Şehit kardeşi: Vatan mı kaldı sağ olacak?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Cenazede Bakan Yıldız'a tepki gösterenler 'Göndersene oğlunu sen de. Hangi bakanın oğlu askerlik yapıyor. Hep biz fakirlerin çocukları ölüyor' dedi
page_sehit-kardesi-vatan-mi-kaldi-sag-olacak_095588320.jpg

Şemdinli'deki saldırıda hayatını kaybeden iki askerin cenazelerinde Erdoğan ve AKP’ye büyük tepki vardı. Tokat Zile'deki törende Ebru Ceylan, ağabeyinin tabutuna sarıldığı sırada ‘Vatan sağolsun’ denilmesi üzerine ‘Vatan mı kaldı sağ olacak’ diye tepki gösterdi.

Şemdinli’de şehit olan 30 yaşındaki Piyade Astsubay Üst ÇavuşKenan Ceylan için dün memleketi Tokat’ın Zile ilçesinde cemevinde tören düzenlendi.

Şehidin annesi Güner Ceylan, tabutun başında oğlunun resmine sarılarak göz yaşı döktü. Annenin Çocuk bakıcılığı yapan acılı anne, “Hani bana bakacaktın, beni çalıştırmayacaktın?” diyerek ağıtlar yakması yürekleri dağladı.

Şehidin kız kardeşi Ebru Ceylan da ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Gazetecilere tepki gösteren Ebru Ceylan, “Buradan gidin” diye bağırdı. Ağabeyinin tabutunu öpen Ebru Ceylan, bu sırada “Vatan sağolsun” denilmesi üzerine “Vatan mı kaldı sağ olacak? diye tepki gösterdi.

Yıldız’a büyük öfke
Cemevi dedesinin ve il müftüsünün dualarının ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Kızılca köyünü götürüldü. Şehidin naaşı cenaze aracına konulurkan vatandaşlar “Şehit olmak istiyorum” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a tepki göstererek, “Bir bakan varmış şehit olmak istiyormuş. Göndersene oğlunu sen de. Hangi bakanın oğlu askerlik yapıyor. Hep biz fakirlerin çocukları ölüyor” dedi. Kenan Ceylan’ın bağlama çalıp türkü söylerken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Şehit Ceylan videoda, Edip Akbayram’ın da seslendirdiği “Sen benden gittin gideli” isimli türküyü bağlamasıyla çalıp söylüyor.

Şemdinli’de şehit olan Ahmet Bıçakçı için Andırın ilçesinde dün tören düzenlendi. Cenazenin getirilişi sırasında anne Meryem Bıçakcı’nın feryadı yürekleri dağladı. Babası Hüseyin Bıçakcı da şehit oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Baba Bıçakcı, “Vatan sağolsun” diyerek tabutu öptü. Şehidin kardeşleri ise törende güçlükle ayakta durdu. Cenaze töreni boyunca vatandaşlar “Katil PKK, işbirlikçi AKP” , “Erdoğan oğlunu askere yolla” sloganları attı. Şehidin cenazesi Andırın Asri Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Kortejin geçişi sırasında bir yurttaş “Büyüklerimiz duysun. Bir çözüm bulun buna. Öyle gözlük takmayla bu işler olmuyor” dedi.
http://t24.com.tr/haber/sehit-kardesi-vatan-mi-kaldi-sag-olacak,307498

Son düzenleme:
Bakanlar oğullarını göndersin mi? Göndermezler canım göndermezler onlar çünkü adalete bakmayan BAKAN'lar onlar ancak tabut başına elini koyup miting yaparlar. Babasının orada feryat figan can yanışını görmeden,anlamadan. Feryat eden bir baska agabeyin sırf konusuldu diye açıga alıp bu adam chpli parelel pkklı hdpli diye ad cıkarırlar. Bu insanlar mı gönderecek derdini anlayacak. Dur bakalım daha konuşan kaç kişiye ceza kesecek.

alın işte bir vatan haini daha,tabiki ölücekler şehit olucaklar vatanı koruyacaklar

şehit ailesi metanetli olur ses çıkarmaz
Şehit mi dedin ? Hangi yerde aynı ülkede yaşayan yurttaşların birbirini öldürmedi şehitliktir. Allah aşkına erdoğan da kalkmış tabut basına elini koyup şehitlik büyük mertebedir peygamberlikten sonra diyor. Başka lafı olamaz çünkü ne diyecek bende oğlumu göndereceğim bu olanlara dur diyecegimmi diyecek. Ne vicdandan yoksun insanlarla bir ülkede yaşıyoruz ya. Tarafsız bakalım lütfen. Canından can gitmiş devletimi düşünecek bu insanlar o halde

