Şehr-i İstanbul mu, Başkent Ankara mı ? (Markalı Proje ve Satılık Daireler Hakkında)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.943
33
Arkadaşlar,herkese yürekten merhaba..
Epeydir bu konuyu açmaya niyetleniyorum lakin forumumuzda ,'emlak' bölümü fazla bilinmiyor - zira ben bile yeni keşfettim- , katılım veya hareketlilik biraz cılız olduğu için,ertelemiştim..
Fakat,son gelişmelerden sonra, her halukarda sizlere yazmak,ciddi anlamda öneri ve fikirlerinizi almak istedim,benim için şu raddede,hakikaten önemli ve gerekli..
Artık gören olur da yazar ve bilgilendirirse,mutlu olurum,çok makbule geçer..:1hug:
Ya nasip.. : )

Yurtdışında yaşıyoruz ,kızımız 2.5 yaşında,ilk okul çağına geldiği vakit inşaAllah Türkiye'ye dönmeyi düşünüyoruz,şimdilik plan bu,en hayırlısı olur umarım..-Belli adreslerimiz Kocaeli ve Kayseri dışında- Özellikle ıstanbul ve Ankara'da sık sık bulunuyoruz,lakin genelde gezi amaçlı.Sizlere sorum:Bu iki şehir arasında,yaşayacak olsanız,tercihinizi hangisinden yana kullanırdınız?Çok kapsamlı bir soru farkındayım lakin en azından kendi deneyimlerinizi baz alarak,eksi veya artılarından bahsedebilirsiniz..

Günlerdir bunun muhasebesini yapıyor,eş-dost akrabayı sorularımla bezdiriyorumkaydirigubbakcemile3 Ankara düzenli tertipli,hoş bir şehir..Eryaman 'da oturan birkaç arkadaşım var,o muhitin temiz ve güvenli olduğunu,son zamanlarda gittikçe renklendiğini söylüyorlar..

Şehr-i ıstanbul..Güzelliklere,enfes değerlere ,muhteşem bir büyüye sahip olan,taşı toprağı altın memleket..yerimseniben

Önce çok istiyoruz ,ıstanbul'u,ardından bi akşam haberlerini izliyoruz vazgeçiyoruz,endişeleniyoruz.
En basitinden dün bir yağmur yağmış,her yer batmış,insanların yüreği yanmış,maddi-manevi kayıplara uğramış..Çok geçmiş olsun..
Tabi nasip meselesi,başına gelecek oldu mu yer,zaman,mekan tanımıyor fakat tevekkül bizden takdir Allah'tan hesabı ile hareket etmemiz gerekiyor..

Beraber çalıştığımız arkadaşlardan,yurt dışı defterini kapatıp,ıstanbul'a yerleşenlerle de görüştük yüzde 80 i ,hayat zor,biriktiremiyorsun,zor geçiniyorsun diyor.:çok üzgünüm:Trafiği,ulaşım sorunu,hergün yaşanan olaylar da cabası..

Ama bunları söyleyenlere bugün çık gel desen hayatta gelmezler ıstanbul efsunlu bir şehir demek ki ya Hu : ) Ne onunla ne de onsuz..Hem şikayet ediyorsun,hem de deli gibi aşıksın ona,vazgeçemiyorsun böyle ,kısır bir döngü işte: ))

ıki ay sonra eşimin,projesi için Kadıköy'e bulunacağıız.Bir ay kadar kalabiliiz..
Gitmişken bakmak istiyoruz iyice..Şu markalı konut projeleri hakkında da yorumlarınıza açığım.

Ankara'da veya ıstanbul'da maksimum 5 yaşında,düz/dubleks temiz,şık,bakımlı,kullanışlı dairesi,olan arkadaşlar da bana yazabilirler..
Şimdilik ,tatillerde kalabileceğimiz,yatırım amaçlı bir daire olabilir,dönüş yaptığımızda satıp,uzun vadede yaşayacağımız,bir yer almak daha mantıklı geliyor..

Şimdiden çok teşekkür ederim,okuyan arkadaşlar birkaç kelam da yazsa,faydalı olacaktır..

