• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehir Seçemiyorum. Bilmediğim İllerin Özelliklerini Nasıl Öğrenebilirim? Memurluk Nerede Avantajlıdır?

yalnizlikcaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
593
399
33
O kadar zor durumda kaldımki arkadaşlar. Geçen buraya konu açmıştım teşekkür ederim çok güzel dönüşler aldım. Şimdi ise 3 şehir arasında çok kararsızlık yaşıyorum muhtemelen bu şehirler gelecek. Bir çok şehir var ama Sizce Kırklareli, Ankara çankaya veya altındağ ya da kastomonu tosya arasında kararsızlık yaşıyorum. Ankaranın yoğunluğundan ve ev kiralarından korkuyorum , Kırklareli çok sakin bir şehirmiş Avm bile istemiyormuş halkı kiralar ucuzmuş kastomonu ise bugün aklıma düştü . Sizce Nereyi başa yazmalıyım lütfen yardımcı olun bana. İnanın ne yapacağım bilmiyorum . Yaşadığım il çok küçük büyük bir şehire gitsem nasıl yapabilirim bilmiyorum. ve ben meseleğe başladığımda bana ne avantaj sağlar hangi il .. Edirne , rize, istanbul(şişli,kadıköy,başakşehir) gaziantep gibi iller olsada uzak kaldığı için tercih etmeyeceğım . Sizce ne yapmalıyım. Merakla bekliyorum sizlerden gelen yorumları :(

Tosya mini mini sempatik bir ilçe, yaşanmayacak yer değil ama bir Rize varken bozkırın ortasında yaşamayı tercih edecek misiniz cidden? Kışlar da sert geçiyor Tosyada. Kırklarelini bilmiyorum.

Sizin sıralama biraz sınıra yakındı diye hatırlıyorum, yerinizde olsam aynı kuruma birkaç kişi alan yerler varsa önceliğim kesinlikle oralar olurdu böylece birkaç tercihle birsürü kadro şansım olurdu.

Çakılı kadro değilseniz uzağa gitseniz de dönersiniz ne olacak ki.

Mersin/Muğla/Antalya/Artvin/Rize/Trabzon/Burdur/Denizli/Kayseri hakkında bilgi verebilirim.

Tosya mini mini sempatik bir ilçe, yaşanmayacak yer değil ama bir Rize varken bozkırın ortasında yaşamayı tercih edecek misiniz cidden? Kışlar da sert geçiyor Tosyada. Kırklarelini bilmiyorum.

Sizin sıralama biraz sınıra yakındı diye hatırlıyorum, yerinizde olsam aynı kuruma birkaç kişi alan yerler varsa önceliğim kesinlikle oralar olurdu böylece birkaç tercihle birsürü kadro şansım olurdu.

Çakılı kadro değilseniz uzağa gitseniz de dönersiniz ne olacak ki.

Mersin/Muğla/Antalya/Artvin/Rize/Trabzon/Burdur/Denizli/Kayseri hakkında bilgi verebilirim.
Önümdeki kişilerin çoğu eğer tercihlerini değiştirmezse bu üç yerden biri gelebilir .İnşallah onlara güvenerek bir tercih listesi oluşturdum. Muğlada boşta şu an ama bana 11 saat uzaklıkta rizede aynı şekilde. Denizli kontenjanı doldu. Aklıma takkılan iller bunlar açıkçası bilmiyorum aşırı kararsızım . :( Çok teşekkür ederim