Valla bugün bana kalk git güneydoğuya pkk ile savaş deseler kılımı kıpırdatmam, hele 20 yaşında oğlum olsa ömür boyu borç öder bedelli askerlik erteletme vs ne varsa yapar hayatta göndermem.. kimse canını sokakta bulmuyor üstelik bizim ülkemiz işgal altında falan değil 1.dünya savaşı kurtuluş savaşı gibi olaylarda hepimizin dedesi savaştı ama bugün pkk meselesinde o kadar at izi it izine karışmış ki..
İşine gelince Diyarbakır'da megri megri diye beraber türkü söylüyorlar işine gelince toprak kanla sulanınca vatandır bilmem ne..
Seçimlerden beri şehit düşen askerlerimizin hayatı tamamen kirli siyasi hesaplar yüzünden gitti hayat bu kadar ucuz mu?
Hele hdp mecliste diye pkk'nın sürekli eylem yaptığını söyleyenler en başta çelişkidesiniz..
Şehit aileleri vatana şehit verdim diyeceğine hesap sorsa..

Tabiki ölecekler diyen arkadaşıma:Vatan için hepimizin canı feda olsun ama başkalarının ihtirasları ve hırsları için asla....
Şehit mi dedin ? Hangi yerde aynı ülkede yaşayan yurttaşların birbirini öldürmedi şehitliktir. Allah aşkına erdoğan da kalkmış tabut basına elini koyup şehitlik büyük mertebedir peygamberlikten sonra diyor. Başka lafı olamaz çünkü ne diyecek bende oğlumu göndereceğim bu olanlara dur diyecegimmi diyecek. Ne vicdandan yoksun insanlarla bir ülkede yaşıyoruz ya. Tarafsız bakalım lütfen. Canından can gitmiş devletimi düşünecek bu insanlar o halde

arkadaşlar ben burda bir yerlere gönderme yaptım hani yarbaya deniyor ya tamam öldi ama vatanda korunucak diye ondan dedim
ironi yani burda herkes beni bilir düşüncemi bilir canım

her şehit haberi canımı yakar benim.allah korusun askerlerimiz

Bunun ironi olmasına sevindim çünkü okuyunca gerçekten üzülmüştüm.Annelerin evlatlarından hiç ayrılmadığı çocukların babasız büyümediği bi vatanda yaşamak dileğiyle sevgiler...

Bunun ironi olmasına sevindim çünkü okuyunca gerçekten üzülmüştüm.Annelerin evlatlarından hiç ayrılmadığı çocukların babasız büyümediği bi vatanda yaşamak dileğiyle sevgiler...

aslında bunun ironisi bile olmaz olamaz ama ben şehitler adına degilde şehit olanlara saygısızlık adına ironi yaptım

tekrar allahım korusun onları ve şehit yakınlarına bol sabırlar

M matmazeldepresif 'in diğer yorumlarını bildiğim için bunun gerçek düşünceleri olabileceğini hiç düşünmedim. Ama acı olan şu. Bu sitede her gün benzer aymaz yorumları hönküre hönküre yapanlar var. Beğenmedikleri bir yorum yapıldığında araştırmadan bilmeden ezberledikleri dört beş cümleyi bir önceki mesajla alakası olsun olmasın cevap diye döşenenler var. Siz de haklısınız ironiyi kaçırmakta.

İnsanların sorgulayıcı olmaması birine körükörüne inanmaları ve her dediği her yaptığını doğru kabul etmeleri çok kötü.

yaw kız ironi yapmış ne yüklenmişsiniz.. matmazelim ünlem koy bundan sonra sonuna cümlenin kuşum, o zaman yanlış anlaşılmıyor :)

diyecek bir şey yok.. dün haberlerde seyrettim doğuda ve güney doğuda resmen savaş var.. halk sokaklara çıkamıyor korkudan.. esnaf bitmiş..

office office o ünlem bir daha kine koyayim ...

Yarbaya soruşturma açıldı ve başbakan acimiz var evet ama askerde metanetli olması gerek vatan bu korunacak şehitlerde olucak dedi.

Bende o lafa karşılık ve yarbayimizin uğradığı sözlere karşılık yazdım.

Anliyan anladı

X