Netten ne kadar araştırsam da soru işaretlerimi bertaraf edemiyorum,bayan gözü ve aklı ile ,birebir yaşayan arkadaşlarımızdan bilgi almak çok daha mantıklı..

Ayrıca bizimle aynı durumda olan arkadaşlarımız varsa gelişmelerden haberdar edelim birbirmizi..

Markalı Konut Projelerinde özellikle..

Gönlünüze sağlık..

Sevgilerimle..turkbayragi

Son düzenleme:
ılk yorum benden olsun o halde canım kardeşim..
2 yaşımdan beri ıstanbuldayız.Buraya bir alışan vazgeçemiyor sanırım.Hem vazgeçilmez hem de yaşanması zor bir şehir..Taşı toprağı da altın değil..Koşullar zor olduğu gibi her cins insan da olduğu için tehlikeleri de mevcut..Ancak güzelliğine ve gizemine diyecek birşey yok..boshayallersmile
Ankara'ya gelince..Fazla düzenli,kuralcı ve sokakta gezenlerin çoğunun kravatlı olduğu bir şehir..Evet ,düzen tertip iyi de bana hep çok sıkıcı gelir Ankara..Aslında en çok sıkıcı gelen de denizin olmaması..Ha diyeceksin ki sen hergün denize mi gidiyorsun ıstanbul'da oturuyorsun da?Sık,sık görüyorum denizi,oturduğum yer buna müsait..Ama gitmesem de varlığı yetiyor..opuyorumnanaktan
ıkisi arasında tercih yapmam gerekirse ıstanbul derim, ama bizim en büyük hayalimiz çocukların okullarını yoluna koyduktan sonra ızmir'in sahil ilçelerinden birine ,özellikle Çeşmeye yerleşmek...
ıyice sor soruştur ,araştır..Hakkınızda hayırlısı neresi ise orası olsun inşaAllah..olumunekankayizsmile

:1hug:
Ne kadar güzel ifade etmişsin fikirlerini,harika tespitler maşallah.
Çok teşekkürler cancağzım..
Böyle böyle bir fikir oluşacak ,netleşecek..
Bizim hakkımızda en hayırlı olanı Rabbimiz zaten tayin etmiştir çoktan da,demek ki bu aşamayı da yaşamamız gerekiyor.. : )

Ankara'yı ben seviyorum evet ama karadenizli olarak dediğini nasıl es geçtim bilmiyorum,belki tek dezavantajı yürekleri ferahlatan,insanı rahatlatan duygularını tazeleyen bir denizin olmaması..boshayallersmile

ızmir'i ben de istiyorum aslında,eşim üniversiteyi orada okumuş lakin mesleki açıdan düşündüğümüzde Ankara ,özellikle ıstanbul daha geniş seçeneklere sahip sanırım..

Bir yanım der; dünyanın başkenti ıstanbul , bir yanım der ; güzel Ankara bilmiyorumkismile