Ben tercih yaparken haritayi önüme açıp olan kadro sehirlerine bakarak karar vermistim.
Memuriyette hangi sehirde çalıştığın o kadar etkili değildir yani diyelim ki küçük bir ilde ise basladin sonra büyük sehre gittin, o büyük sehirdeyken şu küçük şehirden gelmissin gibi bir algı olusmaz. Önemli olan kazandığın deneyimler, edindiğin bilgilerdir.
Öncelikle nasil.bir yerde yasamak istersiniz o şekilde yol alin derim
Ben sosyallik isterken küçük bir sehir yazmistim evet sosyallik zordu ama o sehir benim memleketim gibi oldu. Hayatı, insanlari öğrendim, tanidim. Yani simdiden yasamadan gelecek hakkında fikir yürütmek cok doğru olmaz. Insan bazi seyleri yasayarak, tecrübe ederek öğreniyor. Tabii hayattan ve isten ne istediğine de bağlı...
Ben olsam Ankara yazmazdim mesela. Şöyle ki, Bakanlıklar Ankarada ve merkezde calismak iyi olabilir ama Ankara soğuk bir şehir, bir kere gittim ama insanları da öyle geldi; soğuk ve donuk. Tabii memur kenti de deniyor yasayanlar daha iyi yorum yaparlar, benimkisi ilk izlenim diyelim.
Ben de Egeliyim belki o yüzden Ankara soğuk gelmistir.
Aklınızdaki sehirleri yazarsanız, bildiğim kadarıyla yaşam kosullarini anlatabilirim.
Trakyayi bilmiyorum, Kastamonu yakin bir arkadasimin memleketi ve şu an ailesinin yaninda ve oradan bana güzel fotograflar gönderiyor yesili harika 😍 havası da mis diyor arkadasim.

Ankara da iki sene yeşadım.Kişisel gelişim acısından diğer ornek verdiğiniz kentlerden daha geniş kapsamlı olduğunu düşünüyorum.Şahsi fikrim.Evet kısın soguk oluyor ama kışın sıcak olan Ege Akdeniz kıyıları hariç pek bir yer yok zaten.

O kadar zor durumda kaldımki arkadaşlar. Geçen buraya konu açmıştım teşekkür ederim çok güzel dönüşler aldım. Şimdi ise 3 şehir arasında çok kararsızlık yaşıyorum muhtemelen bu şehirler gelecek. Bir çok şehir var ama Sizce Kırklareli, Ankara çankaya veya altındağ ya da kastomonu tosya arasında kararsızlık yaşıyorum. Ankaranın yoğunluğundan ve ev kiralarından korkuyorum , Kırklareli çok sakin bir şehirmiş Avm bile istemiyormuş halkı kiralar ucuzmuş kastomonu ise bugün aklıma düştü . Sizce Nereyi başa yazmalıyım lütfen yardımcı olun bana. İnanın ne yapacağım bilmiyorum . Yaşadığım il çok küçük büyük bir şehire gitsem nasıl yapabilirim bilmiyorum. ve ben meseleğe başladığımda bana ne avantaj sağlar hangi il .. Edirne , rize, istanbul(şişli,kadıköy,başakşehir) gaziantep gibi iller olsada uzak kaldığı için tercih etmeyeceğım . Sizce ne yapmalıyım. Merakla bekliyorum sizlerden gelen yorumları :KK43:
Ankara Altındağı eleyebilirsiniz.

Ankara derdim ama bir memur kenti. İlçe olarak ise Çankaya merkez ulaşım kolay kira pahali ama oradan ev tutmanıza gerek yok. Altındağ da merkeze yakın aslinda. Altındağ in neresinde acaba.

Kırklareli benim memleketim, ben ilçedenim, merkezin ilçelere göre daha sakin, az gelişmiş olduğunu duymuştum kuzenim üniversite okudu orada ama mutluydu. Biraz da ne istediğinizle ve beklentilerinizle alakalı. İnsanı sıcakkanlıdır, bir bayan olarak rahat edersiniz. Muhafazakar bir yapısı yoktur. Niyeyse her şehir de askeri, öğrenciyi ne bileyim yani yabancıyı bir kabullenememe durumu var ama maalesef.

Kastamonu nedense bana boğucu geliyor orda yaşamak istemezdim
Sizin maaş durumunuz da önemli.
Şimdi 4bin maaş ile 1500 2000tl kira sizi yorar.
Bu arada gittiğiniz yer çakılı kadro mu?

Bence Ankara değil. Küçük şehirde yaşıyormuşsunuz şimdi hem maddi hem de manevi olarak alışmaniz zor olabilir. Evet gelişmiş ve imkanları olan bir şehir ama ucuz bir şehirde yaşayıp haftasonlarını dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz bence. Ayrıca Facebook ya da memurlar gibi sitelerde illa ki bununla ilgili paylaşımlar, yazılar vardır. Onlara da bir bakın derim.

Back
X