:
Bana 50 lık yüklediler cok fazla bişey hissitmedim canım normal gecti benim. Herkezin farklı tabi

Bana da doktorumun isteği üzerine 75'lik şeker yüklemesi yapıldı ve çok kötü bir deneyimdi açıkçası sonucunda da birşey çıkmayacağını biliyordum, çıkmadı da.
10 saat gibi bir süre aç kaldıktan sonra vücuda o kadar şeker yüklenmesi ciddi anlamda dengesini bozuyor, ben ilk 1 saatte midemin bulanması hariç pek etkilenmedim, ama sonrasında 2. Kez kan alınması için 1 saat daha beklerken fenalaştım, hayatımda ilk defa bayıldım hem de bilincim gittiğinde o iğrenç şekerli suyu kusmuşum, kendime geldiğimde de sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım, bebişime birşey olmuş mudur diye de çok tedirgin oldum, gerçekten böyle olduğunu bilseydim yaptırmazdım, psikolojim alt üst oldu.

Ben yaptırmayı düşünüyordum, doktorum şeker yüklemesinden önce kan testi yapalım sonucuna göre şeker yüklemesini yaparız dedi. Kan testinin sonuçlarına göre de gerek olmadığını söyledi, yaptırmadık.

yaptırmazsak nolur şeker testini yaptırmayıpta cok saglıklı bebısler getırenler var dunyaya sonucta seker iciyosun ac karnına mantıken saglıksız gozukuyo

Bana da doktorumun isteği üzerine 75'lik şeker yüklemesi yapıldı ve çok kötü bir deneyimdi açıkçası sonucunda da birşey çıkmayacağını biliyordum, çıkmadı da.
10 saat gibi bir süre aç kaldıktan sonra vücuda o kadar şeker yüklenmesi ciddi anlamda dengesini bozuyor, ben ilk 1 saatte midemin bulanması hariç pek etkilenmedim, ama sonrasında 2. Kez kan alınması için 1 saat daha beklerken fenalaştım, hayatımda ilk defa bayıldım hem de bilincim gittiğinde o iğrenç şekerli suyu kusmuşum, kendime geldiğimde de sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım, bebişime birşey olmuş mudur diye de çok tedirgin oldum, gerçekten böyle olduğunu bilseydim yaptırmazdım, psikolojim alt üst oldu.
Al iste.. bende cok gereksiz buluyorum.. duzenli kendim kontrol altinda tutucam.. ac ve tok karnina olcum yapmak zor olmasa gerek ..

yaptırmazsak nolur şeker testini yaptırmayıpta cok saglıklı bebısler getırenler var dunyaya sonucta seker iciyosun ac karnına mantıken saglıksız gozukuyo
Aynen.. boyle sacma ugulamada bir tek bizde yapiliyordur heralde.. yurt disinda hic duymamistim :KK43: .. ee sekeri olsa seker komasina girse geri donusu zor seyler yasansa karninda bebekle hemde.. cok gulunc ya, boyle bir riske kim atarki kendini ayrica bebek varken:KK12:

Bende yaptırmak istemiyordum doktorun demesiyle mecbur kaldım son zamanlarda doğan bebekler iri oluyrmş doğum sırasında kolu bacağı takılıyor ben bu riski almam dedi mutlaka yaptırmalısın deyince yaptırdım. sonuç olarak bişey çıkmadı ama doktorunda benimde içi rahatlamış oldu

Allah saglıklı bebısler nasıp etsın ama ben yaptırmıycam cok ısrar ederlerse bıle yaptırmıycam dengelı beslen yeter ımza falan atmak gerekıyomus heralde cok sıkıntı olursa sezeryana alır

Gebeliği boyunca gizli şekeri ya da gebelik şekeri olduğunu bilmeden, pizza, börek, şerbetli tatlılar hatta sütlü atlılar, kek, kurabiye, çikolata vs bir sürü ürün tüketen insanlarız biz. Sonra bebek doğduğunda aşırı kilolu ( millet bebeğin 4 kilo doğmasından gurur duyar ama ne kadar sağlıklı düşünmek lazım, ya da bebek neden o kadar kilolou??)), hızla kilo alan, daha sonrasında yeme bozukluğu ya da iştahsız, dikkat eksikliği vs. bi sürü sorun çıkıyo ortaya. Bunu iyi bilmek lazım.

Amaaaa eğer siz zaten ben bebeğime zaten hiç bir şekilde şeker vermiuyorum, yukarda saydığım pasta börek çikolata vs bi sürü üründen kaçıyorum ve doğal olarak da şeker yüklemesine karşıyım derseniz kesinlikle hak veririm. Ki bence karatay hnm bunu kastediyo. Çünkü kendi çocukları üniversitedeymiş ve hala çikolata falan tüketmiyomuş. Düşünn o derece dikkat ediyomuş kadın. Elinde kocaman dondurma yiyip de ben şeker yüklemesine karşıyım diyenler çok komik oluyolar.
Kesinlikle doğru .. benim İnsülin direnci yüksekliği için iki tur tedavi görmüşlüğüm var ve bunu ilaç kullanmakla kalmayıp yeşillik , yoğurt, su,tatlıdan uzak durup ( çok cnm çekerse gün ortasında hevesimi alırdım) ve en çok da hareket ederek atlattım..
ve şeker , insülin direnci gerçekten beslenmeyle yönetilebilen bir rahatsızlık hatta yenebildiğimiz çoğu zaman ..
Çok şükür şu an hamileyim ciddi tedaviler sıkıntılar yaşadım ve şu an ikinci ayıma giriyorum tahminen ve karar aldım tatlı kesinlikle yememem gerekiyor hatta hamurişi, ekmek, pirinç vs bunlar cidden Canan Karatay ın söylediği gibi insülin direncini artırır ki gebelikte daha hassas oluyoruz bu konuda.. insülin direnci de şeker hastalığının ön habercisidir aynı zamanda ..
Bana aç karnına hiçbir doktor o şeker dolu ilacı içiremez çünkü cidden şok etkisi yaratır ve ben de bu tezimi savunabilmek adına ztn tatlı vs uzak durmaya karar veriyorum .. çünkü kilo alışım fazla olduğu anda doktor bu testi yapmak zorunda kalır ve söyleyecek hiçbişeym kalmaz ..doktor bu kilonun nedeninin şeker olma ihtimalini değerlendirmek zorunda kalır..çoğu doktor , hamilelikte fazla kilo almayan hastasına şeker yükleme önermez hatta bilinenin aksine ..
biz bol yemeyi seven bir milletiz hamilelikte iki kişilik yemeyi severiz ama bol bol hamur, tatlı, hazır gıda, kızartma, nişastalı besinler, günde iki üç meyve yiyerek aynı zamanda şeker yüklemesine karşı durulamaz..
dipnot ekleyeyim yıllar önce endokrin uzmanım insülin direncim olduğu için günlük yiyebileceğim meyve miktarının bir elmayı geçmemesi gerektiğini söylemişti ..
Koca bedene bu miktar önerilirken düşünün ki bir bebek taşırken tatlı ve vücutta şekere dönen besinlerin ne denli zararlı olduğunu

X