Bakalım neler ola.kaydirigubbakcemile5

Libim,leblebim..
Yatırım amaçlı bir daireyse,hele de markalı konut projeleriyse hareket noktan,muhakkak ıstanbul derim..
Neden dersen bir koy,iki al,hatta şansın yaver giderse üç al..
En son yatırım amaçlı aldığımız daire şu an totalde altı ayda toplam 90.000 tl kazandırdı ki bu proje hayata geçtiğinde sanırım rakamlar daha da pik yapacak..
Proje adını vermem doğru mu ya da sakıncalı mı bilmiyorum ama zaten konuşmuştuk,bir diğer projesinde oturuyoruz bu kurumun..Avantajları da oldukça fazla ve kiraya vermek de çok kolay,çünkü cazibesi var..
Ankaraya gelince,kayınvalidemin oturduğu muhit pek beter olduğundan ona bir daire bakıyoruz ve site anlayışı ıstanbula göre yeni olduğu için,fiyatlar da daha uçuk.Normal daireler tabii ki uygun ama dersen şuyundan da buyundan da koy,o zaman ıstanbul daha kazançlı.Bu işin maddi yönü.
Manevi açıdan bakarsak,zaten ıstanbul ve Ankara tamamen zıt iki şehir,siyah ve beyaz yani..
Gri dersen ızmir:roflol:
Ben şahsen ıstanbulu tek geçerim,ama bazen bu şehirde yaşanmaz demek de mümkün,özellikle iki adım öteye iki saatte gitmek durumunda kaldığın iş çıkış saatlerinde..
Bu yüzden şehre yakın ama bir o kadar da uzak olan Çekmeköy favorimiz,kaça kaça buralara geldik ama iki üç senedir trafik burada da problem olmaya başladı,bilgine..
Neyse ne,hafta sonu iki dakika Kalamışa kaçmak,üç dakika Bağdat caddesinde turlamak,Arnavutköyde barlara takılmak:roflol: ,ıstiklal caddesinde iki aşağı üç yukarı çıkmak,Ortaköyde kumpir yemek,Yeniköyde Emek kafede kahvaltı etmekse sevdiğin,gel beraber gezelim sevdiceğim..
Öperim o ördeğini,öperim seni,gel bana,gir mutfağa,yap puf pasta yiyelim,şişelim,güzelleşelim diyerek konuyu bağlıyorum
Kolay gelsin,kararın hayırlısı neyse o yönde olsun,aç koynunu ben konayım,uymadı ama idare et,sulu sepken öpücük,bal akan gıdıdan mıncırıksempatiksalakcinni

İstanbul mu ,Ankara mı ? Kesinlikle Ankara...İstanbul yaşanılacak bir yer değil.Nüfusu 15 bin'e dayanmış.İstanbul hayranlığınız varsa gider en güzel yerde kalırsınız iki hafta,gezersiniz.
Ankara daha huzurlu bir şehir.Ankara'da sokakta rahat rahat yürürsünüz.Trafiği deseniz İstanbul'un yanında lafı olmaz.
Ankara'daki projeleri bilemem ama,İstanbul'Da My Towerland'i önerebilirim.Yatırım için bence vazgeçilmez bir yer.aklinialirimsmile 1+1 'ler tükendi şimdiden.
Mevki olarak da Florya'yı önerebilirim.Uçak gürültüsüne dayanabilirseniz tabi ki...

Kesinlikle ankara! istanbul gibi bir yer asla yaşanacak bir yer değil sadece doğasını güzelliklerini bozmadan tatil yapılıp gelinecek bir yer! eğer çocuklarımın da eğitimi önemli derseniz ki bu bence çok önemli bi durum bir anne baba olarak.... Ve arkadaşın söylediği gbi sıkıcı kravatlı insanlarında yaşadığı bir yer değil asla öylede olmamıştır okdr güzel ve temiz eğlenceli semtleri vardır ki ankaranın mesela çayyolu , mesela çankaya mesela or_an mesela gaziosmanpaşa daha saymakla bitiremeyeceğim semtleri vardır. Ankara her açıdan temiz ve edepli bir şehirdir istanbula göre kafanız beyniniz dolmaz trafik sıkıntısını istanbul kadar yoğun yaşamazasınız araba kullanacak yolları vardır çocuk eğlendirecek parkları vardır şehir merkezine 10 dk uzaklıkta alışveriş merkezleri vardır. piknik yapılacak gezilecek eğlenilecek çok yeri vardır ankaranın ... Arayacağınız tek şey deniz olur ankara istanbula göre oda zaten o kdr çok havuz akarsu göl , sahtesinden gerçeğine istanbulda bunların hiç birini bulamazsınız ayrıca ankarada türkiyenin en büyük en iyi üniveritelerinden 4 ü vardır bunlar orta doğu üniv. hacettepe üniv. ankara üniv. ve gazi üniv.dir .... Ankara büroksai şehri değildir. yaşayanlar bilir..

Libi libi gonlumun sevdıcegı...

Sımdı sana o sehrin bunu var bu sehrin şunu var demıyecegım.Sadece tecrube aktaracagım ıcınden kendı payına dusenı alıver tatlım...

