- 5 Eylül 2013
- 146
- 139
Denizin olduğu küçük bir yer istiyoruzEge kasabası derken,
Kütahya, Denizli, Afyon, Uşak, Manisa.... Buralarda ege ye dahil...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Denizin olduğu küçük bir yer istiyoruzEge kasabası derken,
Kütahya, Denizli, Afyon, Uşak, Manisa.... Buralarda ege ye dahil...
Erkek nerde bulursa yapar. Kadin biraz daha duygusaldir ama siz zaten ailenizden uzaksınız. Bu yüzden bence durdugunuz kabahat ben sehir değil ulke değiştirdim. Burada kendi tarafımdan kimsem yok. Siz sizi yoran bir yerden sakin bir yere tasinmak istiyorsunuz ne güzel keske imkanim olsa da bunu yapabilsem. Belki ilerde... Ege nin insanlari cok tatlıdır. Hemen alisacaginiza eminim. Isi de sorun etmiyorsunuz. Baktiniz olmuyor. Dönersiniz geri. Ama olacagindan da suphem yok. Cocugunuz varsa bakacak birileri olmaz yaninizda. Onun haricinde hicte birsey olmazMerhaba hanımlar,
Size bir şey danışmak istiyorum. Bizim gibi olan varsa yaşadıklarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
Evleneli bir yıl oldu. Evlendikten sonra İstanbul’a yerleştik. Eşim doğma büyüme burda. Ben doğuda küçük bir şehirden çıkıp buraya yerleştim.
Eşim burda daha fazla yaşamak istemiyor. Bende istemiyorum açıkçası. Çeşitli sebeplerimiz var. Ama en çok insan kalabalığı yordu. Yani burda yaşayanlar bilir milyon tane sebep sıralanabilir.
Benim ailem uzakta ama eşimin anne-babası ve ablası burda. Çok iyiler burda her şeye yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bize karışmıyorlar da nerde mutlu olacaksanız oraya gidin diyorlar.
Her insanın küçük bir Ege kasabası hayali vardır ya bizim de öyle. Kasaba olmasa da küçük bir ilçeye yerleşmek istiyoruz. İş falan problem değil orada da ayarlayabiliriz.
Biliyorum aranız da kimi zorunluluktan kimi kendi isteğiyle hiç bilmediği yerlerde yaşayanlarınız var. Onlara sormak istiyorum. Nasıl düşünmemiz gerekiyor? Hangi açılardan zorlandınız? Önerileriniz var mı? Yaşayanlar cevaplarsa çok mutlu olurum
Ben 15 yıldır bu bölgedeyimsiz sonradan mı taşındınız? Hep orada mıydınız?
maalesef kısa tatiller göz boyuyor olabilir. çünkü ufak bir belde ilçe vs bile zor. en basitinden markette aradığınız birşeyi bulamayacaksınız büyük şehir gibi herşey elinizin altında olmayacak. hele bir de yazlık yer ise nasılsa yazlıkçılarda para var mantığı ile sebze meyve bile 2-3 katı olacak ve kimse sizin orada temelli oturduğunuza bakmayacak.Çok güzel açıklamışsınız. Çevre konusuna gelince ben buraya da yeni geldiğim için çevrem yok desem yeridir. Eşim de daha ağır çalıştığı için aylardır arkadaşlarını görmüyor desem inanın. Yani öyle burada çevreye bağlı insanlar değiliz.
maalesef öyle hayallerimiz yok o kadar hayalperest değiliz. Burada ki işimizi aynen devam ettiricez farklı bir iş yapmayacağız. Ama küçücük bir şehirde büyüyen bir insan olarak en çok zorlandığımız şey burda ki karmaşa. Bir yere gitmek için bütün günümü harcamaktan yoruldum. Kafa dinlemek için çıktığımız haftasonu gezmelerinde insan kalabalığından bunalıp yeter evde kafayı dinleyelim demekten yoruldum. Yani basitliği özledim. Hayatın basitliğini özledim gerçekten.
