Sehpalarıma bi çözüm bulalım nolur..

turkkahvesi85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2008
757
2
96
İstanbul
Kızlar sizden çokk önemli bi ricada bulunmak istiyorum lütfen bi el atın şu sorunuma bana bişeyler yazın. Benim çok sevdiğim zigon sehpalarım var, şekilli değil öyle, dümdüz, oymalı kakmalı bacaklı falan değil yani. modern. orta kare sehpanın küçültülmüş halleri gibiler.
neyse çok uzatmayayım, ben çay getirdiğim zaman, kalkmak olmasın çok diye, sehpanın üstüne, bez üzerine koydum çaydanlığı. çok sıcakmış bembeyaz koca bi leke yaptı. çokk üzüldümm. neyse baya kullandım öyle, bu akşam arkadaşım geldi internetten de baktım hakkattende öyleymiş bana bi yöntem gösterdi, kolonya döktü lekelere, çakmakla yaktı alevlendi sonra söner gibi olunca bezle sildik hakkatten lekeleri aldı.
ama herhalde benim sehpanın mobilyasındanmıdır nedir böle bi kaç kabarık pürtük yer kaldı minik minik. genede o kötü görünümü gitti.
ama bende iyice güzel olsunlar istiyorum, acaba diyorum kaplama kağıtları falan satılıyor kaplasammı sadece üstlerini?
yada boyamaya kalksam nasıl boyayabilirim zımparalamak şartmı nolur bana bi yardım edin, gözüme batınca gıcık oluyorum ben nasıl öyle bi hata ettim diye.
cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlarım, şimdiden çok sağolun........

Valla konuyu görünce direk kolonyayı döküp yakın diyecektim ben de ama yapmışsınız zaten.

canım kaplayabilirsin bence,
ama bu iş ne kadar becerikli olduğuna bağlı
çünkü o folyoları düzgün kesip yapıştırmazsan hiç de güzel olmuyor

üzerine sıcak su dök bende öyle duymuştum benimde hep olur öyle ama kolanya döküp çakmakla yakınca bide ıslak bezle siliyorum geçiyo hemen

ay çok sağolun kızlar
Canım eğer şu sıcak su işe yaramaz ise sakın folyo kaplama; sehbalar devamlı kullanım alanlarında olduğu için folyolar en ufak bir çizik, sıcak v.s. sorun yaratırlar. Ayrıca bunları sonradan çıkartma ihtimalin sıfır.
Boyamanıda önermem. Tabii sehbaların masif ahşap değilse...
Öyle mdf laminat tarzı şeyler boyaya gelmiyor. Ben yatak odası takımımı boyadım hemde zımparalayaraktan ama maalesef üstündeki boyalar zamanla kalkıyor.
Sana tek alternatif önerim: Dekor yapıştırman... İstersen hepsine aynı deseni yapıştır istersen sadece bozuk olana. Yapı marketlerde onlarca çeşit var birini seç ve sadece çirkin olan bölümü kapatkaydirigubbakcemile5

Bu yıl deri sehbalar çok moda...
Bende evime orta kare dev sehba aldım...içime sinmedi....Koltuğumun benzeri deriden alıp deri kaplamayı planlıyorum.....

deri_zigon.jpg

Sadece bi örnek... Tabii mağazalarda daha güzellerini var.. Yaratıcılığına kalmış..
Hem yenilenir. hem odanın havasını değiştirir

kolonya döküp yakma olayını ben anlamadım yaa hangi lekeler için bu kir is için olurmu ? benim tv sehpam krem istikbal in tv den çıkan is leke yaptı tabi . işe yarar mı bu yöntem acaba?suntalem deniliyor sanırım

Bu yıl deri sehbalar çok moda...
Bende evime orta kare dev sehba aldım...içime sinmedi....Koltuğumun benzeri deriden alıp deri kaplamayı planlıyorum.....

deri_zigon.jpg

Sadece bi örnek... Tabii mağazalarda daha güzellerini var.. Yaratıcılığına kalmış..
Hem yenilenir. hem odanın havasını değiştirir

bende bunlardan alıcam heryerde satılıyor zaten ama cok sık bir görüntüsü var
80 tl ye sormuştum mobilyalar alınınca uygun renk olanını alıcam kısmetse

canım kolonya ile yakmak işe yarıo.annemin yemek masasının üstüne misafirin cocugu pastel boys ile resim yapmıstı biras sildim sonra kolonya ile yaktım o bile cıktı ki sıcak su lekeleri de cıkıo zaten bence bi kaç kere daha dene tamamen cıkıo o zaman.ayrıca kızlar merak etmein hemen her türlü mobilyada kolonya ile yakmak lekelri cıkarıo tarafımdan denendi..

arkadaşlar bu kolonya döküp yakmayı ilk kez duydum peki bu olay hangi durumlarda yapılıyo sıcaktan etkilenenlerdemi yani

sehpaları zımparalayıp güzelce hepsini boyatsanz on numara olur hatta kendinz bile yapabilirsnz akrilik boya ile..arkasndanda vernikleyn yada vernikletin süper olur zor deil ben uzun süre ahşap boyamaya gittm çk zevkli ve basit hatta üzerine istediğin motifleri bile işleyebilirsnz..:82:

Back
X