Hayat planları yapıyorsun,sonra planların ıkı kişilik oluyor yenı planlar yapılıyor.
Cocuk oluyor mini miniyken sorun yok.Bez de mama da nasılsa heryerde var.Okul çağı yaklaşınca hopppp aynı sendekı heyecan,merak,panık sarıverıyor bedeni.

Ben bu secımı yaparken hem rahat yasayacagım,hem kızımın egıtımının olabılecegının en ıyı olması,hem yasam standartlarımızın ne altı ne ustu olmaması gıbı sebeplerle kendı memleketımı tercıh ettım.

Sımdı bu tercıh yapılalı 4.yılı bıtıyor.Memnunmuyum?Sanırım evet...

Amaaaa bu memnunıyet bır kac adım ılerıyı dusununce devam edecekmı dıye dusundugum zaman cevap hayır...

Ikı yıl sonra yenı yerler planlıyoruz.Bu tercıhde olabılecek en onemlı ayrıntı gelısım cagında olan kızımı hem kontrol altında rahat tutabılecegım,hem rahat rahat guvenebılecegım hem de tum kontrollere ragmen kızımın kendını "aıle baskısı" altında hıssetmemesı.

Malum ben kızımı neredeyse tek basıma buyutuyorum.Bu yuzden tercıhım arasında sadece bu ıkı şehir olsa ben kendı adıma Ankara derim.Lakin tek basıma İstanbul'da bır hayat mucadelesının ustesınden gelemıyebılırım.

Bılırım kı sen de sadece okula basladıgı o ılk donemlerı planlamayacak daha genıs dusunup en ıyı kararı içine sine sine vereceksin.

Libimmm
canım benim çok güzel olmuş konun
Benim fikrimi sorarsan eğer kesinlikle İstanbul diyorum...
Ben evlendikden sonra geldim İstanbula
Doğru yaşam çok zor bazen bezdirici ama bir o kadarda hatta daha fazla güzel yanı var bu şehrin
Ankara çok sakin kendi halinde bir yer bana sorarsan alışamadım ve orada yaşamak istemezdim
İstanbul bambaşka kalabalığa bile alışıyor insan zamanla
tatile gittiğimiz de ilk gün sessizlikdeb uyuyamadığımız bi,lit-rim ama bu şehrin göbeğinde yaşarken geçerliydi
İstanbulunda kendine göre yaşanacak ve yaşanmayacak yerleri var canım
Çok iyi düşünmen ve seçici davranman şart eğer tercihinizi İstabuldan yana kullanırsanız
İstanbula geldiğinde mutlaka görüşelim bu kez
emlak ile ilgili uzman oldun neredeyse bu aralar az çok biliyorsundur bizde ev alma niyetindeyiz kısmetse:Saruboceq:
İstanbul seninde dediğin gibi efsunlu bir şehir
Bana göre huzur veren bir şehir
Yaşanacak bir şehir
Bakma arasıra burada yaşanır mı ömür gidiyor diyorum ama İstanbulu bırak desen bırakamam aslaopuyorumnanaktan

Hangi bölgesinde yaşamak istersin canım ve ne kadarlık bir konut bakıyorsunuz sana hemen tavsiye verebilirim bu konuda çünkü istanbulda bakmadığım prooje kalmadı
Merkeze yakın olanlar tabiki çok uzakları tercih etmiyoruz..
Ama bana sorarsan kesinlikle istanbul derim
Artıları ve eksileriyle
Hakkınızda hayırlısı olsun canım Rabbimin izniyle inşallah
Ama ne yalan söyliyim gelirsen İstanbula çok sevinirim hatta deli gibi:dance::teytey:

Vaovvdelikafadulden
Arkadaşlar,süpersiniz maşallah..
Hakikate çok teşekkür ediyorum katılım ve yorumlarınız için.ınanın her cümlenizi,defalarca okudum ,harika tespitler,müthiş bir gözlem ve izah barındıran,fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum..Öyle güzel açıklamışsınız ki daha da zorlaşacak karar vermem galiba
ıstanbulu okuyunca evet evet kesinlikle ıstanbul olmalı diyorum.Ankara'yı okuyunca da boşver ıstanbulu yaşanır mı o kaosta diyorum..
Napıcaz şimdi kaydirigubbakcemile3