Her çıktığımız tatilde örneğin Bodrum,Ayvalık,Dalaman vs hep aynı hayalle dönüyoruz. İşte kısa tatiller göz mü boyuyor dediğiniz gibi hayaller hayatlar mı olacak kestiremiyorum
Havalimanina kis aylarinda ancak en az 12 saatlik aktarmalarla gelebilirsiniz malesef.iliskiler biraz degisik biz kimseyle gorusmeyiz ev oturmasina gitmeyiz kimseyide kabul etmeyiz esli olarak cunku sonunda mutlaka olay cikiyormus oyle duyuyoruz.iki kere dusunmek lazim mutluluklar dilerimHavalimanı olması açısından en çok istediğim yerlerden biriydi
Bir İstanbul aşığı ve şu an çokk uzakta biri olarak saydığınız şeyler bile özlemimi azaltmadı İnsan ilişkileri burda da aynı, burda da birbirini kandıran, yüzüne gülen , dedikodu yapan çok , üstüne bide dışardan geleni sevmiyorlar. Burda trafik yok ama napayım gidilecek doğru dürüst yeri olmayan şehri. Sonunda gidilecek yeri olsun trafiğe razıyım. İstanbul'da hastanesi olsun, cafesi olsun, sosyal etkinliği olsun alternatifi çok. Biz 2 memur güzel de yaşıyorduk. Canım İstanbulumBen istanbul aşığıyım ama İnan’ın ben bile sıkıldım.
Trafik her daim felç , insan kalabalığı , insanların çoğu şart kurnazı hep birbirini kandırma üstüne kurulu ilişkileri , kazandığın paranın yarısı kira şu bu derken çöp
İstanbul’da yaşayacaksan aylık gelirin en az 20 bin olmalı bence
Neyse konuyu çok dağıttım.
Eğer eşin seninle aynı fikirde ise işte sorun olmayacaksa haritadan yer beğenin :)
Baktınız yapamıyorsunuz gelirsiniz geri İstanbul kaçmıyor ya :)
Bende sizin şu an yaşadığınız özlemi yaşamaya cesaret edemediğim için halen İstanbuldayım.Bir İstanbul aşığı ve şu an çokk uzakta biri olarak saydığınız şeyler bile özlemimi azaltmadı İnsan ilişkileri burda da aynı, burda da birbirini kandıran, yüzüne gülen , dedikodu yapan çok , üstüne bide dışardan geleni sevmiyorlar. Burda trafik yok ama napayım gidilecek doğru dürüst yeri olmayan şehri. Sonunda gidilecek yeri olsun trafiğe razıyım. İstanbul'da hastanesi olsun, cafesi olsun, sosyal etkinliği olsun alternatifi çok. Biz 2 memur güzel de yaşıyorduk. Canım İstanbulum
Denizin olduğu küçük bir yer istiyoruz
zorunlu olmasa kılımı kıpırdatmazdım, görev için mecbur..İstanbul'un ne kadar güzel ve ayrıcalıklı olduğunu burda daha da anladım. Ha burda yaşayanlar buraya bayılıyor, onlara göre çok güzel onlara göre İstanbul öcü ama inanın ki kıskançlık , dedikodu,çekememezlik burda hayli hayli. İstanbuldan gelen birinin konuşması, aynı düzeyde olsa bile aldığı eğitimi, görgüsü çok çok farklı, insan içindeyken anlayamıyor, sizin kibarlığınız bile burda garip geliyor vs vs . Dön dolaş hep aynı yerler. Neyse..herkes mutlu olduğu, olacağı yerde yaşar inşallah..Bende sizin şu an yaşadığınız özlemi yaşamaya cesaret edemediğim için halen İstanbuldayım.
Doğrudur küçük yerde hayatta küçükzorunlu olmasa kılımı kıpırdatmazdım, görev için mecbur..İstanbul'un ne kadar güzel ve ayrıcalıklı olduğunu burda daha da anladım. Ha burda yaşayanlar buraya bayılıyor, onlara göre çok güzel onlara göre İstanbul öcü ama inanın ki kıskançlık , dedikodu,çekememezlik burda hayli hayli. İstanbuldan gelen birinin konuşması, aynı düzeyde olsa bile aldığı eğitimi, görgüsü çok çok farklı, insan içindeyken anlayamıyor, sizin kibarlığınız bile burda garip geliyor vs vs . Dön dolaş hep aynı yerler. Neyse..herkes mutlu olduğu, olacağı yerde yaşar inşallah..