Beyaz çikelatam,fıstıklı kuurabiyammturkbayragi
Yüreğine sağlık,nasıl da yazmışsın bir çırpırda,keyifle okuyuverdim,içime çektim hece hece..Mubarek gayrimenkul virtözü sankikaydirigubbakcemile3

Ha tabi kapmış cennetten bir köşeyi,tuzu kuru tabisempatiksalakcinni
Bence marka adı verelim,bir sakıncası olmaz aksine faydası olur,birşeyler netleşir kafamızda..

Sinpaş'tasınsositososito Bomba bir mevki,etraf güzeli,daire özel,kalitesi zaten belli..

Yatırım amaçlı stüdyo tipi de bakabiliriz aslında..Bilemiyorum .
Çok düşünmek,ince eleyip sık dokumak da bazen kötü oluyor o yüzden biraz akışına bırakmalı..Piyasayı araştırıp,en mantıklı gelene dalmalı,bütçene göre tabiaklinialirimsmile

Sana anne diyebilir miyim,beni evlatlık al koynuna dolanayım:ecrin_bebek: Sinpaşa kapak atmış olurum böylelikle,kolay yoldansempatiksalakcinni Bosphorus hoşumuza gidiyor,bir de Kuzu Grup Spradon evleri..
Daha uygunları da var,tabi. ınnovia mesela,neden öyle acaba?akannehir metre kare olarak da az değil hani..
ınnovia 3 / 2012 de teslim edilecekmiş ohaoldumsmile Örnek dairelere baktım çok cici..

Yirim seni..
Puf'larım da,mıncuklarum da..:asigim:

Amin,inşallah hayırlısı çiçeğim..Bakalım bakalım.. ıstişare edelim,konuşalım anlaşalım..

Öperim dondurmalı,kaymaklı waffle'ım..
Sorularım olacak,çok uzağa gitme :kedi:

Lirik güzel,çok teşekkür ederim gülüm,hoşgeldin..
a.s.
Aslında aynen dediğin gibi oluyor bazen,ıstanbu'da gez-toz ,tadını çıkar,lakin yaşama diyorum kendi kendime..
Ankara'da bir süre kaldım,seviyorum o şehri..
Fakat sıkılır mıyız diye tereddüt etmiyor değilim,Ankara Mamak Çalkan Park diye bir proje var,Mamak nasıl bir semt ? Ankara'da yaşanacak en güzel yer neresi ?

My Towerland stüdyoları bitti mi akannehir

Merhaba,ne güzel anlatmışsınız..
Eğitim olayı bizim hayatımızı yönlendirecek ve hatta dipten değiştirmemize sebep olabilecek ,en mühim noktalardan..
Bu konuda son derece hassasız.Sınırsız,zengin,kaliteli bir eğitim alanı olsun istiyorum..
Eğitime yatırım ,en büyük zenginlik bana göre..

Halamlar Etlik'te,küçükken de gidip gelirdik hep,ızmit'te yaşıyorduk normalde..
Atatürk Orman Çiftliği dondurması ve kurusuna bayılırım bu arada kaydirigubbakcemile3

Dediğim gibi sizi okuyunca da Ankara tarafım ağır bastı yine..
Bakalım ,hayırlısı olsun..
Yüreğinize sağlık..
a.s.

Deryam,kelllebeğim:1hug:
Çok sağol canım,gerçekten hepinize maşallah çok net ifade etmişsiniz,benim için çok yararlı ve değerli bilgiler bunlar..

Evet ıstanbul'a tutuldun mu geri dönüşü yok sanırım : )

Ben çok iyi bilmiyorum semtleri,güzel mevkileri..
Bu konularda tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var..
Eşim ıstanbul'da kısa bir süre çalışmış Kadıköy civarında..Lakin yerleşim ve aile ile yaşamak başka bir mesele tabi ki.
O yüzden , iyice öğrenmemiz gerekiyor..
Dayımlar Bağcılar Çınar Olimpia Park tan aldılar geçen hafta,çok güzel bir daire bahçe katı.
Yanlız o tarafları pek önermiyorlar,çok hareketli-tehlikeli imiş,bilemiyorum..

Ailem ızmit te olduğu için Anadolu yakasında olması daha mantıklı gibi..
Ümraniye-Ataşehir güzel mesela..

Fi-yapı varmış bir de,arkadaşlar söyledi,o nasıl bilgin vardır mutlaka canım :)

Son düzenleme:

OuuyyŞeniz
Miyav'ım,pamuk kedi'm..
Yine yürekten,derinden yazmışsın..
Çok teşekkür ederim bonusum,karamelli muzumolumunekankayizsmile
Miya 2.5 yaşında artık bazı şeylerin,gurbette oluşumuzun farkında..
Ben de bu durumu onun için en keyifli hale getirmeye çalışıyorum,neticede ömrümüz böyle şekilleniyor,istiyorum ki her dakikamız dolu geçsin,değerlendirelim,aklımızla yüreğimizle yoğuralım ..
Dün ıstanbul'u istiyordu,yeğenim,Bedirhan abisi orda olduğu için : ))) Bugün vazgeçmiş Ankara' diyorkaydirigubbakcemile3 Ben de aynen miinik civcivim gibiyim işte..
Her dakika karar değiştiriyorum..
En hayırlısı olsun inşallah,dualarınızla..

ıstanbul' aileme daha yakın,özellikle Anadaolu yakası.. (Akrabalarımın çoğu ızmit-Gölcük-Değirmendere)

Zaten şimdilik sadece tatillerde kalacağımız için,ıstanbul olursa,en azından yaşamı görmüş,denemiş oluruz..

Havaalanından direkt evimize geçeriz..

Bu arada kızına,sana,ailene hayırlı,nurlu ömürler dilerim canparem.
Sen güçlü bir kadınsın..
Dayım denizcidir,evli iken ailesinden ayrılması çok zor oluyordu,neler hissettiğinizi yaşadıklarınızı az çok anlayabiliyorum..
ınşallah aileniz için en hayırlısı en güzeli olur..
Mutluluğunuza,huzrunuza zeval gelmesin..
En önemlisi bu..

Öperim canından,kedijiiimbayanssulusmile

Fiyapı ı ıhhh libim..
Duyduklarım eyi değil..
Ama bosphorus müthiş ötesi...
Bir de ıstanbul sarayları projesi var,incelemedim,ama sanırım müstakil yaşam evi,yatırımlık değil..
Araştırmalarım sürüyorrrolumunekankayizsmile

Libyana,
öncelikle hakkınızda hayırlısı neyse o olsun :Saruboceq:
İstanbul ya da Ankara neresi olursa olsun,ekmeğinizi layıkıyle kazanacağınız,yavrunuzun huzur ve güvenle büyüyeceği biryer nasip olsun size inşallah:Saruboceq:
Doğma büyüme bir İstanbul'lu olarak nerde yaşamak istersin dersen İstanbul'dan asla vazgeçmem derim,kaosu,sorunları çok olan bir şehir olmasına rağmen İstanbul bambaşka,Ankara'yı hiç görmedim bu sebeple iki şehir arasında kıyas yapmam mümkün değil ama İstanbul buram buram tarih kokan efsane bir şehirdir

İstanbul deyince denizinin mavisi ağaçların yeşili bir başka güzel geliyor insana,sahilde bir banka oturup denize nazır bir sigara tüttüreyim dediğinde o mis gibi iyot kokusu martıların çığlıkları insana yaşama zevki veriyor.Belgrad ormanı,Emirgan korusu,Anadolu kavağında midye balık,Rumeli kavağında çay keyfi,Kapalıçarşı'da gezmek plajlarında güneşlenmek bir başka zevklidir,her iki yakasıylada gizemli ve muhteşem,pekçok sorunu olsada yaşamaktan vazgeçemediğimiz doğasıyla tarihiyle zengin yedi tepeli şehir.

Burada mülk edinmeye gelince diğer illerde durum nedir bilmiyorum ama İstanbul'un birçok ilçesinde ev fiyatları ilçesine ve niteliğine göre değişiyor,Türk lirasıyla satılanda var $la satılanda,değer kaybetmez aksine kazanır,edindiğin mülkü kiraya verdiğin takdirde de sanırım pekçok şehirden daha fazla getirisi var.

Özellikle güvenilir firmaların yaptığı residencelar,daireler veya villalarda her bakımdan güvenle oturulabilir.
Hal-i hazırda pekçoğuda şu sıralar inşaat halinde veya satışa hazır halde,yeterki siz nasıl bir yer aradığınızı netleştirin kafanızda,her dairenin veya villanın kendine ait bahçesi,içinde hertürlü aktivite,alışveriş merkezleri ve okulların olduğu sitelerin yanısıra şehre yakın ama doğayla içiçe yerlerde mevcut.

İstanbul ya da Ankara eşinizle gezip kendiniz karar vermelisiniz,ihtiyaçlarınıza,mesleğinize ve yavrunuza en iyi yer neresiyse orasıdır yuvanız,ailenin büyük bir bölümü Anadolu yakasında demişsiniz,o zaman Anadolu yakasındaki konutlara bakıp ihtiyaçlarınıza uygun mu değil mi fikir edinir,ev fiyatları hakkında azçok bilgi sahibi olursunuza.s

Araştır ve karıştır fıstıklı kurabiyem,sonra bana bulaştır tüm bilgilerini:asigim:

Mune ablacığım,yürekten teşekkür ediyorum.
Köşe yazısı kıvamında,inanılmaz lezzetli ve akıcı bir dille ifade etmişsiniz deneyim ve görüşlerinizi..
Bir nefeste okudum hepsini..

Aslında neden bu kadar panikledim, bilemiyorum ,daha gelmemize bir-iki ay var inşallah..
Sanki bütün projeler duracak yahut bize yer kalmayacak gibi hissettim bir ara

Nasip meselesi,Rabbim çoktan tayin etmiştir bizim için,hepimiz için en hayırlısını,en güzelini..

Gelip-görmek de ,incelemek de fayda var ..

Bugün Ankara Ada-Park evlerine rastladım,beğendim açıkçası.

İstanbul Çekmeköy civarına da bakıyorum,tavsiyelerinizi de dikkate alarak..

Hiç olmadı,
Kocaeli taraflarına,memleketimize doğru kayacağım : ) Annemle konuştuğumda zaten direkt eriyorum,İzmit de girdi işin içine böylelikle... İstanbul'a da yakın olması itibari ile mantıklı geliyor aslında.

Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler:1hug:

Merhaba oncelıkle ben ıstanbulda nıtelıklı konurt satan bır fırmada calısyorum yazdıklarınızın tumunu okudum fi yapı demısınız fı yapıda calısan arkdaslarım var ama onların bugune kadar bıtrdıklerı proj yok mallesef 18 ay sonra 3000 konut teslım etmlerı gerekıyo zaman gostercek bırde yaptıkları proj ıst dıısnda ya kurtkoy ya esenyurt benım sıze tavsıyem eger kocaelı ye de yakın olması sebebı ıle cekmekoy -sancaktepe arasında yogunlasmanız hem 3. derece deprem bolgesı yanı ıst en saglam nokta ve ordakı ımar durumundan dolayı bınalra cok katlı degıl eger ıstersen ozeldem msj atablırsıniz konut derlerme adına hepınıze yardımcı olabılırım

ben de kesinlikle istanbul diyorum,izmir ve ankara da da bulundum ama istanbulla kıyaslamam mümkün değil,hatta ilerde eşim tayin istemeyi düşünüyor ama bu şehirden nasıl giderim diye şimdiden üzülüyorum,bambaşkadır ıstanbul,tarif edilmez yaşanır diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…